Kone ei avaa työpöytää?

Combag d530 CMT

Laitoin tämän kysymykseni myös tänne kun ajattelin että täältä saa asiaan nopeammin vastauksen Windows XP ongelmaan.


Minulla on tämä vanha HP d530 CMT ja kone tekee seuraavaa: Kun käynnistän koneen niin se lähtee ihan normaalisti käyntiin ja näyttöön tulee se Windows XP alku sivu jota lataa, mutta sitten kun pitäisi avautua työpöytä niin tuleekin vaan pimeää?? Ei kuulu mitään piippausta yms.

Jännä juttu sinänsä kun ostin toisen samanlaisen koneen juuri tilalle kun entinen teki samaa? Nyt tämäkin tekee tätä? Näyttö tässä on kunnossa, sen ole testannut toisella koneella, mutta onkotässä nyt joku johdoista johtuva sähkövika vai mikä ihme tätä häiriötä tekee?

Sain nyt koneen käyntiin kun ensin jouduin sen sammuttamaan johdot irti vetämällä ja kun kytkin johdot ja laitoin koneen päälle niin valitsin siitä mustasta sivusta jossa valkoiset tekstit: Käynnistä viimeksi toimivalla kokoonpanolla, sen valitsin ja sain tämän nyt pelaamaan, mutta luulen että kun koneen taas sammutan niin näyttöön ei tule työpöytää taaskaan?

Osaisiko joku viisaampi minua nyt tässä asiassa nouvoa niin että minäkin ymmärtäisin mistä tässä on kyse ja miten tämän saan korjattua. Tämän koneen ostin siis eilen ja silloin pelasi loistavasti ja vielä aamullakin pelasi kunnes iltapäivällä alkoi ongelmat.

Eihän sillä ole mitään tämän asian kanssa tekemistä kun olen n 2vk sitten vaihtanut Saunalahden 3G Soneran 4G:en? toivottavasti ei kuitenkaan tästä johdu.

9

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Revonmäki, Tero:
      Moro,

      Kieltämättä oudon kuuloinen tilanne. Tässä pari vinkkiä millä voit rajata ongelmaa.

      Onko se 4G-netti USB-tikun kautta vai sellaisen langattoman mokkulan kautta? Jos USB, jos irroitat pelkästään sen ja testailet tietokonetta sen jälkeen niin toimiikos sitten?

      Jos toimii, sitten kannattaa rajata ongelmaa vielä sen verran että jos pystyt testaamaan 4G-tikkua jossain kolmannessa tietokoneessa, että siirtyykö vika sinne mukana. Jos siirtyy niin vaikuttaa siltä että tikussa on jotain vikaa.

      Jos ongelma ei toistu kolmannessa koneessa se on silloin jossain muualla kuin tikussa, ja en osaa sen suhteen auttaa enempää. Jos ei lähde toimimaan niin ATK-huollosta kannattaa kysyä apua, ongelma voi olla rautapohjainen mutta myöskin ohjelmallinen.

      Oli miten oli niin toivottavasti ratkeaa nopeasti :)

      Tero@SoneraPartio
      www.sonera.fi/sonerapartio

      • Vika ilmeisesti löyt

        Moi! SoneraPartio! No kuinka ollakkaan kone lähti normaalisti käyntiin kunhan sen Mokkulan olin ekana ottanut pois koneesta?? Mitä siis nyt teen seuraavaksi? Onko vika tässä juuri hankkimassani 4G mokkulassa? Voisiko tosiaan olla näin että vihdoin löysin vian aiheuttajan. Voisiko tätä kuitenkin alkaa käyttämään niin että poistaisi konesta aina lopuksi tämän mokkula ja tosiaan käynnistäisi sen koneen ensin ja sitten kytkisi vasta tämän mötikän?


      • Vika ilmeisesti löyt kirjoitti:

        Moi! SoneraPartio! No kuinka ollakkaan kone lähti normaalisti käyntiin kunhan sen Mokkulan olin ekana ottanut pois koneesta?? Mitä siis nyt teen seuraavaksi? Onko vika tässä juuri hankkimassani 4G mokkulassa? Voisiko tosiaan olla näin että vihdoin löysin vian aiheuttajan. Voisiko tätä kuitenkin alkaa käyttämään niin että poistaisi konesta aina lopuksi tämän mokkula ja tosiaan käynnistäisi sen koneen ensin ja sitten kytkisi vasta tämän mötikän?

        Hyvä että probleema ratkeaa hiljalleen. Ilman muuta kokeile just noin miten kirjoitit, mutta pahaa pelkään että kone voi jotenkin juonitella siitä huolimatta että tökkäät mokkulan kiinni koneeseen vasta kun se on käynnistynyt.

        Jos vain mahdollista niin kokeile vielä mokkulaa jossain kolmannessa koneessa, tai melkein parempi vaihtoehto kipaiseppa lähimpään Sonera Kauppaan mokkulan ja takuupalun kera. Ne voi testata mokkulaa vielä siellä ja laittavat sen tarvittaessa huoltoon.

        Tero@SoneraPartio
        www.sonera.fi/sonerapartio


    • Päivitys ehkä

      Katso mitä päivityshistoria näyttää. Jos tämä "uusi" kone on ollut pitkään kayttämättä ja hakenut uudet päivitykset ja sitten solmussa???
      Tarkistaisin myös näytönohjaimen ajurit.

      • Olen sanaton

        Kone jonka ostin oli juuri puhdistettu ja asennettu XP uudelleen ja lisäksi muita päivityksiä, olen hämilläni tästä kun en tiedä mitä teen. Kokeilen tuota 4G mokkulan irroitusta ja sitten käynnistää konetta. Tämä Mokkula on USB liitäntä ja tosiaan Soneran valkoinen 4G Max .


      • Sama henkilö

        Miten tarkalleen tarkistan nuo näytönohjaimen ajurit?


    • Päivitys ehkä

      Lataa vaikka speccy http://www.piriform.com/speccy niin sillä näet mikä näytönohjain koneessa on.
      Katso myös ohjauspaneelin laitehallinnasta onko siellä keltaisia huutomerkkejä tai valkoisia rasteja punaisessa ympyrässä.
      Hyvä ajatus on myös tuo, että käynnistät koneen ilman mokkulaa. Mahdollisesti voisit poistaa kaikki mokkulaan liittyvät ohjelmat ja kokeilla miten kone käynnistyy siinä tapauksessa.
      Laitahan testituloksia tännä, niin tuumaillaan jatkoa.

      • Sama henkilö

        Moi! Ylempänä on kirjoitukseni, taisin löytää vian.


      • Sama kysyjä

        Joo tarkistin ohjauspaneelista järjestelmän sivut ja kaikki näytti olevan ok, eli ei mitään lisämerkkejä ollut ilmaantunut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3053
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      419
      2906
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      99
      2209
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1874
    7. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1868
    8. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1846
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1692
    Aihe