Hyvät isovanhemmat miksi ette hyväksy lapsenne puolisoa ?

Vastaustanne vaille

Hei!

Kaipaisin asiallista keskustelua siitä millaisia syitä teillä on ettette hyväksy lapsenne puolisoa?

Itselläni olisi pitkä tarina kerrottavana, mutta näin lyhyesti sanottuna olemme noin 40 vuotias työssä käyvä normaali pariskunta, jolla on lapsia ja omakotitalo. Yhdessä olemme olleet noin 10 vuotta, joista 7 naimisissa.
Parisuhteemme voi hyvin ja rakastamme myös lapsiamme ja huolehdimme heistä hyvin.
Ainoa ongelmamme ovat olleet miehen puolen vanhemmat, jotka eivät hyväksy miniäänsä. Mies on kyseisten vanhempien ainoa lapsi.
Kyseisille isovanhemmille emme ole tehneet / sanoneet mitään pahaa päinvastoin olemme yrittäneet kaikkemme, että välimme olisivat säilyneet hyvinä ja he olisivat voineet nauttia lapsenlapsistaan ja eläkepäivistään.
Isovanhemmat vaan ovat näyttäneet inhonsa miniäänsä kohtaan jo alusta saakka ja heidän käytöksensä on ollut meitä ja varsinkin miniää kohtaan aivan hirveää.
Lopulta tilanne ajautui siihen, että appi kävi miniään käsiksi poikansa nähden jolloin hän sai porttikiellon kotiimme noin puoli vuotta sitten.
Olemme keskustelleet paljon asiasta ja emme keksi mitään syytä miksi nämä isovanhemmat inhoavat miniäänsä niin paljon. Syytä olemme epäilleet, etteivät he ole koskaan osanneet ns luopua pojastaan.

Tilanne harmillinen kaikkien puolesta :(

Joten nyt rakkaat isovanhemmat, anopit ja apet kertokaapa, mikäli teillä samanlaisia ongelmia miksi vihaatte lapsenne puolisoa?

4

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tobias*

      Saatatpa hyvinkin olla oikeassa siinä, ettei ainokaisen irtipäästäminen omaan aikuiselämään ja parisuhteeseen ole pojan vanhemmilta onnistunut juoheasti, jos lainkaan. Kyllähän tilanne vanhempien ja sittemmin jos hyvin käy isovanhempien kohdalla on niin, että kenekäs valintaa sitä kunnioittaa, jos ei oman ja itse kasvattamansa lapsen?

      Puoliso ja elinkumppani valitaan vain ja ainoastaan itselle, ei vanhemmille tai appivanhemmille. Toivottavasti tilanne muuttu paremmaksi, sillä näin isovanhempana totean, että juuri isovanhemmathan tuossa eniten menettävät ja jäävät montaa iloa ja hauskuutta paitsi:)

    • Nyt hyväksyn...

      ...vaikka eihän asia minulle kuulu.
      Itse en hiljaa mielessäni hyväksynyt tyttäreni miestä siksi, että hän oli sekakäyttäjä, työtön, epäsiisti ja väkivaltainen ja hänen ainoa tarkoituksensa oli saattaa nainen äkkiä raskaaksi ja ns. "pallo jalkaan". Onneksi näin ei käynyt ja lyhyt liitto päättyi omaan mahdottomuuteensa.
      Nyt tyttärelläni on ihana, sosiaalinen, empaattinen ja työssäkäyvä, korkeasti koulutettu puoliso. Enkä ole isovanhempikaan - luojan kiitos!

    • meidän miniä

      Meillä on maailman paras miniä perheessämme, eli veljeni vaimo. Hän on ihanasti huolehtinut vanhemmistani ja kunnioittanut heitä mahdottomuuteen asti. Sydäntä särkee kun näen miten hän kärsii kun vanhempani kiusaavat häntä :( Alussa pari vuotta tilanne oli tosi tuskainen - silloin puhuin vanhemmilleni nykyisen miniän puolesta ja olenkin siitä asti pitänyt hänen puoliaan. Tämä on auttanut hieman.

      Miniä on hyvän kodin hyvätapainen tyttö, mutta eri uskontoa kuin appivanhempansa. Kenties tässä ongelman ydin.

      Arvostan paljon että olet ollut kärsivällinen. Itsekin huolehdin appivanhemmista jotka näkevät minut vihollisena. Itse ajattelen että kärsivällisyyteni palkitaan kun omat lapseni löytävät puolisonsa. Kenties karma muistaa ja palkitsee minut miniällä joka on kärsivällinen minua kohtaan silloinkin kun teen itse virheitä

    • mummo neljälle

      Tällaisissa tapauksissa pitäisi mennä perheneuvolaan tai seurakunnan diakonissan tai papin puheille teidän kaikkien jossa ottaisitte esille kaikki asiat jotka kivistävät ja hiertävät välejänne. Eihän tuo ole normaalia että käsiksi käydään henkilöön joka on omaa perhettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      78
      910
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      747
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      61
      694
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      675
    Aihe