Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yllättäjäleffat TOP-10

mauge

Joskus käy niin, että kun leffalta ei odota mitään, niin se voi päästä yllättämään hyvyydellään. Tässä keskustelussa haetaan niitä elokuvia, jotka eivät ole nostaneet sinussa etukäteen mitään suuria fiiliksiä, mutta katselun jälkeen olet ollut sillai niinku "VAU - tätä lisää!"

Tässä oma listani:

1. KUNINGASPELI aka. OIKEAT SIIRROT (Kertoo nuoresta lahjakkaasta shakinpelaajasta. Koskettava, epätavanomainen aihe plussaa. Shakinpeluustakin voi tehdä hyvän elokuvan.)

2. NOUSUKAUSI (Loistava kotimainen yllättäjä. Tervetuloa Jakomäkeen.)

3. COYOTE UGLY (Aivan loistava fiilis-elokuva, jonka odotti etukäteen olevan tyypillinen teinikomedia, jota tämä ei kuitenkaan ole.)

4. JOKI (Toinen kotimainen, jonka suuri pääroolien määrä, suht nimettömine näyttelijöineen, pystyy luomaan varsin elämänmakuisen rikkinäisen kokonaisuuden.)

5. KEISARIN UUDET KUVIOT (Vähälle huomiolle jäänyt Disney-piirretty, joka nousee kirkkaasti monen palvotun piirrosklassikon yläpuolelle.)

6. EXIT WOUNDS (En yhtään tykkää tällaisista perustoimintapätkistä, mutta tässä on jotain selittämätöntä vetovoimaa.)

7. FINAL DESTINATION (Luulin, että tulossa on valmiiksi pureskeltua teinikauhu-elokuvaa tyyliin Tiedät mitä tein viime kesänä ja Scream, mutta tämähän olikin mielenkiintoinen ja jopa vähän jännä.)

8. NAAMIO (Cherin tähdittämä leffa tuolta 80-luvun uumenista. Kertoo kehitysvammaisesta pojasta ilman säälittelyjä ja suurempia imelyyksiä. Perustuu tosielämään.)

9. COCKTAIL (Teemoina elämän perusasiat rakkaus, unelmat, humala ja raha. Niitä vartenhan nykyihminen elää. Cruise on mielestäni elämänsä vedossa.)

10. ALASTON PELKO (Aivan loistava juoninen trilleri, joka pitää katsojan otteessaan. Karsastin etukäteen Geren takia, joka on tässä loistava. Edward Nortonin eka leffa, jossa heti täysosuma roolisuoritus.)

6

1447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vehoneyra

      Listani:

      * Yhdeksäs Portti
      * Viime Hetkellä
      * Panic Room
      * Phone Booth
      * Jotain Annettavaa
      * Don Juan De Marco
      * Gilbert Grape
      * Kate & Leopold
      * Saksikäsi Edward
      * Olemisen sietämätön keveys

      En kommentoi sitä että suurin osa on Johnny Deppin leffoja ;)
      Enkä osaa perustella valintojani :)

    • Usagi Yojimbo

      Kuningaspeli... oliko se tämä missä poika tarjosi lopussa tasapeliä, mutta vastustaja laski sen varaan että nappaa ensimmäisenä uuden kuningattaren eikä älynnyt että oma kuningas on linjalla?

      Mutta näihin positiivisiin yllättäjiin:

      Halloween. Aikoinaan kun päätin katsoa nuo pidin niitä etukäteen vain turhina Jason-kopioina. Kuinka väärässä olinkaan, Ensimmäinen Halloween tehtiin vieläpä ennen ensimmäistä Friday the 13th:ia.

      Snatch. Yleensä en pahemmin perusta uusista elokuvista, mutta tuohan oli ihan hyvä veijarikomedia. Samaten Lock, Stock & Two Smoking Barrels.

      Ei tule äkkiseltään muita mieleen, yleensä ennakkoluuloni osuvat oikeaan. (Omasta mielestäni siis)

    • maija

      No ainakin American history X. Satuin näkemään ilman että edes tiesin koko elokuvan olemassa olosta. Ja vaikka joku olisi kehunutkin ennen katsomista niin silti olisin yllättynyt miten hyvä elokuva oli kyseessä.

    • Watcher

      Todellisista yllätyksistä tulee mieleen vain täysin puun takaa ilmestynyt DAY THAT LIBERTY STOOD STILL. Erikoinen, hivenen poliittinen ja luultavasti juuri juuri siksi haudattu. Mutta hieno leffa, pitää otteessaan loppuun asti.

    • En tiedä miksi, mutta mulla oli kamala ennakkoasenne Bravehearti:ia kohtaan... Olin vakuuttunut että en tykkää, ihan paska, yök, hyi jne... Mutta kuinkas kävikään; sehän oli ihan LOISTAVA!
      Toinen oli kaava 51. Olin ihan varma että en tykkää, mutta kulta kiristi katsomaan, ja olihan se ihan viihdyttävä. Positiivinen yllätys.

    • Kaiser Durden

      Yksi tuollainen kohdallani on ehdottamasti Äiti yö, jonka pääosissa häärii Nick Nolte ja Alan Arkin. Katkeransuloinen ja harmaan ankea, muttei kankea, elokuva. Jotenkin se painostava yksinäisyys kulisseissa ja takaraivossa kasvava omantunnon polte, jonka Nolten roolihenkilö kokee. Tämä elokuva tuli pos. yllätyksenä puun takaa. Suosittelen tätä rainaa. Toinen ylläri oli Forrest Gump. Se on muodostunut minulle klassikoksi jonka olen katsonut 10-12 kertaa kyllästymättä siihen. Forrestin luonne ja hänen värikäs elämänsä sekä hyvät näyttelijät, unohtamatta musiikkia, muodostavat timantin josta aika ei onnistu lohkaisemaan palaakaan. Tietenkään kyynikot eivät arvosta tätä loistavaa elokuvaa mutta paskanko väliä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe