Milloin sitä lihaa syötiinkään?

Heippa vaan kaikille! Vajaan kolmen viikon reissu on takana, ja sinä aikana palstalle on perinteisesti tullut uskomattoman paljon sontaa, mutta myös laadukkaita avauksia ja keskusteluja. "Ilokseni" huomasin myös Kauhavan mytomaanin palanneen hirivinautoineen palstalle. Valmistatko vielä "espressomenetelmällä" fossiileja navetassa samalla, kun muistelet Moskovan ydinvoimaloita, "Shanghain kirkko-yliopistoa psygolokioineen" ja hävittäjä pappaasi, joka olikin isäsi? (Vai miten se menikään?)

No, mennäänpä hiukan asiaan. Sepä se on kunnostautunut palstalla lihansyönnin asiantuntijana, jonka mukaan kaikki lihansyöjät ovat rappeutuneita versioita iloisista paratiisin vegaaneista, mikä johtui syntiinlankeamuksesta. Tiede on kuitenkin hiukan toista mieltä.

"A science team that includes researchers from Scripps Institution of Oceanography at UC San Diego has linked increasing oxygen levels and the rise and evolution of carnivores (meat eaters) as the force behind a broad explosion of animal species and body structures millions of years ago."

Olen tehnyt puolen tusinaa avauksia "suuresta hapetustapahtumasta", ja sen syistä ja seurauksista, joten en tässä sitä enempää kertaa, mutta kamprikaudella alkanut lihansyönti noin 2 miljardia vuotta tuon tapahtuman jälkeen näyttäisi olevan yhä vahvemmin linkitetty lisääntyneeseen happeen ilmakehässämme. (ylläri)

""During the Cambrian period essentially every major animal body plan -- from arthropods to mollusks to chordates, the phylum to which humans belong -- appeared in the fossil record," said Sperling, who is scheduled to join Scripps as a postdoctoral researcher through National Science Foundation support. The authors linked this proliferation of life to the evolution of carnivorous feeding modes, which require higher oxygen concentrations. Once oxygen increased, animals started consuming other animals, stimulating the Cambrian radiation through an escalatory predator-prey "arms race."

Lisa Levin, a professor of biological oceanography at Scripps, along with graduate student researcher Christina Frieder, contributed to the study by providing expertise on the fauna of the ocean's low-oxygen zones, areas that have been increasing in recent decades due to a variety of factors. While the Cambrian radiation exploded with new species and diversification, Levin believes this study suggests the reverse may ensue as oxygen declines and oxygen minimum zones expand.

"This paper uses modern oxygen gradients and their effects on marine worms to understand past evolutionary events" said Levin, director of Scripps's Center for Marine Biodiversity and Conservation and a 1982 Scripps graduate. "However, the study of oxygen's role in the past is also going to help us understand the effects of and manage for changes in ocean oxygen in the future."

Eipä tässä hirveästi uutta asiaa ollut, mutta kuitenkin kumoaa kreationistien hassuja ajatelmia. Pahoittelen, etten jaksanut/ehtinyt tehdä kokonaan suomennettua avausta taustoineen, mutta palaan mielenkiintoisemassa aiheessa takaisin, kunhan selviän loman rasituksista :)

Ai niin, kambrikausi oli n. 542-490 miljoonaa vuotta sitten.

Ps. Elämän synnystä hiukan uutta tietoa taas.

"A paper published in the journal Biochimica et Biophysica Acta analyzes the structural similarity between the most ancient enzymes of life and minerals precipitated at these alkaline vents, an indication that the first life didn't have to invent its first catalysts and engines.

"Our work on alkaline hot springs on the ocean floor makes what we believe is the most plausible case for the origin of the life's building blocks and its energy supply," Russell said. "Our hypothesis is testable, has the right assortment of ingredients and obeys the laws of thermodynamics."

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/07/130731093310.htm

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/07/130730235542.htm

Epäjumalienkieltäjä on ansiokkaasti vääntänyt rautalangasta, että miksei biodiversiteetti toimisi pelkillä kasvinsyöjillä, mutta tuleepahan hiukan lisätietoa tästä.

4

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1 x typo; kamprikausi on tietenkin edelleen kambrikausi. No, yksi virhe sallittaneen...

    • Sepä Se

      Hohhoijaa, koska Solonilla nyt näyttäisi olevan NIIN paljon ylimääräistä aikaa että tällaisen viestiketjun pystyi tekemään, niin maksetaampa takaisin ja revitäämpä koko viestiketjusi kappaleiksi pala palalta jotta muutkin saavat höröttää ja nauraa kaltaisesi pölvästin typeryydelle.

      "A science team that includes researchers from Scripps Institution of Oceanography at UC San Diego has linked increasing oxygen levels and the rise and evolution of carnivores (meat eaters) as the force behind a broad explosion of animal species and body structures millions of years ago."

      Väitteessä 3 argumenttia.

      1 argumentti: että lihansyönti lisää lajien määrää. Tämähän on tietysti harhaanjohtava argumentti, koska ei kissa/koira muuksi lajiksi muutu vaikka kuinka paljon söisi lihaa.

      2. argumentti: Perustamaton hypoteesi, eli rakennetaan sen varan, että evoluutio on totta. Eli siis silkkaa ad hoc argumentointia, tyypillistä evokkiveljesyhdyskunnan jäsenten "vakuuttelua" toisilleen.

      3 argumentti: väite miljoonista vuosisista. Ensinnäkään, mistään miljoonista vuosista ei todellakaan ole olemassa mitään konkreettisia todisteita. Toiseksi, väite miljoonista vuosista on ristiriidassa tulvassa hukkuneiden, fossiilirecordista löytyvien eläinten vuoksi. Ei kukaan voi enää 2000 luvulla uskoa evoon, kun fossiilirecordi jämäyttää tulvan ehdottomat tosiasiat pöydälle.

      "While the Cambrian radiation exploded with new species and diversification, Levin believes this study suggests the reverse may ensue as oxygen declines and oxygen minimum zones expand."

      Hassua miten aikuiset ihmiset kuvittelevat jonkun näin hassun ja todellisuudenvastaisen uskomuksensa olevan totta ja rakentavat sitten sen varaan. Ei mikään ihme että tiedemaailma kulkee niin harhaan, koska Raamatunvastustus ja todellisuudentietämyksen puute on niin ilmeistä evokkien koko joukossa.

      Eli ainuttakaan kreationistista argumenttai et onnistunut kumoamaan, onnistuit ainoastaan levittämään omia harhaanjohtavia käsityksiä taas. Onneksi viisaat kreationistit kuitenkin näkevät ajatusmallisi läpi ja tajuavat, ettei se kestä vettä.

      • Hohhoijaa, koska Solonilla nyt näyttäisi olevan NIIN paljon ylimääräistä aikaa että tällaisen viestiketjun pystyi tekemään, niin maksetaampa takaisin ja revitäämpä koko viestiketjusi kappaleiksi pala palalta jotta muutkin saavat höröttää ja nauraa kaltaisesi pölvästin typeryydelle."

        Pusi pusi


      • solon1 kirjoitti:

        Hohhoijaa, koska Solonilla nyt näyttäisi olevan NIIN paljon ylimääräistä aikaa että tällaisen viestiketjun pystyi tekemään, niin maksetaampa takaisin ja revitäämpä koko viestiketjusi kappaleiksi pala palalta jotta muutkin saavat höröttää ja nauraa kaltaisesi pölvästin typeryydelle."

        Pusi pusi

        Saitkin heti asiantuntevan kreationistisen vastauksen aloituksesi argumentteihin. Varmasti kaipasit juuri tuollaista älyllistä haastetta heti matkasi jälkeen. Teretulemas takaisin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe