Maatilalle apulaiseksi

Innokas eläinystävä

Haluaako kukaan maatilan pitäjä ottaa 13 vuotiasta tyttöä apulaiseksi tilalleen?? Olen haaveillut että pääsisin hoitamaan eläimiä ja tuli mieleen että voisiko näin tehdä tän ikäsenä? Eli kysymykseni kuuluu haluaako/viittiikö kukaan tilalleen 13 vuotiasta apulaista? En nyt tarkoita et mä löytäisivät täältä jonkun vaan yritän kysyä et kuin moni haluaisi.

10

802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :) jee

      Mikä ettei, jos tyttö on aktiivinen ja osaa jo jotain. Valitettavasti harva tila on täynnä pelkkiä pupuja ja marsuja, joten sellainen voisi tulla kysymykseen, jos tyttö handlaa myös isommat eläimet kuten hevoset, vasikat koirat jne. Työtä ei saa myöskään pelätä. Tietty vakuutuksien tms kanssa voi olla vähän hankalaa. Sellainen au-pair tyylinen diili voisi olla ok eli saat tilalta majoituksen ja ruoan ja taskurahaa.

    • sampo***

      Ei kai vakuutustenkaan kanssa ongelmaa tule, kun käy yhtiöstä kysymässä. Ap.lla hyvä ja varsin kehityskelpoinen ajatus! Onnea sille! Palkkakysymys vähän mietityttää, et miten paljon saa tuloja tulla.
      Kesäapulaisena, eli ns kesätöinähän tuollainen olisi vallan mahtavaa.

      Vanhemmat ihmiset aina ovat kerskuneet miten heillä lapsena työtä teetettiin, niin nykypäivän välineillä ja olosuhteilla se vois suhteessa olla paljon helpompaa. Ensimmäiseksi tuli ystäväni hevostilan lannanluonti mieleen, mutta onhan tiloilla paljon muutakin tekemistä: kukkienhoitoa, nurmikonleikkausta, vaikka vesien ja heinien kantamista hevosille.
      Jos haluaisit, voisit laittaa kauppojen ilmoitustauluille lemmikinhoitoilmoituksia.
      Saattaisit saada väliaikaista työtä sitäkautta. Onnea yrityksellesi!

    • onnea matkaan!

      Ainakin hevostiloilla tallitytöille ei yleensä makseta mitään. Toki kallisarvoista oppia saa sitä kautta. Työ riippuu tietenkin vähän tallista (ravitila, ratsutila), mutta ainakin oma tyttöni on tallityttönä sellaisella ns. yleistallilla, jossa tallitytön tehtäviin kuuluu esim. pienempien oppilaiden avustamista, talutusratsastusta, satulointia, lannan luomista, varusteiden pesua jne.

      Ainakin meillä päin näkee myös sitä, että pari ala-asteikäistä tyttöä jättää yhteisilmoituksen kaupan ilmoitustaululle tai lähialueen postilaatikoihin siitä, että haluavat hoitaa koiria tai muita pikkueläimiä pientä korvausta vastaan.

      Tuotantoeläintiloilla on tietysti se ongelma, että on myös vastuukysymykset. Niissä yleensä tosi tarkkaa hygienian kanssa, jotta sairaudet ei pääse leviämään ja esim. kanatiloilla pitää pukeutua suojapukuihin jne. Myös kuljetukset kodin ja työn välillä voi olla ongelmana.

      Varsinaisesti kesätyötä voi alkaa tehdä vasta sen vuoden alusta, kun täytät 14-v, mutta jos olet nyt jo 13-v, niin kesätyötä tai vastaavaa (esim. mainostenjakoa) voit alkaa tehdä jo heti 1.1. alkaen. Ei siis olisi huono idea, että etsisit jo nyt työn ja voisit käydä tutustumassa siihen, joten voisit virallisesti alkaa saada palkkaa sitten vuoden alusta lukien.

      Voit myös huviksesi googlettaa sanoilla "koiran päivähoito", että millaisia hintoja yksityiset laitokset veloittavat.

      Jos koulun TET-työtä haluat 8. ja 9. luokalla, niin myös yksityiset eläinkaupat voisi olla yksi vaihtoehto tehdä työtä eläinten parissa.

    • lisää ikää

      Työturvallisuuslakien vastaista.

    • Minä

      Jos asut Helsingissä,niin Tapanilassa on Falkulla niminen ns. eläintila.Johon tietääkseni otetaan nuoria eläimiä hoitamaan.Mutta taisi olla vaan kesällä.

    • ilonpilaaja vain

      Kyllä pitäisi olla suhteita, jos tuonikäisenä haluaa maatilalle töihin. Keskity nyt ensin siihen, että minkä alan koulutuksen hankkisit. Nyt on hyvä tehdä kunnon suunnitelma. Sitten työharjoitteluun koulusta.

    • vt-emäntä

      Ainahan sitä haluja löytyy apulaisen ottoon, mutta sitten tulevat nämä velvoitteet. Jos maatilalla on alaikäinen ei-perheenjäsen töissä on hankittava vakuutukset ja palkastakin on jotain sovittava.
      Jos pelkästään sinä tulisit rapsuttelemaan silloin tällöin,niin siinähän ei ole mitään ongelmaa. Mutta alaikäiselle maatila on valitettavasti aika vaarallinenkin työpaikka. Tilalla on suuria eläimiä ja ne ovat irti pihatossa. Koneita on paljonkin ja niitäkin pitäisi osata varoa.
      Ajatus on hieno, mutta valitettavasti toteustus nykypäivänä vähän hankalaa. Mutta jos intoa piisaa, niin sitten vain etsimään sopivan läheltä halukasta maatilaa.

    • akka vaan

      kysele osastosta maatilan eläimet, niin saat kontaktia maajusseihin.

    • kannattaa kokeilla

      Kyllä vain, meillä oli juuri tuon ikäinen tyttö yhtenä kesänä apulaisena. Aivan epävirallisesti ja tietenkin niin että katsottiin tarkkaan mitä töitä voi turvallisesti tehdä ja yleensä oltiin itse mukana. Hän tuli itse kysymään olisiko töitä. Varmistettiin tytön vanhemmilta että heille sopi ja siitä se lähti. Palkka oli enemmänkin vain taskuraha, kun ei virallisesti voinut palkata, mutta eivät työpäivätkään mitään tiukkoja työpäiviä.

    • tree4

      Meillä on ollut useita nuoria "töissä" loma-ajoilla. Palkkaa emme maksaneet, ennen kuin oli 15 ja traktorikortti taskussa. Pojat halusivat tulla meille aina yökylään ja viikonloppu kylään ja siten tekivät jotain pientä aina. Pojat oli omien poikien koulkavereita. Oli meillä yksi poika, että pyysi aina, saako jäädä yöksi, ja kun luvattiin, niin sitten iltanavetalla pyydettiin olittamaan lantaluori, joka on noin 5 minuutin kevyt työ. Poika sanoi, että hänpä lähtee kotiinsa.

      Meillä oli aina kolme vierassänkyä petattuna ylimääräisille lapsille. Joskus ei ne riittäneet.

      Hienoa, että haluat tutustua maatalojen elämään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe