ex ravuri mikä kuolain ?

inka1995

Moi ! Omistan nyt ex ravuri orin ja meillä alkaa olla kuolain ongelma. Nyt hepolla on käytössä normaali nivelkuolain. Oon nyt kahden välillä. Mulla on oliivikuolaimet ja olymppiat. Joka tapauksessa vaihdan nivelen. Heppa on todella säikky ja kerran lähti ihan kunnolla. Heppa ei rentoudu myöskään yhtään. Menee pää ylhäällä ei rentoudu. En haluisi myöskään mitenkään satuttaa hevosen suuta. Kumman siis otan käyttöön Oliivikuolaimet vai nivelolymppiat 14.5 ?

9

1673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-ravuri hoitsuna

      Hankala Kysymys, Itse ratsatamallani ex-ravuri lämppärilllä on ihan tavallinen nivel.
      Sekin on välillä hieman hankala ratsataa mutta kaikki menee yleensä ihan hyvin kun koittaa itse ensin rentutua..Voisit ensin juoksuttaa hevostasi irtona jos sinulla on kenttä tai vastaava alue joka on tasainen ja aidattu..saisit siltä enimmät höyryt pois ennen ratsatusta. Ja kokemusta on irtojuoksuttamisesta,että siinä voi saada syvemmän suhteen hevoseen ja lopulta huomata hevosen seuraavan itseään kentällä ilman mitään narua..tämä vastaus meni vähän ohi aiheen,mutta siitä voi ola hyötyä ratsastusongelmissa.

      • inka1995

        Tuota juoksutusta olen kokeillut mutta en ennen ratsastusta täytyy kokeilla :)
        Tänään taas koitti lähtee lapasesta. Ärhh. En ole vielä päättänyt kumman otan laitan varmaan olymppiat maanantaina katotaan miten sujuu.


    • ---

      Olympia on äärimmäisen huono vaihtoehto ex-ravurille. Ravurit on tyypillisesti muutenkin etupainoisia ja olympialla saat sen vain entistä pahemmin kaatumaan eteen.
      Nivelkuolaimen sijasta kannattaa harkita kolmipalasuuosaa. Monille kolmipala asettuu suuhun paremmin. Ryntäily voi johtua kivusta, joka tulee kun nivel tökkää kitalakeen.

      Rentous ei tule kuolaimella, vaan oikealla ratsastuksella. Ymmärtäähän hevonen varmasti ohjas- ja istunta-avut, oletko ne sille opettanut?

      Jos hevosella on liikaa energiaa, vähennä ruokintaa ja juoksuta ennen ratsastusta. Opeta hevoselle myös yhdenohjan pysäytys ja treenaa vain aidatulla alueella.

    • exravuri-----

      Moikka!

      Mulla on sama ongelma..
      Tein virheen ja otin olympian käyttöön.. Nyt hepo painaa koko ajan kädelle! Koska olympia painaa kitalakeen ikävästi jos ohjat ovat kireällä!
      Eli en suosittele olympiaa..

      Mä en tiiä mitä kuolainta kokeilisin..

      Heppa on kans tosi kuuma,herkkä,kova suustaan ja painaa kädelle.. koko ajan meno päällä! Eikä myöskään rentoudu..

      Olisko mulle vinkkejä?

      • exx1

        Mulla ex ravuri lämppärillä ihan perus nivel. Hankala tapaus myös tämäkin ja hermoja täytyy kyllä löytyä tooosi paljon. välillä on päiviä että hommat sujuu,mutta välillä taas ei halua mitään tehdä. Omalla hepalla saa olla todella tarkka istunnan kanssa että rentoutuu ja etenkin millainen pohja on alla.Itse en kenttää omista niin parhaiten menee pellolla (jossa myös on rentona alusta asti). Aluksi oli myös ongelmana pään viskominen/piti päätä korkealla,mutta juoksutuksella sivuohjien kanssa saatiin korjattua hyvin. Myös aluksi minunkin lämppäri olisi halunnut vain mennä,mutta kun laitoin ns. kentän rajat pellolle missä piti pysyä niin huomattavasti helpotti hahmottamista missä mennään ja loppui nämä "äkkikäännökset". Se kun aluksi myös reagoi kääntymisiin turhan rivakasti..(Tietysti eihän nuo puomit/ämpärit ym pidättele jos se tosiaan haluaa vaan mennä)..huonosti kuvailtu,mutta jospa joku edes ymmärtäisi.


    • perusasiat kuntoon

      Tarkistakaahan ihan ensin ruokinta. Eihän hevonen saa mitään energiarehua (esim. kauraa)?

      Sitten liikutus. Kaikki hevoset on yksilöitä, mutta reippaat menijät vaativat yleensä liikutuksen 6 päivää viikossa (vapaapäivät eivät saa olla peräkkäin). Jotkut hevoset myös vaativat sen että niiden on päästävä menemään täysillä välillä - jos menet aina vain käyntiä niin energia kasaantuu ja kasaantuu ja lopulta hevosesta tulee vaikeasti käsiteltävä.

      Kun hevonen ryöstää niin sitä ei pidättele varsinaisesti mikään kuolain. Jos hevonen toimii normaalitilanteessa hyvin nivelellä niin älä vaihda. Turrutat vain hevosen suun turhaan ja kohta sulla on jotkut kankikuolaimet käytössä.

    • Agrologi amk

      Kävisikö olympia kahdella ohjalla. Eli yksi ohja siihen isoon renkaaseen, jolloin kuolain vaikuttaa likimain kuten nivelkuolain. Ja toinen ohja alimpaan renkaaseen. Normaalisti ratsastaessa alempi ohja saa olla ihan löysä, mutta kun hevonen yrittää lähteä viemään niin saat tällä "kovalla ohjalla" hevosen hallintaan ennen kuin vaaratilanne oikeasti syntyy. Varsinkin maastossa on hyvä olla "hätäjarru" mukana.

      Ravurit on tottuneet tekemään töitä maastossa, joten maastoilua kannattaa hyödyntää koulutuksessa (siis tehdä asioita, esim. siirtymisiä kentän sijaan maastolenkeillä). Ravurit ovat myös tottuneet siihen, että mitä napakampi ohjastuntuma sen kovempaa mennään eli tavallisesti käynti ajetaan liki löysin ohjin, hölkkää (hitaahkoa ravia) mennään myös hyvin kevyellä ohjastuntumalla. Täydessä vauhdissa hevosta taas tuetaan sekillä ja tiukalla ohjastuntumalla. Sinun täytyy siis opettaa hevoselle, että ratsumaailmassa käyntiä ja hidasta raviakin voi mennä ohjastuntumalla.

    • Minna Oulusta

      Laita aluksi martingal niin kuolaintuntuma pysyy kohdillaan. Koska se nostaa päänsä pilviin niin kuolaimet menettää tehonsa. Martingalien avulla kuolaintuntuma säilyy leuoissa, ei pehmeissä suupielissä.
      Jos siitä ei ole apua, niin agrologin mainitsema olympia on hyvä vaihtoehto.

    • Butterpony

      Kokeile ihmeessä ilman kuolainta aloitat rauhassa mielellään aidatulla alueella pelkästään käyntiä, pysähdyksiä ja peruutuksia jos ne menee hyvin voit aloittaa ravin aluksi vain muutama askel ja käyntiin kun saat nämä sujumaan ilman kuolainta voit kokeilla laukkaa aluksi ympyrällä muutama askel ja pysäytät kun harjoittelet rauhassa ilman kuolainta hevonen oppii kuuntelemaan sinua ja rentoutumaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe