Järvenpään hyvät asuinalueet?

teidän tykö

Terve!

Voisitteko järvenpääläiset kertoa kaupungin mieluisimmat ja hyvämaineiset asuinalueet? Muuttoa harkitsen.

98

17257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helliinä

      Kinnari, Kaakkola, Loutti. Haarajoki myös, mutta on vähän kauempana. Miksei myös keskusta. Vähän riippuu etsitkö omakoti-, rivi- vai kerrostaloasuntoa. Keskustassa on paljon uusia ja kalliita kerrostaloasuntoja. Muut mainitsemani ovat omakotitalo- ja rivitaloalueita.

      • Dena124

        Juu jos asuu omakotitalossa. Oletko ikinä käynyt viikonloppuna Mäkikadulla tai Murtokadulla tai Alankotien rauhattomissa kerrostaloissa? Tai nähnyt hätäribongien hautuumaata radanvarressa. Tutustu asioihin vituttaa ittee ku välillä on kunnon ahdistavia seka/viihdekäyttäjiä pyörimässä rapussa ja pihoilla. Denselit sentään ovat harmittomia.


    • teidän tykö

      Tosiaan, yksityiskohtia jäi uupumaan.

      Kyseessä rivi- tai kerrostaloasunto. Alue rauhallinen, lähellä palveluita. Millainen mahtaa näinä aikoina olla Järvenpään työllisyystilanne pääpiirtein?

    • .....

      tosiaan kinnari, loutti, keskusta, kaippa tuo kyröläkin on hyvä,

      työllisyytilanteesta en tiedä oikeen mitään.

    • mukavia kaupunk on

      muutat järvenpään ulkopuolelle ei juopon kaupungin joitajan hölmöt päähän pistot sekä kehittymättömyys osaston toimet hyvinkään suunnalta pilaa elämääsi

      • mihin sillä pyritään

        Miksi järvenpäässä on juoppo kaupunginjohtaja?


      • kollega 2013
        mihin sillä pyritään kirjoitti:

        Miksi järvenpäässä on juoppo kaupunginjohtaja?

        Kun ei se kelpaa kenellekään ja sillä on liian korkea palkka yli 100 000e /vs edut (2011 verotieto).


    • Paikallinenasukas

      Isokytö. Rauhallinen rivitalo/ omakotitaloalue.

      • Anonyymi

        Täyttä puppua, että kerrostaloissa ei olisi rauhallisia alueita!
        Turha väittää tuollaista kun minä ainakaan yksineläjänä en lähtisi suurin surmin rivitaloonkaan.
        Paljon turvallisempaa on asua kerrostalossa.


    • ex-jäkeläinen

      Pajala, Kinnari ja Keskusta :) Pääsee nopeasti palveluiden luokse :)

    • entinen louttilainen

      Loutti on lähellä keskustaa, juna-asemaa, bussiasemaa, sieltä löytyy sekä omakotitaloja, että rivi- ja kerrostaloja.

      • SmellsLike

        Jep. Oikein mukavasti melkein vieressä sijaittsevan keski-uudenmaan puolimatkan kaatopaikan "aromit" yltävät ainakin saunakallion/loutin/kaakkolan asuinalueille.


    • Haarajokelainen

      Hmmmm... Haarajoki, Pietilä, Annankulma, Isokytö. Rauhallista aluetta

      • Anonyymi

        Jos tarkoitus muuttaa pääkaupunkiseudulta ei kannata, vuokra yhtä korkea, hsl lippu kk 207 ekee, junan varassa, ruokakaupat kalliimmat kun PKS, huono asiakaspalvelu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tarkoitus muuttaa pääkaupunkiseudulta ei kannata, vuokra yhtä korkea, hsl lippu kk 207 ekee, junan varassa, ruokakaupat kalliimmat kun PKS, huono asiakaspalvelu.

        Juuri niin.


    • Järvenpääläinen

      Kinnarissa asuneena sanoisin Kinnari. Lähellä keskustaa, alueella päiväkoti ja ala-aste, sekä yläkouluunkin matkaa vajaa kilometri :)

    • J-pää fani

      Keskustaan! Asuin Mannilantiellä 6kk ja tykkäsin kovasti mutta viikonloppujen biletys oli liikaa. En nuorisoa moiti, en vaan osaa nukkua metelissä, joten muutin pois ja jo nyt kaduttaa. Keskustassakin on hiljaisia asuntoja ja nyt etsin sellaista. J-pää on upea paikka - paras etelä Suomessa! Paljon kulttuuria, hieno ranta (harvinaista herkkua!) ja kivoja ihmisiä. Ulkoilla voi heti kotiovelta joka suuntaan ja koko kaupunki on käveltävän suuruinen, autoa ei kaipaa, ja pyöräily on kivaa kun on maisemia joita ihailla. Vielä jos saisivat sen keskusta pilvenpiirtäjän tehtyä, ja poistamaan ruman röttelöliiketalon josta riitelevät, niin saisi modernimman ilmeen ja vähän glamooria :-)

    • ewrerefef

      paska alue tuusula on hyvä.

      • peruskoulu

        Miten paska alue voi olla hyvä? Millaista porukkaa täällä oikein kirjoittelee?


      • Anonyymi
        peruskoulu kirjoitti:

        Miten paska alue voi olla hyvä? Millaista porukkaa täällä oikein kirjoittelee?

        Räkänokat kirjoittelevat joka palstalla pilaamassa asiallisia keskusteluja.
        Kaikki, mikä ei omasta mielestä ole ykkönen on paska.
        Tämä selvennyksenä siis joidenkin suppealle sanavarastolle.


    • Jamppaonmukava

      Asuinalue Jamppaa on ollut täällä Järvenpäässä kiusaajien kohteena pitkään, mutta tilanne on tainnut muuttua.

      Todellisuudessa siellä asuu mukavia ja ystävällisiä ihmisiä, jotka auttavat toinen toisiaan, juttelevat ja vastaan tullessaan tervehtivät.
      Juoppoja on enää vähän jäljellä, ovat joko kuolleet tai muuttaneet pois.
      Lapsiakin vahditaan suht hyvin, jotteivat riehu iltaisin muiden ihmisten kiusana.
      Talot ovat vuokrataloja ja melkein puolet taloista ovat omistusasuntoja. On tarjolla kerrostalo-asuntoja ja rivitaloja.
      Pieni ostari, jossa ruokakauppa ja Posti, R-kioski, Pizzapaikka, Wärtsilänkadulla apteekki ja kaljapaikka. Seurakuntasalikin löytyy, jossa on aktiivista toimintaa kaikille.
      Lapsille koulut ovat myös lähellä. Koirile koirapuisto ja kuntosaleja löytyy myös. Pikkuvauvoile on myös neuvola alueella ja vanhuksille hoitopaikat.
      Keskustaan pääsee bussilla ja junalla, kesäisin ihmiset pyöräievät paljon. Junalla pääsee Helsinkiin noin puolessa tunnissa.

      • kessaari

        Jamppaa on kiusattu ihan syystä. Jamppaa en suosittelisi enää koskaa kenellekään. Ei siitä muutu juoppojen häviämisen jälkeen, jos kaikki muu jää jäljelle muut tulijat


      • Anonyymi

        Kovasti te jamppalaiset yritätte kiillottaa sitä jampan imagoa. Ei se ole kiusaamista vaan karua faktaa. Siellä nyt sattuu edelleen olemaan ne ongelmatapaukset sunmuut nipat ja spurgut. En henkoht ymmärrä miksi joku haluaisi elää tämän kaiken keskellä. Ei varmaan mene pitkään kun sieltä se k-markettikin lähtee kun ei yrittäjä yksinkertaisesti jaksa tai yrittäminen ei kannata siellä päin. Harmi sinänsä kun siellä kumminkin uusitaan paikkoja aika paljon mutta silti sama rellestys jatkuu. Eihän se varmaan ole enää samanlaista menoa kun karmivat 80-90 luku mutta aika ajoin sieltä kantautuu ei niin mieluisia uutisia.


      • Anonyymi
        kessaari kirjoitti:

        Jamppaa on kiusattu ihan syystä. Jamppaa en suosittelisi enää koskaa kenellekään. Ei siitä muutu juoppojen häviämisen jälkeen, jos kaikki muu jää jäljelle muut tulijat

        Muistan kun kellokosken ex rivarinaapuri asui joskus eron jälkeen jampassa, ei päässyt kotiin sisälle kun sen naapurimies oli sammuut hänen oven eteen.


    • Jäken_kiertänyt

      Peltola.

    • Mukaviarauhallisia

      Peltola ja Pajalan sähköalue.

    • Tuleva_asukas

      Mitkäs Peltolan rivareista ovat Mestariasuntojen ja mitkä yksityisten omistajien, tarkoitan näitä Humala-,Hamppu, Pellava-,Juutti, Mailas-,Liinakujia sun muita sieltä?

    • Kyläkeisari

      Pellonkulma on rauhallista aluetta ja paljon lapsiperheitä. Kaupungin kaavoituksen mukaan tällä pellonkulma/annankulma ei ole tulossa uusia asuntoja moneen vuoteen koska ei ole sellasia tontteja. Keskusta lähellä olevat asuinalueet ovat rauhattomia ja koko ajan saa lukee kun varastettu keskustan viereisiltä pientalo alueilta. Suosittelen pellonkulma/annankulma sekä haarajoen aseman seutua lämpimästi perheellisille.

    • ViimeinenVaihtoehto

      Jamppa ei liiemmin houkuta.
      Suurin osa kerrostaloista rakennettu kiireessä 70-luvulla työsuhdeasunnoiksi , osa remontoitu, mutta toinen osa niistä on homeessa, sädesienen kourissa ja putkiremontin tarpeessa.
      Siinä sitä on Järvenpään kupeessa sievoinen remppapommi edelleen edessä.
      Valtavirtaa tunnetusti edustavat vuokra- ja sijoitusasuminen, jonka lieveilmiöt ovat kuitenkin vähentyneet takavuosiin nähden ja alueella voi liikkua melko turvallisin mielin.

    • Enasuisi

      Välttäisin keskustan nistitornia ja Pajalan aluetta kokonaisuudessaan.

      • Anonyymi

        Mikä on keskustan nistitorni


    • Anonyymi

      Me ollaan tykätty järvenpään pietilästä ja asuttu kolme vuotta pietilässä. Todella rauhallista aluetta ja sopii lapsille todella hyvin kun päiväkoti on 400m päässä ja alepa pellonkulma 500m päässä sekä mankaalan koulu on 800m päässä. Haarajoen juna-asemalle on vain 500m. Harvoin myös myynnissä täältä alueelta asuntoja sen takia kun ihmiset tykkää asua täällä pietilässä.

    • Anonyymi

      Peltola on rauhallinen alue, jossa rivareita ja OK-taloja.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä Peltola hyvä ja rauhallinen alue , ihania rivitaloja ja omakotitaloja ja kivoja naapureita.


    • Anonyymi

      Satukallio on rauhallinen ja todella siisti pientaloasuntoalue. Tosin oma auto on tarpeen, sillä Ainolan asemalle on noin yksi kilometri.

      • Anonyymi

        Auto on tarpeen, koska juna-asemalle on kilometri matkaa. Kuinka laiska ja huonokuntoinen pitää olla, että tarvitsee autoa koska kilometri on liikaa:D


    • Anonyymi

      Kyllä niillä ns. "hyvillä alueilla" on aivan samalla tavalla ongelmia. Siellä hakataan vaimoa ja lapsia, käytetään päihteitä, kärsitään mielenterveysongelmista jne. Mikä on hyvä asuinalue on käsitteenä aika laaja. Itse työssäkäyvänä en haluaisi asua jossain pientaloalueella missä kukkahattutädit kyttää tai se naapurin maailman tylsin käppänä tulee juttelemaan jostain Skodan korjaamisesta. Niin ja se mukava setä naapurissa voi olla maailman pahin pedofiili koskaan. Nauttikaa omakotitalo unelmastanne, koskaan ei voi tietää mitä naapurissa tapahtuu. Eniten salaisuuksia on juurikin niillä jotka esittää niin tavallista.

    • Anonyymi

      Haarajoen alue on kiva ja myös pietilä mikä on haarajoen aseman vieressä järvenpään puolella. Todella rauhallista aluetta ja lapsiperheitä sekä yrittäijiä asuu paljon pietilässä ja haarajoella. Voin suositella lämpimästi sekä kaikki palvelut lähellä. Harvoin myynnissä kyseisiltä alueilta koteja koska ihmiset tykkää asua kyseisillä alueilla. Sekä tontit on hyviä niin saa rauhassa olla pihalla kun ei ole rakennettu toisen takapihalle toista omakotitaloa / pientalo yhtiötä. Lisäksi pietilästä on vain 2km citymarketille sekä lidl että tokmanille ja burger king / mcdonalds.

      • Anonyymi

        On kiva alue jos olet joku pullantuoksuinen tuulipuku, kukaan täysjärkinen muuta ko. alueelle. Voin kuvitella sitä kyttäämisen ja juorujen määrää. Hyi helvetti.


    • Anonyymi

      On se kumma kun ihmisten pitää etsiä niitä hajuttomia ja mauttomia lähiöitä, joissa ihmiset kulkevat kuin muumiot edestakaisin, huonoine itsetuntoineen. Kasvattavat lapsistaan tuijottavia mykkiä, jotka eivät osaa nauraa eikä itkeä. Pääasia on että asunto maksaa ja uskotaan, että muututaan paremmaksi ihmiseksi.
      Jamppa on kaikkien kauhistus, vaikka siellä asuvat Järvenpään mukavimmat ihmiset ja asunnonkin voi ostaa edullisesti.

    • Anonyymi

      Kinnarissa ei tapahdu mitään, tylsääkin tylsempi tuulipuku lähiö. Siellä tuijotetaan ihan vitusti, tuulipuvut ei tykkää ihmisistä joilla ei ole tuulipukua. Siellä kuolee kaikki elämänhalu. Hommaa rivarinpätkä, koira, skoda, tuulipuku ja ruma vaimo niin sovit vallan loistavasti kinnariin. Muuten ohjeistaisin pysymään kaukana.

      • Anonyymi

        Järvenpäässä niin kuin muuallakin pärjää kunhan antaa muiden elää omaa elämäänsä eikä heti mieltään pahoita erilaisuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järvenpäässä niin kuin muuallakin pärjää kunhan antaa muiden elää omaa elämäänsä eikä heti mieltään pahoita erilaisuudesta.

        Järvenpää, Kerava, Tuusula ja mitä niitä pääkaupunkiseudun ikäviä nukkumalähiöitä onkaan.

        Ne ovat todella rumia ja ankeita persoonattomia tuppukyliä. Kuuna päivänä en sinne muuttaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järvenpäässä niin kuin muuallakin pärjää kunhan antaa muiden elää omaa elämäänsä eikä heti mieltään pahoita erilaisuudesta.

        Erilaisuutta missä Järvenpäässä, en ole nähnyt, kaikki on toistensa klooneja suoraan prisman vaatemainoksesta. Tuppukylässä on aina se vaara, että aletaan pitämään jotenkin erilaisena.

        Pitäkää paskakylänne ja jatkakaa sitä kyräilyänne ja mitä lie.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järvenpää, Kerava, Tuusula ja mitä niitä pääkaupunkiseudun ikäviä nukkumalähiöitä onkaan.

        Ne ovat todella rumia ja ankeita persoonattomia tuppukyliä. Kuuna päivänä en sinne muuttaisi.

        Kellis oli täys paskaa 2008, hieno alue muttta ihmiset.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kyllähän siellä aina tapahtuu.... Mutta kiva paikka jäke on


    • Anonyymi

      Kinnari, Terhola, Pöytäalho ainakin, keskustaki tottakai ihan hyvä, mutta siellä on todella kallista. Riippuu kylläkin minkälaista asuinaluetta hakee...

      • Anonyymi

        Pöytäalho hyvä, itsellä työt Helsingissä, lyhyt työmatka junalla, tosin kallis ennenkun jäge liittyy HSLään. 30 päivän lippu noin 200kk


    • Anonyymi

      Pajalaa suosittelisin. Löytyy puistoa, palveluita ja kivaa tekemistä koirille ja lapsillekin. Aivan keskustan kyljessä, mutta silti edullinen. Ilmeisesti joskus viime vuosituhannella paikka on jostain syystä saanut huonon maineen, mutta ei siitä enää ole tietoakaan, etenkään, kun se vanhan vesitornin aluekin on nyt rakennettu ja eroa keskustaan ei enää oikeastaan ole.

      • Anonyymi

        Pajala on alueena ihan ok, kunhan pysyy poissa Mestariasuntojen kohteista. Niihin ei ainakaan vapaaehtoisesti kannata hankkiutua asumaan. Alueen huono maine on jäänyt elämään jostain 90-luvun puolivälin tienoilta, jolloin useampikin talo oli aika rauhaton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pajala on alueena ihan ok, kunhan pysyy poissa Mestariasuntojen kohteista. Niihin ei ainakaan vapaaehtoisesti kannata hankkiutua asumaan. Alueen huono maine on jäänyt elämään jostain 90-luvun puolivälin tienoilta, jolloin useampikin talo oli aika rauhaton.

        Mitä pahaa mielestäsi Mestariasunnoilla, todella rauhallunen taloyhtiö, vimpan päälle hyvä huolto ja edullinen vuokra.
        T entinen omakotitalo asukas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä pahaa mielestäsi Mestariasunnoilla, todella rauhallunen taloyhtiö, vimpan päälle hyvä huolto ja edullinen vuokra.
        T entinen omakotitalo asukas.

        Toki asun pöytäalhossa, vakityöt helsingin puolella.


    • Anonyymi

      Fiksut muuttaa pois tuollaisesta paikasta

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Ahdasmielinen, nepotismi rehottaa.


    • Anonyymi

      Mikä on tarkalleen tuo "keskustan nistitorni"? Muuttoa harkitsemassa järvenpään keskustan tuntumaan lapsen kanssa. En tunne entuudestaan mitään sieltä.
      Onko nuo mestariasuntojen kämpät ok noin yleisesti?

      • Anonyymi

        Mikä on nistitorni, laitan asian käyntin.


    • Anonyymi

      Peltolassa ja muilla nk vanhoilla omakotialueilla olevilla vanhoilla tonteilla on yksi ylivoimainen ominaisuus jota ei Järvenpään uusille tonteille saa: Nimittäin tonttien koko. Vanhoilta omakotialueilta löytyy jopa sellaisia 1000 neliömetrin (vanhoja) tontteja, kun sen sijaan kaikki nk uudet tontit (sekä vanhoilla että uusilla alueilla) ovat siinä 500-700 neliömetrin luokkaa. Erityisen tärkeää tämä on silloin jos on aikeissa rakentaa uuden talon koska rakennusaikaan tuollainen 1000 nelimetrin tontti on aika lailla täynnä materiaalia ja silti siinä pitää mahtua kaivinkoneen yms työkoneiden liikkumaan. Jostain ihan syrjästä (Mikonkorpi, Haarajoen äärireunat) saattaa löytyä joku isohko tontti mutta ne ovat poikkeuksia.

      Eli jos olet aikeissa rakentaa Järvenpäähän ja vieläpä sellaiselle alueelle että lapset voivat liikkua ilman isän jokailtaista taksina toimimista niin suosittelen katsastamaan noita vanhempiakin alueita. Eikä kannata kavahtaa vaikka tontilla olisi jo omakotitalokin, sen voi aina joko kunnostaa tai purkaa.

    • Anonyymi

      Ei kannata harkita muuttoa Järvenpäähän, hirvee junttikylä. Kävin siellä ja ahdistuin. Äkkiä ajoin takaisin Helsinkiin, ahdistus helpottui kehä kolmosen kohdalla tilanteen normalisoitua. Kävin Järvenpään reissulla citymarketissa, jonka kauppias ilmeisesti uutisten mukaan hakkaa naisia. Kallis kauppa ja parkkipaikka täynnä pitkällä maksuajalla ostettuja omiin tuloihin nähden liian kalliita autoja. Ihka auto junttila siis kyseessä.

    • Anonyymi

      Järvenpäässä ovat viihtyneen monen taiteilijat Sibeliuksesta Joonas Kokkoseen joten junttikyläksi sitä on paha mennä nimittämään. Taitaapa oopperan pääjohtajakin olla alunperin Järvenpäästä kotoisin. Aika hyvin noin pienelle paikkakunnalle, kyllä siellä on luovuutta väkilukuun nähden paljon enemmän kuin vaikkapa Helsingissä.

      • Anonyymi

        No just joo, nyt voi sitten jokainen tuulipuku urpo tuntea itsensä taiteilijaksi kun asuu Järvenpäässä. Siellä on luovuutta ja lahjakkuutta joka lähtöön. Järvenpääläiset on myös kovia kyylääjiä, siinä luulen, että Järvenpääläiset on maailman parhaita. Tuijotetaan tuntemattomia niin, että tukka lähtee päästä. Ihan hirvee mesta kaikinpuolin, todella ahdistunutta porukkaa joka paikassa. Jengi näyttää siltä, ettei ne ole muita ihmisiä nähnytkään, suu auki toljotetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No just joo, nyt voi sitten jokainen tuulipuku urpo tuntea itsensä taiteilijaksi kun asuu Järvenpäässä. Siellä on luovuutta ja lahjakkuutta joka lähtöön. Järvenpääläiset on myös kovia kyylääjiä, siinä luulen, että Järvenpääläiset on maailman parhaita. Tuijotetaan tuntemattomia niin, että tukka lähtee päästä. Ihan hirvee mesta kaikinpuolin, todella ahdistunutta porukkaa joka paikassa. Jengi näyttää siltä, ettei ne ole muita ihmisiä nähnytkään, suu auki toljotetaan.

        Tuskinpä sentään, Järvenpäässä on ollut sen verran voimakas muuttoliike jo 1970-luvulta alkaen. Kyseinen kaupunki oli pitkään Suomen nopeimmin kasvava. Ja kun otetaan huomioon että toki sieltä on muuttanut väkeä poiskin niin sisäänmuuton on täytynyt olla aika voimakasta. Eli kyllä Järvenpäässä on nähty ihan joka puolelta Suomea tulleita muuttajia tietysti ulkomaalaista alkuperää olevat kaupanpäälle. Wärtsilän tehtaan johdosta Järvenpäässä oli kansainvälisiä vaikutteita jo paljon ennen kuin metroradan varsi pääsi samaan ilmiöön. Tietysti sillä erolla että Järvenpäässä nuo ulkomaalaista syntyperää olevat olivat töissä ja maksoivat veroja eivätkä notkuneet ostoskeskuksissa flirttailemassa ohikulkeville naisille.

        Järvenpäässä oli muuten pitkään maailman pohjoisin moskeija joka avattiin jo 1942. Tätä ei taida moni tietääkään,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskinpä sentään, Järvenpäässä on ollut sen verran voimakas muuttoliike jo 1970-luvulta alkaen. Kyseinen kaupunki oli pitkään Suomen nopeimmin kasvava. Ja kun otetaan huomioon että toki sieltä on muuttanut väkeä poiskin niin sisäänmuuton on täytynyt olla aika voimakasta. Eli kyllä Järvenpäässä on nähty ihan joka puolelta Suomea tulleita muuttajia tietysti ulkomaalaista alkuperää olevat kaupanpäälle. Wärtsilän tehtaan johdosta Järvenpäässä oli kansainvälisiä vaikutteita jo paljon ennen kuin metroradan varsi pääsi samaan ilmiöön. Tietysti sillä erolla että Järvenpäässä nuo ulkomaalaista syntyperää olevat olivat töissä ja maksoivat veroja eivätkä notkuneet ostoskeskuksissa flirttailemassa ohikulkeville naisille.

        Järvenpäässä oli muuten pitkään maailman pohjoisin moskeija joka avattiin jo 1942. Tätä ei taida moni tietääkään,

        Nyt on fiksu tapaus kommentoimassa. Järvenpäähän on muuttanut ihmisiä ja sieltä on muuttanut pois ihmisiä. Enpä olisi uskonut, on se Järvenpää aikamoinen paikka. Kommentit ostoskeskuksissa "notkuvista" ulkomaalaisista on niin juntti, typerä ja rasistinen kommentti, että parempi kun lopetat nyt Järvenpään ylistämisen. Menee koko ajan vaan pahempaan suuntaan, toivon kuitenkin että sieltä löytyy fiksujakin ihmisiä. Ja oikeastaan alleviivasit tossa kaiken mitä tarkoitin junttikylällä, tervetuloa jos oikean näköinen, kokoinen, värinen etkä aiheuta ulkonäöllä pahennusta junteissa, tätä on nimenomaan junttikylä. Kannattaa hakeutua johonkin terpapian piiriin tai sitten avartaa omaa maailmaa ja näkökantoja, se maailman katsomus ja muihin ihmisiin suhtautuminen ei avarru kun pyörii joka ilta sen saman reitin tuulipuku päällä ja arvostelee jokaista vastaantulijaa katseella ja eleillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on fiksu tapaus kommentoimassa. Järvenpäähän on muuttanut ihmisiä ja sieltä on muuttanut pois ihmisiä. Enpä olisi uskonut, on se Järvenpää aikamoinen paikka. Kommentit ostoskeskuksissa "notkuvista" ulkomaalaisista on niin juntti, typerä ja rasistinen kommentti, että parempi kun lopetat nyt Järvenpään ylistämisen. Menee koko ajan vaan pahempaan suuntaan, toivon kuitenkin että sieltä löytyy fiksujakin ihmisiä. Ja oikeastaan alleviivasit tossa kaiken mitä tarkoitin junttikylällä, tervetuloa jos oikean näköinen, kokoinen, värinen etkä aiheuta ulkonäöllä pahennusta junteissa, tätä on nimenomaan junttikylä. Kannattaa hakeutua johonkin terpapian piiriin tai sitten avartaa omaa maailmaa ja näkökantoja, se maailman katsomus ja muihin ihmisiin suhtautuminen ei avarru kun pyörii joka ilta sen saman reitin tuulipuku päällä ja arvostelee jokaista vastaantulijaa katseella ja eleillä.

        Ymmärsit kirjoitukseni väärin. Kuten sanoin, Järvenpää oli monikulttuurinen paikka jo ennenkuin tuota sanaa käytettiin. Järvenpäähän muutti myös ulkomaalaisiakin, kuka avioliiton, kuka työpaikan perässä, olipa siellä pakolaisiakin. Tuohon aikaan kaikille pyrittiin järjestämään edes jonkinlainen työpaikka jonka avulla ihminen etabloitui yhteiskuntaan, sai palkkaa, alkoi maksaa veroja ja kielitaidon karttuessa pystyi siirtymään muihinkin työtehtäviin. En muista että ketään olisi syrjitty enkä muista minkäänlaista keskustelua maahanmuutto-ongelmista 1970-1980 -luvun Järvenpäästä.

        Mutta moni asia on muuttunut: Enää ei ole juurikaan erilaisia avustavia töitä joita voisi tehdä ilman kielitaitoa tai osakuntoisena, Jos sinulla ei ole ammattipätevyyksiä tai kielitaito on puutteellinen, et pääse töihin oikeastaan mihinkään vaan jäät toimeentulotuen varaan. Tuon kaiken hintana on se että yhä isompia ihmisryhmiä jää työelämän ulkopuolelle. Yhtenä näistä ihmisryhmistä ovat kielitaidottomat maahantulijat joille siis ei ole juurikaan töitä tarjolla ellei sitten satu pääsemään johonkin kasvihuoneeseen poimimaan vihanneksia. Monet heistä eivät voi tehdä oikeastaan mitään muuta kuin kuluttaa aikaa. Ja kun maahantulijoista iso osa on nuoria miehiä jotka tulevat äärimmäisen puritaanisista maista niin kulttuurishokki on heille aikamoinen ja monet heistä varmaan kuvittelevat että jokainen ystävällisesti hymyilevä tyttö on kiinnostunut heistä. Tottakai se imartelee. Eli lopputulos on se että nuo nuoret miehet eivät ole töissä vaan roikkuvat ostoskeskuksissa kuluttamassa aikaa ja viheltelevät tyttöjen perään. Osa tytöistä kokee tämän imartelevana, osa taas pelottavana.

        Ei kannata esittää arvioita muiden keskustelijoiden osaamisesta tai ymmärryksestä. Nuo kun tuppaavat olemaan aina arvauksia ja niiden osuminen oikeaan on aika lailla onnenkauppaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärsit kirjoitukseni väärin. Kuten sanoin, Järvenpää oli monikulttuurinen paikka jo ennenkuin tuota sanaa käytettiin. Järvenpäähän muutti myös ulkomaalaisiakin, kuka avioliiton, kuka työpaikan perässä, olipa siellä pakolaisiakin. Tuohon aikaan kaikille pyrittiin järjestämään edes jonkinlainen työpaikka jonka avulla ihminen etabloitui yhteiskuntaan, sai palkkaa, alkoi maksaa veroja ja kielitaidon karttuessa pystyi siirtymään muihinkin työtehtäviin. En muista että ketään olisi syrjitty enkä muista minkäänlaista keskustelua maahanmuutto-ongelmista 1970-1980 -luvun Järvenpäästä.

        Mutta moni asia on muuttunut: Enää ei ole juurikaan erilaisia avustavia töitä joita voisi tehdä ilman kielitaitoa tai osakuntoisena, Jos sinulla ei ole ammattipätevyyksiä tai kielitaito on puutteellinen, et pääse töihin oikeastaan mihinkään vaan jäät toimeentulotuen varaan. Tuon kaiken hintana on se että yhä isompia ihmisryhmiä jää työelämän ulkopuolelle. Yhtenä näistä ihmisryhmistä ovat kielitaidottomat maahantulijat joille siis ei ole juurikaan töitä tarjolla ellei sitten satu pääsemään johonkin kasvihuoneeseen poimimaan vihanneksia. Monet heistä eivät voi tehdä oikeastaan mitään muuta kuin kuluttaa aikaa. Ja kun maahantulijoista iso osa on nuoria miehiä jotka tulevat äärimmäisen puritaanisista maista niin kulttuurishokki on heille aikamoinen ja monet heistä varmaan kuvittelevat että jokainen ystävällisesti hymyilevä tyttö on kiinnostunut heistä. Tottakai se imartelee. Eli lopputulos on se että nuo nuoret miehet eivät ole töissä vaan roikkuvat ostoskeskuksissa kuluttamassa aikaa ja viheltelevät tyttöjen perään. Osa tytöistä kokee tämän imartelevana, osa taas pelottavana.

        Ei kannata esittää arvioita muiden keskustelijoiden osaamisesta tai ymmärryksestä. Nuo kun tuppaavat olemaan aina arvauksia ja niiden osuminen oikeaan on aika lailla onnenkauppaa.

        Sinä se vaan kaivat sitä monttua syvemmäksi. Ei pahalla mutta taidat olla vähän yksinkertainen tapaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä se vaan kaivat sitä monttua syvemmäksi. Ei pahalla mutta taidat olla vähän yksinkertainen tapaus.

        Koko keskustelu lähti liikkeelle Järvenpään eri asuinalueiden hyvyydestä. Jostain syystä tähänkin keskusteluun tuli joku sankari soittamaan suutaan. Kun nuo suunsoitot osoitettiin paikkaansapitämättömiksi niin eipä siinä jäänyt alakynteen jääneelle muuta mahdollisuutta kuin haukkua muita keskustelijoita milloin rasisteiksi, milloin yksinkertaisiksi. No, kukin tyylillään.

        Ettet vain olisi sama kirjoittaja joka kirjoittelee erilaisia haukkuja milloin mistäkin paikkakunnasta, hyvin samanlaisella sävyllä kirjoitettuja kirjoituksia on ollut näillä palstoilla monesta erilaisesta paikasta. Jos olet niin puratko pahaa mieltä haukkumalla itsellesi tuntemattomia paikkakuntia vai mistä on kyse?

        Mutta tarjoan ystävällisesti sinulle vielä mahdollisuuden osoittaa että olisin väärässä ja sinä tuntisit oikeasti Järvenään: Kerropa muuten mikä oli Hitsku ja mistä se sai nimensä? Tai mistä Saunakallio on saanut nimensä? Veikkaanpa ettet tiedä sitä(kään). Näitä on turha googlettaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko keskustelu lähti liikkeelle Järvenpään eri asuinalueiden hyvyydestä. Jostain syystä tähänkin keskusteluun tuli joku sankari soittamaan suutaan. Kun nuo suunsoitot osoitettiin paikkaansapitämättömiksi niin eipä siinä jäänyt alakynteen jääneelle muuta mahdollisuutta kuin haukkua muita keskustelijoita milloin rasisteiksi, milloin yksinkertaisiksi. No, kukin tyylillään.

        Ettet vain olisi sama kirjoittaja joka kirjoittelee erilaisia haukkuja milloin mistäkin paikkakunnasta, hyvin samanlaisella sävyllä kirjoitettuja kirjoituksia on ollut näillä palstoilla monesta erilaisesta paikasta. Jos olet niin puratko pahaa mieltä haukkumalla itsellesi tuntemattomia paikkakuntia vai mistä on kyse?

        Mutta tarjoan ystävällisesti sinulle vielä mahdollisuuden osoittaa että olisin väärässä ja sinä tuntisit oikeasti Järvenään: Kerropa muuten mikä oli Hitsku ja mistä se sai nimensä? Tai mistä Saunakallio on saanut nimensä? Veikkaanpa ettet tiedä sitä(kään). Näitä on turha googlettaa.

        Kuuluuko ääniä pistorasiasta yöllä? Onko sinulla tunne, että sinua seurataan iltaisin kadulla? Vainoaako ihmiset netissä sinua ja vain sinua? Tuntuuko että ihmiset tuijottaa ja naureskelee sinulle?


    • Anonyymi

      Järvenpää on vanhaa meren- ja järvenpohjaa, joten osa vanhemmista rakennuksista vajoaa, ellei ole hyvin paalutettu.
      Tuusulanjärvikin ylettyi aikoinaan Citymarketin liepeille.
      Nykyisin Järvenpää pilataan tehorakentamisella ja kun vanha puretaan tulee 3 tilalle.
      Ongelmana on pysäköintipaikkojen puute ja kova liikenne - joinain kellon aikoina koko pohjoisväylä ja tuusulantie on umpitäynnä autoa ja ensiavuksi onkin keksitty valoja ja liikenneympyröitä, mutta jossain vaiheessa nekin käyvät liian pieneksi.
      Järvenpää onkin liikennevalojen luvattu maa, jos niin voi sanoa...
      Uutta pikkukämppää kerrostaloissa on tarjolla pilvin pimein ja isompaakin, mutta hintataso on hurja ja täpäkkää pitää olla katon päälle saadakseen.
      Samoin kiinteistövero on tapissaan ja Carunan ollessa alueen yksinvaltiaana sähkön siirtomaksu myös.
      Meillä on maailman paras kauppa, mutta kyllä siitä pitää sitten maksaakin jos lähellä haluaa asua.

      • Anonyymi

        Carunasta sen verran että tuo ongelma juurtaa kymmenien vuosien taakse, aikaan jolloin Järvenpään kunnanisät ( SDP ja kokoomus pääjehuina) myivät Tuusulanjärven sähkölaitoksen IVO:lle (nykyinen Fortum). Ja myöhemmin Fortum myi kaikki jakeluverkon Carunalle ( joka on kansainvälisten sijoittajien omistuksessa eli voitot menevät ulkomaille toisin kuin vanhaan aikaan). Koska sähköverkoissa on pistetariffi, käytännössä tiheään asutun alueen (esim Järvenpää, Vihti) kuluttaja sponsoroi harvemmin asutun alueen (mm Utsjoki) sähkön siirron kustannuksia. Eli lopputulema (kallissiirtohinta) on kolmen eri asian yhteisvaikutusta.


    • Anonyymi

      Järvenpäässä on se kuuluisa naistenhakkaajan marketti.

      • Anonyymi

        Niinku et..tä täh?


    • Anonyymi

      Jampan takana oleva omakotitalo alue.käy ajamassa hevosenkenkä.kohtuuhinnalla saa hyvän kodin kunhan niitä tulee myyntiin.jos tulee.toinen välittäjä arvioi hinnaksi noin 300 tuhatta ja toinen 170 tuhatta.tämä tarina on tosi.vuonna 2019.

    • Anonyymi

      Jamppa on aika kiva, siellä on iltaisin todella rauhallista, saa kulkea melkein tyhjiä katuja. Ei ole koiranulkoiluttajia, sauvakävelijöitä ja muita idiootteja pyörimässä. Senioritkaan ei ilta kuuden jälkeen ole tien tukkeena.

    • Anonyymi

      Järvenpäässä ei liiku ihmisiä yhtään missään, tai no autoilla liikutaan mutta kaduilla ei saa kulkea koskaan, Koiran ulkoilutus ja sauvakävely ovat ainoat hyväksyttävät aktiviteetit mitä voi ulkona thedä ilman, että aletaan pitämään outona. Klo 21 jälkeen mieshenkilön liikkuminen ilman sauvoja tai koiraa aiheuttaa välittömästi suurhälytyksen hätäkeskukseen sekä sosiaalisen median keskustelupalstoilla. Kylään muuttaa myös paljon maalaisia mikä pahentaa tätä tilannetta. Kannattaa miettiä muuttaako ollenkaan. Järvenpää on juntin unelmakaupunki kun joutuu työn perässä muuttamaan, lyhyt matka Helsinkiin mutta illalla voi pitää kansallistuulipukua, käydä sauvakävelemässä ja kytätä naapureita omakotitaloalueella.

      • Anonyymi

        Voi itku ja kyynel. Koita keksiä vielä leveämpää valetta.


    • Anonyymi

      Järvenpää on niin bönde mesta.

      • Anonyymi

        Koko Suomi on böndeä. Myös hesa. Tämä hesalaisen suusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko Suomi on böndeä. Myös hesa. Tämä hesalaisen suusta.

        Hesalainen:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko Suomi on böndeä. Myös hesa. Tämä hesalaisen suusta.

        Mikä on hesa, hesburger😅, stadi


    • Anonyymi

      Kinnari on Järvenpään kalleinta aluetta. Asukkaiden keskiansiot yli 50 000 euroa vuodessa. Alueella on pääasiassa 80- ja 90-luvulla rakennettuja ok-taloja mutta myös aivan uutta rakennuskantaa sekä siellä täällä vanhempia rakennuksia. Tontit on suurehkoja. Rauhallista seutua. Ei kerrostaloja = ei roskasakkia, alkoholisteja, mamuja jne. Toivottavasti Kinnarin asukkaat ja kunnan isät ymmärtävät tämän ja Kintsu pysyy paremman väen kotina.

      • Anonyymi

        Eli perus persereikä, omakotitaloja ja tuulipuku juntteja ja skoda octavioita. Joku kuvittelee asuvansa hienolla alueella:D. Kunnon rasistinen junttila.


    • Anonyymi

      Ei etnistä värinää Kinnariin!
      #eietnistävärinääkinnariin

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Järvenpää, kuka v.... idiootti nyt sinne muuttaisi asumaan.

      • Anonyymi

        Mieluimmin Järvenpäähän kuin hesan ghettoihin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mieluimmin Järvenpäähän kuin hesan ghettoihin

        Samaa mieltä. Stadi on jo niin nähty, mut on edelleen lähellä, sen mitä siellä jaksaa käydä joskus.


    • Anonyymi

      Parhaimmat alueet: Kinnari, Satukallio, Oinasmäki, Peikkometsä, kenties joku Ristinummen suunta. Näitä kaupunginosia ei Järvenpään kaupunki ole ihan vielä ennättänyt tuhota kaavoittamalla 1000 neliön ok-tontille huoneistohotellia, kuuden perheen paritalokompleksia tai kolmea kaksikerroksista rivitaloa, mitä esim. Loutissa harrastetaan. Kaikki uudisrakentaminen sallitaan eli kunhan grynderi purkaa vanhat rakennukset, kaataa tontilta jok'ikisen puun ja rakentaa tontin reunoja myöten täyteen, niin rakennuslupa heltiää. Kukaan ei tunnu valvovan sitä, minkälaisia rakennukset ovat. Niinpä samassa korttelissa on kerrostaloja, 50- ja 80-luvun ok-taloja ja 90- ja 2000-lukujen rivareita. On puista hökötystä, tiiliverhoilua, elementtitaloa, rapattua jne. Kaikki erilaisia ja erivärisiä. Lopputulos: SILLISALAATTI.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Niin ilotulitteella, ei aseella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ilotulitteella, ei aseella.

        Kyllä ilotulitekin vahingoittaa ihmistä, kun se lähellä osuu


    • Anonyymi

      Ei Järvenpäässä ole sellaisia. Slummikorttelia koko kaupungin verran.

    • Anonyymi

      Järvenpäässä ei ole mitään hyvää, ei asuinaluetta eikä muutakaan. Niin naurettava pikkukylä. Menkää käymään keskustassa, pelkkiä eläkeläisiä koko paikka täynnä. Järvenpää yrittää kyllä päästä homeisen tuppukylän imagosta ja rakentaa tornitaloja keskustaan mutta tuskin mitään auttaa, haluaako jo pk-seutulainen muuttaa Järvenpään keskustaan "tornitaloon:D. Ei anna todellakaan mitään houkuttelevaa kuvaa keskusta, lähinnä tulee mieleen joku tuppukylä jossain keskellä metsää mummoineen ja pappoineen.

      • Anonyymi

        Makuasia tietysti, mutta kyllä minun kokemukseni mukaan Jäken keskustassa on paljon mukavampaa asua kuin esim. Espoossa.


    • Anonyymi

      Järvenpää on hyvä paikka asua. Tuppukylänä Järvenpäätä ei ole aihetta pitää. Tuppuus onkin mielestäni päänsisäinen olotila, joillakin, ei kaikilla. Kun mieli on avara ja kokemusta on useissa (maissa), kaupungeissa ja kylissä asumisesta, ei Järvenpäässä ahdistu.

      • Anonyymi

        Onko sulla sininen tuulitakki ja mustat housut niin ei ahdista?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe