Stephen Elop ja Nokian hallitus vastuuseen

Jussi---------------

Jospa toimitus nyt suostuisi tämän julkaisemaan.

1. Elop "vuotaa" burning raft muistion, joka romuttaa yhtiön olemassaolevan myynnin ja aiheuttaa järkyttävän isot tappiot. Ammattijohtaja ei tee tälläisiä mokia.
2. Elop toteaa, että Meego mallistoa ei jatketa vaikka se menestyisikin. Eli vaikka se tuottaisi ja menestyisi, sitä ei jatketa.
3. Elop sitoo Nokian Microsoftin epäsuosittuun puhelinkäyttikseen siten, ettei siitä sidoksesta pääse irti.
4. Elop lakkauttaa viimeisenkin rinnakkaisen käyttöjärjestelmän, Meltemin, turvatakseen Microsoftin polun.
5. Osakkeen arvo tulee alas ja kassan rahat alkavat käydä vähiin.
6. Käyttöjärjestelmäosaaminen poistetaan Nokiasta rahapulan ja tarpeettomuuden takia.
7. Nokian aallonpohjassa Microsoft tarjoutuu ostamaan Nokian pääliiketoiminnan, puhelimet, ja Elop siirtyy takaisin Microsoftille.
8. Nokian hallitus sitoutuu Microsoftin ostotarjoukseen antamalla asettaa isot rangaistukset, mikäli kaupanteosta kieltäydytään.

Voiko enää selvemmin ilmaista, että tässä on ajettu firman arvo alas ja työnnetty puhelinosaajaa Microsoftille? Voiko tuota enää selvemmin nähdä? Kustannuksena Suomalaisten työpaikat ja osakkaiden tappiot.

Tässä rikotaan osakeyhtiölakia ja vastuulliset pitää laittaa vastuuseen! Osakkaat ottakaa porukassa lakimies ja lopettakaa sivustakatselu, kun suomalaisia vedetään nenästä!

Mutta nykykapitalismi on kapitalismia vain meille pienille ihmisille, överirikkaat ihmiset ja pankit saavat nauttia sosialismin eduista, missä heitä tuetaan, armahdetaan eikä saateta vastuun rikkomuksistaan. Mitä muutamasta tuhannesta työpaikasta.

9

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+12

      Minun viestini osakkaille on se, että vaihtakaa hallistus. Tämmöistä sössimistä ei kannata katsella. Tlee kaupat tai ei, niin aina Nokia maksaa.

    • Rotta järsi kaiken

      Tuholaisista ROTAT katalampia. Miten niitä torjuttiinkaan? Syöttölaatikko, äänikarkote,
      verkotus, myrkyt, siimat, laserkarkotin, loukku. Kyllä jokin näistä viekkaammankin rotan nitistää. Aika näyttää -- eLOPLOP!

    • Lumia +

      Aiempi tiivistelmäni samasta aiheesta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11674088

      1) On erityisen outoa toimintaa toimitusjotajalta, jonka tulisi varjella kaikin keinoin yrityksen ja sen tuotteiden mainetta, sekä tavoitella toteuttamaan tarvittavat muutokset yrityksen edun mukaisesti.

      Tähän liittyi vielä Symbianin haukkuminen itse Elopin taholta, joka vain vahvisti sen jo kauan aikaisemmin alkanutta syöksyä markkinaosuuksissa.

      2) Meegon suhteen Elopin tultua alkoi ristiriitaisat komentit. Vain vähän aikaisemmin sen arvioitiin olevan hyvin lupaavavaihtoehto ja N9 otettiinkin markkinoilla hyvin vastaan. Kuitenkin yks'kaks' ilmoitettiinkin ettei se ole vielä valmis ja että sen kehittämiseen menee liikaa aikaa.

      3) Osin väärä väittämä. WP-istoumus oli ajallisesti rajallinen. Ongelma oli se, etti sopimuksessa annettu Nokialle vaupautta valmistaa myös muita älypuhelimia sen rinnalla, eli koko Nokian älypuhelinpuoli sidottiin vain tuon yhden kortin varaan.

      4) Aivan. Meltemin torppaamisella kavennettiin lisää Nokian itsenäisyyttä. Sittemmin tosin s40 on venytetty ja kehitetty varsin hyvin ja sen viimeisimmässä Asha-vesiossa on Meltemin piirteitä.

      5) Symbian oli joka tapauksessa erityisen vakavissa ongelmissa ja tullut elkaarensa lopputaipaleelle.

      Ongelmana oli Nokian vuosina 2003 - 2008 ilmaan polttaman suuri varallisuus omien osakkeiden massivisilla ostoilla _ 19 miljardilla _ ! Yksi yrityshistorian suurin ja kestämättömin emävirhe.

      Edelliseen liittyen silliisen yritysjohdon, dream teamin näköalattomuuss ja kuvitelma Symbianin ikuisuudesta, sekä talon omien innovaatioiden maahan polkeminen.

      6) Haastava yhdistelmä. Nokian kassa ei mahdollisesti olisi kestänyt maksaa alustamaksuja MS:lle ja edelleen samaan aikana pitää yllä erityisen kallista ja varsin tehotonta Symbian-tiimiä.

      Vaikea sanoa miten Nokia olisi menestynyt siirtämällä, kuten silloin toivoin, painopistettä linjalle Meego-Meltemi ja samaan aikana jamalla hallitusti ja harkitusti Symbiani alas kohti finaaliaan.

      Itse tuossa Meego-Meltemi vaihtoehdossa arvostin samalla sen Nokialle edustamaa itsenäisyyttä ja riippumattomuusta muista alan pelureista ja jolla se olisi voinut jatkaa perinteisellä linjallaan.

      Anroid olisi saattanut olla Nokialle taloudellisesti menestyvä sen hyvällä raudalla ja brändillä, navilla ja hyvillä kameroilla.

      Tai Android olisi voinut olla yksi alusta Meego-Meltemin lisäksi. Asakkaat olisivat sitten valinneet itselleen mieluisan alustan.

      Sitten on avoin kysymys olisko Nokian taloudelliset resurssit riittäneet tämän läpivientiin.

      Sitten alustana olen varsin Android-vastainen jo pelkästään sen haavoittuvuuden, viruksellisuuden ja tietoturvan puutteen vuoksi.

      7) Mikä taho olisi ollut valmis tuossa tilanteessa tajoamaan vastaavaa summa tapiollisesta Nokian puhelinyksiköstä?

      8) Tässä taasen olemme aivan normaaleissa yrityskauppojen sopimuskuviossa. Ei tule myöskään unohtaa, että jos kaupa kariutuu Nokiasta riippumattomista syistä, niin MS joutuu maksamaan sanktiona 750 miljoona, eli enempi kuin Nokian sanktio.

      Kaikki Elopin linjaukset Nokiassa ovat myös Nokian hallituksen vastuulla, sillä ilman sen suostumusta hän ei niitä olisi voinut viedä läpi.

      Kuitenkin realiteetit ovan tätä päivää ja mennyttä ei voi muuttaa. Mikäli kauppa toteutuu, kuten on todennäköistä, niin "Uuden" Nokian kannattavuus nousee 4%:sta 12%:n, sekä tulevaisuuden kehityspotentiaali on todella merkittävä.

      Nokian puhelinyksikön tappiollisuus ja riski yrityksen vakavaraisuudelle on haitannut myös varkkopuolen toimintaa vaikka se onkin lahjakkaasti saatu vilattua kannatavaksi.

      Verkkojen rakentaminen ja ylläpito ovat hyvin pitkäjänteisiä projekteja ja niiden tilaajat vaativat yritykseltä taloudellista vakavaraisuutta.

    • Lumia +

      Yhtiökokousmateriaali - Nokian ylimääräinen yhtiökokous 2013

      - http://i.nokia.com/blob/view/-/3009260/data/2/-/proxy-material-FI.pdf

      Kannustan kaikkia perehtymään yllä olevaan viralliseen aineistoon.

    • 22092013

      Sattuman todennäköisyys on pieni. Jos joku asia vaikuttaa siltä, että se ei ehkä ole sattumaa, niin silloin se yleensä ei ole sattumaa. Nokian puhelinten myynti MS:lle on looginen jatko liittoutumiselle. Se, että tämä jatko olisi tapahtunut ilman, että sitä olisi ajateltu jo aiemmin, on epätodennäköisempää kuin se, että tätä jatkoa oli ajateltu jo aiemmin.

    • 55gh6ej

      Jep. Se, että koko homma oli vähintäänkin jossain määrin suunniteltua alusta pitäen on todennäköisempi vaihtoehto kuin se, että mitään suunnitelmaa ei ole ollut olemassa. Palava lautta oli aika hyvä avaus-siirto.

    • 23092013

      Analyytikko Forbes lehden kolumnissa:

      "Nokian hallitus palkkasi vuonna 2010 toimitusjohtajaksi miehen, jolle tarjottiin valtava porkkana ajaa alas niin yhtiön arvo kuin puhelinmyynnin volyymi, jotta se voitaisiin myyydä Microsoftille. Tarjottiinko Elopille jopa suurempaa korvausta tästä kuin siitä, että hän saisi Nokian puhelinmyynnin vetämään edes kohtalaisesti?"

      Hallituksen puheenjohtaja sanoo: "Elopin kannustinpalkkio maksetaan yksinomaan hänen kanssaan vuonna 2010 tehdyn sopimuksen perusteella."

      Sanoin edellä, että jos joku asia vaikuttaa siltä, että se ei ehkä ole sattumaa, niin silloin se yleensä ei ole sattumaa. Ainakin jollakin oli jo 2010 tämä myyntikuvio mielessä.

    • finnishlambs

      Suomalaiset on lampaita ja ihan oikein et joku vie rahnat pois täältä ja jättää porukat rannalle itkemään rahojensa perään , muuta täällä ei saadakkaan aikaiseksi nykyään,
      jossainpäin maailmaa taidettaisiin jo nostureita viritellä torille..... mut onhan se kiva kirjoitella mediaan kuinka meitä on taas vedätetty eikä asialle voi mittään enään voi,voi....luulis jo noitten samojen sepustusten riittävän,mut ei , aina menee läpi ja uppos...

    • AloittajaOnOikeassa

      Mitä enemmän tiedotusvälineet ja analyytikot kaivelevat Elopin sopimusta ja vuotta 2010 Nokiassa, sitä enemmän homma näyttää vaikuttavan suunnitellulta. Vähintään jossain määrin suunnitellulta - ehkä plan A tai plan B skenaariona. Varmasti Elopin sopimuksesta ei tullut sattumalta sellainen kuin siitä tuli.

      Emme tiedä kulissien takaisia juttuja mutta se mitä tällä hetkellä puhutaan tukee aloittajan näkemystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe