Ensimmäinen kerta seksiä synnytyksen jälkeen?

eka kerta

Itselläni synnytys vasta edessä, mutta aihe kiinnostaa. Olisi kiva, jos edes te jotkut viitsisitte vastata :)
- Saitko synnytyksessä repeämiä emättimeen tai muualle?
- Milloin kokeilitte miehesi kanssa ensimmäisen kerran seksiä synnytyksen jälkeen? Tuntuiko erilaiselta, tarvittiinko liukuvoidetta jne? Oliko jälkivuoto jo loppunut? Oliko kivuliasta?
- Entä määrällisesti, oliko seksiä synnytyksen jälkeen saman verran kuin aikaisemmin?
Jos haluatte kertoa jotain muutakin aiheeseen liittyväää :) Tiedän kyllä että tämäkin on niin yksilöllistä, kuka aloittaa milloinkin ja keneen sattuu keneen ei..

14

3284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minn85.

      Synnytys oli viime joulukuussa, joten siitä on nyt n. 10kk aikaa. Katotaas miten muisti toimii.:D

      - Toisen asteen repeämät emättimeen ja välilihaan, ei epparia. Tikattiin reilu puol tuntia, joten kyllä siellä niitä tikkejä tais muutama olla..

      - Seksiä oli ekan kerran tasan kaks viikkoa synnytyksestä. Jälkivuoto oli loppunu. Liukkaria ei tarvittu. Tuntuihan se erilaiselta. Jotenkin..pehmeemmältä.:D Paremmalta, kuitenkin. Emättimen puolella ei tuntunut mitään poikkeavaa, mutta tuo välilihan repeämäkohta hiukan kirpas ihan alussa.

      - Kyllä sitä seksiä on harvemmin kuin ennen lasta. Mutta ei johdu synnytyksestä/repeämistä, vaan ihan siitä ettei vaan jaksa.:)

      Ehkä ei ihan järkevää ollu niin pian aloittaa seksiä uudestaan. Olis nyt edes odottanu, että varmasti kaikki tikit on sulanu. Nykytilanteesta sen verran, että välillä välilihan arpi kiristää. No aika luonnollista, arpikudosta siellä kuitenkin on. Ajan kanssa kyllä jo helpottanut jonkunverran.

    • Riikkanen,m

      Reilu vuosi synnytyksestä.
      Ei tullut repeämiä, joku sisäinen nirhauma vaan mille ei tehty mitään.
      Seksiä ekan kerran 2 kk synnytyksestä, halusin odottaa jälkitarkastukseen.
      Tuntui juurikin pehmeämmältä kuin ennen, seksiä pari kertaa viikossa. Sitten alkoi paha kuivuus ongelma imetyksen lopettamisen jälkeen, alapää kuin Saharan autiomaa!! Seksi siis unohdettiin vähäksi aikaa kun oli niin kivuliasta.
      Nykyään seksiä 3-4 kertaa viikko, alapään "pehmeys" kadonnut ja seksi samanlaista kuin ennen lasta.
      Ei siis kannata säikähtää jos aluksi tuntuu erilaiselta, itselläni meni siis melkein vuosi että koen alapään olevan ennallaan...

      Tsemppiä synnytykseen!!:)
      Ps. Itse suosittelen vakaasti aloittaa seksin vasta jälkitarkastuksen jälkeen, antaa alapäälle aikaa palautua ja toipua!!

    • äippä27

      Synnytyksessä syvät toisen asteen repeämät sisälle emättimeen (ulos vain nirhaumia). Tikattiin puolitoista tuntia spinaalipuudutuksessa leikkaussalissa ja tikkejä kolmeen eri kerrokseen. Lantionpohjanlihaksia repesi ja sisäinen väliliha lähes kokonaan ja oli kuulemma millistä kiinni ettei sulkijalihas revennyt.

      Yhdyntä kielto jälkitarkastukseen saakka. Jälkitarkastuksessa tarkistettiin repeytymien parantuminen, tikkien sulaminen ja arpikudoksen määrä.
      Kaikki oli hyvin ja saatiin lupa kokeilla yhdyntää kun siltä vain tuntuu.
      No empä olis aikaisemmin halunnutkaan kun kipujen takia kykenin ekaa kertaa istumaankin vasta 4 viikon kuluttua synnytyksestä ja silloinkin vain toisella kankulla :D

      Ekaa kertaa koitettiin 3 kk synnytyksestä ja siihen jäi sitten nekin kokeilut. Sattui aivan hel****ti ja mies ei päässyt alkuunkaan sisälle asti. En imettänyt ja gynekologin mielestä limakalvonikin olivat ihan normaalit kun yhdyntäkipujen lomassa kävin uudelleen yksityisellä tarkastamassa tilanteen 4 kuukauden kuluttua synnytyksestä.

      No seksiä oli 1 kerran kuussa ja tämäkin vain kokeilua. Muuten läheisyyttä oli muutaman kerran viikossa.

      8 kuukauden kohdalla huomasin suunnan menevän parempaan. Onnistuttiin yhdynnässä ensimmäistä kertaa niin että päästiin jopa loppuun asti. :) Kipua tuli vain alussa, mutta kun vain purin hammasta kipu jonkin ajan kuluttua.
      Tästä hetkestä seksiä olikin jo 2 kertaa kuussa :D

      Nyt 10 kuukautta kulunut ja alkaa alakerta olla entisellään. Kipua tuntuu alussa enää vain ihan vähän, mutta en kutsuisi enää edes kivuksi. Seksi tuntuu hyvältä ja voin sanoa et paremmalta kuin ennen. :D Nyt seksiä 2-3 kertaa viikossa eli aika samalla lailla kuin ennen.

      Silloin kun kipua oli vielä niin liukuvoiteesta ei ollut apua.

    • fisutt

      Ensimmäinen synnytys:
      - 4 pintarepeämää, kaksi emättimeen ja kaksi häpyhuuliin
      - 2 viikkoa synnytyksen jälkeen, jälkivuoto ei ollut loppunut, ei tarvittu liukuvoidetta, ei sattunut kuin vähän yhden tikin kohtaan joka muutenkin kiristi. Tuntui vähän erilaiselta, mutta ei huonolla tavalla.
      - määrällisesti oli normaalia harvemmin, kun imetys itseltäni vei haluja.

      Toinen synnytys:
      - yksi nirhauma jossa yksi tikki
      - 4 vkoa synnytyksen jälkeen, olisi voinut aiemminkin, mutta oli niin paljon muutakin uutta tilanteessa ettei jaksanut, ei tarvinnut liukuvoidetta ja tuntui ihan normaalilta, vähän oli kyllä tarvetta lantionpohjanlihastreenille, jälkivuoto ei ollut loppunut
      - määrällisesti edellistäkin vähemmän, imetysajan (11kk) jälkeen taas kiinnosti ihan toisella tavalla

    • 98ey3r87yr

      se on totta että on ihan yksilöllistä, kuinka pian on valmis seksiin synnytyksen jälkeen. suositeltavaa on, että vuodot ovat loppuneet, tai enää hyvin niukat, mutta jos vuoto ei haittaa niin tokihan sitä voi kokeilla. Itselläni jälkivuoto oli vähän epämiellyttävän tuoksuista, vaikka peseydyin joka vessareissulla, enkä sen takia halunnut seksiä. vuodon määrä ja kestokin on ihan yksilöllistä. omien tuntemusten mukaan siis, eikä kannata vaan miehen mieliks alkaa, jos ei itsestä vielä siltä tunnu.
      väliha useimmiten leikataan, ettei se repeä, mutta jos synnytys on nopeatahtinen ja vauva päättää tulla puoliväkisin maailmaan, niin repeytymisiäkin voi tulla. Eihän näitä asioita voi aina etukäteen suunnitella, miten menee, sitten sen näkee vasta kun synnytys on ohi.
      liukkaria kannattaa varata ekoille kerroille, ja rento olo, paikat voi olla ja varmaan useimmiten onkin arat ja sitä alkaa jnnittämään. jos sattuu ja muutenkin tuntuu epämukavalle, niin ei kannata väkisin jatkaa, vaan kokeilla parin päivän päästä uudelleen.
      vauvan tulo vaikuttaa seksielämään ainakin ekan vuoden ajan. me äidit saamme synnytyksessä jonkinlaisen tutkan päähämme, elämme vauvan tarpeiden mukaan, ja sen takia voi olla vaikea keskittyä rakasteluun. sitä huomaa kuulostelevansa koska vauva herää, ja miettivänsä, että ehtiikö tässä nyt mitään ja mitä jos ihan pikasesti jne.. saatat myös olla niin väsynyt, että haluat nukkua silloin kun vauvakin, että jaksat herätä kun sekin herää, eikä seksi ehkä ole kymmenen ensimmäisen asian joukossa mitä mielessä liikkuu.

      kannattaa jo etukäteen miehenkin kanssa jutella, että se rakastelu saattaa jäädä kesken joskus vaikket niin haluaisikaan, lapsi herää tai et itse kykene keskittymään jne. eipä se vauvan itku ainakaan sitä kiihotusta lisää :)

      kun vauva kasvaa ja alkaa nukkua pidempiä yöunia, niin seksielämäkin siitä asettuu uomiinsa. eihän se täysin samanlaista ole enää lapsen synnyttyä, mutta kyllä siitä ihmiset on silti selvinneet, ja saaneet lisääkin jälkikasvua aikaiseksi.

      • ....................

        Tuosta episotomiasta sen verran että se tehdään nykyään vain ihan oikeasti tarvittaessa.
        20 vuotta sitten oli aika yleinen tapa mutta episotomia haavan on todettu parantuvan hitaammin ja huonommin kuin luontainen repeytymä, joten sitä ei enää tehdä kuin harkiten.

        Muuten edellinen kirjoitus sisälsi paljon hyviä asioita!


      • Minn85.
        .................... kirjoitti:

        Tuosta episotomiasta sen verran että se tehdään nykyään vain ihan oikeasti tarvittaessa.
        20 vuotta sitten oli aika yleinen tapa mutta episotomia haavan on todettu parantuvan hitaammin ja huonommin kuin luontainen repeytymä, joten sitä ei enää tehdä kuin harkiten.

        Muuten edellinen kirjoitus sisälsi paljon hyviä asioita!

        Mut jotenkin yllätti se, että vaikka vauva piti auttaa imukupilla ulos niin epparia ei tehty. Jotenkin sellanen ajatus oli, että siinä kohtaa se tehdään aina. No en valita, päinvastoin. Toisen asteen repeämät tuli, mutta hyvin parani ja äkkiä.:)


      • ....................
        Minn85. kirjoitti:

        Mut jotenkin yllätti se, että vaikka vauva piti auttaa imukupilla ulos niin epparia ei tehty. Jotenkin sellanen ajatus oli, että siinä kohtaa se tehdään aina. No en valita, päinvastoin. Toisen asteen repeämät tuli, mutta hyvin parani ja äkkiä.:)

        Niin luulis että juuri imukuppisynnytyksissä ja muissa joissa tarvitaan apua vauvan ulostuloon tehtäisiin episotomia. No tuskin sua harmittaa ettei tehty :)

        Itseäni pelotti että se tehtäis, mutta onneks ei.


      • weertys
        .................... kirjoitti:

        Tuosta episotomiasta sen verran että se tehdään nykyään vain ihan oikeasti tarvittaessa.
        20 vuotta sitten oli aika yleinen tapa mutta episotomia haavan on todettu parantuvan hitaammin ja huonommin kuin luontainen repeytymä, joten sitä ei enää tehdä kuin harkiten.

        Muuten edellinen kirjoitus sisälsi paljon hyviä asioita!

        synnytin 10 vuotta sitten edellisen kerran, ja silloin leikattiin, varuiksi, ettei tule repeämiä, näin kätilö sanoi. sekin voi olla kätilön tavoista kiinni, leikkaako varuiksi vai, sillä hetkellä se tuntuu niin vähäpätöiseltä asialta, että sitä ei edes sen kummemmin ajattele. tai itse en ainakaan vaivannut sillä mieltäni. Hyvä tietää, jos nyt toisella kerralla ei leikatakkaan, osaa varautua siihen eri lailla


    • aloittaja vain

      Hei, tosi kiva että vastauksia on tullut useampia :)

      Eli nykyisin siis ei välilihaa mielellään leikata, vaan annetaan revetä itsestään?
      Entä istuminen synnytyksen jälkeen, onko kuinka hankalaa vai onnistuuko ollenkaan? (Ymmärrän että tähänkin vaikuttaa repeämisten määrä jne..)

      • Äippä27

        No minä tuolla kirjoitinkin jo. Mutta siis istuin 4 viikon päästä ekan kerran ja sillonkin vain toisella kankulla. 6 viikkoa tais mennä et kykenin istumaan koko painolla :)
        Nykyisin episotomia ei ole niin rutiininomainen! Tosiaan luonnollinen repeytymä paranee nopeammin kuin leikkauksesta koitunut haava. Joten tässä lienee syy. Moni ystäväni on tässä lähivuosina saanut vauvoja itseni lisäksi ja kenelläkään ei ole leikattu välilihaa. Olen muutenkin ainut ystäväpiiristäni jolle koitui pahat repeämät, muut ystäväni istuivat jo viikon kuluttua ihan hyvin.


      • Minn85.

        Mulla tuli ne toisen asteen repeämät ja muutama eka päivä istuin kallellaan toiselle kankulle. Oltiin synnytyksen jälkeen 9pv sairaalassa ja kotiintullessa istuin ihan normaalisti jo.

        Tapauskohtaista, tosiaan.:)


    • anney.d

      Minulle tuli synnytyksessä 6:n tikin repeämä, kauhistuin synnytyksen jälkeen mutta kätilö kertoi sen olevan suhteellisen pieni repeämä! Ponnistusasennolla sanotaan olevan vaikutusta tähän! Itse synnytin kontallani, tästä voi varmaan lukea jostain jos kiinnostaa. Seksiä kokeiltiin ekan kerran noin 2kk synnytyksen jälkeen, jälkitarkastuksessa oli käyty. Ekan synnytyksen jälkeen pelotti seksi ja jälkitarkastuksen jälkeen olo oli varmempi, koska kaikki oli ollut ok. Repeämän arpi tuntuu yhä seksin alussa (nyt 4,5kk synnytyksestä) mutta seksiä on noin pari kertaa viikossa ja seksi on ehkäpä parempaa kun ennen! :)

    • Kökköalapää

      Mulla tuli synnytyksessä 3.asteen repeämä, sulkijalihas katkesi. Ensimmäiseen kolmeen kuukauteen ei seksi kyllä käyny mielessäkään kun koko alapää oli kipeä ja kauhea paineen tunne. Eka kerran kokeiltiin 3kk synnytyksestä kun olin käynyt jälkitarkastuksessa. Liukkaria käytettiin, silti sattui ja kiristi. Seksiä oli aika harvoin juuri siksi kun sattui ja itkin menetettyä seksielämää. Nyt seksi sujuu ihan hyvin, on ehkä jopa parempaa kuin ennen synnytystä. Alapää ei silti palaudu enää entiselleen vaikka ulkoisesti näyttää ihan samalta. Synnytyksestä mennyt jo vuosi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3434
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      563
      3229
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2892
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2082
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1855
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      141
      1477
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe