Lea Oravalahti-Pehkonen esittää

kerttu hoitsu

lisää palkkaa jo ennestään korkeaa palkkaa nauttivalle ylimmälle virkakunnalle. Meille perusduunareille esitelmöitiin työnvaativuuksista ja lopputulema oli se, että korotuksia ei palkkoihin tule, koska ei ole rahaa. Mistähän nyt rahaa on löytynyt. Pehkosen esittämä korotus kaupunginjohdolle on 150 euroa ja muille ehkä vielä enempi. Kepun vallan tulostako on tämä?

41

609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kovempi paikka on

      Onhan siinä kepulle pureskelemista nyt. Voivat näyttää mallia siitä, miten säästetään. Ihan on sitten selkeä viesti meille työkyreille pistää motivaatiota kohalleen.

    • niin pettynyt

      Tämän teema oli vain se, että jo hyvätuloiset saavat lisää palkkaa ja me arjen tavalliset sankarit jäädään kyykkyyn ensistä enemmän. Kävin eilen taloussanomista lukemassa, mitä kukin ammattikunta saa palkkaa. Kyllä se mullekin kelpaisi kun olisi töitä.

    • Riistomeininki

      Vanhustenhuoltopuolella on laittomasti pudotettukin muutamalta kodinhoitajalta peruspalkkaa. Nyt lakimiehet selvittävät miten moinen on mahdollista kaupungin puolelta. Työntekijöille ei oltu asiasta kerrottu, vaan he huomasivat asian vasta kun tilinauha tippui postilaatikkoon. Miten sairaaksi toiminta voikaan mennä...?

    • Kyrpä-Jooseppi!

      Noin siinä teille käy kun äänestitte kepulaista! Kepulit pettää aina ja se on nähty sama, jo kymmeniä vuosia !

      • Molo-Aslak

        Ja samat sanat demareille.
        Muka työväen puolue.....?
        Ja vitut.
        No,ei tässä ole enää muuta vaihtoehtoa,kuin
        Perussuomalaiset.


    • Kun uset johtavassa asemassa olevat henkilöt ovat esittelijöinä jäävian niin asian täyty siten kaupunginhallituksen puheenjohtaja esitellä.

      Kuitenkin asiakirjasta ilmeneen, että kaupunginhallituksen edustajat Lea Oravalahti Pehkonen kesk Esko Saastamoinen PS ja Raimo Orava SDP kävivät kehyskeskustelun kaupunginjohtajan kanssa 19.8.2013
      Kuten totesin niin tuon kekskustelun vuoksi asia tuli siten esittelyyn, joten yksin Lea ei ole siten toimijana vaan viimekädessä kaupunginhallitus päättää asiasta.

      • päätösten nollaamist

        Mutta mutta Lea O-P toimii esittelijänä esittelijän vastuulla. Näin se menee. Raimo ja Esko ovat olleet mukana, mutta heillä on vain seurailijan rooli nyt. Lea on avainasemassa ja hän on päättynyt esityslistalla näkyvään ratkaisuun, mikä on kestämätön juuri nyt kun palkkoja on jopa eräiltä leikattu. Pahimmalle leikkaajalle onkin tulossa roima korotus - katsotaan tiistain päytäkirja niin siellä se sitten näkyy. Kaupunginjohtaja 150 euroa ja Tähkiö ja Taponen jakavat loput eli noin 200 euroa mieheen tai naiseen. Meille hoitsuille on luvassa ensi vuonna 20 euroa.


    • jakuda

      En ota kantaa politiikan puolesta. Edustakoon kuka mitäkin, mutta aloittajan tekstistä sai käsityksen, että Oravalahti.Pehkonen yksin olisi ollut tässä. Markku jo totesikin asianlaidan. Tämä kyseinen henkilö (Lea) on muuten oikein mukava, asiallinen ja aktiivinen henkilö. Sellaisia lisää.

    • Vai seurailijan rooli johan Lieksassa on markkinat, että kaupunginhallitukseen valittaisiin "seurailijoita" sen verran tunnen henkilöitä ettei tuo ihan pidä paikkaansa
      Kyllä nuo henkilöt varmaan ovat mukana ja siten ainoastaan Lea siten neuviottelujen tuloksena esittelee asian näin se vaan on.MK

      • sejasamakukamutta

        Perimmäinen asia on kuitenkin se, että nyt kun duunarien palkat on painettu pohjalukemiin niin kaupunginhallituksella näyttää olevan pokkaa korottaa pomojen palkkoja. Henkilstölle on pidetty messut että kaupungin talous on kuralla. Ensimmäisinä ottavat kuormasta ison potin kaupunginhohtaja, apulaisjohtaja ja kamreeri. Heidän palkat ovat muuten ihan sillä tasolla kuin kylässä olisi 30 000 asukasta. Revi siitä Markku. se ja sama onko esittelijä kepu, persu tai demari. Ongelma on ilmeisesti nyt se, että uusimmille tulokkaille (perusturvajohtaja, tekninen johtaja, sivistysjohtaja ja nyt talouspäällikkö) on maksettu yli kestävyystason ja nyt tietysti ylin johto kokee jälkeenjääneisyyttä. Ylimmät ovat ihan suunnitelleet tämän palkkahissin.


    • Olipa hyvä että tajusit tuon asian että "onko eittelijä kepu persu tai demari"

      Yhdessä ovat toimineet etteivät voi todeta enhän se minä mutta kun ne muut

      Kyllä tässä on tullut hieman" revittyä" myös kanerviakin kun marjassa on viikko hypätty ja selkä oli jo viime talvena kipeä kipupolilla käyntejä ja selkärankaan kolme kertaa piikkejä jotta se siitä repimisestä yrittää pitää, eikä räkiä kattoon

    • yhenvaltuuston jaska

      Käsittämätöntä on tuo kaupungin talousryhmän toiminta. Kaupungin sivuilla olevan muistion mukaan 10.6. annetaan julistus rakennemuutosten tarpeesta ym. Mielenterveyspalveluja tuntuu olevan sen seitsemässä aikassa ja nyt on rakennemuutos se, että vain organisointi muuttuu. Mitään muuta konkreettista ei tainnut jäädä käteen. Kaikki virat säilytettiin ym. Eläkkeelle siirtyneiden tilallekin on tarkoitus palakat uutta väkeä jne. Tässäpä esimerkki "rakennemuutoksesta".Pikavoitotkin on työryhmällä mielessä. Varmaan oli ajatuksena se, että työntekijät miettivät lomillaankin säästökohteita.Seuraava kokous mainitaan 12.8. Kuvitellaanko nyt ihan tosissaan, että loma-aikana jotain tapahtuu. Aikatalullisestikin yhtälö on mahdoton. Nyt sitten otetaan taas käänne toiseen suuntaan, mutta samalla siinä sivussa palkitaan kyvyttömiä johtajia. Suorastaan tragikoomista on ja tässähän on tietysti hallituksen puheenjohtajalla merkittävä rooli. Miksi hän ei uskalla tulla jyrisemään näistä säästötarpeista julkisuuteen? Miksi ps:n Mika Hilkkonenkin on vaipunut hiljaisuuteen? Nyt on tainnut Mikalla ja topakalla viiskymppisellä mennä puurot ja vellit ihan sekaisin. Yrittäkää nyt talousryhmäläiset rauhoittua ja miettikää kaksi kertaa millaisia viestejä lähettelette kuntalaisille ja ennen kaikkea pienipalkkaisille työntekijöille. Yhtälö herrojen palkankorotuksista ja säästöistä ei vain kertakaikkiaan ole uskottavaa politiikkaa vastasi siitä sitten mikä puolue hyvänsä.

    • Edelleen kuitenkin toteaisin sen seikan ,että makuuttaminen keskussairaalassa tuo noita sakkomaksuja.Kuitenkin meillä tiloja olisi kun lakkatettiin tuo pielisjärven sairaala esimerkiksi nyt todella on sitten kotiutettavia potilaista hypyytetty valtimolle saakka sieltähän meille tuli perusturvajohtaja ja valtimolle jäi uudet tyhjät tilat.
      Mielestäni jos vaikka henkilö on ollut kevyessä toimenpiteessä keskussairaalassa ja tarvitsee vain jotakin hoivaan niin olisi sitten vaikka metsätyömieskodissa jossa on toisiakin, Mielestäni sentään vt sosiaalijohtajalla siinä suhteessa oli näkemystä kun mummot halusi tukea toisistaan niin asuvat kimpassa.

      Mutta kuitenkin tuonne Teklaan terveisiä olen vammaisten asialla ja uimahallin ovi on ollut pitkään epäkunnossa kuinka kauan menee aika ennenkuin korjaus saadaan.MK

      • Edeleen noitsa taksoista ihmettelen esim silmälasien hintaa kaksiteholaseista, hihastako tuo taksa on vedetty ei Lieksasta saa linnsejä edes tuohon hintaa 300e puolet lisää niin saa silmälasit 600-700e näin varmuudella voinen todeta MK


      • Sairaalaan kiitos

        Enpä totisesti haluaisi metsätyömieskotiin leikkauksesta toipumaan. Kyllä paikassa pitää olla koulutettua sairaanhoitohenkilöstöä.

        Kimppa-asumiset, myös ihan itse järjestetyt kuten nyt on jo muutamilla paikkakunnilla vanhenevat rakennuttaneet taloja, joissa on yhteisiä tiloja, ovat hyvä idea.


      • Sairaalaan kiitos kirjoitti:

        Enpä totisesti haluaisi metsätyömieskotiin leikkauksesta toipumaan. Kyllä paikassa pitää olla koulutettua sairaanhoitohenkilöstöä.

        Kimppa-asumiset, myös ihan itse järjestetyt kuten nyt on jo muutamilla paikkakunnilla vanhenevat rakennuttaneet taloja, joissa on yhteisiä tiloja, ovat hyvä idea.

        Olet oikeasaa mutta jos on jokin kevyt toimenpide ja siten asut yksin ja jalkasi on vaikka kipsissä kuten minulla aikanaan niin niin vain kävelin kainalosauvojen kanssa kauppaan ja kun ei sattunut olemaan reppua mukana niin ajattele kassai moikarehti kädessä mitä oli kulku,
        Kun olisi ede saanut valmiin ruuan mutta sitä ei kukaan valmistanut ja eipä kyllä ollut rahaakaan ja tuo otti aikatavalla kupolliin kun akka joutu perhettä elättämään.
        Sitten vielä tuo rouva ylhäisyys totesi soskussa kostona valtuustotyöskentelystä kun selvityn häpeäketun sotkuja ,että myy asuntosi joka on vastoin lakia, eli katsottiin että tuloja olisi edellisvuoden verotodistuksesta kuitenkin totuus oli se , että tuolla kelalalla oli joku rappari joka toimi kohtaani jopa kuusi vuotta taistellen ja venkuilen kuitenkin olin hetkenpäästä yksityisesti leikkauksessa joten virheitä täällä tehtiin aika runsaasti sen voin todistaa peukalohangan verran todistuksia.
        Tiedän mitä on olla hieman erilainenMK


    • jakuda

      Kyllä. Minä jouduin ostamaan ensimmäiset kaksteholasit ja vaikka kehykset valitsin sieltä halvimmasta päästä niin loppusaldo oli 580e. Lieksassa pidetään mielivaltaiset hinnat laseilla. Seuraavat lasit älyän ostaa lieksan ulkopuolelta.

      • Ei vain Lieksassa

        Minä olen ostanut kolmelta eri ketjulta monitehot ja melko samat hinnat niihin sitten lopulta muodostuvat. Tosin kahdessa paikassa on saanut sitten lukulasit kaupanpäälle.
        Kun ottaa parhaat hionnat niin kyllä se hinta siinä 500 ympärillä pyörii.
        Tallinnasta saa halvemmalla ja linssit hiotaan muutenkin ulkomailla ainakin kahdessa ketjussa.


      • Se on viisautta lautetaan yhdessä


      • Ei vain Lieksassa kirjoitti:

        Minä olen ostanut kolmelta eri ketjulta monitehot ja melko samat hinnat niihin sitten lopulta muodostuvat. Tosin kahdessa paikassa on saanut sitten lukulasit kaupanpäälle.
        Kun ottaa parhaat hionnat niin kyllä se hinta siinä 500 ympärillä pyörii.
        Tallinnasta saa halvemmalla ja linssit hiotaan muutenkin ulkomailla ainakin kahdessa ketjussa.

        Jioopa joo matkusta ensin tallinnaan maksaako sosku matkasi? kyse on tuosta sosiaali ja terveyslautakunnan taksasta.
        Tiedän kyllä että jotkut hankivat todella silmälasit jopa Tallinnasta muistan kun kuorokaverin kanssa käytiin siltä hankimassa hänelle lasit ja todella oli tarpeen kun monttuun polkaisi niin kieppiä oli moneen suuntaan ajattelin jo että nyt tulee jo arkunostokin mukaan mutta ei silloin vielä vuosi sitten, muistosi ystävä tästäkin asiasta lepää rauhassa.MK


    • hyvää ja halpaa,

      Joensuun nissenillä huippulaseja halvalla! Käykääs sieltä niin ei tarvitse maksaa syrjäseutulisää!

      • Kuitenkin pitäisi tietää esitteljijoiden ja lautakunnan jäsenten oikeat lieksan hinnat ei kaikki voi rRuotsistä tilata silmälasenaj netin kautta kun ei sitä taida MK se varajäsen joka arvostelee päätöksiä


    • kaup.työläinen

      Kepu avittaa kepulaista kaupunginjohtajaa.
      Hyvävelisisko toimii.

    • Katteelliset höpinät

      Lukekaa tarkemmin hyvät ihmiset. Kateellisten puhetta.

      Järjestelyvaraerän tarkistuserät, jokta on jaettava. Koska ne on hyväksytty.

    • puhettapa hyvinnii,,

      Mitävarten noista järjestelyvaraerän tarkistuserästä ei riitä kaikille kaupungin työntekijöille jaettavaksi tasapuolisesti?

      • Anonyymi

        Ei siitä voi riittää kun ekaksi päältä ottaa hyvävelikerho ja loput menee metkalle tukemaan työperäistä maahanmuuttoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siitä voi riittää kun ekaksi päältä ottaa hyvävelikerho ja loput menee metkalle tukemaan työperäistä maahanmuuttoa

        Lieksaan tarvitaan työperäistä muuttoa. Tähänastinen muuntelu on ollut hyvin hedelmällistä ja rohkaisevaa. Kaikki muuttajat ovat työllistyneet hyvin, heitä näkee kaikkialla työn tohinassa, puhe eläteistä on silkkaa legendaa.
        Mitä kuumemmista maista muutetaan, sen tulisimpia työkyreitä he ovat.


    • Tuli hätäisesti kirjoitettua niin aikanaan tuo esko tuki sitten kaupunginjohtajaksi päästyä kähköstä kansanedusatajavaaleissa ja tämä hieman härästää todella keskustalaisia, eli tuo viitta oli sittenkin väärä
      Mutta omapa oli valinta siksi kähkönen hääri valtuustoryhmissä aikanaan MK

      • sanatjateotristiriid

        Mielenkiintoista on nyt nähdä mitä hallitus tänään päättää. Veikkaan että Tähkiölle ja Taposelle 150-200 euroa nuppia kohti ja kaupunginjohtajalle tuo jo esitetty 150 euroa. Se on sit siinä Duunari tyytyköön 1.1. voimaan tulevaan 20 euroon. Talouspääkllikkö taisi korjata 1.8.2013 alkaen komeimman saaliin. Kh:n puhheenjohtajan rooli tämmöisissä on aivan ratkaiseva. Kepu ei kepua pure.


    • Tänään ei ole käsiteltävänä muiden palkkojen korotusta se lukee selkeästi asiakirjoista vaan kaupunginjohtaja tekee esityksen siten myöhenmin eli nyt on vain kaupunginjohtajan asia ja kuten olen todennut yksin asiaa ei ole ollut neuvottelemassa Lea jvaan työryhmä jonka olen todennut.
      Nyt on sitten purija erikseen olen asian selkeästi aikaisemmin todennut miten asiassa toimitaan jääviysasioita olemme aikanaan keskustelleet ja näin ollen tuon pykälän kohdalla kaupunginjohtaja ei voi olla asiasta läsnä edes. MK

    • ei ymmärrä ei sitten

      Kyllä se on niin väärin, että työntekijät vaan joutuvat kärsimään ja palkat käytännössä alenevat. Herroille riittää rahaa. Nytkin sitten tulee lomautuksia

    • Väärin on myös se että meillä on työttömiä ja muita väärin kohdeltuja ihmisiä MK

      • välittääkö kukaan mi

        Täältähän se syy vammaisten taidetoiminnan lakkautukselle löytyikin. Talouspäällikölle ja muille herroille pitää saada palkankorotuksiin. Eikö kukaan tee mitään tämän kuplan puhkaisemiseksi?


      • karkeaa peliä on
        välittääkö kukaan mi kirjoitti:

        Täältähän se syy vammaisten taidetoiminnan lakkautukselle löytyikin. Talouspäällikölle ja muille herroille pitää saada palkankorotuksiin. Eikö kukaan tee mitään tämän kuplan puhkaisemiseksi?

        No tulihan se palkankorotusten päänavaus: alkajaiseksi kaupunginjohtjalle 150 euroa. Muut tulevat nokkimiesjärjestyksessä perässä kun ensimmäinen saaja alkaa jakaa palkkapottia alaisilleen, siis kahdelle alaiselleen. Muut eivät tartte kun heidän palkat on vastikään rankattu Joensuun lukemiin valintojen yhteydessä.


      • kauhuskenaario on
        karkeaa peliä on kirjoitti:

        No tulihan se palkankorotusten päänavaus: alkajaiseksi kaupunginjohtjalle 150 euroa. Muut tulevat nokkimiesjärjestyksessä perässä kun ensimmäinen saaja alkaa jakaa palkkapottia alaisilleen, siis kahdelle alaiselleen. Muut eivät tartte kun heidän palkat on vastikään rankattu Joensuun lukemiin valintojen yhteydessä.

        Jep, mutta se onkin sitten jo toinen juttu mitä ovat saaneet aikaan nuo korkeasti palkatut: ensimmäisenä tulee mieleeni talousahdingon eli rapakunnossa olevan kunnan. Kannattiko päättäjät valita juuri nämä virkamiehet yksityispuolelta kuntapuolen harjoittelijoiksi? suora lento bisneksestä ei ole onnistumisen tae. Vuosia menee harjoitellessa. Pahaa jälkeä on tullut kun herrat ja rouvat eivät ole alkuunkaan perillä kuntapalvelujen logiikasta. Näin se vaan nyt meni Sihvosta lukuunottamatta.


    • virkaheittoinssi

      Kunnon virkamiehille kunnon palkka! Jos vielä olisi se koneinsinöörin koulutus.

      • Anonyymi

        Palkka pitäisi määräytyä tehdyn työn mukaan. Kunta säästäisi tässä nyt paljon kun tietää mitä lorvioita virkamiehinä on.


    • Kuntalain 29§ mukaan ainakaan taidetoimintakeskuksen lakkautuksesta ei ole edettu sen mukaan mitä kuntalaki edellyttää joten untuvikot asialla joten kaupunginhallituksen tulee reagoida laillisuusvalvojana asiaa, tämä ei ole ensimmäinen kerta kun sos lautakunnassa näin tapahtuu voi luoja sentää en voi muuta todeta, ettekö usko jo kun en turhaan höpise muistathan pj sekä perusturvajohtaja asian johan teille pyyhkeitä tuli aikaisemmin.MK

      • vieraskuntalainen va

        Näin se menee kuten Korpinen kirjoittaa.Mielenkiintoista seurata tapahtuuko mitään. Jääkö K:n huuto huudoksi.


    • Ei tässä mitään huutoa tarvitse olla mutta kuitenkin on todella harmillista, että noin toimitaan ja töppöillään,
      Onko sitten kyseessä tahallisyta ja miksi kuitenkin perusturvajohtaja kirjoittaa asianosaiselle, että" säästöt kohdistuvat valitettavasti lähes aina heikonpiosaisiin"
      eli aika rohkea veto noin virkamieheltä esittelijältä todeta.MK

    • Anonyymi

      Miksiköhän kepulilahti muutes jäi pois politiikasta?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe