Onnenpotku Nokialle Microsoftilta

havukuukkeli

Voi hyvät ihmiset, älkää ruikuttako turhaan siitä, että kännykät eivät ole suomalaisia. Koko kännykkäjuttu on hurjaa tappiota takonut ja raskas lasti ollut jo 4 vuotta. Hyvä kun siitä päästiin.

Nyt kun Kännykät ei ole rasitteena, Nokia tekee taas miljardi-voittoja, on maailman toiseksi suurin verkkolaite-toimittaja, vain ruotsalainen Ericsson on suurempi.

Suomessa on vouhotus ja parku kova. Huomasitteko, että Nokia-kauppa on sivulause päivän pää-bisnes-uutisen rinnalla. Englantilainen Vodafone myy osuutensa amerikkalaisesta verkkotekniikkayhtiöstä Verizonesta. Kauppahinta vaatimattomat 140 miljardia, maailman toiseksi suurin kauppa ikinä mistään. Siinä tosiaan ei Nokiaa ulkomailla edes juuri mainittu...

7

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rupikäärme

      Just. Saivat erkot ja muut suursijoittajat rahansa pois, nyt on jo melkein 50% noussut kurssi pörssissä. Vaikka kuka nyt haluaa enää nokiaa myydä, sehän tekee jo tänä vuonna 4 miljardin voiton!

    • savottasnni

      Huhhuh

    • Suomalainen 50

      Kysyn vaan että myykö japanilaiset esim Toyotaa,saksalaiset Boschia jne...Nokia oli suomalaisille sama asia kuin sauna ja sibelius vaikkakaan ei niin vanhaa perua mutta kuitenkin. Jos kerran Nokia oli niin arvoton ja huono puhelin niin kelpasi se kuitenkin microsoftille??? Hei haloo,jostain asioista kannattaisi pitää kiinni eikä päästää menemään...no onnea vaan kaikille suomalaisille i phonen omistajille,tyytyväisiä nyt??

    • 4G - LTE

      >> Nokia oli suomalaisille sama asia kuin sauna ja sibelius vaikkakaan ei niin vanhaa perua mutta kuitenkin.

      Nokia on luonut nahkansa moneen kertaan yrityshistoriansa aikana sieltä alun puuhiomotoimminnasta alkaen. Ei Nokia yrityksenä mihinkään kadonnut.

      Ehkä Nokia vain laski realistisesti ettei sen taloudelliset resurssit riitä Lumioiden ylösajoon / break eveniin ja jatkuvaan uusimiseen, sekä markkinointiin ja samaan aikaan kiihtyvästi kasvavaan 4G / LTE verkkopuolen investointeihin. Oli pakko tehdä valinta. Ehkäpä Nokia lähtee harkittuihin yritysotoihin 4G markkinoilla puhelinyksiköstä saamillaan varoilla.

      Tokihan Nokian dream team näköalattomuudessan j aylimielisydessään poltti savuna ilmaan yrityksen pääomaa 19 miljardin verran omien osakkeiden massiivisilla ostoilla vuosina 2003 - 2008 ja teki vuosisadan mega-emämunauksen. Samalla sen johtokunta tarjoili itselleen ruhtinaallisia kuponkega kultavadilla.

      Mikäli tuota järjetöntä yrityksen pääman vessasta alas vetämistä ei olisi toteutettu, niin niillä varoilla olisi ollut mahdollista toteuttaa Symbianin jälkeinen aika. Ongelmana oli se ettei sen tarpeelisuuteen oltu herätty ajoissa.

      Nyt Nokissa on edelleen verkkoyhtiö Nokia Solutions and Networks (NSN), paikkatietopalveluita tuottava Here sekä tutkimus- ja lisensointitoimintaan keskittyvä Advanced Technologies.

      Vaikea sanoa onko Nokialla kulisseissaan suunnitelma palata puhelinpuolelle kunhan sen oman brändin soimuksessa oleva sulkuaika lakkaa vuoden 2015 lopussa. Tuona aikanahan se halutessaan voisi hioa vaikkapa Meego-alustalle uuden ja iskevän rajatun malliston ja tuottaa se ilman omia tehtaita alihnakintana Applen tapaan.

      Kuitenkin rautapuolella katteet vain jatkavat supistumistaan kun rauta tulee voida tuottaa yhä edullisemmin. Älypuhelimien keskihinta jatkaa vain laskemistaan. Yhä haastavampi ala ja tuotteiden / mallien uusintatiheys on korkea.

      Tiedä vaikka Nokia olisi lopultakin luopunut rautavalmistuksesta kreivin aikaan ennekuin sen kannattavuus tulee yhä vaikeamaksi?

      Nyttemmin Nokia on suurimmalta osaltaa softatalo ja teke yhä enmpi tulosta patenttisalkullaan.

      • Jegsie

        Uskomattomia kehäpäätelmiä. Totta on, että Nokian rahkeet eivät riittäneet Microsoft Windows Phonen tekemiseksi haluttavaksi. Sillä ei ollut mitään menestymisen eväitä edes 2011. Se ei poissulje sitä mahdollisuutta, että Nokia menestyisi Lumia Androidilla. Kuluttajan näkökulmasta Lumia Android on jopa haluttava.

        Nokia jätti ohjelmistot 2011 ja nyt valittaa, ettei rauta mene kaupaksi. On totta, että softabisnes on rankkaa, mutta ei kansainvälistä ja globaalia liiketoimintaa voi tehdä ollenkaan, ellei aio olla maailman paras. Se pätee ihan kaikkeen. Se pätee myös verkkoliiketoimintaan, joten varokaa vain puheitanne.


    • +098

      Kaikki kunnia nokialaisille työstään, mutta
      Nokia vei Suomen lippulaivana päättäjien huomion pois muilta toimialoilta.
      Vieläkin haikaillaan "seuraavan nokian" perään.
      On sitä muutakin yritystoimintaa Suomenmaassa kuin elektroniikkaa ja ängriböödsiä.

    • Jegsie

      Se, että Nokian kännykät tekivät tappiota oli täysin Elopin vika. Androidilla oltaisiin plussalla ja reilusti. Se onnistuisi vieläkin.

      On aika pahaa umpisilmäisyyttä väittää, että Nokian oli myytävä, koska matkapuhelimet tekivät tappiota. Windows Phone oli virhevalinta alusta asti ja syy raskaisiin tappioihin. Se päätös voidaan korjata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe