Mitä erikoisoluita ostat? Vinkkejä

onhan näitä

Palstalla oleva keskustelu oluista on aika puisevaa, kun tärkeimpinä aiheina tuntuvat olevan mm. se, kumpi on parempaa, Koffi vai Lappari, ja että kuinka ihmeellisen taivaallisen hyvää joku Pirkka-olut on.

Mutta jos katsotaan vakavasti ja oikeasti tosiasioita silmiin, niin tajutaan että kaupathan ovat täynnä export-oluita, eri puolelta maailmaa olevia enemmän tai vähemmän erikoisia oluita. Tai ainakin niitä erikoisolueiksi kutsutaan. Ja sitten on vielä kotimainen tuotanto päälle, jotka eivät ole ns. bulkkioluita, eli 24-packeissä myytäviä inhotuksia.

Kertokaapas nyt viimeaikaisia kokemuksianne, mitä on tullut ostettua ja nautittua? Itse nappasin mukaani eilen kaupasta tölkin Nokia Keisari 66 American Pale Ale-olutta, ja täytyy sanoa että hieno uusi tuttavuus. Greippinen, hyvin freshhi olut, humaloitu tukevasti. Suosittelen!

14

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ale is Beer

      Enpä kerro, kehoitan menemään Arkadian alkoon ja ottamaan kantokorin käteen. Hyllyissä on kohtuullinen määrä eri oluita - valinta on vapaa. Maistele ja ehkä löydät omat suosikit - ehkä et.

      Keisarin hyvä puoli on katkerot 55 EBU, kantavierre 10,2p-% takaa sen, että aika kevytsarjalainen edelleen - mutta suunta on oikea. Nokia Året Runt on kokeilemisen arvoinen, hieman hillitymmin humalaa, mutta suutuntuma ja maku täyteläisempi - kantavierre 13,7 p-% antaa hieman enemmän makua ja alkoholia.

    • 9+14

      Bud on kyl ykkönen.

    • AntsuK

      Mä tykkään Alkon saksalaisista pilseistä, esim. HB on hyvä peruspils. Tarjoustalon Königsbacheria kannattaa kokeilla myös!

    • Aina Jano

      Olutopas sivusto mee sinne.Siellä alan ihmiset.

    • Pirkkamaisteri

      Mutta kyllä laadukas Pirkka-olut kehunsa ansaitsee. Ei sitä turhaan kutsuta voittajan olueksi. En itse oikein ymmärrä tuota erikoisuuden tavoittelua.

    • hgfdsz

      Pyrin maistamaan kaikkia ulkomaisia vahvoja oluita, mitä kotikaupunkini ja lähikaupunkien alkoihin tulee, erityisesti pidän hyvin vahvoista = 8% alkoholia sisältävistä oluista

    • kalja teini x

      Mun mielest se on kuitenki aika tärkeetä, et puhuu kumpi on parempaa lappari vai koffi. Kun mä käyn lähi kaupast ostaa 24 packin niin maksaa se kuitenki sen reilu 20 egee nii olis kiva ensi tietää mihi sitä massii lyö kii. Et ku sillei tiiäksä?

    • Aina Jano

      Saksalaiset oluet maistuu.

    • Rochefort 10

      Itseäni miellyttää monenlaiset oluet, mutta nää nykyiset muotilmiöt voimnakkaasti katkerohumaloidut IPAt ja APAt ei kyllä kolise. Sen sijaan erilaiset stoutit ja vaikka bitteritkin kyllä kolahtaa, vaikka siis voimakkaasti humaloituja myös ovat..

      Vahvat Belgi alet ovat tällä hetkellä ehkä lähinnä sydäntä. Harmi vaan, että niitä ei kovin laajalti ole alkon hyllyillä saatavilla. Varmimmim Alkon hyllystä löytyvistä Chimayn Blue, on oma kestosuosikkini.

      Myös norjalaisen Nøgne panimon tuotteet miellyttää lähes kautta linjan. Erittäin laadukkaita pienpanimo oluita. Suodattamattomissa ja pastöroimattomissa oluissa on sellainen käsityöläisyyden maku ja soundi joka uppoo meikäläiseen. Vaikka pidänkin enemmän vahvemmista oluista, niin Nøgnen valikoimassa on myös oikein maistuvia maitokauppatuotteita. Hintaahan niillä toki on, mutta laatu maksaa aina.

      • enevpk

        Duvel lienee edelleen myynnissä Alkossa. Monet belgialaisalet vain käväisevät Alkon hyllyssä. Myymäläkohtaisesti on suuria eroja. Siksi ei aina saa, mitä on hakemassa. Silloin on hyvä hetki laajentaa kokemuksiaan uusiin tuttavuuksiin. Lambicien kanssa voi tulla pettymyksiä.


    • SS Majuri

      Kohta jouluoluet hyllyssä muuta urbock puuttuu.

    • Olen Guinessin ystävä,se on tosi tummaa.Franciscaner ja Erdinger ovat myös hyviä suodattamattomia vehnäoluita.Ulkolaiset on tosissaan ihan jees,jopa halvenpia.Ja nykyäänhän niistä on hyvät valikoimat ravintoloissa ja alkossa.Kantsii uskaltaa kokeilla,myyjät kyllä neuvoo.

    • ei mainos! hyviä on

      Kotimainen pienpanimo Malmgård ja koko tuotelinja, erittäin hyviä. Sain kunnian osallistua Malmgårdissa paikanpäällä olutmaisteluun muutama vuosi sitten, jäin koukkuun!

      • jhbrvgfed

        Totta, hyviä ovat, hieman kalliita tosin, mut kyl kukkaro kestää muutaman ostaa silloin tällöin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe