Gefina tauon jälkeen

asoijdfiasgarsesrsfj

Söin noin viisi vuotta 1/5 - 1/7 osan Gefinaa päivässä, ja se piti hyvin tukkani päässä. Mitään sivuvaikutuksiakaan minulle ei tullut. Näitä syötyäni hiuksia ei lähtenyt käytännössä lainkaan.

Sitten päätin jättää tabut pois. Aluksi meni hyvin noin 6kk, mutta sitten alkoi tapahtua rankan stressin yhteydessä, hiukset lähti hurjaa tahtia ympäriinsä päästä, erityisesti ohimoilta. Hiuksia lähti todella hurjat määrät, helposti 500kpl päivässä, ja ihmettelinkin, miten se ei enemmän näkynyt päälle päin.

Pidettyäni 8kk tauon, rupesin syömään Gefinaa uudelleen. Päänahan kutina ja polte katosi heti samana päivänä. Nyt olen syönyt niitä 1,5kk ja hiuksia lähtee vähemmän, mutta kuitenkin edelleen suihkussa, erityisesti hoitoainetta laitettaessa. Ohimot/otsakulmat ohenee huomattavaa kyytiä. Tässä parissa kuukaudessa on pitänyt vaihtaa jo kampaustyyliäkin.

Nyt odottelenkin että Gefina lopettaisi jälleen hiustenlähdön tyystin. Seuraavaksi odottelen, että hiukset kasvaisivat uudelleen päähän, ehkä jopa otsalle.

Harmittaa, että jätin Gefinan pois, koska minulla se selvästi oli aine, jolla tukka pysyi päässä.

9

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asa_ _

      Tervehdys! Oma tilanteeni on hyvin samankaltainen: Jätin viime vuonna kokeeksi reilu 5v joka päivä käyttämäni finan (1mg/d) pois kuudeksi kuukaudeksi, ja voimakas hiustenlähtö käynnistyi jossain 4kk kohdalla lopettamisesta. Vähän ennen uudelleenjatkamista aiemmin tiheältä otsan- ja päälaen alueelta oli enää vaikea peittää hiustenlähtöä. Jatkoin finaa 2mg päiväannoksella (1mg aamulla, toinen illalla), sekä aktiivista minoksidiilin ja Revivogenin käyttöä. Onneksi sain jonkun verran noita lyhyessä ajassa lähteneitä hiuksia takaisin, mutten läheskään aiempaan tilanteeseen saakka. Finan jatkamisesta on nyt jotain 8-9kk, ja seuraan mielenkiinnolla ja toiveikkaana, josko saan tuossa kokeilussa kadonnutta tuuheutta ja tippuneita hiuksia takaisin. Syy tuohon kokeiluun oli finan sivuvaikutukset, ja se oli eräänlainen testi onko Revivogenin ahkerasta ja tunnollisesta käytöstä finan korvaajaksi. Ei ollut.

      • Speden Spelit

        Sorry, voin sanoa että ei ne hiukset kasva takaisin. Siinähän peilailet päälakeas ja hiusrajas pakenee takaraivolla. Siinähän sitten rokkaa Spede Pasanen -lookkia tissit turvoksissa nännit taivasta kohden.


    • jeerrrr

      Kannattaisiko vaan hyväksyä se että sinäkin vanhenet ja ulkonäkösi muuttuu.

    • asoijdfiasgarsesrsfj

      4kk hiukset lähti kovaa tahtia (josta 2 ensimmäistä ilman gefinaa). Sitten lähtö pysähtyi pikkuhiljaa ja lähes kaikki palautui, onneksi. Mietinkin, ettei noin nopeasti kaikkien hiuksien hiusjuuret tuhoudu. Otin myös avuksi tuhdin päivittäisen annoksen priorinia ja rogainea.

      Nyt en enää luovu Gefinasta. :)

    • asoijdfiasgarsesrsfj

      Reilun vuoden jälkeen hiukset palasivat suurimmalta osin, mutta ohimoilta katosi pysyvästi paksuin tukka. Näillä mennään.

    • Teippiä ottaan

      Käytin gefinaa noin 4 vuotta ja nyt vuosi sitten lopetin. Ihan samaan tahtiin ohenee kuin gefinan silloin joskus gefinan kanssakin. Jos lähtee liikaa niin liimaan ottaan itseompelemani peruukin joka tuolla nurkassa odottaa. Viimeinen vaihtoehto on hiustensiirto.

    • Asa_ _

      Voin päivittää tilannetta positiivisen kehityksen tiimoilta, sillä olen edelleen saanut hivenen tuon noin 6kk:n finatauon aikana tasaisesti koko päälaelta menettämiäni hiuksia takaisin. Edelleenkään en ole kovin lähellä parin vuoden takaista lähtötilannetta, mutta minusta hiukset näyttävät paremmilta mitä vähän aikaa sitten. Olen suurimmalta osin pitänyt kaljuksi ajeltua päätä ja käyttänyt vaihtelevan aktiivisesti Revivogenia ja 5%-minoksidiilia, finan lisäksi. Finaa olen sitä jatkettuani käyttänyt nyt näin alkuun vaihtelevasti yli 1mg päiväannoksilla, hyvän aikaa jopa kokonaisen 5mg tabletin päissä, tällä hetkellä puoli tablettia, maksimoidakseni vaikutuksen. Palautan annoksen 1mg päivätasolle, kun olen mielestäni päässyt niin lähelle sitä tasoa, kuin ennen tauon pitämistä, jonka seurauksesta menetin huomattavasti hiuksia, kuin pidän mahdollisena tai katson muuten perustelluksi. Mutta peli ei ole menetetty! Päinvastoin.

      • Yli 1mg päivässä

        ei maksimoi hyviä tuloksia,ainoastaan sivuvaikutusten mahdollisuus kasvaa selvästi. Propecia on syystä 1mg vahvuinen. Tollo


      • jaade
        Yli 1mg päivässä kirjoitti:

        ei maksimoi hyviä tuloksia,ainoastaan sivuvaikutusten mahdollisuus kasvaa selvästi. Propecia on syystä 1mg vahvuinen. Tollo

        Monella se puolitettu Propecia pitää hiukset päässä. Me ollaan yksilöitä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      101
      1912
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1397
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1167
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1148
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      994
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      980
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe