Kreationistien "maa on nuori" todistettavissa täysin kumoon

Totuudentorvettaja

Mistä tiedämme, että maapallon ikä on vähintään:

>10,000 vuotta

Dendrochronology
Human Y-chromosomal ancestry
Oxidizable Carbon Ratio dating
Rock varnish
Thermoluminescence dating

>100,000 vuotta

Coral
Fission track dating
Ice layering
Lack of DNA in fossils
Permafrost
Weathering rinds

>1,000,000 vuotta

Amino acid racemization
Baptistina asteroid family
Continental drift
Cosmogenic nuclide dating
Erosion
Geomagnetic reversals
Impact craters
Iron-manganese nodules
Length of the prehistoric day
Naica megacrystals
Nitrogen in diamonds
Petrified wood
Relativistic jets
Sedimentary varves
Stalactites
Space weathering

>1,000,000,000 vuotta

Distant starlight
Helioseismology
Lunar retreat
Radioactive decay

http://rationalwiki.org/wiki/Evidence_against_a_recent_creation

Nämä eivät ole vain yksittäisiä todisteita, vaan vasta todisteiden yläotsikkoja...

Entä mikä sitten ON maapallon oikea ikä?

"The oldest rocks which have been found so far (on the Earth) date to about 3.8 to 3.9 billion years ago (by several radiometric dating methods). Some of these rocks are sedimentary, and include minerals which are themselves as old as 4.1 to 4.2 billion years. Rocks of this age are relatively rare, however rocks that are at least 3.5 billion years in age have been found on North America, Greenland, Australia, Africa, and Asia.

While these values do not compute an age for the Earth, they do establish a lower limit (the Earth must be at least as old as any formation on it). This lower limit is at least concordant with the independently derived figure of 4.55 billion years for the Earth's actual age." http://www.talkorigins.org/faqs/faq-age-of-earth.html

Eli vähintään sen on pakko olla pelkästään tuon näytön perusteella >3 miljardia vuotta, mutta kun kaikki näyttö huomioidaan (ei mainittu tässä yhteydessä), on maapallon todellinen ikä noin 4.55 miljardia vuotta.

5

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jyr

      Juuri kun piti sanomani avausta lukiessani että otsikoita torvi taas toitottaa, niin hän tunnusti niin olevan. Kiitos rehellisyydestä. Sisältö taas perustuu epäluotettaviin laskelmiin.

      Tiedoksi hänelle että myös maan ikä on loppujen lopuksi aihetodisteisiin perustuvaa arvailua. Tarkoitan tuota 4,5 billionia. Mutta toki maapallo voipi olla silti jopa miljoonia vuosia vanha. Me vain emme oikeasti tiedä sitä. Et sinä enkä minä eikä kukaan muukaan.
      Lisäksi lyön miljoonan vetoa siitä että 10 v. kuluttua tiedeyhteisön yleiseseen käyttöön nyt hyväksymä 4,55 miljardia ei enää päde. Tämä väittämäni perustuu maapallon ikämittauksen alatimuuttuneeseen historiaan viimeisen 50 v. aikana ja muutosvauhti on ollut tiuhaa, niin tiuhaa että on mahdotonta uskoa että 4,55 miljardia v. olisi lopullinen totuus.

      • "Lisäksi lyön miljoonan vetoa siitä että 10 v. kuluttua tiedeyhteisön yleiseseen käyttöön nyt hyväksymä 4,55 miljardia ei enää päde."

        Riittäisikö sinulle tuollainen 150 tuhatta? Asetan panokseksi helsinkiläisen kaksion. Otatko vastaan?


      • tieteenharrastaja

        Katsotaanpa muutoshistoriaa:

        "..perustuu maapallon ikämittauksen alatimuuttuneeseen historiaan viimeisen 50 v. aikana ja muutosvauhti on ollut tiuhaa, niin tiuhaa että on mahdotonta uskoa että 4,55 miljardia v. olisi lopullinen totuus."

        Kun Ussherin 6´000 vuotta hylättiin noin kaksisataa vuotta sitten, ikäarvio alkoi nousta ensin suurenevin askelin ja sitten tasaantuen. Missään tarkistuksessa se ei ole pienentynyt. Kun luku noin 4,5 miljardia selvisi noin viisikymmentä vuotta sitten, muutokset ovat pysyneet prosentin paikkeilla siitä.

        Voit lyödä olemattomista rahoistasi vaikka miljardin vetoa, mutta jos väität tuon ikätiedon muuttuvan edes viittä prosenttia enemmän, häviät varmasti.


    • Totuudentorvettaja

      "Sisältö taas perustuu epäluotettaviin laskelmiin. "

      Kun laskutavasta riippumatta päästään aina samankaltaiseen tulokseen, on hyvin epätodennäköistä, että laskut olisivat merkittävissä määrin epäluotettavia - päinvastoin jälleen kerran tieteessä todisteet eri suunnista vahvistavat toisensa.

      "Tiedoksi hänelle että myös maan ikä on loppujen lopuksi aihetodisteisiin perustuvaa arvailua."

      Listassa kerrottiin, minkä keinojen avulla voidaan varmuudella tietää, että maapallo on vähintään tietyn ikäinen. Todisteet ovat kyllä varsin monipuoliset ja kattavat, vaikka et haluaisi tätä myöntää ääneen.

      "Lisäksi lyön miljoonan vetoa siitä että 10 v. kuluttua tiedeyhteisön yleiseseen käyttöön nyt hyväksymä 4,55 miljardia ei enää päde."

      Korjaan tekstisi: tiedeyhteisön hyväksymä _noin_ 4.55 mrd vuotta. Toki tuo voi tarkentua tuosta vielä, mutta tapoja mitata ikää tunnetaan jo monta ja ne kaikki osoittavat tiettyyn ikähaarukkaan, jolloin lukema voi kyllä tarkentua, mutta ei juurikaan nousta tai laskea ikäarviohaarukan ulkopuolelle. Varmuudella voidaan sanoa ainakin se, että maapallon ikä ei ole 6000 tai 10000 vuoden hujakoilla.

    • Holy Ghost

      Maapallon ikä ei ole epävarmasti alati muuttuva niinkuin jyr täällä taas valehtelee. Toki historian aikana arviot ovat vaihdelleet, mutta miten ne ovat vaihdelleet on oleellista. Eivät mielivaltaisesti vaan korrelaatio mittaustekniikoiden kehittymisen ja maan iän "vanhenemisen" vähitellen miljardiin vuosiin ja sittemmin tasaantuminen päälle 4 miljardiin välillä on vahva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1437
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1141
    3. 37
      822
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      806
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      775
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      762
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      732
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      689
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      642
    Aihe