Lihaton Lokakuu syöpäriski pienemmäksi

porkkanoilla eteen

A-studia stream ohjelmassa oikein ruokaprofessori varoitteli lihansyönnistä. Lihansyönti siheuttaa syöpää. Kamppanjakin aloitettu, eli lihaton lokakuu.
Mmeinaatteko olla lihattomalla lokakuulla ja vähentää riskiänne sairastua syöpään ?
Paljonko syötte lihaa ?

181

2036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ? ?

      Mites se alkoholi se luokitellaan yhtä pahaksi ku asbesti.

      • kaamoskaappi

        Olen vähentänyt. Lihansyönti 0% jo viisi vuotta.
        Lihankasvattajat syöttäväteläimille kasvuhormooneja ja antibiootteja säännöllisesti.
        Nämä aineet kulkeutuvat suoraan ihmisten elimistöön. Tämä on 100% totta.
        Tästä johtuvat mm. liikalihavuus, ja naisilla näyy lantiolla "makkara".
        Lihassa on nitriittiä, jolla liha värjätään punaiseksi ja mehukkaan näköiseksi.
        Liha ilman nitriittiä on harmaata ja vastenmielistä.
        HYVÄÄ RUOKAHALUA LIHANSYÖJÄT


      • lihamestarikasvatti
        kaamoskaappi kirjoitti:

        Olen vähentänyt. Lihansyönti 0% jo viisi vuotta.
        Lihankasvattajat syöttäväteläimille kasvuhormooneja ja antibiootteja säännöllisesti.
        Nämä aineet kulkeutuvat suoraan ihmisten elimistöön. Tämä on 100% totta.
        Tästä johtuvat mm. liikalihavuus, ja naisilla näyy lantiolla "makkara".
        Lihassa on nitriittiä, jolla liha värjätään punaiseksi ja mehukkaan näköiseksi.
        Liha ilman nitriittiä on harmaata ja vastenmielistä.
        HYVÄÄ RUOKAHALUA LIHANSYÖJÄT

        Kuinka monta valhetta mahtuu kirjoitukseesi ? Aloititko jo ensimmäiseltä riviltä, vaiko vasta toiselta ? Monta pongasin kuitenkin.
        Entisenä luomulihankasvattajana tiedän tarkkaan mitä meidän sonnit söi, ei mennyt kasvuhormoneja, eikä antibiootteja, ei mennyt silloinkaan kun ei oltu vielä luomutuottajia. Pyydän ottamaan huomioon että on erilaisia kasvattajia ja erilaisia lihoja, broilerituotannossa antibiootit ilmeisesti kuuluvat ohjelmaan, mutten usko sielläkään kasvuhormoneihin.
        Loppukin kirjoituksestasi on sitä itseään.... hyvä, hyvä !!


      • höpölöpöä..
        lihamestarikasvatti kirjoitti:

        Kuinka monta valhetta mahtuu kirjoitukseesi ? Aloititko jo ensimmäiseltä riviltä, vaiko vasta toiselta ? Monta pongasin kuitenkin.
        Entisenä luomulihankasvattajana tiedän tarkkaan mitä meidän sonnit söi, ei mennyt kasvuhormoneja, eikä antibiootteja, ei mennyt silloinkaan kun ei oltu vielä luomutuottajia. Pyydän ottamaan huomioon että on erilaisia kasvattajia ja erilaisia lihoja, broilerituotannossa antibiootit ilmeisesti kuuluvat ohjelmaan, mutten usko sielläkään kasvuhormoneihin.
        Loppukin kirjoituksestasi on sitä itseään.... hyvä, hyvä !!

        Kasvuhormooneja pumpataan nautoihin vain jenkkilässä! Siellä elukatkin ovat aivan eri kokoluokkaa! Lopetetaan se turha asioiden vääristely.


      • kaamoskaappi kirjoitti:

        Olen vähentänyt. Lihansyönti 0% jo viisi vuotta.
        Lihankasvattajat syöttäväteläimille kasvuhormooneja ja antibiootteja säännöllisesti.
        Nämä aineet kulkeutuvat suoraan ihmisten elimistöön. Tämä on 100% totta.
        Tästä johtuvat mm. liikalihavuus, ja naisilla näyy lantiolla "makkara".
        Lihassa on nitriittiä, jolla liha värjätään punaiseksi ja mehukkaan näköiseksi.
        Liha ilman nitriittiä on harmaata ja vastenmielistä.
        HYVÄÄ RUOKAHALUA LIHANSYÖJÄT

        Kaikenlaista valehtelua ihmiset uskoo. Vai oletko vain vähäpäinen trolli?


      • nillin nällin
        kaamoskaappi kirjoitti:

        Olen vähentänyt. Lihansyönti 0% jo viisi vuotta.
        Lihankasvattajat syöttäväteläimille kasvuhormooneja ja antibiootteja säännöllisesti.
        Nämä aineet kulkeutuvat suoraan ihmisten elimistöön. Tämä on 100% totta.
        Tästä johtuvat mm. liikalihavuus, ja naisilla näyy lantiolla "makkara".
        Lihassa on nitriittiä, jolla liha värjätään punaiseksi ja mehukkaan näköiseksi.
        Liha ilman nitriittiä on harmaata ja vastenmielistä.
        HYVÄÄ RUOKAHALUA LIHANSYÖJÄT

        No voi hirveetä. Antibiootithan eivät suinkaan toimi ihmisessä sairauksia ehkäisevästi, ja kasvuhormoniahan ei myöskään ihmisen oma elimistö tuota yhtään... Kasvit luonnollisesti kasvavat kliinisissä olosuhteissa eivätkä sisällä mitään hormoneja tai kemikaaleja.


      • iem1
        kaamoskaappi kirjoitti:

        Olen vähentänyt. Lihansyönti 0% jo viisi vuotta.
        Lihankasvattajat syöttäväteläimille kasvuhormooneja ja antibiootteja säännöllisesti.
        Nämä aineet kulkeutuvat suoraan ihmisten elimistöön. Tämä on 100% totta.
        Tästä johtuvat mm. liikalihavuus, ja naisilla näyy lantiolla "makkara".
        Lihassa on nitriittiä, jolla liha värjätään punaiseksi ja mehukkaan näköiseksi.
        Liha ilman nitriittiä on harmaata ja vastenmielistä.
        HYVÄÄ RUOKAHALUA LIHANSYÖJÄT

        Nythän se lihansyönti vasta alkaa, kun riistaa on pakaste pullollaan ja onhyvää sekä terveellistä.


      • Metsien mies
        kaamoskaappi kirjoitti:

        Olen vähentänyt. Lihansyönti 0% jo viisi vuotta.
        Lihankasvattajat syöttäväteläimille kasvuhormooneja ja antibiootteja säännöllisesti.
        Nämä aineet kulkeutuvat suoraan ihmisten elimistöön. Tämä on 100% totta.
        Tästä johtuvat mm. liikalihavuus, ja naisilla näyy lantiolla "makkara".
        Lihassa on nitriittiä, jolla liha värjätään punaiseksi ja mehukkaan näköiseksi.
        Liha ilman nitriittiä on harmaata ja vastenmielistä.
        HYVÄÄ RUOKAHALUA LIHANSYÖJÄT

        Naurettavaa mutta tulkoon jokainen autuaaksi uskossaan. Minä, surkea lihansyöjä vetelen itsepyydetystä siiasta vuoltuja graavipaloja ruisleivän päällä samalla kun odottelen kuinka luomupossun ja hirvenlihasta valmistettu karjalanpaistin tapainen kypsyy..


      • Provoooooot
        nillin nällin kirjoitti:

        No voi hirveetä. Antibiootithan eivät suinkaan toimi ihmisessä sairauksia ehkäisevästi, ja kasvuhormoniahan ei myöskään ihmisen oma elimistö tuota yhtään... Kasvit luonnollisesti kasvavat kliinisissä olosuhteissa eivätkä sisällä mitään hormoneja tai kemikaaleja.

        Antibiootti nimensä mukaisesti heikentää mikro-organismien toimintaa. Ne eivät ehkäise sairauksia. Ikävin juttu on se, että meillä on näyttöä siitä, että jotkut bakteerikannat voivat kehittää vastustuskyvyn antibiootteja vastaan.


      • Maalta kotoisin
        lihamestarikasvatti kirjoitti:

        Kuinka monta valhetta mahtuu kirjoitukseesi ? Aloititko jo ensimmäiseltä riviltä, vaiko vasta toiselta ? Monta pongasin kuitenkin.
        Entisenä luomulihankasvattajana tiedän tarkkaan mitä meidän sonnit söi, ei mennyt kasvuhormoneja, eikä antibiootteja, ei mennyt silloinkaan kun ei oltu vielä luomutuottajia. Pyydän ottamaan huomioon että on erilaisia kasvattajia ja erilaisia lihoja, broilerituotannossa antibiootit ilmeisesti kuuluvat ohjelmaan, mutten usko sielläkään kasvuhormoneihin.
        Loppukin kirjoituksestasi on sitä itseään.... hyvä, hyvä !!

        Suomessa antiobiootteja tai kasvuhormoneja ei käytetä missään lihantuotannossa. Niiden syöttäminen tuotantoeläimille on Suomessa kiellettyä ja taitaa olla nykyään koko EU:ssa (huomauttaisin, että EU:n maataloussäädöksiä on tiukennettu vuosien varrella useaan kertaan). USA:ssa ja etenkin Etelä-Amerikassa niiden käyttö sen sijaan on yleistä.

        Olen itse ollut seuraamassa lihantuotantoa läheltä, koska vanhempani kasvattivat 90-luvun loppuun asti lihakarjaa, ja naapurista löytyi sikala, toiselta naapurilta broilerihalli (ainakin nykyään niitä on siellä kaksikin, en muista missä vaiheessa toinen rakennettiin). Ei syötetty antibiootteja eikä hormoneja naudoille, ei sioille, ei broilereille.

        Sekään ei pidä paikkaansa, että liha olisi ilman nitriittiä harmaata ja vastenmielistä. Tai ehkä se ajan mittaan voisi muuttua sellaiseksi, mutta tuoreena punainen liha on kyllä punertavaa. Kyllähän sen näkee minkä väristä se liha on, jos menee teurastamoon katsomaan tai seurailee riistan käsittelyä. Ensisijainen syy nitriitin käyttöön lihavalmisteissa on säilyvyyden parantaminen, toissijainen syy värin muuttumisen estäminen ja natriuminitriitin kohdalla myös punaisen värin korostaminen (siis huom. korostaminen, ei värin vaihtaminen).

        Liikalihavuus johtuu yleensä ihan yksinkertaisesti liikunnan vähyydestä ja liiallisesta energiansaannista. Lihansyönti on siihen yhteydessä sillä tavoin, että liha on usein rasvaista, varsinkin sianliha (jauhelihassakin on enimmillään yli viidennes pelkkää rasvaa, ja paistaessa käytetään tavallisesti vielä lisää rasvaa). Alkoholi sisältää myös paljon energiaa, joten sekin voi lihottaa.


      • Lihalate
        kaamoskaappi kirjoitti:

        Olen vähentänyt. Lihansyönti 0% jo viisi vuotta.
        Lihankasvattajat syöttäväteläimille kasvuhormooneja ja antibiootteja säännöllisesti.
        Nämä aineet kulkeutuvat suoraan ihmisten elimistöön. Tämä on 100% totta.
        Tästä johtuvat mm. liikalihavuus, ja naisilla näyy lantiolla "makkara".
        Lihassa on nitriittiä, jolla liha värjätään punaiseksi ja mehukkaan näköiseksi.
        Liha ilman nitriittiä on harmaata ja vastenmielistä.
        HYVÄÄ RUOKAHALUA LIHANSYÖJÄT

        Syökää te vihannekset vaan nauriita. Pitäkää mieluiten lihaton loppuvuosi, niin minä saan tarjouksesta lihaisat tuotteet puoli-ilmaiseksi.


    • Köyhille porkkanoita

      En omista yhtään jänistä jolle voi porkkanoita syöttää.

    • 654654234

      Paskat.

      Nykyään muka kaikki aiheuttaa syöpää ja tappavia sairauksia. Aivan sama mitä syöt, tutkijat latelee tuomionjulistuksia jokaiselle ruoka-aineelle.

      Lihaa saa syödä, ei siinä mitään pahaa ole. Mutta pitää myös syödä muutakin. Ihmiset ovat aina eläneet vanhoiksi (yli 80-vuotiaiksi) vaikka ovatkin sisällyttäneet lihaa ruokavalioonsa.

      • gmoHormooni

        Kohtuus kaikessa on A&O :)
        Mutta kyllä lihankasvattajat saavat katsoa peiliin mutta etenki kaupat.
        Kaupat markkinoivat lihaa mielikuvilla. Osa porukkaa ei osaa muuta syödäkkään ku vitamiini köyhää lihaa ilman kasvislisukkeita.
        Toisaalta kaupat (K-ja S) ovat vallanneet suomen markkinat aika tasaisesti itselleen joten ei tarvi kilpailla hinnoilla. Mutta kotimaisille tuottajille maksetaan koko ajan vähemmän. Vedotaan kuinka halvalla ulkomailta saa (saahan sieltä, hevosenlihaa myydään nautana, nautaa myydään härkänä, tarha hirveä myydään saksanhirvenä tai jopa porona, hormooneilla ja antibioteeilla sekä gmo-soijalla kasvatettu)


      • Puhut asiaa

        Juuri näin! Ja siihenkin kuolee, jos ei syö mitään.

        Ruoka-aineita haitallisempaa taitaa kohta olla tämä hysterian lietsominen ihmisiin milloin missäkin asiassa.


    • Sutsirk

      Arvo Ylppö sanoi jotain siihen malliin, että mitä vähemmän kuluttaa kaloreja, sitä vanhemmaksi elää. En muista tuosta kuin tuon yhden lauseen.
      Tarkoitti kai, että syö vain sen verran kuin on tarpeen, eli kohtuus kaikessa.

    • No jaa. Kesäisin ja syksyisin porkkanat ovat ihan hyviä, mutta puiset talviporkkanat - ei niitä raakana jaksa syödä.

      En todellakaan meinaa olla lihattomalla lokakuulla. Joka päivä en lihaa syö. Useinkin kalaa, kerran pari viikossa on kasvisruokaa jota on tehty uuniin iso satsi. Hyvää - voisiivun päälle sulaessa! Ruuan pitää olla vaihtelevaa. Mutta höpösuositukset manteleista ja pähkinöistä, niin että niitä pitäisi syödä lisää, ovat periaatteideni vastaisia. Mielestäni ruuan pitäisi olla mahdollisimman kotimaista, jopa lähiruokaa. Kaukaa tuotavien ruoka-aineiden virallista suosittamista vastustan. Ostakoon ja syököön niitä kuka haluaa. Manteleita ja pähkinöitä ei saa edes Virosta, ja kuitenkin alkoholin tuontia noinkin läheltä kauhistellaan.

      Olen taipuvaisempi uskomaan Antti Heikkilän suosituksia.


      • 4 + 15

        samaa mieltä, aloitetaan lähiruoka-lokakuu!


    • kamm. röyh.

      Eipä ole väliä kuolenko nyt vai huomenna.
      Järjetöntä paskaa nuo kaikki kampanjat.

      • elämänkokemus?

        Yleensä kuolemaa edeltää sairastuminen. Se on se puoli josta itse enemmän välittäisin. Samoin minua harmittaa enemmän eläinten huonot kasvatusolosuhteet kuin se että niitä tapetaan.


    • lihansyöjä

      Höpönpöpön pöppö
      lihalla pysyy terveenä,ihminen on peto luonnostaan...

      • että niin

        Jaa mikäs peto se ihminen on? Onko raateluhampaita, onko kynsiä joilla raadella saalis, onko lihasvoimaa jolla saada saalis kiinni? Kestääkö vatsa raakaa lihaa? Sulattaako elimistö saaliin ruhosta revityt palaset? Vai muka peto. Pyh. Tai peto kyllä, mutta vastenmielisyydessään (mm. kohtelee muita eläviä huvikseen julmasti) ihan omassa sarjassaan eikä vertailukelpoinen luonnollisten petojen kanssa.

        Ihmisen elimistö ei välttämättä tarvitse lihaa ja tämän voin kirjoittaa muun muassa omasta kokemuksesta.


      • sdasd
        että niin kirjoitti:

        Jaa mikäs peto se ihminen on? Onko raateluhampaita, onko kynsiä joilla raadella saalis, onko lihasvoimaa jolla saada saalis kiinni? Kestääkö vatsa raakaa lihaa? Sulattaako elimistö saaliin ruhosta revityt palaset? Vai muka peto. Pyh. Tai peto kyllä, mutta vastenmielisyydessään (mm. kohtelee muita eläviä huvikseen julmasti) ihan omassa sarjassaan eikä vertailukelpoinen luonnollisten petojen kanssa.

        Ihmisen elimistö ei välttämättä tarvitse lihaa ja tämän voin kirjoittaa muun muassa omasta kokemuksesta.

        Ei ihminen nyt ihan kasvissyöjäkään oo. Jos ois niin sillon meillä ei välttämättä ois yläleuasa hampaita, niinku ei lehmälläkään. Miltä näyttäs joku ylähampaaton missikin? ahhahahhahahhaa
        Parhaiten ihminen tulee toimeen sekasyöjänä. Aivot tarttee elukkarasvaa. Jos on kasvissyöjä ja päätä särkee niin kannattaa napata mieluummin vaikka läskiä ko puranaa


    • Bastrado

      Lihaa,kalaa,kasviksia....kaikkea kohtuudella, sanoohan sen nyt ns.maalaisjärkikin.

    • Kukin kuolee tavallaan ja ajallaan,,, ei siin auta syökö lihaa vai ei.

      • kannattaa muistaa

        Kaikki kuolintavat ei ole yhtä mukavia. Kohonnut kolesteroli haittaa elämänlaatua jo pitkään ennen kuin tappaa.


      • Hups!
        kannattaa muistaa kirjoitti:

        Kaikki kuolintavat ei ole yhtä mukavia. Kohonnut kolesteroli haittaa elämänlaatua jo pitkään ennen kuin tappaa.

        Pientä oikaisua ankeaan näkemykseesi.

        "Nyt varmaankin luulette että lainailen tutkimuksia, jotka tukevat omia ajatuksiani. Olemme valmiit antamaan erityispalkinnon sille ihmiselle, miehelle tai naiselle, joka löytää jostakin pitkäaikaistutkimuksen, jonka tulokset osoittavat että korkea kolesteroli, tai ravinnossa oleva suuri tyydyttyneiden rasvojen määrä, olisi millään tavalla vastuussa veren kolesterolitasosta (normaalissa, terveessä väestössä), tai vaikuttaisi millään tavalla sydäntautien määrään. "

        http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm


      • gdggfdf
        kannattaa muistaa kirjoitti:

        Kaikki kuolintavat ei ole yhtä mukavia. Kohonnut kolesteroli haittaa elämänlaatua jo pitkään ennen kuin tappaa.

        Puhutko kokemuksesta vai luulosta? Ilman lihan syömistä elämä ei ole elämisen arvoista.


    • mä aina olen lihansyöjä mutta mä en syö pelkäsät liha vaan monipuolisesti syön erilaisia ruokia ja aina kun teen ruoka niin syön ruuan kanssa kasviksia eli tomaattia ja kurkua jäävuori salatia sipulia ja olivia ja fetta ja peruna en syö kovin uusesti enkä makaraa mutta jauheliha tulee kyllä käytetyä aina kun teen ruoka jauheliha ja kana ja riisiä tule kans käytety jokin veraan ja hedelmiä tule syötyä joka päivä ilala mutta kala en syö melkein olenka mutta kyllä mä teen aika paljon ulkomaisia ruokia suomalaista aika vähäseen t manos

    • ...

      Ihmistä ei oo luotu märehtimään, vaan syömään lihaa. Siksi surkastunut umpilisäke. Ei kannata uskoo kaikkee mitä telkkarissa ja lehdissä sanotaan, kaikkia vaivaa luulotauti.

    • lihalla eletään

      Kummasti on lihanmenekki meidän perheessä lisääntynyt, kesällä ei mennyt viittä kiloa kuukaudessa, nyt on mennyt jo kolme kiloa viikonloppuna.

      Heinät on lehmille ja pupuille.

      • zcv dv

        Kasvikset toki sulostuttavat atrerioitamme muta en kyllä jaksais elää, jo ne pitäs panna ruokavalion pääosaan


    • tgfdfsdfds

      Lähes kaikki aiheuttavat nykyään syöpää. Jos on aiheuttaakseen niin sitten aiheuttaa. Itse en elämääni ala pilaamaan syömällä pahaa ruokaa syöpäriskin pelossa, mutta vähemmän käsiteltyä lihaa olen ostanut aina.

      • ...

        Tai ns. aiheuttaa. Jos kaikki asiat joiden mainostetaan aiheuttavan syöpää tekisivät todella niin, jokaisella meistä olisi syöpä.
        Lihaton lokakuu on vain yritys saada ihmiset ostamaan kalliita ituhippi-maailmanparantaja-luomutuotteita.
        Tähänkin asti ihmiset ovat syöneet aina lihaa


      • hihhuli-1
        ... kirjoitti:

        Tai ns. aiheuttaa. Jos kaikki asiat joiden mainostetaan aiheuttavan syöpää tekisivät todella niin, jokaisella meistä olisi syöpä.
        Lihaton lokakuu on vain yritys saada ihmiset ostamaan kalliita ituhippi-maailmanparantaja-luomutuotteita.
        Tähänkin asti ihmiset ovat syöneet aina lihaa

        no eihän ole, ennen syntiinlankeemusta ihminen söi vain heinää, kuten leijonakin ja hauki.


      • GamerGirl91
        ... kirjoitti:

        Tai ns. aiheuttaa. Jos kaikki asiat joiden mainostetaan aiheuttavan syöpää tekisivät todella niin, jokaisella meistä olisi syöpä.
        Lihaton lokakuu on vain yritys saada ihmiset ostamaan kalliita ituhippi-maailmanparantaja-luomutuotteita.
        Tähänkin asti ihmiset ovat syöneet aina lihaa

        Tjaa, (lakto-ovo)kasvissyöjäksi alkaminen sai aikaan sen, että mun ruokakustannukset ei oo enää läheskään niin suuret kuin sillonkun vielä söin lihaa... Mutta juu... Hauskaa että näet asian noin : D

        Ja muuten pidän huolen proteiininsaannista. Muut vitamiinit ja hivenaineet nyt tulee väkisinkin erilaisista marjoista, vihanneksista ja hedelmistä. B12 vitamiinia tosin hankin luomukananmunien muodossa.

        B17 vitamiinia kannattaa myös sillointällöin ottaa. Ennaltaehkäisee syövän kehittymistä. Sitä ei kuitenkaa kannata maallikon napsia mielettömiä määriä. Voi tulla syaanimyrkytys. B17 vitamiinia löytää aprikoosin ytimestä ja omenan siemenistä. Syön n. 3-5 omenaa viikossa siemenineen.


      • sdfvsdfv
        hihhuli-1 kirjoitti:

        no eihän ole, ennen syntiinlankeemusta ihminen söi vain heinää, kuten leijonakin ja hauki.

        Eiköhän Aatami ja Eetami ollu keräilijöitä ennen ku ryhtyivät tekemään syntiä. Steppaili Eetenissä ja nappaili puutarhan hetelmiä kuten Raamattu kielii. Eikö ihan tiedemiehekki oo ottanu selevää että ensin keräiltiin ja sitten siirryttiin maanviljelyyn. Synninteko oli niin paha juttu ettäeivät saaneet enää kai jatkaa keräilyä vaan joutuivat alottamaan hikisen maanviljelyn.
        Nykyään kai uskotaan että maanviljely oli se joka soi enempi tuokaa ihmisille ja sai väkiluvun lähtemään hurjaan kasvuun. Mutta ite oon miettiny että voisko väkiluvun j´jyrkkä lissääntyminen johtua siitää että ihmisen elinikä Raamatun mukaan putos vedenpaisumuksen jälkeen näihin lukuihin missä soon nyt, siis korkeintaan noin 120:neen. Moni sällihän ennen vp:ta eli pitkästi yli 500:n, Metuselah ja Aatami kai yli 900:siksi. Niin että eikö väkiluku pakostiki lähe kasvuun jos populaation edustajien korkein ootettavisa oleva ikä laskee vaikka kiuuesosaan alkuperäsestä. Syntyy lapsia tiuhemmin.


      • hihhuli-1
        sdfvsdfv kirjoitti:

        Eiköhän Aatami ja Eetami ollu keräilijöitä ennen ku ryhtyivät tekemään syntiä. Steppaili Eetenissä ja nappaili puutarhan hetelmiä kuten Raamattu kielii. Eikö ihan tiedemiehekki oo ottanu selevää että ensin keräiltiin ja sitten siirryttiin maanviljelyyn. Synninteko oli niin paha juttu ettäeivät saaneet enää kai jatkaa keräilyä vaan joutuivat alottamaan hikisen maanviljelyn.
        Nykyään kai uskotaan että maanviljely oli se joka soi enempi tuokaa ihmisille ja sai väkiluvun lähtemään hurjaan kasvuun. Mutta ite oon miettiny että voisko väkiluvun j´jyrkkä lissääntyminen johtua siitää että ihmisen elinikä Raamatun mukaan putos vedenpaisumuksen jälkeen näihin lukuihin missä soon nyt, siis korkeintaan noin 120:neen. Moni sällihän ennen vp:ta eli pitkästi yli 500:n, Metuselah ja Aatami kai yli 900:siksi. Niin että eikö väkiluku pakostiki lähe kasvuun jos populaation edustajien korkein ootettavisa oleva ikä laskee vaikka kiuuesosaan alkuperäsestä. Syntyy lapsia tiuhemmin.

        Aatami 900v??? kuules adam on mällännyt vähintään kerran viikossa 885 v kertaa 52 viikkoa keskimäärin 4 millilitran latauksilla. Spermaa on tullut kaikenkaikkiaan 184 litraa, siittiöitä miljardi miljardia. Kyllä siinä kansa on lisääntynyt ekspotentiaalisesti.
        Raamattu on itseasiassa satukirja.


      • .__.
        hihhuli-1 kirjoitti:

        no eihän ole, ennen syntiinlankeemusta ihminen söi vain heinää, kuten leijonakin ja hauki.

        Hauki söi heinää? Olitko paikalla kattomassa?
        En ole uskovainen, mutta eikö syntiinlankeemus koske vain ihmisiä? Tuskin ihmisten "synnit" sai haukia ja leijonia ja muita muuttumaan. .___.

        Uskonto ei liity tähän. Kyllä se on iha olennon elimistöstä kiinni, millä ravinnolla kuuluu elää. Lehmän kuuluu syödä heinää, leijonan muita eläimiä, jänis omaa paskaansa ja ihminen lihaa.


      • hihhuli-1
        .__. kirjoitti:

        Hauki söi heinää? Olitko paikalla kattomassa?
        En ole uskovainen, mutta eikö syntiinlankeemus koske vain ihmisiä? Tuskin ihmisten "synnit" sai haukia ja leijonia ja muita muuttumaan. .___.

        Uskonto ei liity tähän. Kyllä se on iha olennon elimistöstä kiinni, millä ravinnolla kuuluu elää. Lehmän kuuluu syödä heinää, leijonan muita eläimiä, jänis omaa paskaansa ja ihminen lihaa.

        kyllä se vaan noin meni, raamatussahan kerrotaan miten kedon eläimet käyskentelivät sovussa, leijonat ja lampaat, mutta sitten tuli syntiinlankeemus ja se oli siinä, leijona alkoi ahmimaan lampaita ja hauki särkiä.

        Kyllä ihminenkin voi lapsena haukata omaa paskaansa.


    • ei syytä hualeen

      aikaisemin söin lihaa n 500g viikossa ,tällä hetkellä lihaa syön n 250 g viikossa.Lihan syömisen vähentäminen on myös helpottanut painon hallintaa .

      Muita haittoja en ole miettinyt koska elämäntapani suurentaa riskiä sairastua syöpään enemmän kuin lihan syönti.

    • Tuunatar

      Kyllä. Nyt viimeisen yhdeksän päivän aikana olen syönyt lihaa vain yhden kerran (sekin kalaa). Yllättävän helppoa.. voisi harkita, että alkaisi syödää lihaa esim. vain vloppuisin.

    • bbcnclcmöcmccmcl.

      Hyvää kasvisruokaa on vaikea löytää/ tehdä. Lihasta saa maistuvaa tumpelompikin. Voisin hyvin pitää viikossa kasvisruokapäivän, jos olisin yhtään parempi kokki.
      Suurin osa kasvisruokareseptristäkin lähtee siitä, että korvataan liha jollain. Ja tuossa se menee heti vituksi. Lihaa kun ei voi korvata, mutta pois sen voi jättää.

      • ...

        yllätyin kuinka hyvää soija on esim. makaronilaatikossa. Nykyään en syö lihaa oikeastaan ollenkaan, tulee halvemmaksi sekä kukkarolle että ympäristölle.


      • sdgsafdafafda
        ... kirjoitti:

        yllätyin kuinka hyvää soija on esim. makaronilaatikossa. Nykyään en syö lihaa oikeastaan ollenkaan, tulee halvemmaksi sekä kukkarolle että ympäristölle.

        juurikin tuota soijan käyttöä lihan korvikkeena inhoan yli kaiken. ei, sillä ei voi lihaa korvata ollenkaan. ellei ole hirveän hyvä valehtelemaan itselleen.
        siksi pidänkin kasvisruuista, jotka on suunniteltu kasvisruuiksi, eikä lihan korvikkeiksi.

        esim makaroni-kasvislaatikko on ihan jees. siinä ei yritetä itseä kusettaa.


      • ...
        sdgsafdafafda kirjoitti:

        juurikin tuota soijan käyttöä lihan korvikkeena inhoan yli kaiken. ei, sillä ei voi lihaa korvata ollenkaan. ellei ole hirveän hyvä valehtelemaan itselleen.
        siksi pidänkin kasvisruuista, jotka on suunniteltu kasvisruuiksi, eikä lihan korvikkeiksi.

        esim makaroni-kasvislaatikko on ihan jees. siinä ei yritetä itseä kusettaa.

        Ai, miksi? Kasvishan se soijakin on ja myös tosi hyvää kastiketta siitä tulee ja eilen tein risottoa soijapaloista. Ei kai sitä ole pakko ajatella että se on lihan korvike jos ei halua, minusta kun se on parempaa. Soijasta, munasta, mausteista ja korppujauhoista tehty pihvikin on niin mehukas että..


      • ei ole ratkaisu
        ... kirjoitti:

        Ai, miksi? Kasvishan se soijakin on ja myös tosi hyvää kastiketta siitä tulee ja eilen tein risottoa soijapaloista. Ei kai sitä ole pakko ajatella että se on lihan korvike jos ei halua, minusta kun se on parempaa. Soijasta, munasta, mausteista ja korppujauhoista tehty pihvikin on niin mehukas että..

        Tiesitkö että ei se soija ole sen terveellisempää?Se on todella jatkojalostettua sontaa mitä myydään.Siis nämä soijarouheet ja maidot.Ne ovat myös myrkyllisiä paljon syötynä,joten ei niillä voi lihaa korvata.


    • vastausta kiitos

      Mikä ei aiheuta syöpää ?

      • hihhuli-1

        normipano ei aiheuta, mutta esim perspano peräsuolen syöpää ja pukamia.


      • Voi kauheaa

        Syntyminen altistaa syövälle! Vaviskaa!


    • Pekonipoika

      Täysin joutavaa vouhottamista, kuten nykymaailmaan kuuluukin.

    • liha hyvää

      Lihassa ei ole itsessään mitään vikaa. Mutta siinä on vikaa että esim. sioille syöttävät antibioottia hirveät määrät... sen takia että ne pysyisivät terveinä (koska elävät tiiviisti ja epäsiistissä paikassa, tästä tuli vasta dokkari yleltä nm. supertaudit) ja monesti elukka lihotetaan rypsillä ja muilla vastaavilla p*skoilla. Tässä kuitenkin käy niin että lihasta tulee ns. epäterveellistä omega rasvahappojen mennessä sekaisin. Eihän ne eläimet luonnossakaan vedä mitään jyviä ja rypsiöljyä... luomuliha on siis ihan jees :) tätä tulee syötyä.

    • Näkökulmia

      Söisin muuten pelkkää kasvista, mutta kasvikset ovat varsin kalliita ja olen työttömänä. Lisäksi liikun pitkälti lihasvoimalla paikasta toiseen autoa ja polttoainetta sekä luontoa säästääkseni, joten tarvitsen paljon ravintoa, mikä hoituu helpoiten ja ehkä edullisimmin, kun syö lihaa tai kalaa ainakin kerran päivässä.

      Välillä kyllä käy sääliksi eläimet ja joidenkin teurasjätteiden käyttö lihana ällöttää. Ennen oli aikaa käydä metsällä ja aina joskus oli pöydässä riistaa, ja nykyisin harmittaa, kun joutuu tyytymään kaupan lihaan.

      Voisin kyllä jossain vaiheessa ryhtyä vegaaniksi.

      • Laskut uusiksi

        Ei kyllä tod. tule halvimmaksi lihan ja kalan syönti.


      • trdfsfsdf
        Laskut uusiksi kirjoitti:

        Ei kyllä tod. tule halvimmaksi lihan ja kalan syönti.

        Riippuu mistä lihansa hankkii. Esimerkiksi metsästetyssä hirvessä on hinta kohdillaan. Ei lehmän ruhokaan kauhean kallis ole ja siitä itse leikkaamaan lihat talteen. Toki itse kasvatetut kasvikset vielä halvempia.


      • rdsffdvcx

        Maitotuotteissa on paljon proteiinia ja hiilaria nyt on melkein missä vaan. Kyllä niillä pärjää vaikka köyhä kehonrakentajakin.


      • alfd
        Laskut uusiksi kirjoitti:

        Ei kyllä tod. tule halvimmaksi lihan ja kalan syönti.

        Jos lihan korvaa kotimaisella kurkulla niin sitten tulee kasvisruokailu halvemmaksi. Kaikki eksoottisempi kasvisruoka on >1,5 kertaa kalliimpaa kuin liha.


      • Lihankaltainen tuote

      • ...

    • shiteater1

      Mistä voi olla 100% varma että luomuliha on oikeasti luomulihaa? Oikeasti ei voi olla varma mistään. Myös opiskellessani alaa, sanottiin että "kotimainen" liha voi olla peräisin vaikka Argentiinasta (onhan Argentiinakin kotimaa jollekin), mutta Suomalainen on aina suomalaista.

      • Nainen Kuusamosta

        Meidän perheessä eniten syödään hirvenlihaa (myös jauheliha hirveä). Vaihteeksi syömme harvoin kanaa. Lisäksi ruokavalioon kuuluu kala. Myös puurot ovat hyviä harvoin laitettuna, siis päivälliseksi. Esim. uuniohra tai riisipuuro. Ennenvanhaan syötiin myös perunapuuroa, joka oli hyvää. Pitäisi ihan kokeilla vieläkö onnistuu. Toki syömme perunaa ja aika paljon vihanneksia. Myös marjoja syömme päivittäin.


    • --..--

      Noo Kuukaudessa et onneksi tee pahaakaan vahinkoa kropallesi vaikka jättäisitkin lihan kokonaan pois.
      Ongelmaksi muodostuukin sitten pitemmällä aikavälillä lihasta saatavien ravintoaineiden korvaaminen. Jo pelkkä proteiinin korvaaminen puhtaalla vegaaniravinnolla on vaikeaa. Soija ei tässä kohtaa ole se ratkaisu, sillä myös soija on varsin haitallista suurina määrinä ja joka päivä.
      Sisältää mm estrogeenin esiastetta joka on etenkin miehille haitallista.
      Ei ihmistä ole suunniteltu syömään pelkkiä kasviksia, niinkuin ei ole suunniteltu syömään pelkkää lihaakaan.
      Tasaisesti molempia niin hyvä tulee, kummastakaan ei kannata luopua.

    • lihan syöjä

      Täyttä pelleilyä taas nämä ravinto-keskustelut. Älä syö sitä tai älä syö tätä. Ihminen on lihansyöjä joten syökää lihaa ja kalaa ja muitakin ruokia, ei se lihan syönti aiheuta sitä syöpää, kyllä ne syövät tulevat niistä lisäaineista, tupakista ym. "törkystä" mitä suustanne sisään laitatte. Syötte kasviksia ja niihin laitetaan vaikka mitä torjunta-aineita. Että miettikääpä sitä.

    • suometar3

      Riippuu siitä saanko kauppahallista paistia. Keran kuukaudessa käyn Hakanimen hallissa. pistän ostamani lihat pakkaseen. syön ainakin kerran viikossa.liharuokaa.Leivän päälle laitan kinkkua ja juustoa.

    • En vähennä lihansyöntiä, vaan vähennän hiilihydraatteja, siis vähemmän viljaa, pastaa, perunaa ja riisiä. Kuten Taija Somppi sanoi, että ne aiheuttaa paljon sairauksia ja mahavaivoja. Enemmän prosessoimatonta lihaa ja vähemmän muokattuja lihavalmisteita.

    • lihaa vähemmäksi

      Kenellä nykypäivänä edes olisi varaa syödä naudanlihaa joka päivä. Meillä kallis nauta on korvattu possun ja kanan lihalla jo muutama vuosi sitten.

      Meillä pidetään ainakin kaksi kasvisruokapäivää viikossa. Lasten suosikkeja ovat esim. hernekeitto (voi tehdä lihattomanakin), pinaattiletut, kasvissosekeitto, hunaja-lanttu- sosekeitto, makaronivelli, ohrapuuro.

      Kalaa pitäisi syödä pari kertaa viikossa. Siitäkin saa maukasta ruokaa esim. lohikeitto, haudutettu vaalea kala (esim. seiti) kasvispedillä, kalapihvit ja kala-äyriäis -kasari.

      Minusta kala ja muut eläinperäiset tuotteet eivät ole pelkästään ongelma, vaan ongelma on siinä, että sitä syödään niin isoja määriä. Pitäisi syödä lautasmallin mukaan esim. puolet salaattia/raastetta, neljännes riisiä/pastaa/perunaa ja vain neljännes lihaa/kalaa/kanaa/kananmunaa. Olen lukenut useammastakin kansainvälisestä julkaisusta, että runsas kasvisten määrä "neutralisoi" lihan haittavaikutuksia ja lisää suolistoon kasvikuitua, mikä on erittäin tärkeää, koska esim. syöpäsairauksista valtaosa on elintasosairauksia ja suolistoperäisiä, jolloin sairaus tulee vuosikymmenien myötä nimenomaan huonon yksipuolisen ruokavalion takia.

    • kannatan ideaa

      En ole syönyt punaista lihaa enkä kanaa seitsemään vuoteen. Olen sairastanut kaksi(!) kertaa koko aikana ja kuntokin on parempi. Täysvegaaniudessa ainoa terveyshaitta oli että maha toimi liiankin aktiivisesti. Hiukan eläinproteiinia päälle juuston ja kalan muodossa niin olo helpottui. Jokaisen pitää omaa kehoa kuuntelemalla tehdä päätökset. Kuukauden kasvissyönti tekisi varmasti useimmille enemmän hyvää kuin pahaa.

      Sen verran voin sanoa, että eläinperäisen ruoan parempi maku on pelkkä tottumiskysymys. Jos odotat kasvisruoalta samaa makua kun eläinruoalta niin et sitä löydä ja sitten toteat ettei ruoka maistu millekään. Eläinperäisten ruokien "maku" perustuu siihen että niissä on paljon eläinrasvaa josta tulee täyttävä olo. Kyse on ehkä jostain evoluution mukana kehittyneestä taipumuksesta suosia paljon kaloreita sisältävää ravintoa. Koska ihan rehellisesti vegaaniruoissa on enemmän makua. Liharuoissa, juustolla ladatussa pizzassa ym. maut korvautuvat tuolla rasvaisuudella.

      • ...

        Eihän liha sinällään maistu yhtään miltään.


    • Nestorr

      Onko joku asia mikä ei aiheuta syöpää kun sitä tarpeeksi popsii?

      • ...

        No kokeile.


    • ffoooooddd

      Jos tässä vuosien varrella olis uskonut jokaiseen ravintoprofeettaan , ei vois muuta ravinnokseen nauttia kuin vettä.Ja sekin varmaan pian luokitellaan vaaralliseksi.

    • Käytännön tieto

      Samassa ohjelmassa kekustelemassa ollut kirurgi oli eri mieltä. Uskon mieluummin kirurgia kuin leipiintynyttä paperinkääntelijää.

    • 1000+1000

      Lihansyöntiä oln lisännyt, mutta rehut jättänyt kokonaan pois.

    • kerran päivässä joskus useamminkin. Tilastojen mukaan jokainjen kuolee joskus. Empä tiedä onko nuo lannotteita ja myrkkyjä täyteenpumpatut kasvikset sitte onni ja autuus? Tunnetustihan luomussa irtoaa 20-30 siitä hehtaarisadosta mitä normaalissa. Nälkä tulis jos kaikki olis luomua. eli kasvaas mitä sattuu kasvamaan.

    • ammun ihteni

      Pakkohan se on vähentää lihansyöntiä ja muutakin syöntiä kun ulosottomies käskyttää. Verottaja hyvänä kakkosena.

      • troll triptraptrull

        Narrasin. En ammu mut saatan ammua. Ja opettelen syömään vain viikonloppuisin, se on uus dieetti 2 5. Säästän kuumatkaa varten. Muutan sinne.
        Enkä ole voutin kanssa tekemisissä, ei tämä ikämissy.


    • tipaton, lihaton...

      Lihaton lokakuu on vähän kuin tipaton tammikuu. Eli täysjuopoille ihan turhaa. Tai, ehkä opettaa mielenlujuutta, mutta terveydellisesti tuskin vaikutusta, jos sama meno jatkuu sen kuukauden jälkeen.

      Itse olen ollut kasvissyöjä jo 23 vuotta. Muut ikämissit syö jo lääkkeitä ja kärsivät ruansulatusvaivoista -itselläni olo sama kuin 23 vuotta sitten. Mutta pelkkä kasvisruoka ei auta -täytyy myös liikkua ja omata muutenkin hyvät arvot ja positiivisen luonteen -niillä elämästä tulee nautittavampaa!

    • kypsä liha pahasta

      Eikös se sellainen liha ole kaikkein terveellisintä mitä kokit laittaa tv ohjelmissa?
      Otetaan se lihakimpale ja käytetään paistinpannulla 10-15 sekuntia puoleletaan ja sitten lautaselle? Lihanhan pitää olla veristä kun sitä leikkaa ja tietenkin punaviiniä, eihän sitä muuten! Niin ja oliviöljyä tietysti ensin pannulle, meinasi unohtua!
      Hyviä reseptejä tuollaiset ammattikokkien antamat kun nykyihminen on niin kiireinen ettei sitä kannata liianpitkään lihaa kypsyttää, koska aika on rahaa!

    • Tosi on

      Höpö höpö. Kuullemma leipääkin syöneet ovat kuolleet syöpään. Minä ainakin syön sitä mikä hyvältä maistuu. Enkä jonkun kohelon suositusten ja trendien mukaan.

    • 15+12

      Sanoi kuka mitä tahansa mutta TOTUUS on se, että kasvissyöjät elää terveinä pisimpään! Ei me nyt niin pitkälle apinoista olla eriydytty.

      Terveellisintä ruokaa on edelleen MARJAT ja HEDELMÄT. Kasvit tuottavat niitä luonnostaan syötäviksi ja sillä on tarkoituksensa levittää siemeniä.

      Maanviljelyskin on vähän niin ja näin... sillä on saatu ruokittua iso lössi ja se on mahdollistanut paikoillaan pysymisen ja elämisen myös pohjoisessa.

      Lihatuotanto on kaikista hirvein vaihtoehto niin eläimille, luonnolle kuin ihmisille. Kyllä se vaan aiheuttaa syöpiä ja muuta vaivaa. Ei ole tarkoitus syödä ainakaan päivittäin lihaa!!!!!

      Höpöpuhetta etteikö proteiineja ja kalsiumia voi korvata kasveilla. Palkokasvit ja pähkinät on täynnä niitä! Mm soija on miltei täydellinen kasvi sen kaikkien ominaisuuksien puolesta. Geenimanipuloitu tuskin ei ole... mutta nämä imbesillit lihansyöjät kopeloi ihan kaikkea ruokaa pelkästään tuottavuuden tähden!

    • mahahyväkäs

      Syön punaista lihaa varsin vähän koska liharuoka aiheuttaa voimakkaita vatsaoireita kuten turvotusta, ilmavaivoja, kivuliaita kramppeja. En edes pidä lihasta.
      Uskon myös vakaasti, että myös eläimillä on syöpiä. Siihen en usko, että eläinten syöpiä tunnistattaisiin teurastuksessa, vaan kaikki liha käytetään jos ei muuhun niin jauhelihaksi. Koska syöpien syntymekanismeista ei ole tarkkaa tietoa, pidän todennäköisenä että jotkin syöpätyypit voivat levitä ravinnon mukana, siinä missä muutkin taudit kuten hullunlehmäntauti.
      Proteiinintarpeen tyydytän syömällä kalaa, kananmunia, palkokasveja, pähkinöitä, täysviljaa, maitovalmisteita. Kanaa jonkin verran. Teurasjätteitä kuten nuggetteja en ole koskaan syönyt.
      Lähes kaikki ruoka raaka-aineista itse tehtynä, isompi satsi kerrallaan, useaksi päiväksi. Tonnikalaan ja kalapuikkoihin lankean joskus.

    • perättömiä juttuja

      Väittämiä kun tarpeeksi toistellaan niin ihmiset alkaa pitää niitä tosina eivätkä koskaan vaivaudu ottamaan selvää onko niistä edes mitään tieteellistä näyttöä. Porukka vaan toistelee sitä mikä sopii heidän omaan ideologiaansa.

      • 10+15

        Mistä tiedät, ettei porukat ole selvittänyt taustoja näille ideologioilleen? Siksi osa vegaaneista onkin aikamoisia saarnaajia, kun tietävät asioiden taustoja ja ovat tuskastuneita, kun kukaan muu ei usko/ota asioista selvää...


    • ei lihaton lokakuu

      Jep jep, syökää soijaa! 80% maailman tuottamasta soijasta on geenimanimuloitua. Samalla soijaa syömällä tuhotaan myös sademetsiä.

      Kohduulla lihaa ja kasviksia, niin hyvin menee. Ihminen ei ole selluloosan syöjä. Nauta pystyy parhaiten hyödyntämään heinää. Ja maaperäkin kiittää kun maassa kasvaa heinä.

      • Yuukkis

        Kasvissyöjänä lopetin soijan syönnin juurikin tuon takia ja nyt proteiinit hankin pavuista ja QUORN- tuotteista. : D Suosittelen. Quorn maistuu ja tuntuu suussa hyvältä.


      • Yuukkis
        Yuukkis kirjoitti:

        Kasvissyöjänä lopetin soijan syönnin juurikin tuon takia ja nyt proteiinit hankin pavuista ja QUORN- tuotteista. : D Suosittelen. Quorn maistuu ja tuntuu suussa hyvältä.

        Korjaan siis ei mistä tahansa pavuista vaan isoista valkoisista pavuista ja härkäpavuista.. Nämäkin luomuna vegetukun kautta (saksasta alunperin)


      • ...
        Yuukkis kirjoitti:

        Kasvissyöjänä lopetin soijan syönnin juurikin tuon takia ja nyt proteiinit hankin pavuista ja QUORN- tuotteista. : D Suosittelen. Quorn maistuu ja tuntuu suussa hyvältä.

        Eihän Suomessa saa myydä geenimanipuloitua soijaa.


      • Tietoa.

        Valtaosa soijasta tuotetaan eläinten rehuksi ja se on juuri sitä geenimanipuloitua soijaa. Ihmiskunnolla ei olisi mitään hätaa jos kaikki ryhtyisivöt kasvissyöjiksi.

        "Suurin osa Suomen kasvattamasta viljasta kuluu silti eläinten ruuaksi. Maa-ja metsätalousministeriö laski rehustrategiassaan vuonna 2003, että Suomen peltopinta-alasta yli 80 prosenttia kuluu eläinten rehun kasvattamiseen."

        Ja paljon muuta
        http://www.image.fi/artikkelit/lihan-himo


      • weiopgh
        Tietoa. kirjoitti:

        Valtaosa soijasta tuotetaan eläinten rehuksi ja se on juuri sitä geenimanipuloitua soijaa. Ihmiskunnolla ei olisi mitään hätaa jos kaikki ryhtyisivöt kasvissyöjiksi.

        "Suurin osa Suomen kasvattamasta viljasta kuluu silti eläinten ruuaksi. Maa-ja metsätalousministeriö laski rehustrategiassaan vuonna 2003, että Suomen peltopinta-alasta yli 80 prosenttia kuluu eläinten rehun kasvattamiseen."

        Ja paljon muuta
        http://www.image.fi/artikkelit/lihan-himo

        -se vilja muuttuu lihaksi ,siinä se vitsi. Kummalla jaksat enemmän kilolla rehua vai kilolla lihaa.>??


    • porkkanaa naamaan
    • Närkästynyt

      Höpö,höpö kyllä sitä keksitään kaikkea,kaikki keinotekonen ruoka voi aiheuttaa eri sairauksia,niin kuin voileipä levitteet,rasvatonmaito jen.Jotka ei ole luonnollisesti valmistuneet,riistaliha on kaikkein paras,marjat ja mitä kaikkea sitä löytyy metsästä,mut ei tehtaiten läheltä.

    • kaikki epäterveellis

      siitähän sitä sairastuu, kun ei uskalla syödä kohta mitään...

    • ruisade

      En syö paljon lihaa olen ollut 27 kertaa paastolla. en uskollisista syitä vaan materialistisista syitä , ulkomuoto nääs.
      No syön lihaa 5 päivänä kuukaudessa

    • Yuukkis

      Lopetin lihansyönnin, kun raision rehutuottajat alkoi tilaamaan ulkomailta geenimanipuloitua soijaa (ekat lastit saapui keväällä 2013). Olen lukenut tutkimuksista, että soijan muuntogeeniproteiini sairastuttaa sitä syövän eläimen, ja en tuollatavoin rääkättyä eläintä aio syödä.

    • tinyfarm

      Saadessani nykyisen työpaikan maaliskuussa 2013, lopetin lihan syönnin miltei kokonaan. Työpaikkaruokalassamme ateria maksaa melkein 10 euroa kerta, kun taas salaattibufeesta saa maittavan aterian edullisemmin (2e / 100g). Toisinaan otan salaattiini kananlihaa, mutta punaisen lihan olen jättänyt pois.

      Vietän lihatonta lokakuuta, kunnioitan tätä kampanjaa osallistumalla siihen. Minusta on hienoa, että ihmisiä kannustetaan monipuolisempaan ja terveellisempään ja samalla kestävämpään ruokavalioon. Lihansyöntiä ei ole pakko lopettaa jos niin ei tahdo, mutta on hienoa jos pystyy ajattelemaan laatikon ulkopuolelta ja kokeilemaan muutakin ruokavaliota kuin vain punaista lihaa.

      Pidän 100% lihattoman lokakuun, kun taas sisareni viettää "lisää lihaa lokakuuta" vastapainoksi 'ituhippeilylle'.

    • kaakki

      Vietän lihaton lokakuuta ja pyrin vähentämään lihan syöntiä muutenkin vain ja ainoastaan eettisistä ja ympäristöllisistä syistä. Pidän enemmän elävistä kuin kuolleista eläimistä.

    • 71v

      Läski se on joka miehen ja naisen tiellä pitää.
      Tätä Puskan porukkaa en ole uskonut enään aikoihin ja veriarvot on kohdallaan.
      Kaikkea saa syödä joskus jopa ahmia.

    • Kokeilen nyt lihatonta lokakuuta. Haluan esim nähdä, vaikuttaako vaikkapa yleiseen vireystilaan jotenkin, minkälaisia vaihtoehtoja on olemassa, ja muutenkin saada perspektiiviä nykyiseen lihansyömiseen ja ruokavalioon, ja niihin liittyviin asioihin.

      Pointtina on kai kokeilla eri vaihtoehtoja, ja yleisestikin kiinnittää enemmän huomiota siihen mitä syö, ja miksi.
      Kyllä tämä kokeilu on nyt jo minua opettanut, joten pidän tällaisia tempauksia hyödyllisinä.

      Kanamunia, maitotuotteita ja eläinrasvoja käytän edelleen, ei ole edes vaikeaa.

      T: sekasyöjä, jolla noin puolet viikosta kasvisruokapäiviä ja puolet

    • Kiitos neuvosta ;)

      Ei pitäisi valehdella ja sotkea säilöntä-, väri-, ja muita kemiallisia aineita väittämiin lihasta!

      Aito liha on huippuravintoa ja LUOMUNA parasta, sitä syönkin aivan vapaasti oman maun mukaan.

      Sikäli ihan hyvä jos muut ihmiset menevät halpaan ja rajoittavat lihan syöntiään, jää meille jotka sitä arvostamme enemmän ;)

      Rajoititko joskus kananmunien syöntiä, entä voin, entä itujen tai kurkkujen, uskoitko väittämään leipä ei lihota?

      Kaikki ruoka aidossa muodossaan on ok, nauti vapaudestasi ja syö hyvin.

      t. en jymäytettävissä...nytkään :P

    • Gctfgc

      En meinaa olla syömättä lihaa. Melkein kaikesta "aiheutuu" syöpää jos oikein tarkasti tutkitaan, välittömästi tai välillisesti. Taisin itsekin nähdä kyseisen ohjelman. Ei se minussa mitään järin kamalia ajatuksia herättänyt, olen nimittäin tiedostanut miten liha lautaselleni tulee ja hyväksyn sen.

    • safasf

      Omilleen muuttamisen jälkeen lihansyönti on vähentynyt PALJON. Opintotuki ei yksinkertaisesti riitä. Protskut saan maidosta, juustosta, kananmunista, soijasta ja suunnilleen kerran viikossa hemmottelen itseäni liha-aterialla. Eläinperäisiä tuotteita tulee syötyä yllättävän paljon, vaikka varsinaiseen lihaan ei olekaan varaa.

      Välimeren maissa eletään pitkään, koska ruoka on vähäenergistä, kasvispitoista ja sitä syödään paljon. Suvussa kulkee myös ties mitä diabeteksiä ja sydänsairauksia, joita yritän ehkäistä jo etukäteen - ja yllätys yllätys, olen sukuni ainoa hoikka ihminen!

    • kasvispata

      Haastan kaikki kunnat, seurakunnat ja muut suurkeittiöt mukaan lihattomaan lokakuuhun ja jatkamaan samaan malliin.

      Helpointa on, kun korvaa jauhelihan tummalla soijarouheella ja makkarakeiton nakit soijanakeilla. Ravintoarvo on sama. Rahaa säästyy soijarouhetta käyttämällä. Ennen muuta säästyy eläinten henkikulta. Kotimaisista sienistä saa paljon proteiinia. Hernekeitosta voi jättää silavan pois tai korvata savustetulla tofulla, joka lisätään jälkikäteen. Olen ollut yli 20 vuotta syömättä lihaa. Laihdutuskuureja ei tarvitse, kun on kasvissyöjä. Ainoat asiat, mitä pitää muistaa, on rauta ja B12-vitamiini sekä D-vitamiini.

      Myös kissat ja koirat voivat käyttää ainakin osin kasvisravintoa. Linssit ja kikherneet ovat myös lemmikkien mielen ja hyviä proteiinin lähteitä. Kissa tarvitsee jonkin tauriinin lähteen. Kasvisravintoa lisäämällä ison koiran ilmastovaikutus pienentyy. Myös kasvispohjaisia kuivaruokia on saatavilla lemmikeille.

    • Terve!

      Kaikki ruoka kohtuudella ja mahdollisimman aidossa muodossa on terveellistä. Hyvälaatuinen liha, kana ja kala ovat perusproteiinien lähteitä, välillä voi pitää pelkän kasvispäivänkin. Terve järki käteen syömisessä, niin ei tarvitse kääntyä höpö-höpö ravintoterapeuttien puoleen ym. puoskareiden puoleen. Myös maitotuotteita kohtuudella ja D-vitamiinia purkista… Ja liikuntaa…

    • hoh hoijakkaa

      Itse moinen juttu ei vaikuta luhan syöntiini. Ihminen on alkujen alusta juuri lihaa syönyt, myös marjoja ja juuria. Hieman kartan leivän liika syöntiä ja sokeripitoisia ruokia. Lihasta saan proteiinin, se on välttämätöntä ihmiselle, tietenkin sen saa muualtakin. Pääasiassa syön lihaa koska se nyt vaan on niin h y v ä ä ! Ei nuo "viralliset" jutut pelota, en edes usko niihin. Muistuu "viranomaisten" tyrkky-kanta mieleen mm. sikainfluenssa aikana.....huh hoijaa. Onneksi kukin itse voi päättää syömisistään!

    • hölyä ja pölyä

      Jeps, olen syönyt lihaa pienestä asti. Kasvoin maalaistöllissä ja siellä oli
      pääruoka lihaa (läskiä) ja pottuja, sekä itseleivottua ruisleipää.

      Johan ne varoitteli leivänkin syönnistä, joten tutkijoilta loppuu kohta
      aiheet.

      Olen 58v. eikä mitään lääkitystä vielä. Liikun päivittäin en kessuttele,
      mutta viinaa otan silloin tällöin. En lopeta lihan syöntiä joidenkin
      aktivistien höpinöiden takia.

      • dtgert

        Eräs tuttuni (60 v) sanoi että muisteli isällään olleen kolestroolin kympin tienoilla. ELi silti ysikymppiseksi. Ei kuollut kuitenkaan kolesterooliin vaan vetäs henkeensä ruokaa jsota sai kouhkokuumeen.
        Kestikö vanha tervaskantokansa paremmin kolesteroolia ko nykyväki? Kole kai on semmosta että se juuttu suoniin jos suonet on jostai syystä hajalla tai tuklehtuneet? Söikö entisvääki semmosta ruokaa joka ei tulehuttanu elimistöä ja piti suonet sileinä?
        Nykyväki jos syö sekä tätä haavauttavaa ruokaa että sitä suonet tukkoon laastaroivaa kolesteroolia niin ei ihme jos yleisin kuolemansyy on sepelivaltimotauti.


    • kysynpähän vaan

      Onko vielä jotain mistä ei saa syöpää?

    • 1010101

      Lihaton lauantai sen pitäisi olla eikä lokakuu.

      • akannauru

        Lauantai tai lokakuu, ihan sama. Hienoa olisi, jos lihankulutus laskisi näin yksinkertaisella tavalla. Ja sitten vaan kaikki ostamaan kotimaista luomua!


    • lihan himo

      En vietä lihatonta lokakuuta. Kasvisruokavalio ei sovi minulle. Tiedän kokemuksesta.

      Ja jos ette halua syöttää lihaa kissalle tai koiralle, älkää ottako kissaa tai koiraa lemmikiksi.

      • jååpajåå

        Ja nämä "eläinrakkaat" ihmiset sitten päättää, että mikä eläin "on mun kamu" ja millä ei ole arvoa eikä oikeutta elämään. Esim minkki ei saa oikeutta elämäänsä vaan kituu koko elämänsä sairaana häkissä. Hanhia pakkosyötetään letkuilla Ranskassa jotta niiden maksa saadaan turpoamaan! Toivottavasti kaikki jotka sitä syö, saavat sairauden joka paisuttaa sisäelimet. Kipu voi olla kova!

        Possut on koiran kaltaisia iloisia ja älykkäitä eläimiä. Kaikilla olennoilla tulee olla oikeus vapaaseen elämään ja toteuttamaan itseään!

        Vammais3t lihansyöjät ajattelee pelkästään mahalla! Sen sanoo Raamattukin.


    • Säästöviikko

      Vähän.Hmm.Mutta jouluna sitten paljon.Hmm.Enemmän.

    • Irti Vihreydestä

      Perusteetonta piipertelyä. Ohitetaan kokonaan.

      Olen lisännyt lihan syöntiä viime aikoina ja painoni on pudonnut kymmenkunta kiloa. Samalla kehon rasvaprosentti on tullut alaspäin. Tällä on merkittävämmät terveysvaikutukset kuin puhtaasti laskennallisilla arvauksilla yhteyksistä syöpään.

      • asdasdsfsefrsrf

        Katsokaa kedon maasaita. Eivät ne ime puskariiniä, kevytmaitoa ja laittilimpskaa ja ovat silti laihoja kuin palaneen hämähäkinseitin varjot. Verta, lihaa ja maitoa vaan syövät. Pitäisikö tämänkin lihavan karrkileivoskansan ottaa vähän mallia heistä?


    • LUE TÄMÄ

      Miettikää mitä syötte, jos teissä on ripaustakaan inhimillisyyttä jäljellä! Meillä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa eläimille kärsimystä, vaikka jotkut teistä ehkä kuvittelevatkin toisin. On niin helppo ostaa se jauhelihapaketti kaupan tiskiltä, kun itse lihan lähdettä ei ole koskaan nähnyt, eikä sitä mitä eläin on käynyt läpi.
      Jos tietäisitte mistä lihanne tulee, ette todennäköisesti pystyisi sitä syömään. Esimerkiksi siat eivät koskaan näe päivänvaloa ja kituvat kopeissaan koko elämänsä. Sioista ei ole myöskään ympäristölle mitään hyötyä (toisin kuin laiduntavista lehmistä), vaan niiden jätökset rehevöittävät vesistöjä, sama homma kanojen kanssa. Eniten ympäristöä kuormittaa kuitenkin naudanlihan tuotanto.
      Suurin osa tuotantoeläimistä maailmassa elää täysin epäinhimillisissä olosuhteissa, siksi esimerkiksi Amerikassa 70% kaikista valmistettavista antibiooteista joudutaan antamaan eläimille.

      Onneksi lihansyönti loppuu maailmasta pian joka tapauksessa. Tällä hetkellä 30% kaikesta maailmassa tuotetusta ravinnosta menee suoraan tuotantoeläinten suihin, ja vain murto-osa tuosta ruoasta päätyy lihana ihmisen suihin. Tuo 30% on siis lähes kokonaan hukkaan heitettyä ruokaa, ja koska väestö kasvaa koko ajan järjetöntä vauhtia, on ihmisten pakko alkaa miettimään miten edes meille länsimaalaisille riittää tulevaisuudessa ruokaa. Jo parin-kolmenkymmenen vuoden päästä liha on niin kallista, että siihen on vain harvoilla varaa. Ja hyvä niin!

      Jättäkää eläimet rauhaan ja tehkää Oikein!

      • P.S.

        Syöpäriski on viimeisin syy miksi ihmisen pitäisi lopettaa lihansyönti, mutta syy sekin.. Kärsineen eläimen liha ei ole terveellistä!


      • Ehkäpä..

        No jos saataisiin siitä laoratoriolihasta ratkaisu. Epäilen, vaikka kustannukset saataisiinkin kuriin, niin kyllä siitäkin joku tulisi kermat päältä kuorimaan, niin sanotusti.


      • zsdfvsdfv
        P.S. kirjoitti:

        Syöpäriski on viimeisin syy miksi ihmisen pitäisi lopettaa lihansyönti, mutta syy sekin.. Kärsineen eläimen liha ei ole terveellistä!

        Vai oisko sittenkin enempi se järetön rokotteien ja prosessoiden lisäaineruuan veto apusyynä syöpien saamisessa?


    • makkaraliha-Pera

      Lihaa ja makkaraa olen syönyt melkein joka päivä viimeiset 64 vuotta ja aio syödä jatkossakin. Naapurin kasvissyöjäituhippi ramppaa kyllä jatkuvasti sädesairaalassa ottamassa "tykityksiä" kasvaimeensa.

      • Aito liha

        Kasvissyöntiin siirtyminen on eri asia kuin lihansyönnin vähentäminen... et sinäkään pidä entcorea samana asiana kuin lauantai-lenkkiä, ethän?

        Kasvissyönti on itse asiassa epäterveellistä. Ihminen tarvitsee ravintoaineita, joita saa vain eläinperäisistä tuotteista. Samoin lihansyönti suurina määrinä on epäterveellistä - italialainen ystäväni äimisteli kun kerroin, että kaikki suvussani kuolevat tupakoimattomina ja kohtuullisesti alkoholia käyttävinäkin jo 60-70 vuoden iässä. Hänen mielestään vasta 90-vuotias oli vanhus. Samaten Suomalaisesta katukuvasta tutut pömppömahat yllättivät ja ällöttivät häntä.

        Mutta Italia onkin juuston, viinin ja kasviksien maa.

        Kun syö harvemmin, niin on varaa parempaan. Ja siitä vähästä nauttii täysin siemauksin. Ukkini aikoihin lihaa syötiin vain harvoin ja sekin salametsästettiin pellolta lautaselle. Turha siis vedota siihen, että 'kun on aina syöty'. Pötyä. Vasta 50-luvulla syntyneet ovat päässeet teollisen, halvan lihan makuun.


    • WBLecter

      Ihmisen rokotteet?

      Siis jos söisin ihmistä, niin minkälaisen coctailin rokotteita ja ym. saisin elimistööni?

    • Epäsosiaalinen mies

      En osallistu kampanjaan. Syön lihaa päivittäin, mitään maultaan parempaa ruokaa ei ole olemassa. Se on ihan sama minulle että miten kauan minä elän, en murehdi etukäteen kuolemaani.

      Lähinnä alkaa hälytyskellot soimaan päässäni kun media kertoo mitä minun pitäisi syödä, miten minun pitäisi elää elämääni. Itse päätän nämä kaikki. Paljon mukavampaa olla hieman itsekäs kuin aina olla hakemassa hyväksyntää muilta.

      En välitä ruokaeläinten kärsimyksistä, ei kuulu minun luonteeseeni murehtia sellaisia.

      • 18 +11

        Eikö huoleta, että pian ei ole resursseja, joilla tuottaa lihaa syötäväksi? Siirrytkö sitten ötökkädieetille?? Joskus pitää tehdä asioita, jotka ei ole ihan niin kivoja kuin haluaisi.


    • 6+5

      Veget sanoo mä en syö lihaa siitä tulee syöpää,mutta vedän röökiä ja viinaa;)

      • öäöä

        Ja polttelee vähä pilvee siihe päälle vielä ja miettii, miksei maailma oo parempi paikka, vaikka ei oo ajanu kainaloitaa viitee vuoteen.


    • Tosi on

      No Pohjois - Koreassa ei aiankaan kuolla syöpään se on tosi.

      • SUO_maalainen

        Suomi = Pohjoisin Korea


    • merisusi

      Olen viettänyt lihattomia vuosia jo 20 ja olen ollut terve, ei flunssia eikä muitakaan kulkutauteja. Kuljen pyörällä työmatkat läpi vuoden ja muutenkin ajelen paljon ympäri kaupunkia fillarilla joutoaikoina. Joudun ottamaan ainoastaan D- ja B 12 vitamiinit purkista, veriarvotkin ovat niin hyvät että käyn 3 kertaa vuodessa verenluovutuksessa. Ikää on pian 57 v. eikä ole ylipainoa.

    • Aivan perseestä

      Kaupunkilaisten snopeilua. Tulee mieleen south park jakso hypridiautoista ;) .
      Maalla tulee hirvenlihaa ym., ja sitä syödään.

    • heppaliha

      Ihan mukavasti menee lokakuu.
      Mites lihattomilla?

      Söin tänään lounaaksi pitsan kinkulla ja meetvurstilla.

      • dsfgbdg

        Minä söin pitsaaa eilen veittellä ja haarukalla.

        PS. Tarkoitit kai että kinkulla ja meetvurstilla maustettua pitsaa söit? ;)


    • Tarkennus

      Ettekö te tajua edes sitä että nimenomaan TEHOliha on ongelma. Riista ei.

      • Tarkennnus

        Mites tuo hiilijalanjälki. Teidän lapsillenne ei muuten ole jäljellä enää mitään syötävää. Että miettikää sitä kun täällä pilkkaatte kasvissyöjiä metukkaisilla sormillanne.


      • dieyou!
        Tarkennnus kirjoitti:

        Mites tuo hiilijalanjälki. Teidän lapsillenne ei muuten ole jäljellä enää mitään syötävää. Että miettikää sitä kun täällä pilkkaatte kasvissyöjiä metukkaisilla sormillanne.

        Syökää vaa kaikki kasvit pois, nii ei jää eläimille ruokaa. Sit eläimet kuolee ja ei oo ruokaa normaaleille ihmisille. Sit kaikki kuollaa.
        Tai ituhipit varmaa vois syyä omaa paskaansa, ei oo paljoo makueroo soijaan ja tofuun.


      • lise doll
        Tarkennnus kirjoitti:

        Mites tuo hiilijalanjälki. Teidän lapsillenne ei muuten ole jäljellä enää mitään syötävää. Että miettikää sitä kun täällä pilkkaatte kasvissyöjiä metukkaisilla sormillanne.

        Hiilijalanjälki on perseessäs.


    • kuningasidea!

      Joo viikko takana, lihat jätetty pois ja korvattu paskalla. Olo mitä mainioin

    • Kansan taso

      En ole vähentänyt, kun en ole koskaan paljon syönytkään. Eläintehtaiden tukeminen ei mahdu maailmaani. Nytkin on puhjennut alkeellinen sota myöhäispingon lääkärin ja tuhansien työvuosien ravitsemustieteen välille. Onko tämä kansan taso? Humpuukiheikit kirjankustantajat, oma "kokemus", ja kaikenmaailman bestsellerkirjailijat edustavat tiedettä. Jos se jotain hyödyttää, niin ainakin heistä tulee entistäkin rikkaampia.

    • poikamies 30

      Liian vähän tulee varmaan syötyä, ku on nälkä nii usein. Helpommin sitä lankeaa hiilihydraatteihin; koettaa niillä vaimentaa nälkänsä.
      En minä lihassa mitään pahaa näe, sokereita ja tärkkelyksiä sen sijaan pitäs enempi välttää, tulee vielä sokeritauti niistäkin.

    • Roskaruokaa

      Punainen liha sulaa päiväkausia. Jos ravinnon haluaa myös käyttöönsä on olemassa parempia vaihtoehtoja.

    • melkein vegaani

      Aiemmin söin paljon, mutta nykyään tykkään kevyemmistä vaihtoehdoista, kala ja soija esim maistuvat. En kyllä rupea lihasta kieltäytymään esim ystävien järjestämissä juhlissa, ennemminkin sellainen "joskus ja jouluna" vegaani. Ja liha jota syön, pyrin ostamaan lähi-luomuna, laadukkaasta tavarasta voi maksaakin enemmän kun ei tartte ostaa joka päivä :)

    • 15 ++14

      Oma kultainen sääntöni on: syö se jonka itse pystyt tappamaan. Tästä kaksikin hyötyä: inhimillisyys elinolojen suhteen pysyy kuvioissa, ja liha on takuu ensiluokkaista.

    • Nissani-Hassani

      Vielä mitä, paskan posket. Pitäs oikeastaan lisätä lihansyöntiä kun tahtoo tulla vaan hiilihydraattia liikaa mässättyä. Lihalla, kermalla, voilla ja laardilla se nälkä pysyy kauan pois, tai siis pysyis. Nämä kasvistyypit tahtoo sen sijaan olla alati nälkäsiä karkkihiiriä; aina suklaa mielessä.
      Kalaakin pitäs syyä kai enempi, vaikkakin se kyllä tuuppaa monesti tuottamaan minulle oksetuksenomaista pahoinvointia. Kauheita on eritoten ne pannulla paistetut pikkukalat, silakoita vai mitä lie. Syön ne aina nopeasti melkein kokonaisina veen kans korvat ja nokka tukittuina ja puistan päätä urakan jälkeen.
      Voisin täyttää mahani lihalla oikeen nälkäsenä mutta en kyllä kalalla, se on huomattavan etovaa. Ei toki kaikki kala oo pahaa: savusiika, suolalohi ja pippuri-porkkana-sipuli-silli ovat oikein hyviä.
      Mutta nyt on tosiaan pakkasessa sen verran paljon hyvää palvattua charolaisenlihaa ettei tässä ollenkaan hinduilemaan aleta. Ei ruuasta nauttiminen syntiä oo. Lisäksi tuli pullo 40-volyymista konjaakkia Kjelmannilta ku ostettiiin niiltä iso paskakärry.
      Ja oi autuutta, jos vielä saisi huulilleen sellaisen nosunluu-eebenpuiseen kirstuun rakkaudella ja ammattitaidolla pakatun, mirhaisiin pellavaliinoihin käärästyn, mainion kuupalaisen kessuvainion annista kasaan rääpästyn reijen paksusen möyhkeän Monttu-Riston nimmarilla sulostetun loistosikaarin, joka höyryvetuurilla, Zeppeliinillä, siipirataslaivalla ja Hoppa-Foordilla postilaatikkooni kuljetettu lopultakin olisi, niin jopas piristäisi tätä pilkkovalotonta lökäkuuta.

      • öäöä

        " Lihalla, kermalla, voilla ja laardilla se nälkä pysyy kauan pois"
        Niin totta


    • asdasdawedawe

      Jou, vaikeilkaa taas oikeen syämmen kyllyyrestä ja syökää vaan HIRMUVALTIAS Monsanton geenimanipuloimaa soijaa nälkääne, minä aattelin panostaa ruuan mättämiseen ku keran maku- ja hajuaisti toimii

    • fdsdfsdf

      En usko lihansyönnin syöpäännyttävyyteen, taitaa olla vaan hiilihytraattiteollisuuen mollauspropagandaa. Mieluummin viettäisin lisäaineetonta lokaa, ja edelleen vaikka marinoimatonta marrasta, tärkkelyssiirapitonta tammea, makeutusaineetonta maalista, soijatonta syyskuuta, eineksetöntä eloa jne.

    • Taantuma

      Lihansyönti on mahdollistanut evoluutiomme kehityksen tähän pisteeseen. Toisinaan tuntuu että ollaan jo liian pitkällä. Aletaan vaan syömään rehua ja käytetään siihen kaikki vapaa-aikamme. Eipä kerkiä sitten enää tuottaa sitä paskaroinaa mitä on joka kaupan hyllyt pullollaan. Palataan kehityksessä 200 vuotta taaksepäin :D

    • akannauru

      Eläimille ihmisten hillitön halu syödä lihaa aiheuttaa monenlaisia riskejä ja haittoja... Itselläni ei ole sisua olla kasvissyöjä, mutta kyllä tässä yhden kuukauden jaksaa. Tosin sorruin töissä kerran makkararuokaan, kun satuin unohtamaan koko lihattoman lokakuun. Mutta ei yhdestä epäonnistumisesta kannata lannistua!

      • asdad

        Tehdasakkara kuuluukin lisäaineisiin eikä mihinkään lihaan, joten saat synninpäästön ja ole hurskaasti siunattu ja puhtonen, aamen


      • asdvsdf
        asdad kirjoitti:

        Tehdasakkara kuuluukin lisäaineisiin eikä mihinkään lihaan, joten saat synninpäästön ja ole hurskaasti siunattu ja puhtonen, aamen

        siis tehdasmakkara


    • JO RIITTÄÄ.

      Lihaton lokakuu ja tipaton tammikuu - aivan kuin liha olisi jokin huumeriippuvuus. Hei haloo, ihminen on syönyt lihaa koko olemassaolonsa ajan ja sille on syynsä.

      Jos et syö lihaa, joudut seuraamaan tarkaan ruokavaliotasi, että saat kaikki vitamiinit ja proteiinit. Suurimmassa osassa kehitysmaita lihansyönti ei ole optio ,rahallisista syistä, mutta jos sitä on, liha maistuu kyllä yhtä paljon kuin länsimaissa. Liha tarjoaa pienessä paketissa sen, mitä vastaan tuhansia vuosia sitten on pitänyt puputtaa kilokaupalla kasvista, hedelmää, pähkinää ja juurta.

      Sen syönti on ollut myös suunnaton evolutionäärinen etu. Puheet paksunsuolensyövistä liittyvät liialliseen lihankulutukseen, eivät lihankulutukseen itseensä. On myös epäilyjä siitä, että lihajalosteisiin lisätyt aineet olisivat pitkälti paksunsuolen syöpien taustalla. Lihansyönnin lopetus on siis aika radikaali ratkaisu ongelmaan.

      Toinen syy lihansyönnistä pidättäytymiseen on uskonto. Joissain uskonnoissa tietyt lihat ovat kiellettyjä, kuten islamissa ja toisissa kokonaan, kuten hindulaisuudessa. Ilmeisesti tämä vihreys kuuluu samaan uskontojen ryhmään ja tämä mikälie tipaton lokakuu on jatkoa kouluruokailujen muuttamiseksi kasvispohjaisiksi.

      Mielestäni uskontoja ei kuulu tuputtaa, jos itse kärsit siitä, että et voi syödä lihaa "eettisistä syistä", lopeta syönti kaiken mokomin, mutta muille ei tarvitse tulla tuputtamaan sitä vaihtoehtoa. Suosittelenkin, että jos ja kun Perussuomalaiset pääsevät hallitukseen, vegaanivaihtoehto poistetaan kaikista julkisesti kustannetuista menuista. Annetaan vihreille ja heidän äänestäjilleen sitä samaa ehdottomuutta, mitä he tarjoavat muille lautasella.

    • kasvit on myrkkyä

      Kun ihminen siirtyi metsästäjä-keräilystä maanviljelyyn, keskimääräinen elinikä laski ja hampaat pilaantuivat.

      • Yuukkis

        Metsästäjä-keräilijä eli keskimäärin 42 vuotta. Meinaat siis, että viljelyllä vähän päälle kolmekymppiseksi... kö?


      • kasvit on myrkkyä
        Yuukkis kirjoitti:

        Metsästäjä-keräilijä eli keskimäärin 42 vuotta. Meinaat siis, että viljelyllä vähän päälle kolmekymppiseksi... kö?

        Arkeologisten aineistojen mukaan asia siis on noin (keskim. elinikä laski). Kun kellään ei ollut modernia terveydenhuoltoa.


      • kasvit on myrkkyä
        Yuukkis kirjoitti:

        Metsästäjä-keräilijä eli keskimäärin 42 vuotta. Meinaat siis, että viljelyllä vähän päälle kolmekymppiseksi... kö?

        Hampaat tuhosi vilja.


      • Yuukkis
        kasvit on myrkkyä kirjoitti:

        Hampaat tuhosi vilja.

        Et varmasti tiennyt, että pitkäikäisistä ja terveistä kasvissyöjistä moni välttelee viljaa kuin ruttoa. : D Viljaa syyttäessäsi älä syytä kaikkia kasveja.

        Itse välttelen viljatuotteita. Ruokani on pääosin Quornia/papuja ja salaatteja. Mahdollisimman raakaa ruokaa, se pitää kehon vitaalisena. Pitkään keitetty ja haudutettu ja paistettu mössö täyttää mahan, korkea lämpötila tuhoaa vitamiinit.

        Googlatkaa raw food. Luette yllättävän hyvistä terveysvaikutuksista.


    • En oikein ymmärrä tuollaista linjaa.
      Hirvenlihakeittoa on kaapissa (ammuttu just) mutta myös lautasella on vihanneksia, esim. vihreetä salaattia, tomaattia plussana myös monivitamiini ja kalsium.

      Porkkanat tosi hyviä kun ne samalla vahvistaa hampaita.

    • kaveri

      Joo, mä en vietä lihatonta lokakuuta yrittävät raukat pelotella meikäläisii. Kyl, sitä kaikella pelottelevat, mut minuun ei sellanen vaikuta jos, kaikki uskoo niin ei sitä uskaltais enää mitään syödä. Viherpiipertäjät on yks ryhmä ku he elävät iduilla ja muulla siemenillä linnunruokaa sanon minä kyl, se niin on, että kunnonliharuokaa sen olla pitää sillon ku sitä saa vaik harvemmin, mutta kuitenkin. Joten syödään lihaa vaan puheista viis.

    • parasta ennen

      Lihansyönti vähenee automaattisesti iän myötä ainakin minulla.Liha maistuu kyllä hyvältä edellen mutta halu syödä vähenee.olen ollut seka syöjä koko ikäni ilman rajotteita ja olen ihan tyytyväinenvalikoimaan.En kuitenkaan syö eineksiä enkä valmisruokia yleensäkään.Kuulosti kyllä huolestuttavalta että Valio vie venäjälle parempaa jukurttia kun mitä meille tarjotaan en syö makeutettuja jukurtteja myöskään kun ne on liian makeita.Kasvissyöntiä yksin en voisi omalle kohdalleni ikinä ajatella siinähän joutuisi syömään pillereinä puuttuvia aineita.Ja nämä eläinaktivistithan on oma lukunsa,vaihka kulkeevatkin nahkakenkissä.

    • Terveellisempi olisi Tärkkelyksetön Tammikuu.

    • 19+7

      Eihän lihattoman lokakuun tarkoituksena kai ollutkaan kehoitta ihmisiä luopumaan kokonaan lihansyönnistä (jokainen toki tekee omat päätöksensä), vaan kiinnittämään huomiota siihen kulutettuun määrään. On ihan totta, että kyllä tuota ihminen on ollut sekasyöjä jo vaikka ja huur kauan, mutta ei ole koskaan ikinä lapannut sitä pihviä naamariinsa sillä vauhdilla mitä nykyään.

      Tehotuotanto ja elintarviketeollisuus tässä niitä suurimpia rosvoja ja saastuttajia on. Se on minusta hienoa, että ihmiset ainakin pikkuhiljaa alkavat ymmärtää näitä asioita. Se ehkä saa myös aikaan sen, että ihmiset myös kiinnittävät enemmän huomiota siihen mitä suustaan alas nielevät.

      Luomutuotanto, lähiruoka ja vapaana kulkenut riista ovat mitä parhaimpia valintoja. Ovat kalliimpaa toki, mutta laadusta on myös valmis maksamaan. Tässä siis suurin syy sille miksi henkilökohtaisesti rajoitan omaa lihansyöntiäni. Sen sijaan, että ostaisin sitä nauta-sikaa jauhettuna pari-kolme kertaa viikossa, säästän sitä varten, että ostan laadukkaampaa lihaa kerran pari kuukaudessa.

      Ja lihaa tulen syömään niin kauan kuin sitä on vain mahdollista saada. Tosin tällä nykymenolla ja vauhdilla jää nähtäväksi se, että kuinka kauan tämä maapallo kestää nykyistä lihatuotantoa. Älyttömintä vielä sekin, että suurimmissa ns. kasvukohteissa ihmispopulaatiota ajatellen pääpainotus ravinnossa on kasvispainotteinen. Lihamässäys kun tahtoo rajoittua pelkästään "rikkaisiin länsimaihin".

    • asdcasd

      Miksi just ikävä lokakuu pitäs vietää syömällä ikävää kasvisruokaa. Lihaton lokakuu on silloin lohuton likakuu

    • mintturi

      Kasvissyöjänä vietän kaikki vuoden kuukaudet lihattomina. Hyvä idea muillekin. Kasvisruoka on eettisesti kestävää ravintoa, takaisi paremmin ravinnon kaikille maapallon asukkaille, on terveellisempää ja maukkaampaa. Siksi.

    • Turhaa lihankulutust

      Itse en syö punaista lihaa, joten Lihaton lokaluu on Ok. Voin suositella kaikille muillekin. Lisää vaan porkkanoita ja muita kasviksai sekä hedelmiä, niin hyvin menee ja terveys on voitolla. Aikuinen ihminen ei punaista lihaa tarvitse.

      • lulz

        LOL


    • igkiguiy

      itseasiassa aivan V***n sama.minä syön mitä on tarjolla

    • 4+15

      "Lihaton lokakuu"

      vttu on ihmisillä jutut

      • ...

        Älä muuta sano.. nää maailmanparantajat on kattonu vähä liikaa telkkarii ja uskoo kaiken mitä siellä sanotaa. Kiitos tästä Riku .___.
        Seuraavaks vois tulla vaik vaatteeton helmikuu, ku kehitysmaitten lapsillakaa ei oo vaatteita, nii voitas osottaa vähä myötätuntoo. Ja vaik vedetön heinäkuu ym


    • ei ei porkkanoille

      Paimion Parantolassa tehtiin aikoinaan tutkimus, missä tupakoitsijoille syötettiin porkkanoita ja sitten taas ei. Tuloksena oli, että porkkanoiden syönti ei vähentänyt sairastumista syöpään vaan ihan päinvastoin. Kovinpa ollaan oltu hiljaa tuosta tutkimuksesta sittemin.

    • kanadansuomalainen

      Lihaton lokakuu. Tipaton tammikuu. Mitä vielä. Ikäni olen syönyt makkaraa. Asutiin lähellä Karjakunnan teurastamoa. Maitokannulla haettiin sieltä veljen kanssa sisälmyksistä keitettyä keitto, jonka nimi oli Mielikeitto. Oksettaa, kun muistelee. Nälkä oli ja lähti sillä.

      Ei ole kolestrolia, sokeritautia, mutta Suomen makkara ei ole enää mitä oli ennen. Nakit, huomattiin huonoiksi. On sitä purastu makkaraa, Jätkän väärää ja hyvää oli.

    • LIHAA VEGAANEILLE

      HYVÄ ETTÄ MEILLE MUILLE JÄÄ ENEMPI SYÖMISTÄ. TOIVOTTAVASTI JATKATTE PITKÄÄN JA SAATTE SAMALLA PUHTAAN OMANTUNNON

      • fuckyouhippies

        Niimpä ituhipit! Pitäkää te vaikka lihaton loppuelämä, mutta älkää saarnatko siitä muille!


    • kotkotkoot

      toivoisin että pystyisin kahteen lihattomaan päivään viikossa. jos ei muuta niin senkin takia että suurteurastamoissa eläimet ei voi hyvin eikä luonto voi hyvin, on myös liian paljon fuskia lihan kanssa niin kuin jokainen tietää.

      ei kaikilla ole varaa ostaa luomua... eikä liha ole terveellistä jos sitä syö liikaa, ihan samoin kuin alkoholi, kohtuus kaikessa. valmisruuissa niin kuin hampurilaisissa voi vain kysyä mitähän ne sisältää ?
      punainen liha mätänee mahassa.
      eikö se ollut niin että ulkomailta tuotua lihaa sai kutsua kotimaiseksi jos se vain ensin marinoitiin ? eu sääntö.
      täällä joku sanoi että liha ilman nitriittiäkin oisi punaista, ei pidä paikkansa siinä mielessä että kuinka tuoretta liha enään on kun se tulee kauppaan ? lihahan pakataan sillain että se säilyy pitempään.
      pois kaikki lisäaineet lihasta niin kuin musutakin ruuasta niin ehkä se on sitten terveellisempää.

    • jauhettu jäillä

      Liha on sellaisissa hinnoissa, että lihatonta täällä on vietetty jo pidempään.

      Ihan sika-nautakin maksaa 8 e/kg! Ja tuokin on sellaista kuohulihaa, pannuun kun pistää 400 g, niin ainakin 1 dl kiehuhuu vettä ulos, vaikkei jauhelihaa ole edes pakastettu - muka!

    • kanadansuomalainen

      Käytän sikaa, kanaa ja kalaa. Vasikkaa, mutta kallista ja vaikea löytää. Lammasta, sama juttu. Kerran tai pari viikossa laitan jotakin pastaa, sieniä ja paprikoita, paljon valkosipulin kynsiä ja sipulia muutenkin.

      Voisin elää riisillä ja vihanneksilla. Thai ja kiinalainen ruoka on herkkua. Punaista lihaa en osta juurikaan, paitsi T luu pihvi joskus on poikaa.

      Yhteen aikaan hölötettiin, älä syö munia, älä syö voita, Nyt oikein kehoitetaan, että keho saa valkuaista. Maanviljelijät ja kauppiaat kärsivät, kun joku ilmoitettiin että ruisleipäkin ei ole hyväksi.

      Siasta teen kaalikääryleet, pullat, lihapiirakat. Kaali tarvitsee sikaa. On edullisempaa ostaakin.

    • Terveellisesti

      Liha sisältää syövän siemenet, kirjoitti E.G:W 1800 luvulla. Hän sai Jumalalta näyn, että jos ihmislapset eivät söisi lihaa, syövät lähes poistuisivat heidän keskuudestaan. Englantilaisissa tutkimuksissa 1990 luvulla kerrottiin, että ainakin kuuteen eri syöpälajiin on syyllisenä liharuuat.

      Hyvin pärjää ilman lihaa, kun varmistaa proteiinien saannin kasvikunnasta.

    • popsipopsinakkia

      Osta grilli makkaraa tai lenkkiä niin takulla et syö LIHAA :D :D

    • ...

      Hei maailmanparantaja-ituhipit, ette oo true ekoterroristeja eivaa siis luonnonlapsia (ja omasta mielestänne parempia kuin muut), kun käytätte tietokoneita tai älypuhelimia, muuttakaa nyt äkkiä metsään, nii maailma kiittää teitä!

    • hehhhee

      Vaikka metukkahihhuleilla ei ole järkeviä argumentteja teholihan puolesta, niin näköjään täytyy muuten vaan jatkaa määkimistä.

    • Hmmm...

      Joku valittaa lihan hinnasta, mutta kasviksetkin maksavat maltaita, ainakin kotimaiset. Puuro, leipä ja makaroni ovat edullista ravintoa, mutta eihän niistä pelkästään saa kaikkia ravintoaineita.

      Joku on väläytellyt, että hyönteisten syönnissä voisi olla ihmiskunnan tulevaisuus. Olisitteko valmiita pistämään poskeenne marinoituja koppakuoriaisia tai matoja?

    • kaveri

      Hei, minulla on idea lakataan syömästä kokonaan. Miks syödään kun kuitenkin kuollaan? Me köyhät emme oikeastaan syö mitään just sen verran et henki pihisee. Kyl sit varmaan olis ne kaik ilosii ku köyhät kuolis pois ja ei olis enää ruokajonoja herrojen häpeä pilkkuja olemas sit näkyis vaan hyvinvoivia hyväosasia. Uskokaa pois vaan näin tulee viel käymään. Ei tää yhteiskunta köyhiä halua katella me ku ollaan tuottamattomii kansalaisii. Joten ei mull oo muuta ku hastala vista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      37
      4906
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      82
      3496
    3. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      30
      2943
    4. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      61
      2915
    5. Suuri tulipalo

      Missä mikä palaa?
      Kiuruvesi
      8
      2737
    6. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      55
      2270
    7. Miksi haluat pitää estettynä mutta täällä puhut?

      Eikö olisi parempi puhua ihan kasvotusten?
      Ikävä
      38
      1763
    8. Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!

      Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….
      Kotimaiset julkkisjuorut
      9
      1690
    9. Mies! Lupaatko

      enskerral kertoo mis mennään..? :D <3
      Ikävä
      18
      1681
    10. Maailmassa monta

      On ihmeellistä asiaa. 😮
      Ikävä
      16
      1574
    Aihe