Nurmikon kalkitus sammalta vastaan?

ei viherpeukalo

Onkohan jollain tietoa, että mihin aikaan olisi viisainta kalkita nurmikko, sammaleen kasvun estämiseksi ... ilmeisesti kalkkia levitellään vain sammal kohtiin?

11

3299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nokkoset kukkivat

      Levittele kalkkia vaikka muutaman viikon kuluttua. Kevättalvella voi kalkita toisenkin kerran. Sitten keväällä lannoita nurmikko kunnolla.

    • garlic*

      Kalkkia kannattaa levittää ennen kunnon vesisadetta ja jos laitat hienoa kalkkia niin helpompi levittää tyynellä säällä. Ja koko nurmikko kannattaa kalkita, ei vain sammalleisia kohtia!

      • --------

        Nimenomaan koko nurmikko on kalkittava.


    • 11+6

      Jatkan tähän samaan aiheeseen... Itselläni on noin 50m2 tasainen nurmikkoalue, eteläpihassa. Nurmikkoa ympäröi aidanne marja-aroniasta.

      Parin viime vuoden aikana on alkanut nurmikkoon tulla sammalta ja rikkakasvia. En ole uskaltanut oikein lannottaa nurtsia, koska joku on sanonut että lisää sammalkasvua.

      Joku käski kalkita. Homma hoidettu viime keväänä 20 kiloa ja syksyllä sama määrä. Ei mitään vaikutusta sammalkasvuun. Yritin sammalsyöpöllä syksyllä ja olemassa olevat sammaleet meni ihan tummiksi. Nyt kuitenkin näyttää taas siltä, että sammalta on entistä enemmän.

      Onko tässä nyt kyse kuitenkin lannoitteen puutteesta kun muut ei niin toivotut jutut menestyvät ja ennen varsin elinvoimainen nurmikko nyt vaikuttaa aika kituiselta verrattuna muutaman vuoden takaiseen ylpeydenaiheeseeni?

      Jos lannoitteen puutetta niin mitä sille pitäisi antaa? Onko nurmikon kevät niminen lannoite nyt oikea juttu?

    • garlic*

      Lannoite pitää nurmikon kasvun hyvänä. Kalkki pitää maan pH:n hyvänä ja hyvä pH tarvitaan, jotta maa voi vastaanottaa lannoitteet. Rikkaruohot harvemmin pärjäävät hyvästi lannoitetussa ja kalkitussa maassa. Joten lannoittamalla ja kalkitsemalla vuosittain nurmikkoa ehkäiset rikkaruohoja. Sammal tykkää tiiviistä,happamasta maasta ja varjoisasta paikasta. Kun ilmastat, kalkitset ja poistat varjon, jos mahdollista, sammalta ei pitäisi olla. pH:n nosto kalkitsemalla on monen vuoden projekti jos maan pH on päässyt alas. Eli ei kannata aivan ihmeitä odottaa vuodessa, kuten yleensä, puutarhanhoito on monen vuoden projekti, varsinkin jos hoito on jäänyt hieman retuperälle. Lannoitteena käy varmaan puutarhan kevätkin, voit antaa sitä myös perennoille ja pensaille.

      • uusiksi

        Ei sammal pelkällä kalkilla tai lisälannoitteella häviä. Paras keino on perusta nurmikko uudelleen. Nurmikko on jäänyt varjoon ja kosteus vaivaa eikä siinä ole kulutusta, soppa on valmis. Kannattaa uusia, jos haluaa kunnollisen nurmikon.


    • Kalkkilannoitus

      Naapurini nurmikossa on laikkuja putkiremontin jäljiltä. Hän kylvi siihen syksyllä siemenet, mutta kun se ei nyt viheriöi, lapioi hän siihen kasapäin kalkkia, samoin pensaiden juurille. Ei levittänyt, vaan ripotteli lapion reunasta miten sattui.
      En sanonut mitään, koska hänen pihansa on yleens paljon hienompi kuin minun, joten ilmeisesti tietää ja osaa. Mutta pienelle pihalle kaksi isoa kalkkisäkillistä. On kuin lumen peitossa.

      Ihmettelen vain, oliko tämä viisas homma. Ei haravoinut, ei kastellut. Minä en näe mitään vihreää nousemassa, mutta en ole kyllä käynyt metrin päässä syynäämässä.

    • Pihalla sammal on tasainen ja helppohoitoinen vihreä pinta eikä kaipaa leikkausta. Tietysti se ei ole oikea materiaali mutta kaikkien ei kai tarvitse olla mukana 'paras viheraavikko'-kilpailussa. Jokainen omalla tavallaan?

      • Chilina Wild

        Samaa mieltä! Ja se on ikivihreä!!


      • punainen pilvi
        Chilina Wild kirjoitti:

        Samaa mieltä! Ja se on ikivihreä!!

        Hienoa! En ole elämässä yksin.


    • Tuhkaa_vain

      Eikös tuhka aja saman asian. Menee rutosti rahaa kalkkiin....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe