Vaikuttaako hoitamaton reuma maksa-arvoihin?

Niveliä vihloo

Minulle tehtiin jälleen testejä. Maksa-arvot olleet jonkin matkaa yli raja-arvojen. Epäilevät varmaan monenlaista autoimmuunihepatiitista alkaen.

Yksi vaihtoehto on ilmeisesti jokin reumasairaus. Olkapääni, lonkkani ja nyt rintalastan keskiosa sekä nilkka olleet kipeitä. Selän oikea lapaluu ja etenkin tuo alaselkä reistannut pitkän aikaa, mutta ei mielestäni jäykistynyt. Oikea jalka puutuu myös istuessa usein melkoisesti.En ole myöskään syönyt särkylääkkeitä, kun pyrin välttämään niitä, joten ne eivät voi vaikuttaa arvoihin.

Jostain vain olisin kuullut että reuma saattaa vaikuttaa maksan toimintaan. Onko näin Onko kenelläkään kokemusta? Vai onko se niin että reumapotilaiden maksa-arvot ovat lääkkeiden takia ylhäällä?

5

1312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikea ravinto.

      Tulehdus voi aiheuttaa vaikka mitä, mutta kaikki on itsestäsi kiinni. Vaihtoehtoja on.

      [44.17] Reaktiivinen niveltulehdus: syntymekanismi, aiheuttavat tekijät, genetiikka, ravinnon merkitys, suolisto, mahdollinen antibioottihoito.
      https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-21


      Lääkäri Rauli Mäkelä sanoo, että funktionaalisella lääketieteellä on reumasairauksien hoidossa käytettävänään aivan samanlaiset perustyökalut kuin monissa muissakin kroonisissa sairauksissa. Aivan ensimmäiseksi hän tarkistaa reumapotilaansa ruokavalion.
      http://terveyshymy.fi/artikkelit/laakari-rauli-makela-reumasairauksia-voi-hoitaa-luonnonmukaisesti

      Funktionaalisen lääketieteen keinoin muun muassa reumaatikkoja, astmaatikkoja ja suolisto-ongelmaisia parantava lääkäri arvostelee kollegoitaan. Moni sairaus olisi hoidettavissa, jos ruokavalion osuus niihin myönnettäisiin ja tutkittaisiin.

      – Reumalääkkeet ovat periaatteessa melkoisen myrkyllisiä. On valtava voitto, jos potilas pääsee niistä eroon. Funktionaalisen lääketieteen keinoin tämä usein onnistuu. Potilaat itsekin sanovat voivansa tällä hoidolla selvästi paremmin ja terveemmin, Rauli Mäkelä sanoo.

      – Mutta suolistosairauksien poliklinikoiden "viisaat" lääkärit vastaavat sanomalla, että ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä! Tämä on aivan hirveää, Mäkelä sanoo.
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

      Autoimmuunisairauksia on Suomessa tuplasti enemmän kuin 20 vuotta sitten. Lääkäri Olli Sovijärvi pitää yhtenä vaikuttavana tekijänä suomalaisen yhteiskunnan pyörimistä teollisuuden luomien, leivän ja maidon myyntiä edistävien sääntöjen ympärillä. Sovijärven mielestä ihmisiä systemaattisesti aivopestään ja harhaanjohdetaan.
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1721445/laakari-autoimmuunisairauksien-kasvu-osin-suomalaisen-teollisuuden-tukemisen-ja-aivopesun-seurausta

      Studio55.fi-lähetyksessä puhutaan Suomessa yhä yleisemmistä autoimmuunisairauksista lääkäri Olli Sovijärven kanssa. Autoimmuunisairauksiin kuuluu muun muassa kilpirauhasen tulehdus, haavainen paksusuolentulehdus, ykköstyypin diabetes, Crohnin tauti, nivelreuma, MS-tauti, psoriasis ja keliakia.
      http://www.katsomo.fi/?progId=170109 (kesto 30min)

      Nivelreuman nykyaikainen hoito!
      http://www.raikasweb.com/nivelreuman-nykyaikainen-hoito

      Reumaa ja niveltulehduksia sairastaa lähes 100 000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Ne ovat turvallisia ja myrkyttömiä tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna.
      http://kirja.elisa.fi/ekirja/reuma-ja-niveltulehdukset-luonnonmukainen-hoito

      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteiini (vehnä, ruis ja ohra), peruna sekä maito tuottavat limaa elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      D-vitamiini ylläpitää immuniteettia ja estää monia vakavia autoimmuunisairauksia kuten reumatauteja, tulehduksellisia suolistosairauksia, ykköstyypin diabetesta ja MS-tautia. D-vitamiini torjuu myös monia syöpälajeja ja erityisesti rinta-, eturauhas- ja paksusuolisyöpiä.
      http://terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski

      Riittävä D-vitamiinin saanti ja reumataudit:
      http://www.vitamindwiki.com/tiki-index.php?page=Rheumatoid Arthritis&redirectpage=

      Uusi ruotsalainen 7,5 vuotta kestänyt seurantatutkimus viittaa siihen, että kalan rasvahapot vähentävät hyvin nivelreumaan sairastumisen riskiä. Päivittäin vähintään 210 mg kalan pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja pitkäaikaisesti saaneilla oli puolta pienempi nivelreumaan sairastumisen riski.
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23940215

    • Maitorupi

      Hei!

      Tosiaan, ruokavalio vaikuttaa moneen asiaan. Itse kärsin aikoinani todella pahasta maitoruvesta, haittasi ihan konkreettisesti arkeani. Ei parantunut millään valohoidolla ja lääkärin määräämillä voiteilla, joita käytin monta vuotta.

      Sitten lähdin ihan painonpudotuksen takia kokeilemaan karppausta siten että jätin viljat ja sokerit pois ja lisäsin kasviksia lisää ruokavalioon kalan ohella. Monivuotinen maitorupeni katosi.

      Oletan että hiilihydraatit tai gluteeni jotenkin ruokki tuota ihottumaa. Olisiko sitten ollut jokin hiiva, tms. Ei ole enää palannut, vaikkakin syön jälleen ns. normaalia ruokavaliota.

      • Anonyymi

        Tutkittu onko iho-keliakiaa?
        Silloin gluteenin poisjättö on ehdoton hoitona.


    • vpi

      Vinkkinä et kilpirauhanenkin voi aiheuttaa nivel- ja lihaskipuja. Ja myös nostaa kolesterolia ja mulla se on vaikuttanut yhteen maksa-arvoonkin. Kannattaa sekin tarkistaa.

    • oikea ravinto.

      Itse reuma nostaa tulehdusarvoja.

      Lääkkeillä on vaikka mitä haittavaikutuksia eivätkä välttämättä edes poista oireita.

      Eli kaikki on sinusta itsestäsi kiinni, mitä haluat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe