Vai että kärkikastia

elvissaipahpktappara

Jos ihan nimilistaa katsotaan, niin ei mun silmiini tuolta kärkinimiksi voi kutsua montaakaan pelaajaa. Joku Moses ainoana hyökkäyspäästä ja Lahti varauksin voi olla kärkinimi. Muut hyökkääjät ovat enemmän tai vähemmän 3-kentän porukkaa, melkein missä tahansa seurassa. Ei nää Hahl, Rita, Mäki, Ruutu, Tyrväinen, Hardt, Teräväinen yms ole mitään ykköskorin kamaa. No Teräväinen ehkä parin vuoden päästä, muttei vielä. Puolustus tietysti on ihan ykköskamaa, mutta sillä ei pelkästään pärjätä. Maalivahdit on lisäksi aivan nobodyjä.

Sanoisin että TÄLLÄ nimilistalla Jokerit taistelee sijoista 5-10, ei missään nimessä kärkisijoista, eikä edes kotiedusta. Jokerit tulee olemaan tasainen työläisjengi, joka ei kuitenkaan kärkijengeille pärjää. Rökäletappioitakaan tuskin tulee, vaan sellaisia maalin tai parin tappioita, tai tasapelejä. Ei sillä, Jokereilla on varmasti liigan parhaasta päästä olevat 3:s ja 4:s kentät, mutta kun 1:s ja 2:s kentät on myös näitä 3-tasoa, niin ei voi pärjätä. Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli ja sm-liiga kiekonhallintapeli, kuka pitää kiekkoa ja kuka tekee maalit. Mooses yksin vai? Entä kun kärkipään joukkueilla on Mooseksen tasoisia hyökkääjiä useampia kahdessa ensimmäisessä ketjussa.

Esim Hifkilläkin löytyy vähintään Moseksen tasoisia pelaajia useita. Esim Peltonen, Fata, Salmelainen ovat vähintään Mooseksen tasoa tai asteen jopa kovempia. Sitten löytyy Pakarista, Somervuorta, Elkinsiä, Luttista, Kuparista, Puustista, jotka ovat ihan hyvää tasoa kaikki, ei ihan kärkeä mutta lähellä, jossain Tepsissä tai Hpk:ssa ihan ykköskamaa olisivat.

Kärpillä, Tapparalla, JYP:llä, Kalpalla ainakin on Jokereita nimekkäämpi joukkue. HIFK on mun mielestä nimilistan perusteella ylivoimaisesti nimekkäin porukka tänä vuonna. Se on sitten eri asia kuinka mikäkin joukkue pärjää. Jokerit ja Hifk on tietysti ne jengit, jotka jokainen haluaa voittaa, eli kilpailutilanne on tietyllä tapaa epäreilu. Itse en kannata mitään joukkuetta, vaan seuraan liigaa lähinnä tulosmielessä. Aivan sama kuka voittaa. Viime vuonna se oli Pori, nythän se voisi olla vaikka Tapparan vuoro välillä.

Nimilistat ei kerro onneksi kaikkea, nimetön joukkuekin voi voittaa nimekkään, jos pelitapa on parempi ja roolit osuvammat, eikä liikaa primadonnia. Jokerit voi sillä perusteella olla pärjääväkin joukkue, koska sillä ei ole ketään ns ykköstähteä, vaan perusduunareita. Mutta itseäni ärsyttää ennakkohehkutukset, joissa Jokereiden nimilistaa suitsutetaan tämän hetken top3:een. Mielestäni Tyrväisillä ja Hännikäisillä ei tätä statusta ansaitse. Jos rankataan niinkin typerin perustein kuin nimilistalla, niin Jokerien ranking on jossain sijoilla 5-8, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Tilanne tietysti muuttuu, jos sinne yhtäkkiä jostain ostetaan joku melkein NHL-mies tai kaksi, sekä ykkoskorin maalivahti, niin sitten voi puhua jo täysin eri sijoista. Tämän voi tehdä ihan vain vertailemalla muiden joukkueiden nimilistoja ja pelaajien tasot saa äkkiä selville katsomalla pelaajahistoriat, onko pelattu nhl:ssä, ahl:ssä vai suomessa a-juneoiressa, ja mikä on pelaajan kehitystrendi yleensä, laskeva vai nouseva. Sekä pisteet kertoo aika paljon onko kyseessä ns ratkaisupelaaja vai ei, siis kun puhutaan näistä ykköskentän miehistä. Kolmoskentän pelaajista en niinkään tuijota pistesaldoa, vaan niissä katsotaan enemmän muita meriittejä, plusmiinusta, blokkauksia, alivoimaa, aloituksia, fyysisyyttä, yleistä arvostusta. Voin esim heti sanoa että Hahl on yksi tärkeimmistä 3:s kentän pelaajista, ja 100-varmasti top 3:ssa kun puhutaan kolmoskentän miehistä.

Jokereilta puuttuu kuitenkin se kärki. Se tiputtaa rankingin sinne 5-8 sijoille. Pelkillä kolmoskentän jannuilla ei riitä. Jonkun pitää tehdä ne maalit. Ärsyttävää kirjoittaa tällaisesta, mutta pakko vähän oikaista yleistä lätinää nimilistojen kovuuksista.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

        Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
        Perussuomalaiset
        225
        1963
      2. Miksi tunnet vetoa..

        Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
        Ikävä
        68
        1711
      3. Mitä te palstan ihanat naiset

        Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
        Sinkut
        69
        1506
      4. Tapaus Vornanen

        Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
        Maailman menoa
        105
        1199
      5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

        Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
        Ikävä
        63
        1110
      6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

        Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
        Ikävä
        53
        1075
      7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

        Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
        Suhteet
        19
        1056
      8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

        Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
        Ikävä
        5
        995
      9. Ilona Siekkinen

        Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
        Yhteiskunta
        1
        950
      10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

        Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
        Turvallisuuspalvelut
        13
        881
      Aihe