Hyvältä vaikuttaa

Lainaus heiltä

"
Jumalan seurakunnassa on paljon uskonsuuntiin nähden poikkeavia asioita.

- Kokouspaikkaamme ei kutsuta kirkoksi, temppeliksi tai rukoushuoneeksi. Me uskoon tulleet ihmiset olemme Jumalan temppeli, elävistä kivistä koostuva pyhä rakennus. ”Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, on Jumala turmeleva hänet; sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette.” 1 Kor. 3:16,17. / ”Rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi.” 1 Piet. 2:5. Efes. 2:19-22. Ilm. 21:3.

- Seurakunnan kokousta ei sanota jumalanpalvelukseksi, vaikka keskitymmekin kiittämään, ylistämään ja palvomaan (palvelemaan) Jumalaa. Palvelemme Jumalaa palvelemalla toisiamme. ”Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” Matt. 25:40. / ”Palvelkaa toisianne rakkaudessa.” Gal. 5:13. / ”Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina.” 1 Piet. 4:10. / ”Hengen ilmoitus annetaan yhteiseksi hyyödyksi!” 1 Kor. 12:7. /”Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.” Jaak. 1:27. / ”Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.” Room. 12:1.

- Vanhimmistoveljiä ei sanota papeiksi, pastoreiksi ja piispoiksi yms., vaan Raamatun opetuksen mukaan kaikki Jeesuksen omiksi tulleet ovat Jumalan palvelustehtäviä suorittavia pappeja. ”Te, jotka olette uudestisyntyneet..” 1 Piet. 1:23. ”.. Te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa.” 1 Piet. 2:9.
Vanhimmistoveljet eivät käytä pappispukuja tai valkoista pantaa kaulassaan. Kirkolliset asut ovat Baabelin sekauskonnon tunnus.

- Seurakunnankokoukset eivät ole ohjelmallista muotomenojen toistamista; vaan yhteen kokoontumisessa (ekkleesia) toiminta tapahtuu ex tempore, spontaanisti Pyhän Hengen johdatuksessa. ”Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi...” 1 Kor. 14:26. Mutta kuitenkin ... ”Iloitsen nähdessäni järjestyksen, joka teidän keskuudessanne vallitsee, ja teidän lujan uskonne Kristukseen.” Kol. 2:5.

- Seurakunnan kokouksissa ei kerätä kolehtia. Uhraamme yhteiseen kukkaroon, joka on laillinen yhdistys, Seurakunta-apu ry. 1 Kor. 16:2. 2 Kor. 8,9 luvut. / Apt. 6:1-7. Joh. 12:6. Filip. 4:15-18. = http://p1.foorumi.info/ristinvalossa/viewtopic.php?t=3149

- Me emme rukoile "isänpojanjapyhänhengennimessä", vaan "kaikki, mitä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen Nimessä kiittäen Isää Jumalaa Hänen kauttanasa". Kol. 3:17.

- Kokouspaikassa ei ole alttaria, erikseen erotettua pyhää paikkaa. Ainoa Raamatun tuntema Uuden liiton alttari on keskellämme näkymättömänä todellisuutena. = = ”Saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi (=alttariksi) uskon kautta Hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska Hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit.” Room. 3:24,25.

Weijo Lindroos
____________


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla

- Jumalan seurakunnassa ei toimita kaupallisuuden periaatteella.
"Sillä me emme ole niin kuin nuo monet, jotka myyskentelevät Jumalan sanaa; vaan puhtaasta mielestä, niin kuin Jumalan vaikutuksesta, Jumalan edessä, me Kristuksessa puhumme." 2 Kor. 2:17.

Toiminta rahoitetaan uskossa olevien vapaaehtoisilla uhreilla.

"

Teksti on täältä,
http://p1.foorumi.info/ristinvalossa/viewtopic.php?t=3912

26

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mazdels (ei kirj.)

      Hei Weijo!
      Ei liene väliä, onko kokouspaikan nimi rukoushuone tai kirkko. Käytätte kokouspaikastanne nimeä "seurakuntatila" (nettisivuiltanne lainattu).

      En ymmärrä, mitä vikaa on sanassa Jumalanpalvelus? Seurakunnankokoustanne voidaan nimittää myös Jumalanpalvelukseksi.

      Vanhimmistoveljiä kutsutte papeiksi, no mikäs siinä. Kokousmenonne eivät ole muotomenojen toistamista. Tätä epäilen. Kyllä Teilläkin on omat "muotomenonne", vaikka toimittekin ex-tempore. Jokaisessa seurakunnassa on omat muotomenonsa.

      Ette siis käytä Jeesuksen opettamaa Isä Meidän -rukousta. Eikä Teillä ole alttaria tai pyhitettyä paikkaa. Katsoin saarnanne netistä ja siinä puhuitte "puhujanpöntöstä" koko ajan. Ainakin sellainen paikka oli.

      Seurakuntanne voidaan luokitella oppinne ja käytäntönne perusteella helluntailais-karismaattiseksi, helluntaiherätyksen pääuomaan kuulumattomaksi seurakunnaksi. Kysyn vielä käytännön asioita seurakunnastanne.

      Mikä on seurakunnassanne vanhimmiston rooli ja montako henkilöä vanhimmistoon kuuluu?

      Millä tavalla seurakuntakuri on hoidettu seurakunnassanne?

      Miten seurakuntanne suhtautuu henkilöön, joka ei vapaaehtoisesti (jostakin syystä) uhraa seurakunnallenne?

      Ketkä henkilöt saavat puhua seurakuntanne tilaisuuksissa Weijo Lindroosin lisäksi? Kotrolloidaanko mahdollisen vieraan puhujan puhe ennen varsinaista puhetta?

      Miten suhtaudutte käytännössä seurakunnasta erotettuihin henkilöihin?

      Mikä on käsityksenne helluntaiherätyksestä, babtisteista, vapaakirkosta, adventisteistä ja entä pienistä samankaltaisista helluntailais-karismaattisista yhteisöistä kuin Teidän seurakuntanne?

      Kastatte seurakunnassanne myös aikaisemmin "uskovien kasteella" käyneitä henkilöitä. Millaisen todistuksen vaaditte edellisestä kasteesta, jotta kastetta ei tarvitse uusia?

      Rukoiletteko kokouksissanne kielillä kaikki yhtäaikaa vai rukoileeko yksi kerrallaan? Tulkitaanko kielilläpuhe heti kielilläpuheen jälkeen?

      Esiintyykö kokouksissanne kaatumisia, nykiviä liikkeitä, kirkaisuja ym äärikarismaattisia ilmiöitä? Ja mikä on suhteenne tällaiseen?

      Kuinka paljon sallitte opillisesti erilaisia näkemyksiä, kuten vaikkapa kolminaisuusoppi?

      Miten ratkaisette erimielisyydet seurakunnassanne?

      Voisitteko ajatella tekevänne yhteistyötä jonkun kristillisen seurakunnan kanssa?

      Jaatte käsittääkseni yhdistyksen nimissä EU ruokakasseja vähävaraisille. Saako Teiltä ruokakassin ilman velvoitetta osallistua tilaisuuksiinne jakopäivinä?

      Tässä hieman kysymyksiä. Toivon näihin käytännöllisiä vastauksia tällä palstalla, ei raamatunlauseita. Kiitos näin etukäteen!

    • Lainaus heiltä

      Pyysin Weijoa vastaamaan, mutta kertoi, että katsoo sitten joskus. Ei hän ole koskaan antautunut kuulusteltavaksi, eikä ole vastannut kysymyksiin. On laittanut vain pitkät rivit linkkejä. Mutta hyviä opetuksia ne ovat olleet.

    • Mazdels (ei kirj.)

      Jäädään odottamaan seurakunnan johtajan vastausta. Älä Veijo laita vastauksissasi myöskään linkkejä sivuillesi. Riittää kun vastaat selkokielellä.

      • aivan ilmeinen juttu

        Selväähän on, että tuo on omaa kunniaansa etsivän kaverin perustama lahko. Hellareissa tms. ukko ei saanut haluamaansa asemaa ja valtaa ja päätti perustaa oman puljun. ("Herran käskystä.")


    • Mitä sanotte?

      Niinhän ne luterilaisetkin syntyivät. Luther ei saanut sanottavaansa esille katolisessa kirkossa, joten piti perustaa oma lahko.
      Niin kävi helluntailahkonkin syntyminen.
      Mutta miten syntyi se kristinusko, johon nuo Turun Jumalan seurakunnassa itsensä perustavat. Olisiko todella SE Golgatan risti ainoa oikea seurakunnan perustus?

      • Mazdels (ei kirj.)

        "Mitä sanotte"

        Täytyy koetella asiat. Katsotaan nyt, kunhan joku Turun Jumalanseurakunnan jäsen tai seurkunnasta tietävä ensin vastaisi esittämiini kysymyksiin.

        Turun jumalanserurakunta voidaan luokitella helluntailais-karismaattiseksi seurakunnaksi, jonka alku on yli 100 vuotta sitten tapahtuneessa Asuza-kadun herätyksessä Amerikassa. Kirjoitat helluntailahkosta, ilmeisesti tiedätkin jo.


      • pieni korjaus
        Mazdels (ei kirj.) kirjoitti:

        "Mitä sanotte"

        Täytyy koetella asiat. Katsotaan nyt, kunhan joku Turun Jumalanseurakunnan jäsen tai seurkunnasta tietävä ensin vastaisi esittämiini kysymyksiin.

        Turun jumalanserurakunta voidaan luokitella helluntailais-karismaattiseksi seurakunnaksi, jonka alku on yli 100 vuotta sitten tapahtuneessa Asuza-kadun herätyksessä Amerikassa. Kirjoitat helluntailahkosta, ilmeisesti tiedätkin jo.

        Näin on. Se katu on Azusa.


    • Mazdels (ei kirj.)

      Ilmeisesti Turun Jumalanseurakunnalla ja sen johtajalla Weijo Lindroosilla on jotain salattavaa seurakuntansa käytännöistä, koska kysymyksiini ei vastata.

      Kuitenkin Weijo itse tai hänen kannattajansa linkittävät lähes päivittäin tuon hämäräperäisen seurakunnan opetuksia (Suomi24/uskonnot) eri uskonnollisille keskustelupalstoille.

      Lukijoiden kannattaa suhtautua erityisen varovaisesti seurakuntiin, jotka eivät halua kertoa seurakuntansa asioista.

      Jos joku ulkopuolinen, Turun Jumalanseurakuntaa tunteva, tietää vastauksia ylempänä oleviin kysymyksiin, vastaisitko?

    • Aina paranee

      Helluntailaispalstalla oli ehkä jonkun lainaus Weijolta tai joltain heikäläiseltä:

      "Vastaukset kaikkiin esitettyihin kysymyksiin on jo annettu:

      1. Lakiliitto ei kuulu uuden liiton kristityille.

      -->

      2. Seurakunta-asia on niin kuin Raamattu sen opettaa: Jumalan seurakunta on yhtä kuin Kristuksen ruumis. 1 Kor. 12:27.
      Paikallisseurakunta on yhtä kuin kaikki saman paikkakunnan Kristuksen ruumiin jäsenet.
      Raamatullinen Jumalan seurakunta pitää siis sisällään KAIKKI samalla paikkakunnalla asuvat Kristuksen ruumiin jäsenet. Tällä tavalla opettaa koko Uusi Testamentti sekä alkuseurakunnan käytäntö: ".. että asetttaisit joka kaupunkiin vanhimmat.." Tiit. 1:5. Ja Ilm. 1:11 opettaa tuon Jumalan antaman periaatteen: Yksi seurakunta yhdessä kaupungissa; kaksi seurakuntaa kahdessa kaupungissa ...., seitsemän seurakuntaa seitsemässä kaupungissa. Asia on helppo ymmärtää, kun katsoo sitä VAIN Raamatusta ja toimii sen mukaan. Jos seurakuntakäsitettä yrittää soveltaa nykyisiin uskonsuuntiin, vääristyy koko asia. = Raamatun opetus on oikea. Kirkkojen opetus on väärä.

      Myös paikallisseurakuntaan liittymisen käsite kaipaa selvennystä. Raamattu opettaa, että seurakuntaan liitytään liittymällä Jeesukseen, ja sitten ottamalla kaste Hänen Nimeensä. Apt. 2:41. Mitään muuta liittymistä Raamattu ei tunne. Jäsenkortistoihin liittyminen ei ole seurakuntaan liittymistä. Sellaisten pitäminen erottaa uskovia toisistaan.

      - Toivottavasti jokainen lukee tässä linkissä olevan lyhyen tekstin:
      http://www.Jeesus-on-Herra.com/mikaseurakunta.htm

      "

    • Mazdels (ei kirj.)

      Voihan Weijo!
      Eihän vastannut ollenkaan kysymyksiini. Pyysin selviä käytännöllisiä vastauksia, en Raamatunlauseita enkä linkkejäsi. Kysymykseni eivät ole "Kaanaankielellä", mutta uskon Sinun fiksuna miehenä ne ymmärtävän. Yritä edes vielä.

    • Oli Facebookista ote

      Ei ollut Weijolta. Oli ihan muusta yhteydestä otettu tänne.

    • Mazdels (ei kirj.)

      Varmaan moni lukija huomaa että tuo Weijon Jumalan seurakunta salaa käytäntöjään. Raamatunlauseita kyllä laitetaan ja saadaan näyttämään toiminta kovinkin raamatulliselta. Tuo salaaminen ja vastaamatta jättäminen kertoo siitä, että jotain on pahasti seurakunnassanne pielessä.

      Jossain yhteydessä seurakunnan keskustelufoorumilla varoitettiin kirjoittamasta "harhaoppia" ja arvostelemasta seurakuntaa. Tuollaiset viestit kuulemma poistetaan. Toisin sanoen kaikkien pitää siellä kirjoittaa Weijon oppia eikä kukaan saa kirjoittaa esimerkiksi että Weijo ei täytä seurakunnan johtajalta vaadittavia asioita luonteensa puolesta eikä myöskään elämällään ole sitä osoittanut.

      Weijon seurakunta kuullostaa kovasti lahkoseurakunnalta.

    • Mazdels (ei kirj.)

      Eipä näy Weijo Lindroosin vastausta vieläkään. Olivatko kysymykseni kenties liian arkaluontoisia vastattavaksesi?

      Weijo ei ole juurikaan parin viimeisen viikon aikana linkittänyt sivujaan tänne foorumille. Pitänee jossain välissä avata Turun Jumalan seurakuntaa käsittelevä oma keskusteluketjunsa tuolla helluntailaisuus -palstalla, jonne asia oikeastaan kuuluisikin.

      Vastauksia odotellaan edelleen Weijolta ja hänen seurakuntalaisiltaan.

    • Mazdels (ei kirj.)

      Weijo Lindroos tai kannattajansa kirjoittavat Kaste/Suomi24 -keskustelupalstalla silloin tällöin. Niin tänäänkin. Mutta missä viipyy Weijo Lindroosin vastaukset yllä esittämiini kysymyksiin?

      Weijo Lindroos, et anna kovin uskottavaa kuvaa itsestäsi kieltäytymällä vastaamasta kysymyksiini. Joku Weijon tukija voi myös vastata, koska en usko että Weijo uskaltaa itse kertoa totuutta seurakunnastaan. Toivon edelleen selkeitä vastauksia ilman raamatunlauseita ja linkityksiä Weijon sivuille.

    • Suolasanaa

      Miks et mene sinne käymään taim kysy Weijoilta itseltä sun tärkeät kysymykset?

      • Mazdels (ei kirj.)

        Kysymykset on esitetty täällä palstalla. Tännehän Weijo kannattajineen kirjoittelee. Voithan Sinäkin "Suolasanaa" -nimimerkki vastata kysymyksiin, kun taidat olla Weijon porukoissa.


    • Hellareissa

      Riivaaja tuli silloin kun aloit vastustaa Pyhää Henkeä ja helluntailaisuutta. Erositko itse helluntaiseurakunnasta vai erotettiinko sinut?
      Oletko sairaseläkkeellä psyykkisten syiden tähden?

    • Uusi maa

      Weijo on kohta 70 vuotias. Mutta nuoruuden voimissa kuin Kaaleb. Kaikki pitää hänestä.
      Ei ole "laittanut pystyyn omaa puljua". Eikä Weijo ole ollut hellareissa.
      Weijo on toinen seurakunnan vanhin. Matti (en muista sukunimeä) johtaa seurakuntaa. Weijo on sananopettaja.
      Teillä on väärää tietoa, vai tahallaanko vääristelette?
      Pääsen käymään sinne pari kertaa vuodessa.
      Laitan Weijolle sähköpostia.

    • hellareissa

      Kysyin kysymykset sinulta mazdels. Vastaa.

      • Mazdels (ei kirj.)

        "hellareissa"
        Riivaajia on ollut jo Raamatun ajoista lähtien. En ole eronnut helluntaiseurakunnasta, eikä minua ole erotettu helluntaiseurakunnasta. En ole eläkkeellä psyykkisten syiden tähden.

        Kerropa "hellareissa" -nimimerkki oletko helluntailainen ja kuulutko kenties Turun Jumalan seurakuntaan? Ja voitko vastata ketjussa ylempänä oleviin Jumalan seurakuntaa koskeviin kysymyksiin?


    • Hellari

      Kuulun Helsingin Saalemiin. Mutta käyn Jumalan seurakunnan tilaisuuksissa pääkaupunkiseudulla.

    • Weijolaiset eivät ole vieläkään halunneet vastata ketjussa oleviin kysymyksiin koskien Turun Jumalan seurakuntaa. Sen sijaan weijolaiset ovat poistattaneet useita keskusteluketjuja, jotka ovat kokeneet seurakunnalleen kiusallisiksi. Mitä tuon kaiken salailun takana oikein on? Ei ainakaan se todellinen Jumalan Seurakunta, josta raamattu puhuu.

    • Ihmettelen sua

      että on ilman syytä olevaa parjausta.

      "Weijo on kohta 70 vuotias. Mutta nuoruuden voimissa kuin Kaaleb. Kaikki pitää hänestä.
      Ei ole "laittanut pystyyn omaa puljua". Eikä Weijo ole ollut hellareissa.
      Weijo on toinen seurakunnan vanhin. Matti (en muista sukunimeä) johtaa seurakuntaa. Weijo on sananopettaja.
      Teillä on väärää tietoa, vai tahallaanko vääristelette?
      Pääsen käymään sinne pari kertaa vuodessa."

      Tulkaa muutkin. Voisit sinäkin mazdels vielä parantua Jumalan siunauksen ilmapiirissä.

      • Kun sinäkin kerran tiedät weijolaisuudesta, niin oletko hyvä ja vastaat tämän ketjun alussa oleviin kysymyksiin. Vai onko sinullekaan kerrottu seurakunnan käytännöistä?


    • Sama oppi

      Onko nimimerkki Jumalan Pete ja Weijo Lindroos sama?

      • Juukaan tulossa

        Eivät ole sama.

        Juukaan tulossa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe