Ensimmäinen oikea mobiilimaksupalvelu

makesmyday

Mobiilimaksamisesta on toitotettu melko pitkään mutta esimerkiksi Elisa lompakko on käytännössä vitsi ja google wallet palvelussa niin pahoja tietoturva-aukkoja ettei sitä uskalla kukaan käyttää.
Bongasin viime viikolla uuden Onsun.fi mobiilimaksupalvelun ja tässä voisi olla nyt se ihan oikea mobiilimaksupalvelu. Kun palvelun on ladannut kännykkään ja rekisteröitynyt saa käyttöönsä 200e maksusaldon jolla voi sovelluksen kautta maksaa laskuja tai siirtää rahaa haluamalleen tilille.
Testasin sovelluksessa olevaa viivakoodiskanneria ja toimi ainakin Samsungissa hyvin. Skannerilla laskun tiedot oli parissa sekunnissa ilman näpyttelyä maksulomakkeella ja maksu lähti alle 10 sekunnin eteenpäin eli ei huono.
Onko muilla kokemuksia tai tiedättekö muita vastaavia palveluja?

20

1054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Just joo!

      n kyllä aika selvää että tämä "makesmyday" on joku tuon puljun omista työntekijöistä.

      Muuten on kyllä aikamoisen vaikea uskoa että joku voisi olla niin aivoton että maksaa laskuja käyttäen tuota palvelua, jonka kulut ovat aivan älyttömät: https://www.onsun.fi/hinnasto/

      Palvelu on selkeästi suunnattu kännisille, umpityhmille tai sellaisille joiden pitäisi ollla holhouksessa koska eivät osaa hoitaa raha-asioitaan kunnolla.

    • MPayments

      Mun mielestä on hyvä että tulee uusia yrityksiä ja uudenlaisia palveluja. Kuten tämä "Makemyday" tai mikä olikaan kirjoitti ei nykyiset mobiilimaksupalvelut ole kovin kummoisia ja otettu huonosti vastaan. Jos Onsun pystyy hinnoittelullaan löytämään asiakkaita onnea vaan. Muuten palvelu näyttää hyvältä ja latasin sen itsekin mielenkiinnosta puhelimeen vaikka tuskin tulen koskaan käyttämään sitä ennen kuin hinnoittelua saadaan alas

      • Just joo!

        Sano yksikin hyvä syy miksi joku käyttäisi tuota palvelua kun omalta pankiltaan saa mobiilisovelluksen jolla pystyy tekemään aivan samat asiat, mutta ei maksa siirroista mitään lisämaksuja?

        Siis muu kuin se, että "palvelua" käyttävät perseaukiset joita houkuttelee se että saavat 200 euroa 14 päivän maksuajalla.

        Kyse ei ole mistään muusta kuin pikavipistä joka on yritetty pukea hienompaan asuun.


      • cvvfgfgfgfg
        Just joo! kirjoitti:

        Sano yksikin hyvä syy miksi joku käyttäisi tuota palvelua kun omalta pankiltaan saa mobiilisovelluksen jolla pystyy tekemään aivan samat asiat, mutta ei maksa siirroista mitään lisämaksuja?

        Siis muu kuin se, että "palvelua" käyttävät perseaukiset joita houkuttelee se että saavat 200 euroa 14 päivän maksuajalla.

        Kyse ei ole mistään muusta kuin pikavipistä joka on yritetty pukea hienompaan asuun.

        Niinno samanlaisia halvempiakin on mutta varmaan se pointti olisi se että kun ostelee verkkokaupasta jossa ei voi maksaaa verkkomaksuna vaan pitää antaa luottokortin numeron niin on turvallisempaa käyttää tiliä jota ei voi yhdistää omaan pankkiin kuten prepaid mastercard jota ikävä kyllä tarjoaa vain aktia(edullinen). Kortimaksu ei ole kovin turvallinen netissä siksi erillinen kortti anonyyminä on kätevä. Sen voi antaa myös lahjaksi...


    • western union

      Olen käyttänyt western unionia ja lähettänyt pari kertaa rahaa ulkomaille. Käytännössä rahan lähettämistä varten on pitänyt käydä wu:n konttorissa täyttämässä siirtolappu. Rahat on pitänyt antaa tiskillä ja vastaanottaja on saanut rahan parin päivän päästä ja käynyt myös tiskin kautta täytettyään vastaanottolapun. Voisin kuvitella että rahan lähettäminen tällä Onsun palvelulla on huomattavasti yksinkertaisempaa ja nopeampaa kuin jonottaminen konttorissa ja lappujen täyttely. Jos hinnoittelu olisi hieman alhaisempi käyttäisin ehdottomasti mielummin tätä palvelua ja maksaisin myös kaikki kulut.

      • Just joo!

        Onsunia on täysin turha verrata Western Unioniin koska Onsunin kautta voi siirtää rahaa ainoastaan pankkitileille (joko siirtämällä suoraan tai maksamalla jonkun laskun). Western Unionin koko idea on että sen kautta voi siirtää rahaa ei ainoastaan pankkitilille vaan myös Western Unionin konttoriin josta saaja voi käydä sen hakemassa. Ja kyllä ne siirrot voi nykyään tehdä ihan netissä, ei tarvitse mennä konttoriin.

        Onsun tarjoaa siis tarkalleen saman palvelun kuin mikä hyvänsä pankki, ja tarkalleen yhtä nopeasti. Ainoa ero on että he veloittavat siirrosta täysin järjettömiä palkkioita, ja oma pankkisi tekee siirron ilmaiseksi (myös ulkomaille SEPA-maihin).

        Eli osaatko sanoa miksi käyttäisit Onsunin kiskurihintaista palvelua kun voit tehdä täysin samanlaisen siirron omassa nettipankissasi?


    • western union

      Jotta voi käyttää western unionin nettisiirtoa täytyy omistaa visa-luottokortti. Visa-kortin käytöstä maksettavaksi tulee sekä wu:n kulut että visan korot laskutuspalkkiot eli parin sadan euron wu siirrosta voi kertyä kokonaisuutena useiden kymppien kokonaiskulut jolloin aletaan olla jo melko lähellä Onsun hinnoittelua.
      Palveluna Onsun näyttäisi olevan yksinkertainen käyttää, ei ole pankkikortti tai operaattori sidonnainen joten palvelulle voi löytyä oma käyttäjäkuntansa jolle siitä on todellista hyötyä.

      • Just joo!

        Miksi ihmeessä edelleen vertaa Onsunia ja Western Unionia, kun niillä ei ole juuri mitään yhteistä eikä niitä käytetä samohin tarkoituksiin? Se että Western Unionin nettipalvelu tottakai vaatii luottokortin on herttaisen yhdentekevää. Tuskinpa kukaan menee hankkimaan luottokorttia vain ja pelkästään sen takia että aikoo siirtää rahaa Western Unionin kautta. Joten se luottokortti on joka tapauksessa olemassa ja vuosimaksu maksettu niilllä, jotka tuota palvelua käyttävät.

        Kuten sanottu, Onsun on palvelu jonka avulla voi a) siirtää rahaa jollekin pankkitilille ja b) maksaa laskun jollekin pankkitilille.

        Kyseessä on siis palvelu jonka joka ikinen pankki tarjoaa asiakkailleen. Myös mobiililaitteisiin. Onsun vaatii että asiakkaalla on pankkitili, joten jokainen heidän asiakkaansa voisi aivan yhtä hyvin tehdä rahasiirron tai laskun maksun omalta pankkitililtään aivan yhtä helposti kuin he tekevät sen Onsunin kautta.

        On vain yksi syy miksi he eivät tekisi sitä.

        "joten palvelulle voi löytyä oma käyttäjäkuntansa jolle siitä on todellista hyötyä."

        Niin. Nimittäin ihmiset jotka ovat siinä tilanteessa että heidän tilillään ei sitä 200 euroa ole, mutta he toivovat kovasti että 14 päivän sisällä heillä on 245 euroa niin että voivat maksaa Onsunin laskun.

        Tuo ei eroa pikavipistä yhtään mitenkään ja on törkeää että firma rikkoo lakia noin räikeästi. Lainan todellista vuosikorkoa ei ilmoiteta missään kohtaa sivustolla. Eikä tietenkään ilmoitetakaan, koska vuosikorko on järkyttävät lähes 700 % mikä on "hieman" enemmän kuin lain nykyään sallima 51 %.


    • Yrittäjä

      Olen sivusta seurannut huvittuneena tätä keskustelua. Ymmärtääkseni täällä oli tarkoitus keskustella uutuustuotteista ja nyt ollaan jo pikavippikeskustelussa. Keskustelun avaaja on mielestäni ymmärtänyt asian oikein eli on haluttu kertoa uudesta palvelusta ja kysytty käyttö kokemusta. Just joo keskittyy vain hinnoitteluun eikä käytännössä ominaisuuksiin tms. Vilkaisin kyseisen palvelun sivuja ja mikäli ovat onnistuneet hankkimaan Finanssivalvonnan luvan (voi tarkistaa sivuilta) itselleen ei lupaa ole myönnetty heille siksi että olisivat pikavippifirma vaan siksi että ovat maksupalvelu. Ei ole Onsunin vika jos käyttäjät käyttävät palvelua väärin ja ehtojen mukaan voivat myös kieltää palvelun käytön mikäli huomaavat että rahaa siirretään omalle tilille. Hinnoittelu on toinen asia mutta itsekin firmoja pyörittäneenä tiedän että hintoja on huomattavasti helpompi alentaa kuin nostaa joten en ihmettelisi vaikka hinnoissa tapahtuisi jossain vaiheessa positiivista kehitystä. Olennainen asia on kuitenkin se että Onsun tarjoaa jotain sellaista mitä kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt eli maksupalvelua johon ei tarvita luottokorttia eikä siirrettynä omaa rahaa. Palvelu toimii mobiilissa ja on aina käytettävissä ilman operaattori tai pankkisidonnaisuutta

      • Just joo!

        Olen vetänyt keskustelun tähän suuntaan juuri siksi että aloitus on täysin älytön (olen muuten valmis lyömään mistä hyvänsä vetoa että se, kuten kaikki muutkin aloitukset tästä aiheesta eri palstoilla muutaman päivän aikana) ovat puljun työntekijöiden kynästä.

        "Bongasin viime viikolla uuden Onsun.fi mobiilimaksupalvelun ja tässä voisi olla nyt se ihan oikea mobiilimaksupalvelu."

        Mikä hemmetin "se ihan oikea mobiilimaksupalvelu" on sellainen, jolla voi ainoastaan siirtää rahaa jollekin tilille, tai maksaa jonkun laskun??? Mitä ihmeen lisäarvoa tai uutta se tuo pankkien jo kauan tarjolla olleisiin mobiilipalveluihin.

        Minusta hehkuttamisen arvoinen "ihan oikea mobiilimaksupalvelu" olisi esim. sellainen joka sallii pienten maksujen maksamisen kännykällä esim. kioskilla, ruokakaupassa jne. Se on sellaista mobiilimaksamista mitä pankit eivät (käsittääkseni) tällä hetkellä tarjoa.

        "mikäli ovat onnistuneet hankkimaan Finanssivalvonnan luvan (voi tarkistaa sivuilta) itselleen ei lupaa ole myönnetty heille siksi että olisivat pikavippifirma vaan siksi että ovat maksupalvelu"

        Huomasin totta kai että Finanssivalvonnan lupa on saatu. Tämä on aikamoinen rajatapaus ja jos asiaa ryhdytään tutkimaan tarkemmin on mahdollista että tilannetta harkitaan uudelleen. Suurin ongelma on nimenomaan tuo että vaikka pulju kiistatta LAINAA IHMISILLE RAHAA, mitään tietoja todellisesta vuosikorosta ei ole saatavissa. Se on pakollinen tieto kaikissa tuollaisissa tapauksissa. Esim. luottokortti, maksuaikakortti jne. yhtiöt kaikki mainitsevat todellisen vuosikoron selväsit.

        "Ei ole Onsunin vika jos käyttäjät käyttävät palvelua väärin ja ehtojen mukaan voivat myös kieltää palvelun käytön mikäli huomaavat että rahaa siirretään omalle tilille."

        Heh. Tietysti tuollainen hurskas lupaus on ehdoissa mutta tosiasiassa firma ei voi mitään sille (eikä halua voida) että Jussi ottaa 200 euroa Kallen tilille ja Kalle samalla hetkellä 200 euroa Jussin tilille). Tuo rajoitus on niin lapsellisen helppo kieltää ettei sillä ole mitään merkitystä.

        "Olennainen asia on kuitenkin se että Onsun tarjoaa jotain sellaista mitä kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt eli maksupalvelua johon ei tarvita luottokorttia eikä siirrettynä omaa rahaa."

        Olennaista on se että tuolle palvelulle ei yksinkertaisesti ole tarvetta kenelläkään jonka raha-asiat ovat kunnossa.


    • oliskohanniin

      Mitä täällä vaahdotaan. Ehkä palvelua käyttääkin ne joilla on rahaa ja saavat annettua vaikka pojalleen heti viikkorahan, mistä vain paikasta ja mihin vain pankkiin heti.. Pankit ottavat pari päivää jos eri pankkiryhmä.
      Tietysti jos katsoo "vippisilmin" näkee vain sokeasti mitä tahtoo nähdä.

    • KovaKari Kuusimetsä

      Heh, yllättävän pitkä yksinkeskustelu puljun pitäjältä. Onko rahat loppu, kun ei voi mainostaa missään muualla?

    • Nätti-Jussi

      Onsun.fi: "Raha on käytettävissä yhä uudelleen ja uudelleen."

      Toihan on sellanen kukkaro minkä mun vaari veisti joskus hauen leukaluusta. Sillä miehellä oli maksukykyä. Liikaakin? Sortu hienoihin juomiin ja hukkas kukkaron. Muisti oli menny eikä enää osannu uutta veistää.

    • lol2

      Hei ! nostin sieltä 100e mutta miten sinne siiretään takasin sitten se 100 ja kulut ? en ymmärrä

      • Onsun

        Muutaman päivän kuluttua Mobiililuottokortin käytöstä Onsun lähettää laskun asiakkaan kotiosoitteeseen. Laskun maksuaika on 15 päivää. Laskulla veloitetaan siirretty summa kuluineen. Tarkemmat hinnat on nähtävissä täältä: https://www.onsun.fi/hinnasto/


    • +++++

      Palvelun sisältö

      Käyttäjä voi maksupalvelun avulla maksaa 1-200 euron suuruisen viitteellisen laskun tai lähettää vastaavan summan rahaa ilmoittamaansa tilinumeroon Euroopan talousalueella. Onsunilla on oikeus harkinnan mukaan antaa käyttäjälle myös mahdollisuus tehdä yli 200 euron suuruisia maksupalveluita, mikäli asiakkuus antaa siihen aihetta.

      Maksupalvelu toteutetaan Onsunin tililtä, joka on vastaavassa pankkiryhmässä kuin vastaanottajan tili.

      Maksupalvelun tilaajalle lähetetään maksupalvelun toteuttamisen jälkeen lasku maksupalvelun tilaajan ilmoittamaan osoitteeseen.

      Onsunin toteuttamat maksu- ja laskunmaksupalvelut ovat maksuliikepalveluita. Kun asiakas on tilannut maksupalvelun, toteutetaan tilattu maksupalvelu peruuttamattomasti, eikä asiakas voi vahvistamisensa jälkeen peruuttaa tilaamaansa maksupalvelua.


      5.3 Palvelutilaukset
      Asiakkaan tehdessä maksupalvelutilauksen, palvelutilaus on lopullinen ja peruuttamaton. Asiakas vastaa asiakkaan tunnisteella tehdyistä palvelutilauksista.


      Eikä tuollakaan mainita kokonaiskuluja eli todellista vuosikorkoa.

    • tarkkamarkka

      miks noiden pitäis mainita todellinen vuosikorko? Tossa tekstissähän sanotaan että ne on maksupalvelu. "maksupalvelun toteuttamisen" jne... Ei kai maksupalveluiden kuulukaan mitään todellista vuosikorkoa ilmotella.

      • Elisa lompakko

        Jos ottaa tuon Elisan lompakon käyttöön niin voiko käyttää Saunalahden prepaid puhelin korttia?


    • En-varmasti-käytä

      Eikö teillä nyt ole mitään tärkeämpää, mihin rahansa pistäisi. Voi halavatun halavattu tätä meininkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe