Onko menovesi vielä liian halpaa?

fillarimpolkija

Bensan ja dieselin hinta on ollut jo monta vuotta pilvissä.
Ainakin minun mielestäni, joka olen keskituloinen palkansaaja.

Mutta vaikka hinta on pilvissä, maanteillä on ruuhkia. Toisin sanoen hinta on vielä liian halpa. Ei kaikki liikenne varmasti ole hyötyajoa, joukossa on varmasti paljon huviajelijoita.

Monesti olen miettinyt, paljonko bensan tai dieselin pitää maksaa, jotta se näkyy liikenteen vähenemisenä?

Mikä on sinun kipuraja?

13

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ennen oli kalliimpaa

      Vuonna 1982 bensa maksoi noin 1,50 eur/litra kun silloiselle hinnalle tehdään rahanarvon tai ostovoiman aikakorjaus nykyrahaksi. Oli 92 oktaaninen lyijyllinen ja laadultaan huomattavasti kehnompaa kuin nykyinen 95 oktaaninen. Tavallinen perheauto söi 10 l/100 km tai enemmän. Verotuksen vuoksi vähemmän kuluttavia dieselautoja ei tavallinen kuluttaja juuri ostanut vaan ainoastaan taksit ym. ammattilaiset.

      Nyt ajetaan 1980-luvun bensa-autoa paremman suorituskyvyn dieselautolla, syö 5 l/100 km. Autojen verotus on muuttunut niin että dieselautot ovat tavallisen kuluttajan ulottuvilla. Tai vastaavankokoinen bensamalli vie 7 l/100 km. Monessa automerkissä diesel ja bensamallin hintaero uutta ostaessa on niin pieni että dieselauto kannattaa aika vähilläkin vuotuisilla ajokilometreillä.

      Palkat ovat nousseet niin paljon että tankkaus ei kirpaise kukkaroa läheskään niin paljon kuin 1980-luvulla.

      Siis kokonaisuutena autoilu on halventunut 30 vuodessa ja autot muuttuneet huomattavasti suorituskykyisemmiksi, mukavammiksi, turvallisemmiksi ja paremmin varustelluiksi.

      • 50-luvulla syntynyt

        Näin on. 1980-luvulla monellakaan ei edes ollut varaa autoon tai yksi auto perheessä. Nyt lähes kaikilla autoa haluavilla on siihen varaa tai monta autoa joka kodissa. Autot ovat parantunnet ja halventuneet. Paljon harvemmin tarvitsee polttoainetankkia täyttää.


      • 85857758728578
        50-luvulla syntynyt kirjoitti:

        Näin on. 1980-luvulla monellakaan ei edes ollut varaa autoon tai yksi auto perheessä. Nyt lähes kaikilla autoa haluavilla on siihen varaa tai monta autoa joka kodissa. Autot ovat parantunnet ja halventuneet. Paljon harvemmin tarvitsee polttoainetankkia täyttää.

        Tosin sanoen nimimerkeillä "Ennen oli paremmin" ja "50-luvulla syntynyt" ei ole mitään kipurajaa polttoaineen hinnassa. He siis ajavat niin paljon kuin haluavat ja syytävät rahansa polttoaineen myyjille, koska nykyautot ovat halvempia ja parempia?

        Voi kiesus tätä yksinkertaisuutta!

        Se ei ole hullu, joka pyytää, vaan se joka maksaa!


      • Nyt paljon paremmin
        85857758728578 kirjoitti:

        Tosin sanoen nimimerkeillä "Ennen oli paremmin" ja "50-luvulla syntynyt" ei ole mitään kipurajaa polttoaineen hinnassa. He siis ajavat niin paljon kuin haluavat ja syytävät rahansa polttoaineen myyjille, koska nykyautot ovat halvempia ja parempia?

        Voi kiesus tätä yksinkertaisuutta!

        Se ei ole hullu, joka pyytää, vaan se joka maksaa!

        Päinvastoin! Siis ennen oli kalliimpaa kun autot olivat kalliimpia ja kuluttivat polttoainetta tuplamäärän nykyisiin verrattuna. Huoltoihin upposi rahaa kun huoltoväli oli 10 tai 15 tuhatta ja ennen 100 tuhatta meni pakoputkea, iskaria ynnä muuta mihin nykyautoissa ei tarvitse koskea alle 250 tuhannessa. Ruostevaurioita sai korjata tuon tuosta jo muutaman vuoden ikäisissä joissain merkeissä. 50-luvulla syntyneenä en kaipaa aikaa kun kaikilla perheillä ei ollut varaa edes yhteen autoon. Nyt useimmilla on varaa autoon jokaiselle ajokortilliselle.


    • Liian halpaa on

      Aivan liian halpaa! Ja vaikka tarjolla on ympäristöä ja ilmastoa vähemmän kuormittavia poltoaineita kuten bioetanoli ja biokaasu, ei monikaan ole siirtynyt niihin. Ei vaikka molemmat ovat bensaa ja dieseliä edullisempia!

      Itse ajan bensaa 40% edullisemmalla biokaasulla ja ihmettelen miksi niin harvat ovat siirtyneet kaasuautoilijoiksi. Kaasuautoilijana säästän ympäristöä ja selvää rahaa. Voin vain hymyillä kun muistelen kuinka joskus hain 4 senttiä halvempaa bensaa sieltä kylän edullisimmasta paikasta....

      • C180 Kompressor

        "...miksi niin harvat..."

        No siksi että säästöä ei synny kun tarkastellaan kokonaiskustannuksia.


    • 44627342

      "Itse ajan bensaa 40% edullisemmalla biokaasulla ja ihmettelen miksi niin harvat ovat siirtyneet kaasuautoilijoiksi. Kaasuautoilijana säästän ympäristöä ja selvää rahaa. Voin vain hymyillä kun muistelen kuinka joskus hain 4 senttiä halvempaa bensaa sieltä kylän edullisimmasta paikasta..."

      Tuliko mieleen ettei kaikki asu pääkaupunkiseudulla siellä kaasuaseman vieressä?

    • 626462

      Liian kallista näyttää olevan kun fillarinpolkijat täällä arvostelevat autoilijoita, todennäköisesti kun itsellä ei ole varaa autoiluun.

    • ketä kiinnostaa

      hahahhaha homo fillaristit valittaa ku ei oo varaa autoihin ehehehehee ketä vittua kiinnostaa ympäristö ja kulutus ite ajan vanhalla ja tehokkaalla bensarosvolla ja nautin siitä ja tankkaan vähintään 98sii hahahahhaa vittu rahaa riittää ja luonto saa niellä mun pakokaasut vetäkää vihreät käteenne!!!

    • Nousee varmasti

      Älä murehdi se on varmaa että hinta vain nousee, pienistä notkahduksista huolimatta.

      • Anonyymi

        Ja niin tapahtui nyt 2022 siirryttiin yli 2 euroon/litra kaikilla aineilla:D


    • onnonoon

      Halpaa se menovesi edelleen on kun tien päällä tuntuu olevan kaikki mahdolliset kinnerit.

    • Olakorput

      Kallista on ja kartelli pitää huolen että kalliina pysyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe