näin käy kisoissa.

entinen valmentaja

hei kaikille taas...edellisessä kirjoituksessa loppukisat veikkasin (kirjotettu 10.9)

että suomi voittaa 3-1 usan ja ratkasijana veikkaukseni oli olli jokinen tai tuomo ruutu. ok saku koivuhan se suurin ratkasija oli miika kiprusoffin kanssa. mutta siinä analyysini osui oikeaan että kunnon pusu cheliokselle niin se voi vaikuttaa usan peliin. mutta sitä ei tehnytkään koivu niin kuin veikkasin, vaan ossi väänänen. ja kehuin sakua maailman parhaaksi hyökkääjäksi maaotteluissa ja uskon että moni on tästä samaa mieltä kanssani. eli saku on ehdottomasti yksittäisenä kenttäpelaajana mille tahansa maajoukkueelle tärkein pelaaja, pystyy sytyttämään koko joukkueen vaikka yksinkin , jos on tarvis.

kanada- tsekki meni sitten pahemmin metsään veikkasin 2-2 varsinaista peli-aikaa ja 2.jatkoajalla tsekki voittaisi. mutta sehän päättyi 3-3 ja 1.jatkoajalla kanada voitti. mutta ei olisi ainakaan minun mielestäni vääryys ollut että tsekki olisi voittanut, no maalit ratkaisee ja ne ei tainnut tsekeille maistua, kun paikkojahan siis oli.

eli loppuottelu onkin siis suomi-kanada eikä suomi tsekki...

nyt menee vaikeaksi..

suomi - kanada 3-2

eli sensaatiomaisesti suomi voittaa maailman cupin.
ratkaisun avaimina on suomen joukkuepeli ja taktiikka/kurinalaisuus joak voittaa kanadan kovuuden ja sydämen.
pelaajista minitsen tietenkin kiprusoffin maalilla ja suomen 1.kentän joka taikoo 2 maalia jotka tekee teemu selänne saku koivun säestäessä pelintekijänä ja jere lehtinen pelaa tyylilleen uskollisena raaten molempin suuntiin, toinen maaleista tulee ylivoimasta aivan varmasti ja toinen on kenties kanssa y-v maali.
yhden maaleista viimeistelee joko ville peltonen, sami salo tai ville nieminen.
yksi missä suomi on ehdottomasti parempi kuin kanada on maalivahtipeli, aika rankaa tekstiä koska kanadan maalille luistelee luultavammin martin brodeur. mutta se nyt on vain karu fakta että brodeur ei ole niin hyvä maalivahti kuin kiprusoff jos kipper on tulessa. kipper vaan nyt tällä hetkellä on vain maailman paras ja brodeur joka on myös hyvä maalivahti ei ole parhaassa kunnossa ja muutenkin brodeur on sellainen maalivahti joka on aina pelannut uskomattoman hyvä puolustuksen edessä (nj devils ja kanada) ja silti en pidä häntä maalivahtina joka yksinään pystyisi joukkuetta pitämään hengissä, jos muu joukkue pelaa huonosti. eli hänelle pystyy pelissä kuin pelissä tekemään sen kaksi maalia. kovaa tekstiä, mutta näin vain on, en missään nimessä pidä häntä huonona eli ei moninkertainen vezina-trophyn (paras maalivahti)voitaja voi olla huono. mutta pidän yhtenä syynä hänen voittoihinsa hyvää puolustusta joukkueen pelaajilta. (miettikää nj:n puolustajia ketä siellä on ollut ja osa edelleen; scott niedermayer(nhl:paras), scot stevens, rafalski sekä ennen muunmuassa eräs darryl sydor). ja nj devils on aina tiedetty joukkueeksi joka pelaa puolustuksen kautta ja siksi devilsiä on haukuttu jopa tylsäksi ja jääkiekon viihtyvyyden tappajaksi nhl:stä, koska kuitenkin menestyvät sillä pelillä. nythän heidän keksimäänsä pelityyliään jopa apinoidaan monissa ns.heikommissa joukkueissa. brodeurin plussia taas kipperiin nähden ovat suuret voitot, mutta kipper on ainakin näyttänyt aivan hermottomalta kaverilta että hän kestää suurten pelien paineet. ja jos roberto luongo luistelee kanukkien maalin suulle niin sitten voi tapahtua mitä vain, hän on välillä aivan maaginen (samantyypinen kuin kipper) eli mikään ei mene sisään ja taas toisaalta välillä voi mennä vähän mikä kuti tahansa. (nämä ovat siis vain kärjistettyjä esimerkkejä, eli en sano että minun lämärini uppoisivat hänen selän taaksensa.
ok palataan aiheeseen eli

maalivahti on parempi suomella,tällä hetkellä.

puolustus on aika samantasoinen molemmissa joukkueissa, nimellisesti kanada parempi, mutta pelillisesti ei sen parempi.

hyökkäys on kanadalla vahvempi kuin suomella, mutta paras kenttäpelaaja on suomella, eli saku koivu. hän on suomelle tärkeämpi kuin yksikään kanadan pelaaja kanadalle. turha mutista kenenkään että mario lemiux on tärkeä kanadalle, ei nimittäin ole. hän on joukkueessa mielestäni kunnianosoituksena mahtavasta urasta (mikä kylläkin aivan oikein, hieno mies ja hieno pelaaja ja suurikin sellainen), mutta yksittäisenä pelaajana sanoisin tärkeimmäksi pelaajaksi kanadalle tälle hetkellä olevan joe sacik. palaajina parhaita ovat s.niedermayer, j.iginla ja m.stlouis sekä sacik.

muut vahvuudet ovat hyvin samankaltaisia molemmilla joukkueilla; molemmailla kova tahto, kanada pelaa aina suurella sydämellä ja nyt suomikin. eli tahto puolella eroa ei tule, kanada parempi kovuudessa, suomi taas luistelussa. eroa tulee siinä että kanadalla paineet, mitä suomella ei ole, suomi jo pelannut hyvät ja upeat kisat, kanadassa vaaditaan joukkueelta vain ja ainoastaan aina voittoa, eli paineet kanadalla. vaikka kanukit ovat rutinoituneita kavereita niin silti paineita on varmasti, paljon nuoria ja ensikertalaisia pelaajia ns.tähtitason turnauksessa ensimmäistä kertaa. kotiyleisö ei auta kanadaa yhtään, koska se vaatii siis vain voittoa ja suomen leijonat taas saa siitä lisää puhtia, koska haluavat näpäyttää katsojiakin, jotka kuitenki pitävät tätä läpihuutojuttuna.

eli veikkaukseni on että suomi voittaa maailmancupin loppuottelussa numeroin 3-2 ja perustelenkin vielä miksi näin luulen..

mutta kiitoksia kaikille lukijoille, pistäkää ihmeessä palautetta ja omia näkemyksiä.

*jääkäämme odottamaan finaalia*

5

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siis

      Paskan hailee miten maailmanlopun cupissa käy.

    • nykynen valmentaja

      Suomi voittaa 142-1 vaikka pelaa koko pelin vajaalla vajaiden dumareiden takia

    • Laura

      Veikkasin samaa lopputulosta ja hyvään analysointiisi ei ole paljoa lisäämistä, paitsi yksi sangen tärkeä seikka. Suomella ei ole lätkän historiassa hirvittävästi saavutuksia kuten vastapuolella, joten tietynlainen nälkä leijonilla on aivan varmasti ja se jos mikä antaa sitä kipeästi tarvittavaa lisäpotkua, joka tuo maaleja.

      Suomen maalintekotaito on edelleen aika ontuvaa, en tiedä mikä siihen tepsisi, mutta sisu ja "talvisodan henki" on sellainen, että periksiantamattomuudella mennään ja tehdään ne tarvittavat maalit. Kyllä meininki on nyt sellainen, että leijonien nälkä on tyydytetty vasta kultaiset mitalit kaulassa:)

    • Lätkäguru

      Heh, onpa siinä todella asiantuntija oikeen. Väität, että Martin Brodeurin edessä on aina pelannut loistavia puolustajia, kuten Darryl Sydor. Tosiasiassa nämä pelaajat eivät kuitenkaan koskaan ole edustaneet samaa seuraa. Brodeur on pelannut koko NHL-uransa New Jerseyssä, Sydor sen sijaan aloitti NHL-uransa vuonna 1991 Los Angeles Kingsissä, jonka lisäksi hän on edustanut kolmea seuraa: Dallasia, Columbusta ja viimeisimpänä kevään 2004 Stanley Cup -voittajaa Tampa Bayta.

      Lisäksi ylistät Joe Sakicin olevan Kanadan tärkein pelaaja, mutta et osaa edes kirjottaa hänen nimeään oikeen. Se kirjoitetaan Sakic, ei suinkaan Sacik, kuten kirjoitit.

      • entinen valmentaja

        no minähän vain veikkasin miten pelit päättyvät ja sydor on pelannut nj devilssissä, ainakin mielestäni... ja sinulle lätkäguru, minulla on varmaan mennyt elämässäni veikkaukset mennyt paremmin maallisen mammonan perusteella. ja olenhan sentään aatelissukua... mitä sinä et=)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe