Sankelo: Aika ajanut pakkoruotsin ohi

vapaa kielivalinta!

10

120

  Vastaukset

  • Jopa svekohesari on joutunut taipumaan paineen edessä. Muutosta on ilmassa!

  • HBL:n mukaan enemmistö nykyisistä kansanedustajista on pakkoruotsia vastaan.

   • Jos kansalaisaloitteesta äänestetään eduskunnassa ja vaikka 40% edustajista kannattaa pakkoruotsin poistamista voidaan puhua todella merkittävästä kannanotosta asian puolesta.

    Jos kansalaisaloite ei päädy pakkoruotsin poistamiseen, asiasta saadaan toivottavasti yksi keskeinen teema seuraavissa eduskuntavaaleissa. Silloin ehdokkaat joutuvat tarkoin punnitsemaan kantaansa ja mitä mieltä ovat asiasta esimerkiksi vaalikoneissa. Oma kanta voi silloin jopa vaikuttaa siihen tuleeko valituksi eduskuntaan vai ei.


  • Uusi Toimittaja Riikka Venäläinen aloitti keskustelun kollegoiden kanssa ja se on näköjään saanut aikaan pientä muutosta hesarin toiminnassa.

  • Hieno kirjoitus ke Sankelolta. En tunne miestä, enkä edes kannata Kokoomusta, mutta Sankelo kirjoittaa tästä ruotsinkieli-asiasta erinomaisen moniulotteisesti, ymmärrettävästi ja selkeästi.
   Olisipa Kokoomuksessa enemmän tällaista lahjakkuutta ja ymmärrystä myös suomenkielisten asialle.
   Täällä hetkellä pj Katainen pää-änkyrän lailla vastustaa pakkoruotsin poistamista ja Suomen kehittämistä kaikin voimin. En kyllä ymmärrä miksi.
   No, tästä ja kaikesta muusta Kataisen hallituksen töppäilystä seuraa tietysti se, että Kok ja Katainen eivät ole seuraavan hallituksen johdossa.

  • WAU!

  • - 50.800 -

  • Hienoa !

   HS:tä taisi lähteä pakkoruotsittajien kärki jo karkuun.. ja loputkin saavat mennä perässä.

  • Merkittävämpää uutisessa on se, että Kokoomuksen varapuheenjohtaja on vapaaehtoisen ruotsin kannalla... Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa näyttämään siltä, että pakkoruotsi ei elä enää pitkään. Eikä se kyllä vtuta yhtään! Jossain toisaalla arvatenkin...

   RKP oppositioon, niin peli saadaan avattua. Itäsuomesta alkaa kielivapaus.

   • Katainen yritti estää Sankelon valintaa, mutta puoluekokousväki äänesti hänet väkisin johtoon. Se masensi Jyrkiä entisestään.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Juutuub-maailma

   Tässä kun on kesällä ollut aikaa ja hieman seuraillut netistä kaiken maailman vlogeja sun muita videoituja mielipidekanavia niin herää yksi suuri kysy
   Sinkut
   123
   2068
  2. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   155
   993