Vanha koira

Rituu

Sopeutuuko jo eläkepäiviään viettävä vanhus koira uuteen kotiin? Onko kellään kokemusta asiasta?

17

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä tarkoittaa

      eläkepäivä koiralla? Onko se joku vanha tullikoira tai evp-opaskoira tmv? Koiran uusi koti on siellä missä sille on tarjolla ruokaa ja juomaa sekä liikuntaa ja suoja. Nuori koira sopeutuu noin kolmessa päivässä, iäkkäämmällä menee vähän enemmän, mutta thats it. Jos uusi asuinpaikka eroaa aiemmasta ihan radikaalisti, kuten maaseutu muuttuen vilkkaaksi kaupungiksi, saattaa piilevät sairaudet puhjeta stressin vuoksi.

    • setkokri

      Kyllä sopeutuu. Meidän koiravanhus muutti mummolaan siksi, että asuimme kerrostalossa, eikä koira kipeillä lonkillaan enää selvinnyt portaita kolmanteen kerrokseen. Koira eli siellä vielä kolme vuotta tyytyväisenä. Mitä nyt ruualla hemmoteltiin tukevaksi.

    • ghjhkhkkhkh

      Kyllä sopeutuu.

      Vaikka meille kävi kumma juttu muutimme suht nuoren koiramme kanssa eri paikkakunnalle niin ongelmat alkoi koira ei tullut eteisestä pidemmälle uuteen huusholliin(vanha talo) ja eroahdistus alkoi pahana joka sitten hieman laimentui muttei paljoakaan. Olin jo kauhuissani että miten käy kun tarkoitus oli palata vuoden päästä takaisin vanhaan paikkakuntaan ja toiseen taloon että onko samat ongelmat sielläkin. Ja kas kummaa koira katsoi huushollia ja ei mitään ongelmaa..mikä ihme siinä talossa oli mistä ei pitänyt..vai eikö pitänyt uudesta paikkakunnasta ;)

      • ghjhkhkkhkh

        Joskus koirat on yllättävän herkkiä esim. tuttuni koiralle teetettiin uusi päällinen petiinsä ja meni pari kuukautta ennen kuin otti sen takaisin omakseen ja suostui nukkumaan sen päällä.


    • 2+17

      Kyllä sopeutuu - omakohtaista kokemustakin on. Suosittelen lämpimästi kodin antamista vanhuskoiralle!

    • Rituu

      Kiitos vastauksista, hienoa kuulla :) jännittää vaan että ikävöiköhän se entistä perhettään kovin.. tuntuu kurjalta luopua parhaasta ystävästä ja elämänkumppanista :(

      • gfhhjgjgkk

        Kannattaa varautua että sopeutuminen vie aikaa mutta uskoisin että hyvin se menee kun kärsivällinen vain on ja menee ressun ehdoilla nuo sopeutumiset. :)


    • ...

      Etsi käsiisi uusin koiramme lehti. Siinä hyvä artikkeli asiasta "Pentumaiset piirteet lisäävät koiran sopeutumiskykyä".

      Artikkelin mukaan riippuu ihan koiran rodusta/perintötekijöistä. Jotku koirat, jotka ovat pentumaisia luonteeltaan myös vanhuksina, sopeutuvat hyvin mihin tahansa. Ne rodut joissa yksilöt aikuistuvat varhain eivät sopeudu edes nuorina aikuisina enää uuteen elinympäristöön, vaan tarvitsevat elinikäisen kodin.

    • Sanoisin samaa,kun jo alhaalla mainittiin,että ne rotutekijät ja geenit...
      Toki aina yksilö on ratkaisevin.Mutta karkeesti sanoisin,että on rotuja,jotka ei ihan simppelisti onnistu.Ja riittävän vanhalla tietyntyyppisillä kannattaa tarkoin miettiä,onko paras ratkaisu.
      Ja joittenkin aikuisten kanssakin voi tulla ongelmaa.

      Sitten on jo itsessään rotuja,jotka voi "helpostikkin" sopeuttaa tarpeen vaatiessa.

      Mutta aina viimekädessä,yksilöllisesti ratkaista,kuka ja vielä vähän mihinkin.

    • 1huoli

      Meille tuli elokuussa kahdeksan vuotias saksanseisoja uros jolta leikkasimme pallit pois kun toinen ei ollut laskeutunut ja nyt koira on hirveän laiha ja sillä on karvattomia läiskiä joka puolella ja niistä tulee verta ja suussakin on haava.tietääkö kukaan mikä koirallamme voisi olla koiralla on suuri ruoka halu mutta paino vain laskee??

      • Tuonen virta kutsuu

        Olen aina sanonut että koiraa ei saa leikellä pelkästä leikkamisen ilosta. Se on silpomista ja eläinrääkkäystä. Seurauksia nähdään nyt jälleen tässä. Nyt pahimmasta päästä.

        Miten suomen naiset on saatu noin sekoamaan päästään? Samat ihmiset ja heidän jälkeläisensä, jotka pitivät sodan aikana maata pystyssä kun isännät olivat rintamilla huvittelemassa pyssyinensä.


      • ............

        En tiedä vaivaa. Mutta sen tiedän, että lääkärille mars ja heti. Ensin hoidatte sen perusvian kuntoon, ja sitten alatte vaan hoitaa sitä huolella. Mutta jokin on niin pahasti vialla, että tosiaan lekurin kautta. Jokin syy on, joko ruokinta taikka olosuhteet. Mutta koira ei tule paranemaan, jos ei nyt siihen heti puututa. Pallien poistolla ei välttämättä ole suurtakaan merkitystä tässä asiassa. Toki se hormonitoimintaa muuttaa. Mutta syy on varmasti muualla.


    • Golden oldie

      No kai sen nyt on pakko alistua kun ei muutakaan vaihtoehtoa ole. Sisällä ollessa ovi pysyy tiukasti säpissä ja pihalla käydessä on köytetty vahvaan remmiin.

      • 1huoli

        Siis en ymmärrä miten nämä liittyy tähän minun asiaan pakko oli koira leikata koska oli suuri riski kivessyövälle kun toinen kives oli piilokives herranjumala sentään!!!!


      • Kurja juttu
        1huoli kirjoitti:

        Siis en ymmärrä miten nämä liittyy tähän minun asiaan pakko oli koira leikata koska oli suuri riski kivessyövälle kun toinen kives oli piilokives herranjumala sentään!!!!

        Olisiko koiralla joku puutostauti?Tai johtuuko hormoonitasapainon muutoksesta?
        Kannattaa käydä lääkärille näyttämässä. Allergiakin lienee mahdollinen.
        Jokun ravintotekijän puutokselta jotenkin kovasti vaikuttaa.
        Paranemista!


      • No vie se koira
        1huoli kirjoitti:

        Siis en ymmärrä miten nämä liittyy tähän minun asiaan pakko oli koira leikata koska oli suuri riski kivessyövälle kun toinen kives oli piilokives herranjumala sentään!!!!

        lääkäriin nyt niistä sen vaivoista. Älä täälä kiukuttele enää sen pallien takia.

        Saat kyllä mahdollisesti varautua siihen, että koirallasia on jo syöpä. Toki todennäköisesti ei millään tapaa siihen piilokivekseen liittyvä.


    • Kodinvaihto-ok

      Kyllä sopeutuu. Minulla on parhaillaan koiravanhus, jolle annoin eläkekodin. Noin kuukausi minulle tulon jälkeen käytiin edellisessä kodissa ja koira näytti käytöksellään, että oli vaihtanut omistajaa. Niin nopeasti leimaantui minuun, Pätee myös kissaan. Minulla oli kissavanhuskin, joka eli luonani viimeiset vuodet ja tuli noina vuosina minulle todella läheiseksi. Toki jokainen eläin on omaluonteisensa niin kuin ihminenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1628
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1200
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      85
      1083
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      892
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      819
    7. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      82
      802
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      788
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      714
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      682
    Aihe