Harri Tikkanen puhuu lätkästä ja homoista

Hyvä Harri!

Kiekkotähti Harri Tikkanen rikkoo hiljaisuuden

09.10.2013 23:13 • päivitetty: 10.10.2013 18:59 • UUTISET: URHEILU

http://ranneliike.net/teema/kiekkotahti-harri-tikkanen-rikkoo-hiljaisuuden?aid=10369

Kaikkiaan yli 700 SM-liigaottelua pelannut Rauman Lukon Harri Tikkanen, 32, on luonteelleen tyypillisesti ystävällinen sekä rauhallisen oloinen, vaikka hän on tekemässä historiaa. Hän tekee sen, mihin yksikään suomalainen huipputason heterourheilija ei ole vielä pystynyt: kertomaan mielipiteensä seksuaalivähemmistöistä.

Lappeenrantalaissyntyinen Tikkanen on luonnossa pienikokoisempi, kuin mitä valokuvat antavat ymmärtää. Virallisesti pituutta on 175 senttimetriä ja painoa 80 kiloa. Puheessa vilisee sie, mie ja myö. Hän pelaa viidettätoista kauttaan pääsarjatasolla eli hänen ammattilaisuransa yltää kolmelle eri vuosikymmenelle. Myös leijonapaita on tuttu eli hän on pelannut myös Suomen maajoukkueessa. Nyt Tikkanen on joukkueensa varakapteeni. Ansioluetteloon voi lisätä vielä yhden kiekkoammattilaisille harvinaisemman ”harrastuksen”. Harri Tikkanen nimittäin opiskelee siitä huolimatta, että urheilu on kokopäivätyötä.

-”Pitää paikkansa. Olen kirjoilla Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa, mutta tällä hetkellä opiskelen liiketaloutta täällä länsirannikolla.”


Tänään ei puhuta pelillisistä hienouksista tai analysoida alkanutta kautta. Puhumme hänen arvoistaan sekä ihmisoikeuksista, tarkemmin sanoen seksuaalivähemmistöjen asemasta ja urheilusta. Aihepiiri on koettu Suomessa niin ylivoimaisen vaikeaksi, että yksikään kovan tason ammattilainen ei siitä ole halunnut puhua, eivätkä toimittajat ole siitä paljon kyselleet, vaikka aihe on kansainvälisesti pinnalla. Mitä pidemmälle avausta lykätään, sen korkeammaksi kasvaa kynnys tehdä se ensimmäisen siirto.

Haastattelu täällä: http://ranneliike.net/teema/kiekkotahti-harri-tikkanen-rikkoo-hiljaisuuden?aid=10369

7

1755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on jo täällä

      Lukon pelaaja antoi homosivustolle haastattelun

      http://www.satakunnankansa.fi/KiekkoKansa/1194845008821/artikkeli/lukon pelaaja antoi homosivustolle haastattelun.html

      Rauman Lukon puolustaja Harri Tikkanen on antanut pitkän haastattelun suomalaiselle homo- ja biseksuaalisille miehille suunnatulle ranneliike.net-sivustolle.

      Haastattelijan mukaan Tikkanen tekee sen, mihin yksikään suomalainen huipputason heterourheilija ei ole vielä pystynyt: kertomaan mielipiteensä seksuaalivähemmistöistä.

      – Minulle kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita. Ei ole mitään merkitystä sillä, minkä värinen iho jollain on tai onko joku homo vai hetero. Kaikki on minun silmissäni samalla viivalla.

      Entä löytyykö kiekkotähden omasta ystäväpiiristä seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä?

      – Kyllä löytyy, useampiakin.

      Tikkaselta kysytään kantaa NHL-piireistä lähtöisin olevaan You Can Play -projektiin, jonka viesti on ”If you can play, you can play” (suom. ”Jos osaat pelata, niin voit pelata”). Tikkasen mukaan You Can Play on hyvä hanke.

      – Turhaan kenenkään on jättää harrastus aloittamatta tai lopettaa se ennen aikojaan, jos kyse on seksuaalisesta suuntautumisesta. Turvallinen ja luotettava ilmapiiri on tärkeä asia.

      Sivustolla toimittaja ihmettelee, miksi suomalaisen median kommentit huippu-urheilun homofobiasta ovat lähinnä käännöksiä ulkomaalaisten urheilijoiden sanomisista.

      –Toimittajat eivät asiasta ole paljoakaan kyselleet. Tietysti urheilijoissakin on eroja. Jotkut ovat aktiivisempia tekemään avauksia ja ottamaan kantaa, kuin toiset. Urheilijat eivät ole samasta puusta veistettyjä.

    • Sjövippi

      Menis Ilveksen peleihin, siellä on paljon homoja, omistajaa myöten tehnyt jopa mainoksia kuten KHL-mainos missä joku ilves saa takaapäin joltain jokeripipoiselta.

    • Juhafriikkitrollaa

      Mahtava asia! Suomi kehittyy!

    • Keisari Kale

      Mikä V....u on kun niitä jääkiekko liiton sivuja ei saada kuntoon? Touhu on kun Neuvostoliitossa.Kaikki samanlaisia selitteleviä paskoja.

      • Hyvä Lukko!

        http://ranneliike.net/teema/tikkasen-sateenkaarimailalla-syntyi-maali?aid=10376

        Ranneliikkeelle historiallisen haastattelun antanut Rauman Lukon puolustaja Harri Tikkanen jatkaa urheiluhistorian tekemistä. Haastattelussaan hän ilmoittautui Suomen tiettävästi ensimmäiseksi Straight Star Ally (SSA) -urheilijaksi eli heterourheilijaksi, joka haluaa kohdella kaikkia tasavertaisesti ja rohkaista omalla esimerkillään muita tekemään samoin.

        Haastattelun tekemisen yhteydessä Tikkanen sai kymmenkunta sateenkaaren väreissä olevaa tarraa, joista yksi on Suomen Straight Star Ally -urheilijoille suunniteltu sateenkaarilippu, johon on lisätty ”kiitävä tähti”. Tuolloin lukkopakki lupasi laittaa tarrojen käytön ”vakavaan harkitaan”.

        Tikkanen pelasi ensimmäisen haastattelun jälkeisen Liiga-ottelun (ent. SM-liiga) lauantaina. Kyseessä oli Lukon kotiottelu ja vastustajana oli Helsingin IFK. Tikkasen mailaa koristi symbolinen sateenkaaritarra tuen osoituksena kaikille seksuaalivähemmistöihin kuuluville. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisen jääkiekon pääsarjatason ottelussa pelaaja kantaa kyseistä symbolia. Pieni palkinmuotoinen tarra oli mailan takasivulla. Tarran sijainti ja koko lupaavat sille pitkää käyttöikää. Ottelussa tuli myös todistettua, että tarra ei haittaa maalintekoa, sillä Tikkanen iski kyseisellä mailalla Lukon viidennen maalin. [Ottelu päättyi 5-2. toim. huom.]

        Haastattelussa Tikkanen totesi, että ilmapiiri muuttuu pala kerrallaan ja toivoi, että hänen lisäkseen Suomi saisi muitakin SSA-urheilijoita. Lähitulevaisuus näyttää, onko Tikkasen arvomaailman jakavia kiekkoilijoita muuallakin Suomessa.


        Liigajoukkueiden edustajat voivat tiedustella tarroja sähköpostitse: straightstarally (a) gmail.com. Liigapelaajien käyttöön tulevat tarrat ovat joukkueille ja pelaajille täysin maksuttomia. Tarrat on valmistettu kestävästä vinyylistä ja niitä on saatavana kahtena eri palkkimallina sekä lippuna, johon on leikattu tähtikuvio. Pienimmän palkkimuotoisen tarran koko on 1cm * 3cm. Lipputarran koko on 3cm * 2cm.


    • 15 plus 20

      Venäjällä ei tulisi kyseeseenkään moinen. Ja hyvä niin.
      Suomessa ollaan menossa rappiolle moraalin suhteen.

    • tre gilli

      Onhan se aina tiedetty, hoki homojen laji

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6579
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      531
      3770
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3677
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2856
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2549
    6. 292
      2327
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1623
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      114
      1530
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe