Kasperin slummialue

nyt kaivataan tietoa

Onko Kasperi slummi?

47

3161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukutoukka9

      Ei ole.

      • Kepon ala-aste

        Itseasiassa slummi on ollut kivistössä (kasperin ja kapernaumin asuntoalueen välissä oleva kivistön alue), nimittäin nuorempana kutsuimme slummi-alueeksi hätäisen näköisesti rakennettua kaupungin omistamaa rivitaloa-aluetta kototien siwan kohdalla. Kyseisissä "parakeissa" asui silloin koulumme köyhälistö. Eli jos joku nuorempana sanoi sanan "slummi", niin sillä tarkoitettiin tätä kyseistä aluetta.

        Maanantaina katsoin ohikulkiessani että nämä "parakit" hajotetaan maan tasalle, joten siinä meni se Seinäjoen ainoa slummi.


    • mjljkoi

      jaahas taas yks provo. no ei ole.

    • Hörhöjen pesä

      Onhan se. Suurin osa asukkaista juoppoja, huumehörhöjä, hulluja, linnakundeja, manneja ja mamuja. Töissä ei taida käydä kuin ehkä alle neljännes alueen väestöstä.

      Taisipa ainakin toinen Törnävän murhamiehistä asua siellä (ei yllättänyt) .

    • Näennäisykkönen

      Ainoa slummitalon kriteerit täyttävä talo Kasperissa on nykyään tietääkseni Suviviita 1.

      • Anonyymi

        Suviviita 1 nykyään todella rauhallinen.


    • ei nurmooo

      Kasperi on muutakin kuin muutama kaupungin vuokratalo ja sen asukkaat!!

    • Silmät auki

      Suurin osa Kasperistahan on omakoti- ja rivitaloaluetta. Kaupan likellä muutama kaupungin vuokratalo. Kannattaisi tutustua alueeseen ennenkuin täällä kirjoittelee luulojaan. Pelkästään Kasperinviita taitaa olla 1,6 km pitkä, senkin kun vaivautuisi kulkemaan päästä päähän niin saa jonkin käsityksen alueesta...

    • the boos

      Yks syy kasperilaisten huonoon työtilanteeseen laiskuuden lisäksi lieneen se, että heti kun työnantaja näkee hakijan olevan Kasperista menee hakemus silppuriin :D

      • juus

        Siis, kun haet asuntoa. Ensimmäiseksi Kasperiin, koska jos olet työtön/ juoppo/ manne /äitiys/ hoitovapaalla, tms.... sinne vaan ja mieluusti kerrostaloon.
        Sitä niin kuin katsotaan, että ei nuolla ole rahaa, eikä koskaan tule olemaankaan.

        Mutta, nyt kun Ylistaro on Seinäjokea, niin varmasti tuollaiset sijoitetaan sinne, jotta saadaan Kasperin mainetta puhdistettua.?????? Keskelle ei mitään. Yritys hyvä kymmenen.


    • jeesboksi

      Tietenkin on. Halvin hintataso Seinäjoella. Miksi? Ei ole kauimpana keskustasta ollenkaan. Syy on se, että se on Seinäjoen slummi.

      Omakotialueella on siedettävää, mutta Kasperin kerrostaloissahan on se pohjasakka joka ei muualle pääse tai kelpaa.

      Kasperilaiset on tietenkin eri mieltä, mutta näin se vaan on. Kyllä siihen syy on, että miksi Kasperin vuokrataso ja asuntojen hinnat on muuta kaupunkia edullisempi.

    • tervejärkinen

      Mutta kasperissa ei ole autisteja niinkuin kultarannassa

    • ei slummilainen

      Ei ole slummi. Itse jonkin aikaa alueela asuneena olen yllättynyt rauhallisuudesta ja palveluita löytyy, myös hyviä lenkkipolkuja löytyy. Jos alueella on kaupungin vuokrataloja, ei pidä leimata koko muuta aluetta. Kaupungin taloja löytyy ympäri kaupunkia, ja kuullut olen että Jouipissa ja Kutojankadun taloissakin poliisi on joka viikonloppuinen vieras. Kasperin edullisuuden syynä on vanha talokanta, joka myös takaa isommat asunnot kuin uudemmissa taloissa.

    • Hus maailmalle siitä

      35-vuotta Kasperissa asuneena voin kertoa, että en koskaan ole tuntenut oloani turvattomaksi tai tullut millään tavalla häirityksi. Kaupassa joskus on aika värikästäkin väkeä, mutta niinhän se on joka puolella Seinäjokea.

      Joka väittää Kasperia slummiksi, ei tiedä mitä slummi tarkoittaa. Osoittaa erittäin alhaista sivistystasoa, kannattaisi alkaa avartamaan omaa maailmankatsomustaan ja vaikka vähän matkustella maailmalla. Ihan vaan tiedoksi: Suomesta ei löydy ainoatakaan oikeaa slummia.

      • maailmalla

        Nähnyt pikkusen mailmaa ollut yli k30v ulkomailla töissä ympäri mailmaa nin onhan tämä naurettavaa jossikin Seinäjoessa jokin slummi hyppää nyt kaivoon ja vedä kansi perässäs kii


      • Kyllä se on slummi. Porukka ihan alinta kastia. Pedareita,raiskaajia,hinttejä


      • HinttiJoupista

        Kyllä kuule meitä hinttejä asuu muuallaki!


    • niiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Kasperi on slummi, muita mielipiteitä ei hyväksytä. Onko selvä!

    • eiköhän

      se ole ihan itestä kiinni miten pärjää ihmisten kanssa on asuinpaikka ihan missä tahansa. Jos on negatiivinen ennakkoasenne ja etsimällä etsii jotain kielteistä niin vaikeaksi asuminen tulee muiden joukossa. Silloin ainoa tapa toimia on hakeutua jonnekin täysin asumattomaan paikkaan niin ei kukaan pääse häiritsemään elämistä. Nämä keskustelupalstat on täynnä mielensä pahoittajia jotka ottavat aivan turhaan murheita asiasta kuin asiasta. Peiliin vilkaisu vois olla ihan paikallaan.

    • Pole Vault

      Käykääpä joskus jossain itähelsingin betonilähiöissä, niin tiedätte mitä on slummi. Suurin osa on joko maahanmuuttajia tai sitten rappioalkoholisteja. Kodittomia pyörii puistoissa. Nurkat haisee virtsalle. Alakuloisia matalapalkkatyöläisiä näkyy siellä täällä, mutta eniten silti työttömiä, maahanmuuttajia ja juoppoja. Paljon tietysti metelöiviä maahanmuuttajalapsia leikkimässä kovaäänisiä leikkejään. Suurin osa äänimaailmasta on arabian kielen eri muotoja, höystettynä suomalaisen juopon örinällä ja häiriökäyttäytymisellä. Iltaisin sitten saakin olla varuillaan ja ilman koiraa ei voi liikkua, sillä hupparipäiset nuorisojoukkiot ryöstelevät ja pahoinpitelevät vähänkin heikommalta näyttävän yksilön. Tämä oli kuvaus ns suomalaisesta slummista. Kasperi on paratiisi siihen verrattuna.

      • niinpä vissihin.

        "Käykääpä joskus jossain itähelsingin betonilähiöissä"

        Voi kuule kun perus-sjokinen ei käy itikanristeystä kauempana jottei vaan eksy.
        Tuurin kyläkauppareissu on niiden ulukomaanmatka.


      • helsinfors

        Terassit on täynnä juoppoja. Juna-asemilla pyörii nuorisoa ja somput kulkee laumoissa...

        On järjetöntä rakentaa pubit ruokakauppojen viereen, siis jokainen tietää mitä siitä seuraa. Onko tarkoitus muistuttaa tavallisia ihmisiä laitapuolen kulkijoitsa? Itse valitsevat viinan juonnin.
        Betonilähiöissä ei juuri vihreää näy missään, paitsi korkeintaan kukkaruukuissa. Kusi haisee asfaltilla. Hyi yök.

        Helsinki on kuitenkin jättänyt kivoja viherpuistoja jokaiseen kaupunginosaan, mutta ne on kauempana "keskuksesta" jossa siis kaikki narkit pyörii.

        Jos haluaa nähdä slummien kingin, osoite on Vantaan Korso. Huh huh. Siellä ei vastaan kulje yhtäkään normaalin oloista ihmistä. Kaikki on kuin olisivat vetäneet pään täyteen kamaa. Kaljaa ostetaan heti aamulla kun sitä aletaan myymään.


    • harmittaaaaa

      Miettiikö kukaan koskaan, mistä se raha tulee tähä kaljanjuontiin? Miten toiset pystyy olemaan työttöminä ja silti rahaa kaljaan löytyy. Tupakkia ja huumeita kuluu. Istutaan bubeissa arkipäivinä?

      Se raha tulee pitkälle meiltä matalapalkkaisilta, naisvaltaisilla aloilla työskenteleviltä. Meitä on paljon ja vaikka euromääräisesti ei veroa paljon yhdeltä mene, on se niin paljon pois palkasta, että nämä kotona makaavat juopot saa kaikki avustukset huomioiden enemmän käteen! Silti olen moraalisesti enemmin töissä, kuin käyn luukulla kerjäämässä.

      • kiitoslinkistä

    • No johan on!

      Itse olen kasvamut nuoruuteni kasperissa ja vielä peräti Suviviidalla, ei ole kuin hyviä nuoruus muistoja kaikki talot oli täynnä lapsiperheitä 80-90 luvulla, 2000 luvun alussa se vähän kuulemma muuttui kun ei ollut enää niin paljon lapsiperheitä taloissa.
      Hyvä paikka muutenkin kasperi, nykyään ei ole tietoa suviviidan meiningistä.
      Eiköhän tänä päivänä ole joka puolella sjokea mamuja,romaneja,yms.ihmisiä.

      Jos joku sanoo että köyhän yksinhuoltaja perheestä suviviidalta ei voi tulla muuta kuin juoppo tai joku rikollinen tms.

      Niin todellisuus sanoo toisin, itselläni on 3 toimivaa yritystä ja elämä hymyilee kuin taas olen kuullut ikätovereistani varakkaista perheista muualta sjokea niin osa kuollut, osa huumeriippuvaisia, osa puolirikollisia yms.......
      Kasperi on hyvä paikka!

    • lanttola...

      Suviviita oli silloin aikoinaan ihan hyvä paikka, kun kaikki oli uutta. Just tolloin 80-90 luvulla yks kaverini asui siellä kans.
      Nyt se on ihan kauheessa kunnossa. Kaikki on kuin slummissa, hajalla ja sekaisin.
      Nehän vissiin on purun alla nyt ja tehään uutta.

      • kävijä

        Varmaan tarkoitit Kototietä etkä Suviviitaa. Suviita on Kasperissa oleva kerrostalo alue.


    • Tyytyväinen

      Ite asunut noin 2 kk kasperis täs kolmionmuotosten kerrostalojen vieres ja pahaa sanottavaa ei todellakaan ole. Mahtava taloyhtiö, mahtavat naapurit ja kämppäki mukava ja siisti kaksio. Tarvittavat palvelut lähellä ja keskustaan sopiva matka. En muuttais alueelta pois mistään hinnasta :)

    • siwater
    • tietomies1

      on. hulluja täynnä koko paikka

    • kurkoone

      Kasperis asuu kunnon ihmiset. Jos vielä joskus Seinäjoelle muutan ainoa vaihtoehto on Kasperi.

    • VÄINÖTTÖÖ

      kasperissa asuu seinäjoen työn vieruksiat. ihmis rauniot asuu kasperissa. POHJASSA ASUU KUNNON KANSALAISET

    • Jörgenssöni

      Kasperissa saa pataan herkästi, muuten ihan kiva paikka.

    • ylipiä_lapualaane

      Ei ole Kasperi slummi...
      ...
      slummi on ilimajoe ja lapuan väliis...
      ...
      siihe pykättihin justihi joku jontu notta pääsee fiinimpi väki ajamaha ohi

    • sundmann

      kasperissa voi asua seinäjoen vähäosaiset ja narkit mut ei se nyt ihan slummi ole...duunin kautta pitkiä aikoja ollu helsingissä,turussa,oulussa välillä lahden toisella puolella.kyllä noissa isoissa kylissä missä on oikeesti ulkomaalaisia,narkkareita,jengejä ym...niissä on slummit. ei seinäjoen kasperi tai vaasan ristinummi---molemmat lintukotoja

      • Jesperkasperjoonatan

        Näinhän se pitkälti on kuten sanoit.Kasperi ja Ristinummi ovat vain maahanmuuttajien alueita ja paljon rauhallisempia kuin Suomen isojen kaupunkien ongelma
        -alueet.Toivottavasti vain ei seurata heidän perässä.Kahdeksankymmenluvun kulttuuriteko oli Viinamänen Jukan ja Hernesmaan Veijon perustama Jesperin kyläkapakka kautta pizzeria.Pojat olivat ennen Epon Pubissa vääntämässä kaupungin parhaat pizzat.Lähes yhtä maukkaita kuin Markus Forssin pizzeriassa.Jesperi jatkaa perinteitä mitä pizzojen makuun tulee.Siispä Kasperiin ja Jesperiin.Kymmenen kerrostaloa on ne ongelmatalot.Ne talot tietää kaikki paikalliset.Välttäkää niitä.


    • Ennenoliparemmin

      Itse 80-luvulla ja 90-luvulla Kasperissa asuneena tiedän että ei se nyt ihan slummialuetta ole.
      Onpahan vain Seinäjoen vähiten arvostettua aluetta.Nykysin siellä asuu ainakin kymmenestä eri valtiosta tulleita maahanmuuttajia.Lisäksi on linnakundit,narkomaanit,huumevälittäjät,latvian,liettuan,viron mafian juoksupojat.
      Ennen oli ainoastaan ryyppäävät eläkeläiset,työttömät ja linnakundit ym pikkurikolliset.
      Kyllä ennen oli asiat paremmin.Tuosta Siwan lähellä olleesta rivitalosta vielä.
      Sitä sanottiin herkkäkullisten taloksi, koska lähes kaikissa perheissä oli noin 10-15 lasta.
      Porukka oli ihan tavallista duunaria.Töissä kaupungilla,sähkölaitoksella,itikalla ym,
      Tunnetuin asukas oli varmaankin Inkiläisen Irmeli,Nykyisin Laasala.Duudsonjarnon äiti.
      Mukavaa sakkia olivat kaikki ja heidän kanssaan 70 luvulla kaveerattiin.
      Lisäksi lähellä asui jopa Tiklaksen tehtaan johtaja.

    • Krapularyypyt

      Kyllä kasperin k kauppa kympin kassalla on heti aamu yhdeksältä kaljanhakijoita ja sätkätupakan ostajia ihan jonoksi asti.oli arki tai pyhä.samat naamat siellä yleensä heti aamusta.hyviä veronmaksajia.

      • saha-ei-sahaa-suoraan

        Kaupunkimaisuus kasvattaa tumpeloit ja sinne niitä ympäriltä vielä kokoontuu -nättyyn pyöritykseen, se on valitettavaa, vähät tekemiset ja virikkeet -mitäs siitä muuta syntyy seuraa...


    • Perus_pano

      Onneksi narkkarit ei pahemmin liiku ja pysyy kasperissa. Kesäisin ne valuu lakeuden puistoon nistailemaan julkisesti. 🏚💉

    • SirkkaSuviviita

      Kasperissa on turvatonta liikkua yksin, varsinkin
      iltaisin 21:00 jälkeen.

    • hepokatti1

      Sirkka ei ole kasperissa koskaan käynytkään ja parempi kun pysytkin poissa.

      • SirkkaSuviviita

        Asun kasperissa koska ei ole muualla varaa asua.


    • onsehalpaa

      Yksiö KasperissaVuokra 380 eur.kk Asumistukeakin tuohon saa jos tulot minimissä.

    • Aika paljon porukka käyttää huumeita kasperinviidan yhdessä kerrostalossa ja poliisit kävi asunnossa mutta ei välittänyt huumeista mitää. Jos olet nisti joudut kasperiin

    • Anonyymi

      Onko tietoa aukeaako Jesperi ens viikolla?

      • Anonyymi

        Kasperilaasilla vähemmän velkaa kuin Esim.Karhuvuores asuvilla.Jos nyt korot heilahtaas 90-luvun tasolle niin tulis paljon kämppiä halvalla myyntiin Karhuvuoresta ja muilta velkaasten alueilta,sijoittajat ostaas niitä ja panis vuokralle ja näin syntyisi uusia asumistuella ja muilla tuilla asuvien slummeja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4397
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4366
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4036
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2947
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2571
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2133
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      341
      2112
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1685
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe