Kansalaisaloite

Lieksan mies

Kuten arvelinkin, koko kampanjan todellinen tarkoitusperä on ruotsinkielisen kansanosamme kyykyttäminen, ei suinkaan koululaisten mahdollisuus valita joku mahdollisesti ruotsia hyödyllisempi kieli.

Ja onhan joidenkin hankkeen "mainos mainosmiesten" öyhötys pitkin nettiä ollutkin juuri sellaista, ettei muuta voi olettaakaan. Näinhän persut toimivat.

14

104

  Vastaukset

  • Tervetuloa foorumille Lieksan mies!

  • Kiitos!

  • En ole Lieksan mies!

  • Suomalainen Mies
   Mies.Suomalainen
   -Ihka Suomalainen
   -Suomalainen Rantaleijona
   -Aito Suomalainen
   -Supersuomalainen
   -Suomalainen Uros
   -kunnon fenno
   -muuan fenno
   -Suomalainen Mies
   -Mies.Suomalainen
   -Ihka Suomalainen
   -Aito Suomalainen
   -Supersuomalainen
   -Suomalainen Uros
   -Ihkasuomalainen-Hardon
   ja sitten hyvinkään mies sekä
   lieksan Mies

   todella hamäävävä veto lapiolta:):):)

  • Lieksan mies kirjoitti :"Kuten arvelinkin, koko kampanjan todellinen tarkoitusperä on ruotsinkielisen kansanosamme kyykyttäminen, ei suinkaan koululaisten mahdollisuus valita joku mahdollisesti ruotsia hyödyllisempi kieli."

   Valtaosalla meistä fennomaaneista on kyllä täsäs positiivnen tarkoitus ,eli antaa koululaisillemme mahdollisimman suuri vapaus valita haluamansa vieraat kielet. Motivaatio on äärimmäisen tärkeää nimenomaan kielten suhteen, ja minun on todellakin vaikea ymmärtää, mitä kukaan voi hyöttyä siitä, että suuri osa peruskoululaisistamme pakotetaan opiskelemaan pientä kieltä, jota he eivät halua oppia. Järkeä peliin! Jos ruotsista tehtäisiin vaihtoehtoiinen kieli, niin se olisi ilmeisesti toiseksi suostuin kieli englannin jälkeen. Sitä opiskelisi noin 40-50% koululaiistamme. Eiköhän sillä määrällä pärjätä.

   Lieksan mies:"Ja onhan joidenkin hankkeen "mainos mainosmiesten" öyhötys pitkin nettiä ollutkin juuri sellaista, ettei muuta voi olettaakaan. Näinhän persut toimivat."

   Osa tuon kansalaisaloitteen tukijoista on sekä ruotsin kieltä että suomenruotsalaisia vastaan, ja pakkoruotsin puolustajat yrittävät joka paikassa esittää nuo henkilöt tyypillinä kansalaisaloitteen tukijoina. On myös selvästi havaittavissa, että pakkoruotsittajat yrittävät tehdä tästä kansalaisaloitteesta puhtaasti PS:n operaation. Silloin se olisi melko helppo ampua mediassa alas.

   • Sitten kun aloite siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi, se tulee leimautumaan entistä vahvemmin ei niinkään PS:n vaan pikemminkin PS:n nationalistisiiven operaatioksi, sillä se on lisävaatimuksineen (kaikilta virkamiehiltä poistettava vaatimus osata ruotsia) muotoiltu siten, että valtaosa niistäkin edustajista jotka periaatteessa olisivat valmiita vapaaehtoistamaan ruotsin oppiaineena joko valtakunnallisesti tai osassa Suomea (ja siellä joko kokeiluluonteisesti tai pysyvästi) EI tule äänestämään sen puolesta. Tästä syystä on hyvin epätodennäköistä, että aloite saisi kannatusta muilta kuin vain osalta PS:n eduskuntaryhmää.


  • Kansalaisaloitteen http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi tukijat ovat Kokoomuksen Nuorten Liitto ry, Perussuomalaiset Nuoret ry, Vapaa kielivalinta ry ja Suomalaisuuden Liitto ry.
   Tänään mm. HBL:ssa pakkoruotsin poistamisen puolesta puhuu Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Ville Sipiläinen.

   Ensin tällä palstalla riekuttiin, ettei aloite saa 50.000 kannattajaa. Nyt kun näyttää, että tavoite saavutetaan kirkkaasti, niin aletaan spekuloida sen käsittelyä eduskunnassa. ;-)

   • Et kai itsekään kuvittele tuon aloitteen saavan eduskunnassa yhtään ääntä PS:n eduskuntaryhmän ulkopuolelta? Sitä paitsi, kuten jo edellä on todettu, vain osa PS:n ryhmästä tulee äänestämään sen puolesta.


  • Att göra lyckliga svenskan frivillig i skolan kommer röstas ned :) Ni finskspråkiga ska buga och bocka inför oss finlandssvenskar det bättre talande folket

   • Nettifennon olisi syytä opetella parempaa ruotsia, jos haluaa esiintyä ruotsinkielisinä. Noin puutteellisella ruotsilla ei onnistu. :)


   • Mr Obvious kirjoitti:

    Nettifennon olisi syytä opetella parempaa ruotsia, jos haluaa esiintyä ruotsinkielisinä. Noin puutteellisella ruotsilla ei onnistu. :)

    svedu: Nettifennon olisi syytä opetella parempaa ruotsia, jos haluaa esiintyä ruotsinkielisinä. Noin puutteellisella ruotsilla ei onnistu. :)

    Ei se näin mene vaan
    Lipposen on syytä opetella ruotsia, jos haluaa ..
    Halosen on syytä opetella ...

    Heinäluoman on syytä opetella monenlaista ...

    Pakkoruotsittajien myös.


  • Suomen kielipolitiikka on otettava kokonaan uuteen tarkasteluun,
   koska elämme aivan eri olosuhteissa kuin 150 vuotta sitten.

   Kyseessä ei ole kenenkään kyykytys, vaan normaali poliittinen prosessi, verrattavissa kunta- ja soteuudistukseen, reagointi eskaloituvaan yhteiskunnalliseen ongelmaan.

   Esim. Magma-tutkija Saukkonen on asiasta antanut painavan lausuntonsa.
   Hän ei tietääkseni kuulu persuihin tai mihinkään muuhunkaan puolueeseen..

   "Tänään julkaistussa "Erilaisuuksien Suomi" -kirjassaan Saukkonen korostaa, että Suomi ei ole koskaan ollutkaan yhtenäinen kieleltään tai kulttuuriltaan. Ruotsinkielisten oikeuksien turvaamisesta on pitkät perinteet, mutta…

   - On ymmärrettävä, että Suomi ei ole enää kaksikielinen maa. Se on monikielinen maa. Siinä mielessä myös ruotsin asemaa kansalliskielenä pitää tarkastella uudestaan, Saukkonen sanoo.

   http://www.svt.se/nyheter/uutiset/suomi-on-monikielinen-maa

   Tulpparuotsin vaikutukset näkyvät, vaikka YLE toista väittää!
   http://www.sivistys.net/uutiset/tutkija__suomalaisten_kielitaito_on_kupla.html

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   168
   3210