Chevrolet Camaro

Hyppyytystä

Kävin käyttämässä vuoden 2010 mallista Camaroani katsastuksessa. Vilkkuvalojen ja sivussa olevien valojen värit eivät kelvanneet katsurille. Ihmettelin asiaa kovastikkin ja kysyin häneltä miten on auto voitu hyväksyä Suomen rekisteriin näillä varusteilla. Katsuri vain naureskeli ja kehoitti menemään jatkossakin katsastuksiin samaiseen maahantuonti katsastuspaikkaan. Eihän asiat voi näin mennä. Jos auto on hyväksytty maahantuonti katsastuksessa, niin senhän pitäisi kelvata sellaisenaan kaikkialla.

13

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TUPLABotti

      Onko auto tuotu käytettynä Suomeen? Jos on niin mistä?

      Mikäli auto on tuotu käytettynä, on vaihtoehtoja n. kolme:

      1) Auto on rekisteröintikatsastettu eri valoilla kuin siinä on nyt.
      2) Auto on hyväksytty virheellisesti nykyisillä valoilla.
      3) Tällä kertaa auton katsastanut on tulkinnut pykäliä väärin.

      • Camaro on hieno peli

        Eipä noissa suuntavalojen ja sivuvalojen sallituissa väreissä ole paljon tulkinnanvaraa. Ne joko on oikean väriset tai ei ole. Camaroahan tuodaan uutenakin suomeen e-hyväksytyillä valoilla, eli onneksi apua ongelmaan on saatavilla. Todennäköisesti on nyt jenkkivalot, jossa takavilkku on punainen ja etuvilkku valkoinen ja takasivuvalo on myös punainen. Jos takasivu valo on takavalon yhteydessä se saa olla myös punainen, mut erillinen valo ei saa olla, nerokasta eikö totta.


    • tietäjä

      Jees, nyt näitä alkaa taas ilmestyä.

      TUPLABotti kirjoitti ihan oikein.
      Maahantuontikatsastus lienee tehty hutiloiden vaatimatta kaikkia kohtia kuntoon ettei asiakas vaan hermostu. On todellakin parempi mennä katsastukseen samaan paikkaan kuin missä ensimmäinen käynti on tehty, sielläpähän virheensä korjaavat.

      Katsokaas, virheen tehnyt katsastusasema korvaa/korjaa erheensä ja maksaa koko potin. Siksi näitä toisten aikoinaan askartelemia virheitä ei muut asemat halua ottaa tarkastukseen pitkällä kepilläkään kun asiakas ei ymmärrä toimenpiteestä mitään.
      Eikä ihme eihän iso osa katsastajistakaan ymmärrä tai ei välitä laillisuudesta koska kats. firma saa paljon tuloja, niin läpi vaan vaikka amerikan tuonti ei olisikaan täysin laillinen.

      • TUPLABotti

        Juu, viisas katsastaja dokumentoi sen, millaisilla valoilla käytettynä tuodut jenkit ja japsit on hyväksytty. Ei tarvitse sitten myöhemmin korvailla ja korjailla väitettyjä virheitä.


      • CAMARO HYVÄKSYTTY
        TUPLABotti kirjoitti:

        Juu, viisas katsastaja dokumentoi sen, millaisilla valoilla käytettynä tuodut jenkit ja japsit on hyväksytty. Ei tarvitse sitten myöhemmin korvailla ja korjailla väitettyjä virheitä.

        NS.Katsastusvalot on jenkkien maahantuontiliikkeillä. Valot ovat rekisteröintikatsastuksessa hyväksyttyä mallia ja aivan kelvolliset.

        Katsastuksen jälkeen vaihdetaan alkuperäiset jenkkien DOT valot takaisin autoon ja valot eivät täytäkkään euroopan vaatimuksia. Ajatuksenahan näillä esim. Camaron maahantuovalla puljuilla on: Hommataan yksi kelvollinen valopaketti/ -sarja, käytetään sitä pakettia jokaiseen maahantuotuun samanmalliseen jenkkiautoon.
        Melkoinen säästö esim. 10 maahantuodun samanlaisen Camaron kohdalla.

        Näin se vain menee, ja asiakas ihmettelee ensimmäisessä määräaikaiskatsastuksessa, syyttää ja kyseenalaistaa katsuria ja epäilee jopa ammattitaitoa; ONHAN CAMARO HYVÄKSYTTY REKISTERÖINTIKATSASTUKSESSA, miksei se nyt kelpaa, nimittelee ja epäilee katsuria kateelliseksi jenkkien vihaajaksi jne, jne.


    • Helppokatsastaja

      Jos joku on tehnyt virheen, ei siitä seuraa, että virhettä on jatkettava.
      Osaatko päätellä tästä mitään?

      Autonomistajien keskuudessa on joskus äärimmäisen tyhmiä ihmisiä.

      Maahantuontikatsastus on yhdyssana

      • Piste i: päällä

        Ja virkkeen lopussa on piste.


    • Hyväksytty aiemmin

      20. Valaisimien ja merkkivalolaitteiden asennus – 76/756/ETY
      I-kirjaintunnuksen mukaiselle autolle ei sallita poikkeuksia valaisimien asennuksen osalta seuraavista ominaisuuksista: väri, lukumäärä, keskeiset suunnitteluvaatimukset, sähköliitännät (kytkentä). Keskeisinä suunnitteluominaisuuksina pidetään sijaintia, näkyvyyskulmia ja suuntausta. Ajovalaisimien tasonsäätölaite ja pesulaite sen sijaan edellytetään ainoastaan kaasupurkausvalaisimien yhteydessä.
      Jälkiasennettavien valaisimien (esimerkiksi lisäpitkät, sivuvilkut, keltaiset takavilkut, takasumuvalaisin) on oltava E-hyväksyttyjä.
      21, - 26. ja 28. – 30. – Valaisimet (myös polttimot)
      I-kirjaintunnuksen mukaisen auton valaisimina hyväksytään kyseistä mallivuotta koskevat tekniset vaatimukset täyttäviä valaisimia. Valaisimissa tulee
      olla asianmukaiset hyväksyntää tai vaatimustenmukaisuutta osoittavat merkinnät.
      25. Ajovalaisimet
      Jos ajovalaisimena on jokin muu kuin E-/e-hyväksytty, tulee vaatimusten täyttymisestä esittää hyväksytyn asiantuntijan lausunto.

    • joopajoo

      Voi kuinka paljon vikoja on asiakkaan mielestä se on ollut siinä aina, eikä kukaan ole ikinä sanonut mitään. Yhdessä 2010 rekisteröidyssä autossa oli tuulilasi yhden kenopään mukaan ollut rikki jo ainakin kolme-neljä vuotta. Ilmoitin, että sitten olet saanut autoliikkeestä viallisen auton olisi pitänyt huomauttaa autoa hakiessa, että tuulilasi on rikki.
      Autojobbareilla on erikseen katsastusvalot ja koska autoja ostetaan netistä ja ostajat eivät tajua mitä ostavat, vaihtavat DOT-valot takaisin katsastuksen jälkeen takaisin. Pääsin sanomaan yhdelle jobbarille katsastusvaloista, putsaa ainakin nuo minun tekemät tussin jäljet pois. Tein nimittäin aina kun herra käytti rekisteröintikatsastuksessa autoja merkinnän tukkimiehen kirjanpidolla ja kun oli viisi täynnä kerroin temppuni hänelle. Auton seuraava katsastava maksaa vilut ja valittaa. Katsastus ei ole takuu, että auto säilyy seuraavan vuoden moitteettomassa kunnossa.

    • kamala2000

      2000 vm camaro mulla oli tehty samalla tavalla ,britti umpiot oli laitettu katsastuksen jälkeen.ja e hyväksytyt kiven alla,16525315-16525316 .870e kappale metros. ja suoraa gm storelta noin 1000e

    • Texasarska

      Mikähän on tilanne tänään huhtikuu 2017. Camaro 2010 ss pitäs ensirekisteröidä. Toin usasta.

      • ViksuJaVilmaattienn

        Valojen värien tulee olla eurooppalaisten sääntöjen mukaiset. Jenkkituontien ongelmakohtia on:

        - etuvalot eli parkit, pitää olla valkoiset
        - etusuuntavalojen pitää olla ruskeankeltaiset
        - takasuuntavalot pitää olla ruskeankeltaiset
        - sivuvalot auton takaosassa (eli siis ajoneuvon sivulle suunnatut auton pituuden ilmaisevat valaisimet) - ovat vapaaehtoiset alle 6m pitkissä ajoneuvoissa, mutta mikäli valaisin on erillinen takavalaisimesta tulee värin olla keltainen / ruskeankeltainen

        Lisäksi joudut mahdollisesti lisäämään valaisimia:

        - sivusuuntavalot on pakolliset
        - takasumuvalo on pakollinen

        DOT-hyväksytyn lähivalon valokuvion soveltuvuuden (epäsymmetrian) pystyy hyväksytty asiantuntija toteamaan, eli ajovaloumpioita ei välttämättä tarvitse vaihtaa. Mikäli autoon joudutaan vaihtamaan E-hyväksytyt lähivalot, tulee pakolliseksi myös lähivalon korkeudensäätölaite. Halogeenilla riittää käsisäätöinen, xenonilla pitää korkeudensäätölaite olla automaattinen. Xenon lähivalo vaatii myös pesulaitteen.

        Kaikkien vaatimustenmukaisuuden täyttämiseksi (ts. jälkikäteen) asennettavien valaisimien tulee olla E-hyväksyttyjä.


    • seppotakatukka

      päiväajovalot 2010...siis huomiovalot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      124
      9813
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      51
      2871
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2657
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1557
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1488
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe