Hammasuni

Mitätämätarkoittaa

Katselin unessa avoimesta suusta näkyvää paikattua takahammasta, jonka joku sitten irroitti, verta tuli mahdottomasti... Oma oloni oli epäilevä/hämmentynyt, en oikein ollut varma tekikö "joku" oikein irrottaessaan hampaan ja miksi hammas oli paikattu...

Ahdistus oli herätessäkin... osaako joku selittää?

2

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unien aikana käydään läpi ajatuksia ja tunteita, jotka unennäkijälle ovat jostain syystä tulleet nukkuessa mieleen. Ihmismieli käsittelee useita tunteita ja ajatuksia samaan aikaan, jotka mielikuvitus sitten muokkaa erilaisiksi kuviksi. Joskus nämä tuntemukset saavat tarinan muodon ja tuntuvat loogisilta, usein näin ei kuitenkaan käy.

      Kerrot herätessä kokeneesi ahdistuksen tunnetta. On siis syytä olettaa, että olet tuntenut ahdistusta myös nukkuessasi. Tämä ahdistuksen tunne on muotoutunut näkemäksesi uneksi.

      Unien logiikkaa voisi selittää siten, että yleensä nälkäinen ihminen näkee unta ruoasta ja janoinen juotavasta. Ahdistunut puolestaan näkee jotakin omasta mielestään epämiellyttävää.

      Seuraavaksi voimme miettiä, että mikä on voinut unen näkijää ahdistaa. Unet tarjoavat yleensä pieniä vihjeitä asiaan ja niitä läpikäymällä voimme yrittää hahmottaa ajatuksia ja tunteita unen takana.

      Näit unta omasta hampaastasi. Lähes jokainen ihminen liittää hampaisiinsa käsityksen terveydestä ja vahvuudesta. Huonot hampaat viestivät epäterveellisyydestä, laiminlyödystä hoidosta, sairaudesta ja heikkoudesta. Samalla hammas on hyvin henkilökohtainen asia. Hoidamme niitä itse, emmekä anna kenen tahansa koskea niihin. Emme myöskään halua menettää niitä.

      Lapsuudessa pudotamme maitohampaat vahvempien edeltä. Voimme muistella tuntojamme kun hampaat alkoivat heilua ja niitä sattoi vetää pois. Siinä kokee menettävänsä jotain itsestään. Veri ja kipu tekevät tapahtumasta korostetun ikävän ja pelottavankin.

      Näit unessa, että joku irroitti hampaasi ja verta valui runsaasti. Yleensä naiset uneksuvat miehiä useammin verenvuodosta. Tämä johtunee ihan biologisista syistä, mutta tässä tapauksessa se lienee vain korostanut epämiellyttävyyden tunnetta. Tunsit siis menettäväsi jotain henkilökohtaista ja tärkeää ja joka oli lisäksi epämiellyttävää. Saatat siis elämässäsi olla tilanteessa, jossa pelkäät tai odotat menettäväsi jotain tärkeää.

      Seuraavaksi kerroit olleesi hämmentynyt ja epäilevä, että oliko hampaan irrotus oikea toimi ja miksi sitä oli paikattu. Tämä voisi kertoa, että olet epävarma jostain ratkaisusta jota olet tekemässä tai jonka olet jo tehnyt.

      Kun näitä ajatuselementtejä miettii, niin ajatus unen taustalla voisi liittyä parisuhteeseen, jonka jatkaminen on epävarmaa. Henkilökohtainen ja fyysinen menettäminen voisi liittyä myös keskenmenon pelkoon taikka ajatukseen abortista. Saatat myös ajatella olevasi sairastunut taikka pelkäät sairastumista johonkin ikävään tautiin. Nämä ovat seikkoja, jotka vain unennäkijä voi tietää.

      Kiitos, että jaoit unesi.

    • :o eipädesiainavält.

      Meilläpäin täällä kotona uskotaan vahvasti hammasunen kertovan tulevaa kuolemaa. Äidin äitini näki hammas unia ja osasi tällä tavoin ennustaa kuoleman. Kun hän näki kerran hammas unta hänen äitinsä kuoli! Seuraavaksi kun hän näki hammas unta, hän itse kuoli pian unen jälkeen. Uskon että tämä outo "taito" on siirtynyt veljelleni, koska kun hän alkoi näkemään hammas unia, sama toistui. Yhdessä hammas unessa häneltä oli kuulemma lähtenyt kulmahammas ylähampaitten osastolta. Äitini isä kuoli n. 3 pv sen jälkee. Minua pelottaa jotenkin tosi paljon koska veljeni näki muutama päivää sitten hammasunen missä monta hammasta lähti ja hän irrotteli niitä itsekkin. Ainakin ylähampaista vasen etuhammas lähti! Annan vinkkei nyt oikeesti tää saattaa olla vakavaa: Kulmahampaan irtoaminen = Mies kuolee (mahd. loukkaantuu tms pahaa). Etuhammas tai poskihammas lähtee = Nainen kuolee (mahd. loukkaantuu tms pahaa). Mitä edempää hammas lähtee, sen läheisempi henkilö sinulle on. Tää on pelottavaa oikeasti meidän suvussa on pakko olla joku kuudes aisti joka kertoo jonku kuolemasta, älkää aatelkokkaan et tää ois vitsi juu oon 12.v mut voin kertoo et näin on mahdollista tapahtuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      192
      3512
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      185
      2618
    3. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      118
      1561
    4. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      50
      1539
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      404
      1222
    6. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      61
      1213
    7. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      26
      1089
    8. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      69
      1066
    9. Pakettiauton kuljettaja tappoi

      Kuljettajan nimi joka tappoi 2 ihmistä.
      Leppävirta
      12
      1050
    10. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      81
      982
    Aihe