Onko mahdollisuuksia eläinlääketieteelliseen?

girl4

Olen siis juuri aloittanut lukion ja haaveena on kauan ollut lukea eläinlääkäriksi.
Olen kuullut että lyhyellä matikalla pärjää? Mutta onko pitkä kemia ja fysiikka välttämättömiä? En ole kauhean hyvä noissa aineissa mutta onko mahdollista jos niitä ei lue pitkänä? :)
Kiitos vastanneille etukäteen!

5

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jamesjames

      Hohhoh. Jos pääsykoe perustuu lukion fy-ke-bi pakolliseen ja syventävään oppimäärään niin eiköhän sillon kannattais opiskella jokanen kurssi -. Miten voisit osata kokeessa mitään, jos et oo lukenu kun yhden kurssin fysiikkaa ja kemiaa?

    • ...?

      Lääkiksiin pääsee sisään matemaattisuudella. Kuka tahansa voi lukea biologiaa tai kemian/fysiikan teoriaa. Kemian ja fysiikan laskuilla ne piste-erot tehdään hakijoiden välillä. Lyhyellä matiikalla pärjää, kyllä... mutta antaisin tuon vinkin vain aikushakijoille, jotka tankkaavat iltalukiossa vain ja ainoastaan ne halutut luonnontieteiden kurssit. Jos olet lukiolainen, mene ihmeessä pitkään matematiikkaan ja kehitä loogista ajatteluasi siellä, sitä tarvitset kuitenkin fysiikan kanssa.

      Vastaus kysymykseesi: Ei ole, sisään ei pääse ellei hallitse lukion fy-ke-bi akselia varsin hyvin. Kysymykset ovat muutenkin pääsykokeissa haastavia, ja ajasta on pulaa, joten peruslaskujen tulee sujua ihan rutiinilla. Vaikeat laskut ovatkin sitten sellaisia, että niitä ei monet muutkaan osaa... niistä pitäisi raapia niin paljon vain pisteitä kuin saa.

    • työtätyötä

      Komppaan täysin edellistä. Laskemalla sinne lääkikseen mennään :) Olet vasta aloittamassa lukion (siis nuori), joten omaat vielä tuon ajattelutavan että "en vain ole hyvä matemaattisissa aineissa". Nyt on korkea aika unohtaa tuollainen huuhaa, kuka vain tavis pystyy kirjoittamaan E-L pitkässä matematiikassa. Tarvitaan vain rutkasti työtä, oikeaa opiskelustrategiaa ja mielenkiintoa aineeseen (oppiminen on helpompaa kun unohtaa omat ennakkoluulonsa ja yrittää oikeasti keskittyä.)

      Eli ilmanmuuta otat pitkän matematiikan. Saat rutkasti laskurutiinia, looginen päättelykykysi kehittyy sekä opit tarkastelemaan tehtäviä matemaattisella ajattelutavalla - et vain kaavoihin sijoittelulla.

      Suurin ongelmasi on tällä hetkellä se, ettet luota kykyihisi. Nyt on korkea aika ymmärtää, että sinulla on avaimet tulevaisuuteesi. Lopuksi haluan mainita vielä yhden asian: monet ahertavat, mutta eivät ajattele. Muista se :)

    • girl4

      Okei, pystyykö/kannattaako fysiikkaa ja kemiaa opiskella esim. lukion jälkeen ja keskittyä niihin sitten ihan kunnolla? :)

    • Abina

      Pystyyhän fysiikkaa ja kemiaa lukemaan lukion jälkeenkin, mutta antaisin sen vinkin, että lue ne nyt ja heti ollessasi lukiossa. Olet vasta aloittanut lukion, joten voit vielä vaihtaa lyhyen matikan pitkään matikkaan. Mutta odotappas vaan puoli vuotta, sitten tuo vaihto on lähes mahdoton.

      En ymmärrä, miksi haluat siirtää fysiikan ja kemian opintoja edespäin. Lupaan, että ihan yhtä vaikeaa se on lukion jälkeenkin. Omasta mielestäni ainakin hukkaat vain vuosia tuolla menolla.

      Jos aidosti haluat elukkaan, niin suosittelisin käymään opolla ja vaihtamaan lyhyen matikan pitkään sekä ottamaan fysiikan ja kemian kursseja lisää. Tiedän, että nuo aineet oikeasti teettävät töitä, sillä itse olen nyt lukion kolmosella ja lukenut ko. aineet, sekä kirjoittanut jo kemian.

      Itselläni olisi tavoitteena päästä elukkaan tänä keväänä. Muistan, kuinka pari ystävääni haikaili lääkis opintojen perään lukion ykkösellä. Mutta kuinkas kävikään, kun heillä oli lyhyt matikka, kumpikaan ei ymmärtänyt hölkäsen pöläystä vaikeammista fyssan ja kemian kursseista.

      Toki voit pärjätä lyhyellä matikalla, mutta siinä tapauksessa saat tehdä töitä kyllä tosi paljon. Olet vasta lukion ykkösellä, joten pyri pitämään ovet avoina mahdollisimman monelle paikelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe