Riittääkö lykkäyksen syyksi?

Gaijinn

Hei, olen aikoinani 2011 ollut varusmiespalveluksessa noin 4 kuukauden ajan, jonka jälkeen en enää henkisesti kestänyt, joten päätin siirtyä siviilipalvelukseen. Asia jäi vähän takajalalle, kunnes tuossa kuukausi pari sitten sain määräyksen saapua Lapinjärvelle 30. syyskuuta tänä vuonna.

Alunperin kuitenkin lähdin armeijasta henkisistä syistä, joten riittäisiköhän syyksi nyt alkuun saada lykkäystä vuodeksi pariksi jos kerron aikovani pian hakeutua keskustelemaan sosiaalisten tilanteiden pelostani lääkäriin, ja toivovani sen vähenevän ennen kuin haluaisin siviilipalveluksen aloittaa?

Tämä on täyttä totta että kärsin sosiaalisten tilanteiden pelosta ja ehkä lievästä masennuksesta ja ahdistuneisuudesta, eikä sitä että ajattelisin "no miten nyt helpoiten pois pääsis" -asenteella. Intissäkään kahdessa eri tuvassa suurin osa ei koskaan kuullut minun sanovan mitään. En ole tähän mennessä vain päässyt asiasta lääkärin/psykiatrin kanssa juttelemaan... sattuneesta syystä juuri siksi koska on ahdistanut mennä ventovieraan kanssa puhumaan asiasta. Nyt se olisi vähän pakollista, sillä en näinkään halua jatkaa elämistä. Vapautukseen suosittelevaa lausuntoakaan en ehdi saamaan vielä, joten siitä syystä alkuun pakko hakea lykkäystä. Tuntuu, että moni virheellisesti näillä ongelmilla vapautusta hakeva pilaa niiden maineen, jotka oikeasti kärsivät näistä oireista.

Minulla ei siis tosiaan ainakaan vielä ole mitään lääkärintodistusta aiheesta, enkä tosiaan todennäköisesti ehdi hankkimaankaan sellaista ajoissa, sillä lykkäyshakemushan tulisi toimittaa viimeistään 4 viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Eli riittääkö lykkäyksen syyksi vapaamuotoisesti kirjoitettu lappunen, jossa sanon kärsiväni sosiaalisista pelkotiloista ja aikomuksestani hakeutua asiasta juttelemaan? Vai pitäisikö kirjoittaa jostain muusta syystä, esim. heikko taloudellinen tilanne? Kiitos vastauksista etukäteen. :)

2

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      Ei riitä syyksi. lääkärin todistuksen jotta voit saada lykkäystä.

      Miten heikko taloudellinen tilanne estäisi palveluksen. Valtio kustantaa vuokrat sekä saat päivärahaa.

    • Gaijinn

      Kyllä voi taloudellisilla syillä saada intistäkin vapautuksen. Niillä päivärahoilla kun ei velkoja pahemmin lyhennetä.

      Onko varma myös, että asia on noin ehdoton? Keskuksen sivuilla lykkäyskohdassa lukee myös kohta "erityisen painava henkilökohtainen syy" tai jotain sinne päin. Eikö omani muka ole sellainen? Mitä järkeä minun sinne on mennä, jos aion heti alussa mennä koulutuskeskuksen lääkärille hakemaan lykkäystä joka tapauksessa? Tämänkin ajattelin kirjeessä ilmoittaa. Ainahan voin lähettää lapun ja katsoa miten käy, eikö? Oma on vikansa jos tuhlaavat yhden palveluspaikan keskuksessa sellaiseen, joka aikoo heti lähteä heti pois.

      Mites siinä tapauksessa, jos saa C-palvelusluokkaa puoltavan lausunnon vain viikkoa paria ennen kuin koulutuskeskukselle pitäisi mennä? Täytyykö vain mennä sitten sinne hoitamaan asia, ja antaa lappu kouraan vai onnistuuko sellainen esimerkiksi faksilla?

      Jos muuten haluan terveyskeskukseen puhumaan palvelusluokastani tai lykkäystarpeestani, sanonko vain aikaa varatessani, että "haluaisin keskustella palvelusluokastani" vai miten? Taitaa aika hyvin jo tässäkin näkyä?, etten ole hyvä sosiaalisessa kanssakäymisessä. Kauanko sellaisessa aikaa kuluu? Ilmeisesti saa lähetteen juttelemaan psykiatrin tai vastaavan kanssa alkuun?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe