Ilmaiset kanavat vs. maksukanavat?

Kumpaa suositte ja miksi? Maksukanavissa on se etu, että ohjelmat ei keskeydy mainosten tähden, ja yleensä ohjelmien sisältö on laadukkaampaa. Itse periaatteessa pidän television katselusta, ja katson pääasiassa lähinnä maksukanavia joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

Ainakin Soneran kaapeliverkossa kanavatarjonta on niin laajaa, että jokaiselle löytyy jotain. Ne, jotka haluaa katsoa uutisia, on tilattavissa uutiskanavia joka lähtöön, ne, jotka katsoo elokuvia, on elokuvakanavia mm. Maksukanavista on turha mielestäni ruikuttaa niiden hintavuudesta, sillä kokemukseni osoittaa, että myös pienituloisella on varaa maksaa kuukausimaksut, jos on aidosti kiinnostunut katselemaan jotain itseään kiinnostavaa sisältöä.

Olen ehkä vanhanaikainen, kun pidän perinteisestä "passiivisesta" television katselusta, ja tilaan siihen maksukanavia,mutta ikäni puolesta olen oikeutettu siihen.

15

1749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nfnfkxnmxmxnfnxmfggg

      "Maksukanavissa on se etu, että ohjelmat ei keskeydy mainosten tähden"

      Missä maksukanavissa? Nat geo, animal planet, discovery, tv4 fakta, tv4 guld, tv4 film... jne jne. Kaikissa noissa on mainoskatkoja. Viasatilla ainakin ennen oli omia kanavia joissa mainoskatkoja ei ollut. Vieläpä ihan laadukasta ohjelmaakin tuli.

      Kyllä nuo mainoskatkotkin sietää, kun sentään jotain katsottavaa maksukanavilta tulee. Ilmaiskanavilta ei enää tule mitään.

    • No joo, itsekin tuota National Geographicia olen seurannut, ja mainoksiahan sieltäkin tulee, kuten listasit, mutta juuri kyseisen kanavan ohjelmat ovat yhtä laadukkaita, kuin on itse lehtikin. Nykyään ilmaiskanavalta FOX:ilta esitetään aika monia samoja sarjoja, mitä National Geographic esittää.

      No, esimerkiksi elokuvakanavat ja MTV3 - maksukanavat ei mainosta muuta, kuin omia ohjelmia, niitä en lukisi niinkään häiritseviksi mainoksiksi poikkeuksena esim. formulalähetykset MAX:illa, tai jääkiekon arvokisa -lähetykset Sportilla, joissa esitetään yhteistyökumppaneiden mainokset.

      Ilmaiskanaviltakin tulee jotain, mutta ainakin uusimpien kanavatulokkaiden, esim. Tv Viiden ja Kutosen kanavia ei jaksa katsoa, koska sieltä ei tule muuta kuin mainoksia. Puolen tunnin ohjelmassakin taitaa olla kaksi katkosta. Ja ohjelmatkin ovat mitä ovat, yleensä puhki kuluneita ja vanhoja. Niillä ei ole edes omaa ohjelmatuotantoa, eikä verkossa pysty katsomaan ohjelmia, joten ei liene olevan kovin valoisaa tulevaisuutta sellaisilla kanavilla?

      • kkclgmgmmcnbnmmg

        Foxilta kyllä tulee ihan mielenkiintoista ohjelmaa. Huono puoli on se, että kanava ei näy satelliitista ja antenniverkossa laatu on varsin heikkoa liian täyteen ahdettujen nippujen vuoksi.


    • c lower

      Mielestäni maksuttomien kanavien elokuvatarjonta on nykyään aika hyvä ja tasokastakin jo siksikin että kanavia on nyt niin paljon.MTV3 leffan ja c more firstin tarjonta taas on niin kehnoa ettei kannata maksaa,mielenkiintoisia ensi-iltaleffoja c morella todella vähän ja maxin tarjonta täysi nolla,ainoastaan formula kiinnostaa

    • Kyllä MAX:ilta muutakin tulee, kuin formulat. Fakta ja Fakta XL esittää ja mielenkiintoista katseltavaa. Tylsin MTV3 -kanava on mielestäni Komedia, sitä tulee katsottua ehkä vähiten Sarjan kanssa.

      Ja itse pidän jopa C - Morea enemmän Viasatin elokuvakanavista, vaikka C - moreakin katson. Tulee C - Moreltakin ihan laadukkaita elokuvia, mutta se on kausittaista, kuinka usein tulee "laatu" - ensi - iltoja.

    • penkkeilijä

      Katson telkkarista vain urheilua joten maksukanavia on pakko tilata.

      Elisa Viihde MTV3 Sport Nelosen paketti, n.80€/kk, halpaa kuin saippua;)

    • Olen asettanut itselleni rajan, kuinka paljon mielelläni hyvällä omalla tunnolla ja tuloihin suhteutettuna haluan käyttää television katseluun kuussa rahaa.Maksukanavat on tosiaan aika hyödyllinen juttu, mutta 80 euroa on itselleni liikaa. Olen tyytyväinen nykytilanteeseeni, jossa selviän arviolta 50 eurolla "normaalisti" kuussa telkku - kuluista samalla saaden sille vastineeksi sellaisen ohjelmatarjonnan, jossa on jotain mieltä. MTV3 - total ja Viasatin elokuvakanavat on ne, mitä katson. Totalissa on se hyvä puoli, että MAX SPORT näkyy ja siinä, sieltä tykkään katsoa enimmäkseen jalkapalloa, ja jääkiekkokauden maaotteluita ja MM - kisoja tykkään seurata. Viasatilla taasen saa elokuvakanavilta vaihtelua C - Moren leffatarjontaan, ellei se jopa olisi tasokkaampi leffakanavana? Kun katsoo sekä C - Morea, että Viasattia, saa aika hyvin koko Suomessa televisiossa esitettävät elokuvat hallintaansa.

      • Dokkareita kaipaan

        Kokeilin C-Morea muutaman kuukauden ja se riitti. Samat elokuvat pyörii monille eri kanavilla. Ja hyvin vähän niissä oli minulle katsottavia. Faktan rikosjutut ja Kadonneet vai mikä sen nimi olikaan - olivat oikeastaan ainoita, joita loppujen lopuksi katsoin. Vanhat sarjat olivat aikansa lapsia, ne haluan jättää muistoihin. Formulat ei kiinnosta, tai no voisin lähdöt kyllä katsoa :)

        Kun joskus voisi ottaa vaikka vain yhden kanavan, ottaisin Viasat Historyn. Kai sielläkin tulee samoja, eihän niitäkään nyt loputtomiin riitä. Mutta en halua maksaa koko paketista, koska se ei kiinnosta. Olen sitäkin joskus tarjouksena kokeillut.

        Olenkin vähän outo täti, mitkään rakkauselokuvat ei innosta, eikä ns. huumorileffat. Toiminta on yök. Mutta KUNNON trillerit ja kauhuelokuvat - mutta niitä ei kai tehdäkään. Ainakaan kovin montaa en tiedä. Noille kanavillehan ei uusia tule.

        Nyt tulee muutenkin monta hyvää sarjaa: Silta, Tudors, American Horror (no melko hyvä) ja Jälkiä jättämättä palasi uusinnoilla, kunhan vain saisimme nähdä sen loppuun asti. Ikävä juttu, kun sarja lopahti kesken, mutta ei tainnut olla Maikkarista tällä kertaa kiinni. GOT, Mad Men ja Boardwalk Empire kun vielä jatkavat niin eihän tässä muuta ehdi kuin katsoa yleä, Nelosta, Maikkaria ja jopa subbia, jota en uskonut koskaan katsovani.


    • National Geographic esittää ihan laadukkaita dokkareita. Discoveryt oli hetken MIX - paketissani, kun sitä tilasin, mutta katselu jäi vähemmälle. Latisti vähän, kun ei ollut kaikissa suomi - tekstejä, vaikka ohjelma pysyy seurattavana ilman tekstejäkin.

      Viasat Gold - paketissa olisi Explorer, josta ja tulee dokumentteja. Joskus sieltäkin katsonut jotain ihan katsottavia ohjelmia, kun on ollut esittelyssä ilmaiseksi viikonlopun ajan. Onko juontaja ja isäntä Bruce Perry, vai ainakin nimi on sinnepäin, kun on tehnyt BBC:lle dokumentteja matkatessaan heimoalueille ympäri maailmaa. Niitä esitettiin YLE ykköselläkin jokin ohjelma.Explorerilta tuli mielenkiintoinen sarja, jossa hän matkusti Amazonin halki tavaten paikallisia ihmisiä.Viasat Gold on Viasat Filmiin nähden aika paljon hintavampi, eikä sieltä lopulta tule monia sellaisia kanavia, joita jaksaa seurata, jos ei nyt intohimoinen jääkiekon ja golfin ystävä ole, jokuhan voi niiden perässä tilata kyseiset kanavat.

      Travel Channel Europesta tulee enimmäkseen ruokaan ja juomaan keskittyneitä matkailu - ohjelmia, dokumenttityylisiä, joissa osasta on ihan hyviä juontajia.

      Subia ja itse en katso kovinkaan paljon. Joskus Simpsonit tulee katsottua, jos sattuu osumaan juuri siihen aikaan kanavalle, ja tuleehan sieltä Madventures ja nyt on tullut Mad Cook ennen kakkoskauden Madventuresta sunnuntaisin. Silloin, kun Madventureksesta puhuttiin, että ohjelma alkaaTravel Chanellilla, varmaankin tarkoitettiin Amerikan Travel Channelia, sillä ei ainakaan tuolta Euroopan Travelilta ei ole ainakaan vielä näkynyt kyseistä sarjaa. Toisaalta, ykkös ja kakkoskautta on subillakin jauhettu jo aika monta kertaa, ja vähän menee jo siitäkin maku, kun mainoskatkoja on lyöty joka väliin, kun ohjelma on saavuttanut suosiota.

    • kirppis kävijä

      Itse ostan elokuvat dvd nä ja kirpparilta.Maksan max. euron/elokuva.Katselen milloin huvittaa.En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi elokuvat pitää nähdä heti, kun ne ilmestyvät.Ilmaiskanavilta tulee paljon hyvää katsottavaa, ainakin minulle.Elokuviakin tulee hyvin ja ihan laadukkaita.Urheilua tulee ja dokumentteja.Eipä ainakaan minulla ole valittamista.En itse nyt enkä koskaan aio maksaa lisäkanavista.Mainokset ei minua haittaa.Tämä on tietenkin makuasia.Futis-ja kiekkomatseja jos haluaa nähdä, niin eipä muuta vaihtoehtoa taida olla kuin maksulliset kanavat.

    • hmmmmm

      Itse olen toista mieltä. Ilmaiskanavilta tulee niin monipuolista ohjelmatarjontaa sopivana sekoituksena, ettei maksukanavia tarvitse.

      Itseäni kaduttaa DNA Welho TV mix 8 paketin otto, josta en nyt pääse erilleen puoleen vuoteen. Tarjonta on kerta kaikkisen surkeaa.

      Jos tuntuu, että ilmaiskanavilta saa riittävästi sisältöä, niin ei siihen ainakaan kannata mitään maksukanavaa ottaa.

      • eri_mieltä

        Minä taas olen toista mieltä, ilmaiskanavilta ei tule riittävän hyvää ohjelmatarjontaa. Ehkä jokin Yle Teema on tähän poikkeus mutta senkin ohjelmataso on mennyt alaspäin. Siksi tarvitsen maksukanavia.


      • hmmmmm

        No mitä mahdat katsoa? Eihän tuolta tule kuin tositv:tä. Sulla varmaan on sitten eri kanavat mahdollista valita. Lienee sitte eri kanavat.

        Ylen tarjonta on yleisesti laadukkainta mitä saa ja syynä yleensä se, että tarjoavat paljon BBC:n tuotantoja.


      • eri_mieltä
        hmmmmm kirjoitti:

        No mitä mahdat katsoa? Eihän tuolta tule kuin tositv:tä. Sulla varmaan on sitten eri kanavat mahdollista valita. Lienee sitte eri kanavat.

        Ylen tarjonta on yleisesti laadukkainta mitä saa ja syynä yleensä se, että tarjoavat paljon BBC:n tuotantoja.

        Tuleehan sieltä muutakin kuin tositv:tä, Discoveryä en katso juuri sen takia että on tositv:tä mutta tulee C Morelta ja MTV Leffalta joskus muutama hyvä leffa, sitten katson urheilua ja Disneyn ohjelmistoa. Mulla on Dna Welho L-paketti ja MTV Total.

        Olen samaa mieltä Ylen tarjonnasta että laadukasta on, joskin TV2:n ohjelmisto nykyään on suolesta ja sitten Teemalla liikaa noita Ville Haapasalon juttuja, sekä ruokaohjelmia, eli on mennyt alaspäin kuitenkin. Mut hyvää on se että sieltä tulee joskus jokunen hyvä leffa, jokunen hyvä dokumentti ja konsertteja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1185
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      15
      1091
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      32
      1034
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe