Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Äidin herpes ja vauva

annnaan

Tehdäänkö synnytyksen jälkeen vauvalle joitain toimenpiteitä jos äidillä todettu gen.herpes mitä ei normaalisti tehdä? tai otetaanko jotain näytteitä

Itselläni ollut tuo kiusallinen vaiva jo kolme vuotta, aloitin neuvolalääkärin määräyksestä estolääkityksen kuukautta ennen synnytystä. Mitään rakkuloita ei synnytyshetkellä ollut.. muistan kuitenkin lukeneeni jostain ettei tuo estolääkityskään ole 100% varma.. Tunnistan kyllä aktiivivaiheessa olevan herpeksen, pieni pelko kuitenkin on josko se olisi ollut jotenkin oireeton tms etten olisikaan tiennyt synnytyksessä herpeksen olevan. Rakkuloita ei siis häpyhuulissa ollut, mmiiten herpekseni aina oireilee.

Pohdin asiaa siksi että viikko sitten synnytin terveen tyttövauvan, kaikki on lähtenyt sujumaan hyvin..Kuitenkin kauhea pelko vauvan sairastumisesta vielä elää koko ja ajan ja hallitsee ajatuksiani!!
Synnärillä asiaa ei huomioitu mitenkään ja neuvolassakin sanottiin ettei ongelmaa ole koska söin tuon estolääkityksen eikä rakkuloita alapäässä ollut. Synnytin normaalisti alakautta eikä vauvaan kohdistunut mitään erilaisia tutkimuksia/toimenpiteitä tai näytteitä kuin edellisen lapsenikaan kohdalla, jolloin iminulla ei vielä herpestä ollut..

Mitään lääkettä vauvalle ei esim automaattisesti anneta jos äidillä uusiutuva herpes?

Voinko hieman hellittää tämän pelkoni kanssa ja alkaa nauttia vauvastani vai onko minun koko ajan vain odotettava ja pelättävä että vauvani tuosta saisi jonkin vakavan sairauden herpekseeni liittyen..Pahoittelen sekavaa kerrontaa, tarkennan kyllä mikäli tarina jäi epäselväksi..ajatukseni vain ovat niin sekaisin itselläkin.

1

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha kätilö

      Rauhoitu ja nauti ihanasta ja terveestä tyttövauvastasi!!!
      Jos herpes päällä kun synnytät (rakkuloita, voivat siis puhjeta kun synnytät ja VAIN siten tarttua vauvaan, jos on niin tehdään sektio ettei tartu)!

      Onnea uudesta perheenjäsenestä!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe