Showpainin tuominen Suomeen!

joopajoojeeff

http://moro.aamulehti.fi/2013/07/29/voisiko-showpainin-tuoda-suomeen/

Ja kyseisen artikkelin sisältö niille ketkä eivät jaksa linkkiä avata:



Suomen talous ei lähde nousuun ennen kuin tänne tulee ennakkoluulottomia yrittäjiä, joilla on uusia ideoita ja visionäärisiä näkemyksiä.

Heitän nyt yhden idean ilmaan ihan vain sen takia, että näen minkälaisia reaktioita se aiheuttaa.

Ideani on se, että showpaini voitaisiin tuoda Suomeen. Minusta Suomessa ei edes ole kunnollista urheiluviihdettä ja ei todellakaan isossa mittakaavassa.

Aika on niin kovaa ja haastavaa, että ihmiset tarvitsevat viihteellisiä spektaakkeleja arkensa vastapainoksi, kun televisiokin näyttää nykyään vaan pelkkiä uusintoja, eikä sieltä ole enää aikoihin tullut mitään mielekästä.

Uusi viihteen muoto Suomessa voisi olla showpaini, koska se voisi tuoda fantasian tavallisten ihmisten arjen keskelle ihan sen takia, että lajiin kuuluu käsikirjoitetut henkilöt menneine historioineen sekä taustoineen ja näyttävät sekä yllättävät tapahtumat kuuluvat tietenkin kuvioon.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki olisi vitsiä tai järjestettyä showpainissa.

Perusedellytys on se, että edelleen painijoilta vaaditaan ja heiltä tarvitaan urheilullista taustaa sekä hyvää kuntoa ja kestävyyttä, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Sinällään käsikirjoitettujen tapahtumien tai tarinoiden tuonti urheiluun tai urheiluviihteeseen ei ole minusta huono juttu koska ihmiset kuitenkin haluavat päästä turvalliseen ja hallittuun fantasiamaailmaan joka eroaa arkimaailmasta hyvinkin radikaalisti.

Se on myös syy minkätakia elokuvat ja pelit ovat niin suosittuja, mutta tapahtumien järjestämisen puolella ei minusta ole vielä kunnolla yritetty mennä sinne minne mielikuvitusta käyttämällä voitaisiin mennä.

Showpaini on siis tai ainakin ameriikoissa se on enemmän viihde- kuin urheilupainotteista, mutta kyllä sielläkin sääntöjä pitää olla. Esimerkiksi tuomarilla pitäisi olla viimeinen sana joka ottelussa johon edes painijoiden työnantajalla ei saa olla vaikutusvaltaa.

Toki näitäkin sääntöjä voidaan kuitenkin muuttaa mikäli tarina niin vaatii.

Vapaapainin epävirallinen motto ainakin minusta ja ainakin yhdysvaloissa sääntöjen tulkitsemisen suhteen on: “Jos tuomari ei nähnyt, sitä ei ole tapahtunut”. Voisi kai sanoa, että lähes kaikki on sallittua, kunhan tuomari ei näe sitä.

Minusta mallia kannattaa ottaa WWE:stä jossa saippuaoopperamaiset juonet ovat tärkeä osa ohjelman viehätystä ja ihan siitä syystä, että juonet luovat konflikteja painijoiden välille.

Totta kai tarinakeskeisyys vie tilaa painilta, mutta katsojat pääsevät tunnepohjaisesti paremmin ja syvemmin mukaan kuin jos he tulisivat katsomaan pelkkää painia.

Esimerkiksi jääkiekossa tai jalkapallossa on vain muutama stara ja loput ovat harmaata massaa ja tätä pitäisi välttää ja niitä isoja staroja pitäisi olla showpainissa olla paljon enemmän, koska se luo fanikunnan.

Mitä isompi fanikunta on painijalla, sitä isompi organisaatio on joka järjestää showpainia ja sitä kautta jatkuvuus voidaan varmistaa.

Jos Suomeen tuotaisiin showpaini, niin tänne tarvitaan iso showpainiorganisaatio, joka toimisi itsenäisesti, koska showpaini pitäisi Suomessa tuoda pienistä halleista isoille areenoille.

Silloin tarvitaan isoa organisaatioa joka pyörittäisi painijoita ja tapahtumia ympäriä Suomea ja silloin asiaan pitäisi suhtautua kuin SM-liigaan, että painijat liikuisivat oikeasti ympäri Suomea eivätkä matsit vain jäisi suuriin kaupunkeihin.

WWE:ssä painijat ja ohjelmat ovat elämää suurempia ja siihen pitäisi täälläkin pyrkiä ja parhaiten se onnistuisi minusta niin, että joka kuukausi voitaisiin lähettää maksullinen lähetys joka toimisi kauden kliimaksina.

Wrestlemaniaan verrattava ottelu joka voisi vaikka avata kevään tai avata syksyn ja minusta se voitaisiin ihan hyvin järjestää Olympiastadionilla.

Sitten ei kai ole enää mitään muuta ongelmaa kuin se ihan pieni juttu: rahoitus.

4

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeopfsdf

      Useita tapahtumia ympäri Suomea vuoden aikana, kymmeniä painijoita joita täytyy kouluttaa vuosi tai pari ja kouluttajat täytyy rahdata jenkeistä tai viedä äijät täältä sinne, taustaorganisaatio jne…

      Eikä puhuta ihan pienistä summista.

      No, Iron Sky näytti crowfundingin voiman, ja sitä kautta saataisiin jo alustava fanipohja, kun ne jotka haluaisivat saada showpainin tänne, alkaisivat sitä ensin varovaisesti rahoittamaan ja sitä kautta myös sana lähtisi kiirimään.

      Esimerkiksi Mesenaatin kautta voitaisiin saada alustava rahoitus ja ennen kaikkea se fanikunnan pohja jonka jokainen luova projekti tänäpäivänä tarvitsee. Mitä isompi on fanikunta sitä enemmän näkyvyyttä saadaan ja mitä enemmän näkyvyyttä tulee sitä enemmän voidaan alkaa jo alustavasti keskustella sponsoreiden kanssa.

      Ottelut täytyy tietenkin kuvata, koska vapaapaini on TV-ystävällinen “urheilulaji” ja minusta ihanteellisin yhteistyökumppani olisi Neflix.

      Tiedän tämän kirjoituksen olevan karu ja jättävän asioita enemmän ilmaan kuin niin, että se selittäisi ne kaikenkattavasti.

      Kuten sanoin niin haluan vain tällä kirjoituksella katsoa minkä reaktion se aiheuttaa ja en yhtään sen enempää.

      Anargia

      -------------

      • hessuhopoti

        Kirjoittaja kohtuu pihalla. Johan meillä on Fight Club Finland, miksi paini vielä uudelleen tarvitsisi Suomeen tuoda... Utopistisia ajatuksia, showpaini on loppujen lopuksi kuitenkin Suomessa "mainstream"-yleisölle sellaista "outoa, aikuisten isojen miesten välistä homoeroottista leikkitappelua", joten onnea vaan Olympiastadion-tapahtuman kanssa.


    • kyllä seisoo

      Aivan mahtavaa p*skaa! Juuri sellaista, mitä voikin tämän aivottoman lajin aivottomilta ystäviltä odottaa. Lisää pliis! :D

      • homoeroottinenpainij

        Lisää kirjoitusta vai showpainia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe