Sankelo: Aika ajanut pakkoruotsin ohi

vapaa kielivalinta!

10

119

  Vastaukset

  • Jopa svekohesari on joutunut taipumaan paineen edessä. Muutosta on ilmassa!

  • HBL:n mukaan enemmistö nykyisistä kansanedustajista on pakkoruotsia vastaan.

   • Jos kansalaisaloitteesta äänestetään eduskunnassa ja vaikka 40% edustajista kannattaa pakkoruotsin poistamista voidaan puhua todella merkittävästä kannanotosta asian puolesta.

    Jos kansalaisaloite ei päädy pakkoruotsin poistamiseen, asiasta saadaan toivottavasti yksi keskeinen teema seuraavissa eduskuntavaaleissa. Silloin ehdokkaat joutuvat tarkoin punnitsemaan kantaansa ja mitä mieltä ovat asiasta esimerkiksi vaalikoneissa. Oma kanta voi silloin jopa vaikuttaa siihen tuleeko valituksi eduskuntaan vai ei.


  • Uusi Toimittaja Riikka Venäläinen aloitti keskustelun kollegoiden kanssa ja se on näköjään saanut aikaan pientä muutosta hesarin toiminnassa.

  • Hieno kirjoitus ke Sankelolta. En tunne miestä, enkä edes kannata Kokoomusta, mutta Sankelo kirjoittaa tästä ruotsinkieli-asiasta erinomaisen moniulotteisesti, ymmärrettävästi ja selkeästi.
   Olisipa Kokoomuksessa enemmän tällaista lahjakkuutta ja ymmärrystä myös suomenkielisten asialle.
   Täällä hetkellä pj Katainen pää-änkyrän lailla vastustaa pakkoruotsin poistamista ja Suomen kehittämistä kaikin voimin. En kyllä ymmärrä miksi.
   No, tästä ja kaikesta muusta Kataisen hallituksen töppäilystä seuraa tietysti se, että Kok ja Katainen eivät ole seuraavan hallituksen johdossa.

  • WAU!

  • - 50.800 -

  • Hienoa !

   HS:tä taisi lähteä pakkoruotsittajien kärki jo karkuun.. ja loputkin saavat mennä perässä.

  • Merkittävämpää uutisessa on se, että Kokoomuksen varapuheenjohtaja on vapaaehtoisen ruotsin kannalla... Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa näyttämään siltä, että pakkoruotsi ei elä enää pitkään. Eikä se kyllä vtuta yhtään! Jossain toisaalla arvatenkin...

   RKP oppositioon, niin peli saadaan avattua. Itäsuomesta alkaa kielivapaus.

   • Katainen yritti estää Sankelon valintaa, mutta puoluekokousväki äänesti hänet väkisin johtoon. Se masensi Jyrkiä entisestään.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   371
   10032
  2. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   5019
  3. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   140
   2768
  4. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   49
   1107