YLE-veroa korotettava jotta SVT:n näkyminen taataan!

tunarit

Nyt kun YLE rahoitetaan kaikkien maksamalla YLE-verolla niin helpoin tapa taata naapurimaan Ruotsin valtiollisen SVT:n näkyminen on korottaa YLE-veroa.

Esittämässäni kysymyksessä YLE:n toimitusjohtaja Lauri Kiviselle sekä entiselle viestintäministeri Krista Kiurulle molemmat painottivat, että YLE maksaa SVT:n näkymisen Suomessa sekä vastaa täysipainoisesti kaikista tekijänoikeudellisista kuluista mitä SVT:n näkyminen Suomessa aiheuttaa.

Vertauksena voin mainita, että Ruotsissa asuu huomattavasti suurempi suomenkielinen vähemmistö kuin meidän ruotsinkielisemme Suomessa mutta sillä merkittävällä erolla, että he itse kustantavat sen mitä TV Finland ulkosuomalaisille lähettää. TV Finlandin lähetyksistä suuri osa on ruotsinkielistä tai vaihtoehtoisesti näytetään "uutisplanssia" eli liikkuvaa tekstinauhaa. Suomessa tämä ei Kivisen mukaan ollut mahdollista näyttää meidän ruotsinkielisillemme tällaista liikkuvaa tekstinauhaa vaan se täytetään Ruotsin SVT:n ohjelmilla. Maksumiehinä olemme siis me YLE-veron maksajat!

9

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin!

      Surujen hyysääminen saa maksaa näköjään mitä vain!

      Tämä on sitä kaksikielisyyden rikkautta, tosin vain yhdelle vähemmistölle.

      • Törkeää tuhlausta

        Näinhän se on aina ollut. Tarkastelukulma on Suomessa suomenruotsalainen ja suomenkielisten etujen yli kävellään miten mielii.
        Todellisuudessa suomenkielisille jää vain laskujen maksajan rooli - tämä kaikki poliiitkkojemme siunauksella.
        Ei liene mikään vahinko sekään, että YLEn budjetista noin 25 % menee ruotsinkieliseen tuotantoon, vaikka ruotsinkileinen vähemmistö on noin 5 % väestöstä.
        Rahankulutus on sillä sektorilla huimaa: noin 100 miljoonaa euroa suomalaisten verorahoja heitellään vuosittain ruotsinkieliseen tuotantoon. Hirveää Ylenantoa.


    • Suomen kanava voi kustannuksetta katso Nackan, Upsalan, sekä Västeråsin lähetysalueilla ( niillä alueilla missä suurin osa suomenkielisistä asuu).
      Tämän päivän lähtyksistä 45 min on femmanin ohjelmatarjonnasta tai 5% vaikka noin 30-40% Ruotsissa asuvista suomalaisista ovat suomenruotsalainen taustaiset.

      • Siis.

        Aika heikko puolustusyritys....


    • Epätasa-arvo

      YLE-VERO pitäisi olla pienempi sisä-Suomessa, koska FEM-kanava (entinen FST) ei näytä kaikkia ohjelmia, mitkä näkyvät pääkaupunkiseudulla.
      Miksi näin?
      Kysyin asiaa aiemmin Yle:ltä, vastaus oli, että tulisi liian kalliiksi lähettää ko. ohjelmat koko Suomeen.

    • epäilevä......

      ........." YLE maksaa SVT:n näkymisen Suomessa sekä vastaa täysipainoisesti kaikista tekijänoikeudellisista kuluista mitä SVT:n näkyminen Suomessa aiheuttaa."........

      Tällainen tieto ei taida löytyä ylen sivuilta.

      Olisi hyvä saada jonkinlainen virallinen vahvistus uutiselle. Mistä sellaisen saa?
      Mistä löytyy vaikkapa Suomen ja Ruotsin virkamiesten allekirjoittamia sopimustekstejä, joissa nämä maksuasiat mainitaan?

      On nimittäin vaikea uskoa, että suomalaiset maksavat naapurimaan TV-kanavan ja tekijänoikeusmaksutkin ihan noin vain.

      • tunarit

        "Esittämässäni kysymyksessä YLE:n toimitusjohtaja Lauri Kiviselle sekä entiselle viestintäministeri Krista Kiurulle molemmat painottivat, että YLE maksaa SVT:n näkymisen Suomessa sekä vastaa täysipainoisesti kaikista tekijänoikeudellisista kuluista mitä SVT:n näkyminen Suomessa aiheuttaa."

        - Kyllä molemmat niin Ylen Kivinen kuin entinen viestintäministeri Kiurukin ovat vastanneet juuri niin, että YLE vastaa täysipainoisesti SVT:n näkymisestä aiheutuvat tekijänoikeudelliset kulut. Siis suomalainen veronmaksaja maksaa AINA!

        Ellen ihan väärin muista niin sama on tilanne TV Finlandin näkymisessä Ruotsissa, että YLE vastaa myöskin siellä kaikista tekijänoikeudellisista kustannuksista.


    • no jo on

      Kyllä tätä on käsitelty yhdessä ohjelmassa yle-fem-kanavalla ja siinä
      toimittajat sanoivat ,että se on todella kallista.

      Mutta onko tosiaan niin,ettei fem.kanavan kaikkia ohjelmia näy sisä-
      Suomessa ?
      Siis me maksamme Ruotsin tv:n näkymisestä Suomessa,mutta
      suomalaisten veronmaksajien rahoittamaa ohjelmaa Suomessa ei
      ole varaa näyttää koko Suomessa.
      Niin mihin sitä ruotsia sitten tarvitaankaan .
      Vai eikö haluta näyttää mitä yle fem-kanavalla puhutaan sillä sieltä selkiää
      moni asia myös fanaattisille savolaisille ruotsifaneille.

    • ylen kustannukset

      YLE maksaa YLE verosta tuloutetuista tuotoista sekä itse radio- ja televisiokanaviensa (kuten myös yle FEM/SVT World -televisiokanavan) sisällöntuotannon kustannukset (muun yle:n ohella, myös Svenska YLE:n työntekijöiden palkat, ja ohjelmasisällön tuotantokulut ym. mukaan lukien), kaikki YLE:n televisiokanavat teknisesti kokonaisuudeksi koostavan, sekä edelleen fyysisen sijainnillisesti naapuriin, DIGITA:lle toimittavan, teknisen järjestelmän ylläpitokulut (radiokanavat ovat omassa järjestelmässään), televisio- ja radiokanaviensa teknisen työstämisen -myös yle Areena nettipalveluun (myös kaapeli-operaattorit ottavat ylen televisiokanavat jakeluunsa suoraan DIGITA:lta Helsingin Pasilasta, tai sitten paikallisten lähettimien kautta), itse yle radio- ja televisiokanavien siirron Pasilan linkkitornin ja muiden teknisten yhteyksien avulla, paikallisille DIGITA:n radio- ja televisioasemille, radio- ja televisiokanaviensa lähettämisen näiden asemien mastoista, ja KOPIOSTO:n tekijänoikeusmaksut (jatkossa SVT -ohjelmien osalta siis 1,20 euroa jokaista, Suomessa asuvaa henkilöä kohden - katsoo ihminen tai ei -> Suomi on tällainen! ja HUOMIO: ja uuden sopimuksen perusteella hinta henkilöä kohden on hieman noussut - ja koska myös näkyvyyalue on laajentunut, aivan koko Suomen 5,4 miljoonan ihmisen osalta -> Tällainen on Suomi!), TV Finland -televisiokanavan teknisen siirron - erityisjärjestelyin - Ruotsiin, TV Finland -televisiokanavan teknisen työstämisen ja siirron tietyille lähetysasemille niiden lähetystä varten (Mälareninlaakson alueella), sekä itse TV Finland -televisiokanavan lähettämisen (pieni osa kustannuksista tulee edelleen ruotsinsuomalaisten liitolta) Ruotsin valtion omistamalle radio- ja televisioverkkoyritys Teracom:ille (joka juuri on myymässä Suomessa pois PlusTV:tä, jonka sen neljävuotinen omistajuus kaatui oman televisioverkon puutteeseen, Suomen Valtioneuvoston evättyä siltä kaksi vuotta sitten, mahdollisuuden television F -kanavanippuun).

      Asiaa ei tarvitse enää ja enempää käsitellä, vaan se päättyy pisteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      898
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe