Mitä erikoisoluita ostat? Vinkkejä

onhan näitä

Palstalla oleva keskustelu oluista on aika puisevaa, kun tärkeimpinä aiheina tuntuvat olevan mm. se, kumpi on parempaa, Koffi vai Lappari, ja että kuinka ihmeellisen taivaallisen hyvää joku Pirkka-olut on.

Mutta jos katsotaan vakavasti ja oikeasti tosiasioita silmiin, niin tajutaan että kaupathan ovat täynnä export-oluita, eri puolelta maailmaa olevia enemmän tai vähemmän erikoisia oluita. Tai ainakin niitä erikoisolueiksi kutsutaan. Ja sitten on vielä kotimainen tuotanto päälle, jotka eivät ole ns. bulkkioluita, eli 24-packeissä myytäviä inhotuksia.

Kertokaapas nyt viimeaikaisia kokemuksianne, mitä on tullut ostettua ja nautittua? Itse nappasin mukaani eilen kaupasta tölkin Nokia Keisari 66 American Pale Ale-olutta, ja täytyy sanoa että hieno uusi tuttavuus. Greippinen, hyvin freshhi olut, humaloitu tukevasti. Suosittelen!

14

520

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ale is Beer

   Enpä kerro, kehoitan menemään Arkadian alkoon ja ottamaan kantokorin käteen. Hyllyissä on kohtuullinen määrä eri oluita - valinta on vapaa. Maistele ja ehkä löydät omat suosikit - ehkä et.

   Keisarin hyvä puoli on katkerot 55 EBU, kantavierre 10,2p-% takaa sen, että aika kevytsarjalainen edelleen - mutta suunta on oikea. Nokia Året Runt on kokeilemisen arvoinen, hieman hillitymmin humalaa, mutta suutuntuma ja maku täyteläisempi - kantavierre 13,7 p-% antaa hieman enemmän makua ja alkoholia.

  • 9+14

   Bud on kyl ykkönen.

  • AntsuK

   Mä tykkään Alkon saksalaisista pilseistä, esim. HB on hyvä peruspils. Tarjoustalon Königsbacheria kannattaa kokeilla myös!

  • Aina Jano

   Olutopas sivusto mee sinne.Siellä alan ihmiset.

  • Pirkkamaisteri

   Mutta kyllä laadukas Pirkka-olut kehunsa ansaitsee. Ei sitä turhaan kutsuta voittajan olueksi. En itse oikein ymmärrä tuota erikoisuuden tavoittelua.

  • hgfdsz

   Pyrin maistamaan kaikkia ulkomaisia vahvoja oluita, mitä kotikaupunkini ja lähikaupunkien alkoihin tulee, erityisesti pidän hyvin vahvoista = 8% alkoholia sisältävistä oluista

  • kalja teini x

   Mun mielest se on kuitenki aika tärkeetä, et puhuu kumpi on parempaa lappari vai koffi. Kun mä käyn lähi kaupast ostaa 24 packin niin maksaa se kuitenki sen reilu 20 egee nii olis kiva ensi tietää mihi sitä massii lyö kii. Et ku sillei tiiäksä?

  • Aina Jano

   Saksalaiset oluet maistuu.

  • Rochefort 10

   Itseäni miellyttää monenlaiset oluet, mutta nää nykyiset muotilmiöt voimnakkaasti katkerohumaloidut IPAt ja APAt ei kyllä kolise. Sen sijaan erilaiset stoutit ja vaikka bitteritkin kyllä kolahtaa, vaikka siis voimakkaasti humaloituja myös ovat..

   Vahvat Belgi alet ovat tällä hetkellä ehkä lähinnä sydäntä. Harmi vaan, että niitä ei kovin laajalti ole alkon hyllyillä saatavilla. Varmimmim Alkon hyllystä löytyvistä Chimayn Blue, on oma kestosuosikkini.

   Myös norjalaisen Nøgne panimon tuotteet miellyttää lähes kautta linjan. Erittäin laadukkaita pienpanimo oluita. Suodattamattomissa ja pastöroimattomissa oluissa on sellainen käsityöläisyyden maku ja soundi joka uppoo meikäläiseen. Vaikka pidänkin enemmän vahvemmista oluista, niin Nøgnen valikoimassa on myös oikein maistuvia maitokauppatuotteita. Hintaahan niillä toki on, mutta laatu maksaa aina.

   • enevpk

    Duvel lienee edelleen myynnissä Alkossa. Monet belgialaisalet vain käväisevät Alkon hyllyssä. Myymäläkohtaisesti on suuria eroja. Siksi ei aina saa, mitä on hakemassa. Silloin on hyvä hetki laajentaa kokemuksiaan uusiin tuttavuuksiin. Lambicien kanssa voi tulla pettymyksiä.


  • SS Majuri

   Kohta jouluoluet hyllyssä muuta urbock puuttuu.

  • obelix60

   Olen Guinessin ystävä,se on tosi tummaa.Franciscaner ja Erdinger ovat myös hyviä suodattamattomia vehnäoluita.Ulkolaiset on tosissaan ihan jees,jopa halvenpia.Ja nykyäänhän niistä on hyvät valikoimat ravintoloissa ja alkossa.Kantsii uskaltaa kokeilla,myyjät kyllä neuvoo.

  • ei mainos! hyviä on

   Kotimainen pienpanimo Malmgård ja koko tuotelinja, erittäin hyviä. Sain kunnian osallistua Malmgårdissa paikanpäällä olutmaisteluun muutama vuosi sitten, jäin koukkuun!

   • jhbrvgfed

    Totta, hyviä ovat, hieman kalliita tosin, mut kyl kukkaro kestää muutaman ostaa silloin tällöin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   2409
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   331
   1397
  3. Miksi vanhat äijät

   Luulee, että nuori nainen haluaisi niiden homeista munaa? Saati että joku nuori nainen pitäisi heistä muuten? Voi reppanat. Jos sulla on paljon rahaa,
   Sinkut
   139
   1393
  4. Ärsyttävimpiä ihmistyyppejä

   Itselleni yksi ärsyttävimmistä ihmistyypeistä on takertujat. Sellaiset, joille on kohtelias, ei tuomitse heitä niin kuin monet muut tuomitsee jne. Ärs
   Sinkut
   202
   1182
  5. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   1105
  6. 58
   936
  7. Kuulispas se oikea

   henkilö mun anteeksipyynnön tään. Tajuis, että tämä aloitus oli just multa, pystyis ymmärtää mua edes jollainlailla. Turhaa sanojen helinää tääkin, lu
   Tunteet
   33
   862
  8. Juhannuksen pilaaminen ruohonleikkurilla

   Vois naapuriki ajatella onko pakko juhannusaattona leikata nurmikkoa samaan aikaan kun muut naapurit köllöttelee pihalla ja pelaavat krokettia ja naut
   Kokkola
   77
   827
  9. Eri ikäiset parit

   Tämän ajankohtaisen lapsia ahdisteleva setä-keskustelun innoittamana aloitan vähän laajemman ikäkeskustelun. Oma kantani on, että kunhan kumpikin on
   Sinkut
   112
   813
  10. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   43
   799
  Aihe