MIllä perusteella zyprexa aloitetaan

Tätä_eikehtaa_kertoa

Millä perusteella zyprexa aloitetaan. Jos tilanne on se, että itse ei halua aloittaa, tietää sen aihettavan ajattelemisen vaikeutta. Zyprexa aloitetaan vasta sitten kun on käynyt psykologin terapiassa pitkään. Alkaa olemaan kunnossa. Jonka jälkeen se aloitetaan. Jonka jälkeen menee monta vuotta "taistellessa siinä" että haluaisi elää nuoren elämää. Mutta pitääkin elää sitä sellaisten kavereiden kanssa jotka lopulta vain aiheuttavat hallaa... Mielessä siinä, ettei ole sen arvoinen muutakuin zyprexaa syödessä. Tässä tilanteessa vuoden ajan valittaa siitä että zyprexa ei ole oikea lääke. Tässä tilanteessa joka kerta ajatellaan sitä psykoottisuuden piikkiin. Kuitenkin annetaan ihmisen elää muiden kanssa. Kuitenkaan ei nähdä vittu ainuttakaan asiaa mistään oikeasta näkökulmasta. Onko tämä sitä sekä myööskin se, mistä on kyse siinä, kuinka tosiaan ovat, no ne vain ovat nuo hoitajat "ei voi sanoa hulluja,... mutta "päästä vajaita". Et voi elää nuoruuttasi jos ett voi elää. En tiiä, en jaksa ees selittää (ainakaan sen tarkemmin enää) miks tämä syvällinen teksti. Mun tilanne siis se, että zyprexa joka aloitettu vei lopulta kaiken. Kaiken sen minkä tarkoin miettinyt omalle kohalleni sopivaksi. Ei voi zyprexaa syyttää kaikesta. Eikä lääkäriä. Eikä saa tehdä hoitovirhettäkään. Mutta jossakin tässä mitä "tästä ääliöimöisestä" tekstistä nyt kukaan voi mitään päätellä. se o AIVASAMA... . Voin kertoa. aivasama.

22

1482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätä_eikehtaa_kertoa

      JJa ennhän minä sitä sitten täsä sen ekan vuoden eli viimeisen kahden vuoden aikana. Ole kehdannut valittaa.... siitä mitä se siis yleensä tekee se zyprexa. Ei se valittaminen kuulemma kannata Ellää sen mukkaan mitä ne siellä päättää. Kilttihän kuitenki luonne on.

    • tätä_eikehtaa_kertoa

      ja myöskin eriasia on se.... haluaako taiko kuunteleeko ne yleensäkään.... mitä valitat. Ei kommentin kommenttia mihinkään ikinä ole niillä. Näinkin se vain menee.... . Thats the business. : P

    • tätä_eikehtaa_kertoa

      perusmeininki on sairaaloissa että eka annetaan ne lääkkeet.......... sitte vasta on se itse lääkärin oikea tapaaminen ja mitä lottoaa pystyykö siinä sitten enää miettimään järjellä mitään. :O

      • Anonyymi

        Näin on nyt valitettavasti yhdelle käynyt.
        Heti pakotetaan kyseistä zyprexa lääkettä ottamaan tai sitten pakkokeinoin.
        Päihteiden takia meni hoitoon.. laittoivat psykiatrian suljetulle osastolle.

        Onhan potilaalla itsemääräämisoikeus. Laki kirjassakin näin on kirjoitettu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on nyt valitettavasti yhdelle käynyt.
        Heti pakotetaan kyseistä zyprexa lääkettä ottamaan tai sitten pakkokeinoin.
        Päihteiden takia meni hoitoon.. laittoivat psykiatrian suljetulle osastolle.

        Onhan potilaalla itsemääräämisoikeus. Laki kirjassakin näin on kirjoitettu!

        Käytännöllisesti katsoen kaikki päihderiippuvaiset itselääkitseevät itseään niillä päihteillä. Mutta ei syytä huoleen, suomessa saa kyllä dogkata itsensä hengiltä. Ei tarvitse pelätä että joku tulisi estämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytännöllisesti katsoen kaikki päihderiippuvaiset itselääkitseevät itseään niillä päihteillä. Mutta ei syytä huoleen, suomessa saa kyllä dogkata itsensä hengiltä. Ei tarvitse pelätä että joku tulisi estämään.

        Ei kukaan estä.
        Vielä lääkkeetkin saa siihen päälle alkoholin lisäksi auttamaan ihmistä olemaan sekaisin, että elämä muodostuisi mahdollisimman hankalaksi.
        Tietäisinköhän ihan vuosien kokemuksella....


    • Kerroit muuten

      hyvin tyypillisen kuvauksen hoidosta. Sairaalassa ihmiset yleensä laitetaan hoitoputkeen heti kun sisälle menee riippumatta siitä minkä takia sinne menee.

      Lääkkeiden vaikutuksen alaisena sitten mennään lääkärin eteen ja hän ei enää pysty havainnoimaan sitä aitoa ihmistä lääkkeiden alta. Ja hoito onkin sitten sen mukaista. Nuo kirjoituksesi on muuten hyvin tyypillistä zyprexan tuottamaa ajatuksen juoksua, ei varmaakaan sinua itseäsi.

      • iatrogenic

        hyviä huomioita!


    • tätä_eikehtaa_kertoa

      Ei kyllä voi oikein muutenkaan mun elämään päästä kukaan sisälle, mitä kaikkea se on sisätläny.... mitä oon kokenut. Satuin tuossa eräälle henkilölle toteamaan. Oon tosiaan ollut psykoosissa kokoikäni jonka tajusin nyt. Samalla kokoajan mies opettaa lasta olemaan mies ja kieltää leikit sun muut.... Siis homma on se, että jo tämän realisoitumisen on pakko auttaa. Olenhan salaillut omaa psykoottisuuttani 20-vuotiaaksi asti, herkän luonteen kera. (ajattelemisen vaikeutta on ollut) sekä koko iän kestävä näön sumeus. Toimintakyky alentunut psykoottisuuden takia melkein nollaan..... (pystyn just ja just kävelemään) ei niinku helppoa oo mun elämä. Tähän se nyt on helppo laittaa kun ei sitä voi kovin moni tietää kuka on kirjoittanut.

    • tätä_eikehtaa_kertoa

      Tässä juuri mietin. Millainen ihminen olen. Mitä enempi torutaan tai ääntä korotetaan, sen pahemmaksi ja psykoottiseksi oireilut menee. Muutamia yksittäisia muistikuvia on lapsuudesta. Muistan kuinka ajattelin "eii jaksa stressata mistään" On minun tyylini ajatella. Pitää hoitaa asioita mutta ei niistä kuitenkaan tarvitse stressiä ottaa. Siihen se onkin jäänyt. En ole kehittynyt älyllisesti oikeastaan yhtään 5-vuotiaasta 20 vuotiaaksi !!!!! Ei se jos joutuu kokoajan murehtimaan kaikkea mitä ympärillä on. Itse en kyllä haluais niin tehdä.

    • tätä_eikehtaa_kertoa

      Tai minä vähän korjaan näitä mun "tekstejäni". Ei varmaankaaan kiellä leikkejä, ei kovin muista. Hyvä kasvatus on kuitenkin ollut. Se on sanottava että kyllä psykoosisairaus on pakko olla todellinen. Ja siihen ne lääkkeetkin myöskin määrätään. Kun alkaa vain miettimään omalla järjellään. Siinä miettii melkose hyvi niitä sivuvaikutuksia, zyprexa nyt on kuitenkin huono lääke, kovin monelle ei tunnu olevan soveltuva. Zyprexa on hyvä lääke VASTA sitten kun siihen on ehtinyt elimistö tottua. Kuitenkin oma tilanne vaatii lääkityksen. Tähän edelleen hyvä kirjoittaa vain siksi, kun ei sitä siis kovin moni voi tietää kuka on kirjoittanut . Mutta pointti on nyt se, että lääkkeethän ovat lyhentäneet hoitojen kestoa paljon niiden keksimisen jälkeen. Eriasia että onko hyväksi ihmiselle niiden vaikutuksien takia. Jos haluaa joskus toipua sairaudesta on oltava myös lääkkeet, on minun mielipide. Lääkkeet jotka oikeasti soveltuu. Ei sovi lääkkeet olla silloin kun niille ei kuitenkaan ole tarvetta.

    • mandeb

      Et kertonut minkälaisia määriä zyprexaa. Siinähän on annostuksissa suuria heittoja.

    • Chemlob Oy
    • aloittaja1

      Oon ketjun aloittaja. En muista mitä oon aiemmin kirjoittanut enkä halua edes lukea. Sen totean että LÄÄKKEEN LOPETTAMINEN on TÄYSIN mahdotonta. Ainakaan mun pää ei oo kestäny tässä kohta 5 vuoden aikana vielä sen lopettamista.... Oon koittanu lopettaa varmaan kohta kymmenen kertaa. Aina tulee sama olo takasin mikä oli sitte monta kuukautta sitten ku lääkkeet alottaa, mutta jos niitä koittaa lopettaa niin mieli taantuu eikä oo ajatuksen ajatusta. Siitä kestääkin taas toipua. Tarpeeksi kauan ku koitin olla ilman zyprexaa niin luulin että oon perkele. En Ikinä enää pysty olemaan ilman tuota lääkettä. Ja se on tod. näk. fakta. En pysty aikoihin vielä koittaan lopetusta, koitan saaha itteni hyvään kuntoon Risperdal Constalla joka menee oikeastaan nyt päälääkityksenä.... Kun on tuota sitte söyny jonku aikaa vielä niin koitan lopettaa zyprexan. Aiemmin kuitenkin kun lopetin zyprexaa näytin P*rk*eltä, nyt koitin lopettaa en näyttänyt kuin S*at*nalta. :O :S

      • viirupöllötys

        Kuinka nopeasti olet ajanut olantsapiinin alas? Tiedäthän, että lopetus tulisi tehdä hyvin hitaasti useiden kuukausien aikana, ei viikoissa, saatika seinään lopettaa. Aivan varmasti pokkaat muutoin sellaiset vieroitusoireet että alta pois. Vieroituspsykoosi on se kaikista pelottavin tila, jossa todella mieltä viedään olan takaa.

        Tsekkaat esimerkiksi sivustolta www.comingoff.com perusasioita neuroleptivieroituksesta ja tee runsaasti googletusta muutoinkin.

        Miksi sulle isketään pitkävaikutteista risperidonia suoneen??


    • kity

      Zyprexa ja Peratzin on aineet millä potilas halutaan mahdollisimman huonoon kuntoon.Tehdään potilaasta täysin avuton ja puolustuskyvytön.Aloittaja on varmaankin suututtanut psykiatrit jollain tavoin.

    • Anonyymi

      Eihån saisi syöttää mitään lääkkeitä jos ei itse halua ottaa niitä!!! Lakipykälissäkin lukee niin.

      Zyprexaa syötetty ja jotain muuta tutulleni.
      Hän oli päihteiden takia halunnut katkaisuhoitoon..
      Että loppuisi juominen yms.sekakakäyttö

      • Anonyymi

        Sekakäyttöä on tosi vaikeaa saada loppumaan, jos kirjoitellaan psyykelääkkeitä suunnilleen päättömästi, ilman välittämistä, käyttääkö ihminen vaikkapa sitä alkoholia runsaamminkin.

        Itse olin aikoinaan niin syvällä sekakäytön maailmassa, että sillä hetkellä oli vain hyvä ( ainakin omasta mielestäni ) kun jatkuvasti sai uusia lääkkeitä. Olihan se mahdollisuus pysyä ihan sekaisin, joka siihen aikaan oli tarkoitukseni.
        Olen sitä mieltä, että ensin pitäisi saada tehtyä alkoholi- ja mahdollisille muille päihdeongelmille jotain, ennen kuin aletaan syytää lääkkeitä. Se ei paranna mitään, jos ihminen menee vain sekavammaksi, hitaasti mutta varmasti.


    • Anonyymi

      Vaikka alkuperäinen kysymys on vanha, niin vastaus on siltikkin ajankohtainen.

      Jokainen lääkitys aloitetaan tarpeesta.

      • Anonyymi

        Vuosia sitten kohdallani aloitettiin osastohoidossa Leponex.
        Alettiin useammin ja useammin ottamaan sydänfilmiä, kunnes lääkäri totesi, etten voi Leponexiä käyttää sydämen johtumisrytmin häiriintymisen takia.
        Viisaana sitten aloittivat Zyprexan, joka aiheutti ihan samaa, ja sitä käytin silti yli kymmenen vuotta. Jopa aina sydänfilmiä otettaessa ( Zyprexan käytön aikaan ) ne muutokset näkyivät, mutta ei niistä kukaan välittänyt.
        Että mihin lienee perustelunsa perustuvat...


      • Anonyymi

        Mutta millä perusteella aletaan laittaan esim.kyseistä lääkettä?
        Mikä on lääkkeen mg määrä vuokaudessa?

        Kaksisuuntaisen mielialanhäiriön hoitoon tuo ilmeisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta millä perusteella aletaan laittaan esim.kyseistä lääkettä?
        Mikä on lääkkeen mg määrä vuokaudessa?

        Kaksisuuntaisen mielialanhäiriön hoitoon tuo ilmeisesti.

        Zyprexaakin voidaan käyttää monesta eri syystä, kaksisuuntaiseen, psykooseihin, univaikeuksiin, ym.
        Neuroleptit ovat nykyään vähän kuin yleislääke lähes mihin tahansa.
        Mg määrä vaihtelee potilaan mukaan, ja toki myös määräävän lääkärin mukaan.
        Maksimi taitaa olla jotain 30 mg/vrk.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe