Pyydän apua!

vastpian!!!!!!

Minulla diagnosoitiin muutama vuosi sitten masennus. Olen ollut sen verran ylpeä että kieltäydyin masennus lääkkeiden käytöstä.Nyt tapahtumasta on kulunut muutama vuosi. Mieleni on yhä iloton en osaa nauraa enkä reagoidakaan mihinkään. Olen tosi kyyninen. Olen alkanut miettiävoisiko lääkkeistä olla sittenkin apua? Auttavatko masennus lääkkeet oikeasti? Voiko näiden kokeilusta olla haittaa? En halua masennus potilaan leimaa että voiko lääkkeiden käytön pystyä salaamaan?

46

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pianlääkäriin?

      Poistaako lääkkeet surullisuuden?

    • wanted_man

      Ruotsissa ja Yhdysvalloissa, mitä olen siellä paikan päällä nähnyt asenteen näihin sairauksiin on, että on hienoa puhua näistä asioista.
      Minkähän leiman sinä saat?
      No, yleensä puhutaan stigmasta ja se saako henkilö stigman sairaudestaan on yleensä aika pitkälti kiinni henkilön omasta asenteesta.
      Olen lukenut lukuisia psykiatrian kirjoja sekä masennus ym. potilaiden kirjoja sekä englanniksi että suomeksi, kaikissa niiissä todetaan, että masennukseen auttaa juuri oikean lääkkeen löytyminen.
      Tautihan johtuu, jos kuvataan hippokampusta ja mantelitumaketta näiden alueiden aktiviteetin vähentymisestä ja jopa näiden osien osittaista surkastumista.

      Potilaat, jotka ovat saaneet itselleen toimivan lääkkeen ovat saaneet normalisoitua ja tasapainoitettua näiden alueiden toiminnan ja myöhemmissä kuvauksissa näiden alueiden toiminta on normalisoitunut ja surkastuminen loppunut ja palautuminen normaaliin tilaan on alkanut.

      Tehokkain hoitomuoto olisi kestelu- ja oikean lääkeavun löytäminen itsellesi.

      Tästä on tieteellisiä tutkimuksia, joissa on käytetty aivojen kuvantamista ja potilaiden haastatteluja Usassa, lähes kaikki palaute on ollut: tästä yllä kuvatusta mallista, josta kerroin, on ollut todellista hyötyä!

      • Anonyymi

        Mites ne mantelitumakkeet ja hy ppkampukset kuvataan kultakin yksilöltä ja mikä on oikea koko ja mitä ainetta se tuottaa ja mitataanko se aine kultakin asiallisen lääketieteen tavoin labrassa ja lääkitään tarkkaan labrassa mitatuun viitearvoon ja lopetetaan lääkitys kun viitearvo on saavutettu.

        Vai uskotaanko siinä vaan suuria guruja ja satusetien selostuksia, että siellä on hipppkampus supistunut ilman kuvauksia ja tehdään kemiallinen serotoniini, dobamiini tai muu epätasapaino pillereillä, ilman labrassa mittamatta jolloin täysin terveille syötetään rahan takia pillereitä ja pahin kokemus mitä ihminen voi elämässään saada, on pakko, jossa sanotaan yksilö ei ole yjteistyöhaluinen lukitaan, vmgitaan ja kidutetaan, kiristetään vapaudella, ulos vapauteen et pääse kunnes syöt tuota tai tuota 1000 pahoin vointi oirettaa tuottavaa pilleriä,
        Potilaalle syntyy trauamat ja inho koko suomalaisuutta kohtaan koska se on raakaa kiristykseen perustuvaa ihmiskauppaa, jossa kiristämällä yksilö pakotetaan yuottamaan rahaa apteekkareille ja tohtoteille,
        Kaikkien pitää varoa psykiatreja koska heillä on KGB valtuudet pidättää ja vangita lipuksi ikää henkilö joka ei usko kuin labra ja fakta tiedettä, eikä tervejärkisenä lähde psykiatrian teoriohin mukaan, jo pelkästään raakuuden, vallan, voiman näytön ja tieteenä esiintymisen takia, vaikka ei kukaan ole koskaan kenenkään näkymätöntä sisintä nähnyt millä oikeidella tämä mielikuvitus tiede psykiatria leimaa ihmisiä rahaa saadakseen heistä. Itse pysyn erossa moisesta pahasta ammatin harjoittajista kuin ihmis kidnappajista.
        (erittäin yleistä valtion terveydessä, koska kilpailuttomuus tekee siita kammottavan väkivaltaisen)


        Jos testejä ei yksilölle tehdä, kenenkään ei pidä uskoa kemiallisia epätasapainoja tai hyppkampuksia jne ellei kyseisellä yksilöllä labrassa todettua kemiallista epätadapainoa,

        Edellä mainittu hyppokampus selostaja saattaa olla lääketehtaan selostaja joka myy hyppkampus lääkkeitä ihmisille joiden hyppokampuksessa ei ole kerrassaan mitään vikaa, mutta lääkkeitä myydään puhumalla kuin sähko pölyimuria taloon jossa ei ole sähköjä.


    • Plan B

      Minun mielestäni on hyvä, että olet kieltäytynyt kaikista mielialalääkkeistä. Mutta oletko tehnyt mitään muuta selvittääksesi mikä elämässäsi on sellaista joka saa sinut voimaan, kuten kerrot. Sanoit, että mielialasi on pysynyt alhaalla jo muutaman vuoden ja pohdit olisiko lääke sittenkin ollut parempi vaihtoehto.

      Mietitään hetki muuta elämäntilannettasi. Onko sinulle selvinnyt syy minkä vuoksi tunnet olosi alakuloiseksi? Monilla taustalla voi olla parisuhde- tai muita sosiaalisia ongelmia, kuten yksinäisyyttä, (mielekkään) tekemisen puutetta, työpaikka- tai koulukiusaamista, huonot suhteet johonkin ihmiseen josta pohjimmiltaan välittää paljon (esim. vanhemmat, siskot, veljet, entinen paras kaveri/kaverit). Sitten voi olla rahahuolia, terveysongelmia (krooninen sairaus, vamma jne.) ja niin edelleen. Syitä ihmisten alakuloon ja masentuneisuuteen on loputtomasti. Kaikki eivät osaa tunnistaa syytä. Monelle selviääkin vasta läheisten tai psykoterapeutin/psykologin kanssa jutellessa, että minkä vuoksi tosiaan mieli on ollut niin matala. Oletko jo kokeillut terapiaa/keskusteluapua? Jos pystyt nyt itse tunnistamaan mieltäsi painavan asian/asiat, voi terapiasta silti olla apua ratkaisujen löytämiseksi.

      Yksi asia mikä kannattaa sulkea pois on kaikki oikeat sairaudet, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta jne. jotka voivat aiheuttaa huonovointisuutta ja masentuneisuutta ihan itsessään. Tähän saanet apua lääkärin vastaanotolta. Kun fyysiset sairaudet on suljettu pois voisi lähteä miettimään em. mainittuja psyykkisen puolen asioita elämässäsi.

      Mielialalääkkeitä hypetetään maailmalla aivan järkyttävästi. Mielikuvamainonta on vahvaa ja kaikki tuntuvat tyrkyttävän näitä psykoaktiivisia aineita joka elämänongelman ratkaisuksi. Silti valtaosa käyttäjistä ei tiedä niiden todellisia vaikutuksia, saatika osaa kunnioittaa niiden mahdollisia haittavaikutuksia. Toisin kuin "wanted_man" kertoo, tiedetään, että suurimmalle osalle ihmisistä tehokkain ja pitkäkantoisin hoitomuoto on lääkkeetön. Erityisesti sinun tilanteesi kuulostaa omaan korvaan sellaiselta, että olet yleisesti alakuloinen, mutta et mitenkään vakavassa masennustilassa (eli et mieti itsesi vahingoittamista). Varsinkin tällaisissa tapauksissa lääkkeettömällä linjalla pysyminen on oman näkemykseni ja kokemukseni mukaan ratkaisevaa pitkäkantoisen ja pysyvän hyvän tuloksen saavuttamiseksi.

      • Plan B

        "Auttavatko masennus lääkkeet oikeasti? Voiko näiden kokeilusta olla haittaa?"

        Näihin kysymyksiin haluan antaa sinulle vastaukseni vielä erikseen. Kysemyksesi on erittäin oleellinen ja seuraavat asiat ovat siten äärimmäisen tärkeää ymmärtää.

        Auttava vaikutus riippuu täysin siitä mitä sillä kukin yksilö tarkoittaa tai minkä vaikutuksen/lopputuloksen kokee paremmaksi. Koska masennus ei ole sairaus, ei sitä voida parantaa lääkkein. Masennuksen tunteeseen voidaan sen sijaan vaikuttaa lamaamalla potilaan kyky tuntea masennuksen tunteita esimerkiksi lääkkein. Samalla kuitenkin lamaantuvat myös muut ihmismäiset tunteet, kuten innostus, rakkauden tunne, empatia, kiinnostus, ilo, suru, pelko, ahdistus, intohimo, välittäminen jne. Toisin sanoen, ainoa mitä mielialalääkkeet voivat meille ihmisille antaa on keinotekoinen mielentila, hyvänolon, tai monissa tapauksissa juuri käänteinen eli pahemman olon tunne. Aineiden vaikutus on siis kaikille yksilöllinen, toiset lamaantuvat ja passivoituvat, toiset stimuloituvat ja energisöityvät, osa muuttuu jopa maanisiksi ja sekoaa. Vaikutus perustuu kaikissa tapauksissa mielialalääkkeiden huumaavaan toimintaperiaatteeseen (vertaa esimerkiksi alkoholi tai muu psykoaktiivinen aine (esim. kannabis)).

        Mielialalääkkeet, joista sinun kohdallasi todennäköisesti tultaisiin lääkärin toimesta puhumaan ovat niin kutsuttuja SSRI-luokan masennuslääkkeistä. Ne ovat kovassa suosiossa lääkäreiden keskuudessa. Aluksi kokeileminen voi kuulostaa fiksulta ja maltilliselta idealta, mutta. Sinun on syytä tiedostaa, että SSRI:den haittavaikutukset voivat ilmaantua todella nopeasti ja ne voivat lyhyessäkin kokeilukäytössä jäädä pitkäaikaisiksi (kuukausia/vuosia) tai myös pysyviksi. Tähän voi riittää siis jo muutaman (päivien tai) viikon käyttö. Koska masennuslääkkeiden sanotaan vaikuttavan "terapeuttisella" tavalla (joka voi poikea sinun toivomastasi vaikutuksesta suurestikin) vasta useamman viikon käytön jälkeen, voi tässä vaiheessa olla jo myöhäistä välttää em. haittavaikutuksia. Pelkkä SSRI-kokeilu on koitunut monelle todella kalliiksi.

        Haluan vielä lopuksi luetella tähän muutamia näistä vakavimmista haittavaikutuksista, joita käytössä usein ilmenee. En tee tätä mitenkään pelotellakseni vaan, koska muualta tuskin tulet näitä varoituksia rehellisesti kuulemaan.

        Muisti-, oppimis-, keskittymis- ja ajattelun häiriöt, käytöshäiriöt, kuten mania tai psykoosi, pahentunut masentuneisuus ja ahdistus, virtsanpidätysvaikeudet, hiustenlähtö, kivesten surkastuminen, impotenssi (pysyväkin), ihon tuntohäiriöt, tunteiden katoaminen (pysyväkin, esim. kiinostuksen puute, seksuaalinen haluttomuus), kyvyttömyys tuntea mielihyvää (esim. lempi harrastuksen parissa tai seksuaalisessa kanssakäymisessä), liikehäiriöt, kuten dyskenisia, parkinsonismi ja akatisia, näköhäiriöt, sydämen rytmihäiriöt, ruuansulatuksen häiriöt ja niin edelleen. Lisää löydät vielä ko. lääkkeen potilasohjeesta (aina luettava ennen käyttöä! Huom. kaikkia haittavaikutuksia ei ole lueteltu potilasohjeissa, niiden yleisyyttä on voitu vähätellä tai todellista luonnetta peitellä käyttämällä kiertoilmaisuja).

        Haittavaikusten lista on erästä lääkäriä lainatakseni "karmaiseva". Esimerkiksi seksuaalitoimintojen häiriöitä saa nykytutkimustiedon mukaan noin 70% käyttäjistä jo käytön aikana. Tietoa siitä kuin suuri osa näistä ihmisiä on niitä, joille erektio-ongelmat jne. ovat jääneet pysyviksi ei ole kerätty!

        Kaikki em. haittavaikutukset voivat siis jäädä pitkäaikaisiksi tai pysyviksi SSRI-käytön lopettamisesta huolimatta. Olen joidenkin elämänlaadun kannalta mahdollisesti hyvinkin haittaavien vammojen kohdalla painottanut asiaa vielä erikseen. Periaatteessa lisäyksen voisi laittaa lähes kaikkien mahdollisten oireiden perään. En siis sano, ettäkö kaikille oireet jäisivät pysyviksi tai ilmaantuisi ollenkaan, mutta sinun täytyy hyväksyä riski pysyviin vammoihin ennen kuin alat käyttämään esimerkiksi SSRI-masennuslääkkeitä.


      • 11+1
        Plan B kirjoitti:

        "Auttavatko masennus lääkkeet oikeasti? Voiko näiden kokeilusta olla haittaa?"

        Näihin kysymyksiin haluan antaa sinulle vastaukseni vielä erikseen. Kysemyksesi on erittäin oleellinen ja seuraavat asiat ovat siten äärimmäisen tärkeää ymmärtää.

        Auttava vaikutus riippuu täysin siitä mitä sillä kukin yksilö tarkoittaa tai minkä vaikutuksen/lopputuloksen kokee paremmaksi. Koska masennus ei ole sairaus, ei sitä voida parantaa lääkkein. Masennuksen tunteeseen voidaan sen sijaan vaikuttaa lamaamalla potilaan kyky tuntea masennuksen tunteita esimerkiksi lääkkein. Samalla kuitenkin lamaantuvat myös muut ihmismäiset tunteet, kuten innostus, rakkauden tunne, empatia, kiinnostus, ilo, suru, pelko, ahdistus, intohimo, välittäminen jne. Toisin sanoen, ainoa mitä mielialalääkkeet voivat meille ihmisille antaa on keinotekoinen mielentila, hyvänolon, tai monissa tapauksissa juuri käänteinen eli pahemman olon tunne. Aineiden vaikutus on siis kaikille yksilöllinen, toiset lamaantuvat ja passivoituvat, toiset stimuloituvat ja energisöityvät, osa muuttuu jopa maanisiksi ja sekoaa. Vaikutus perustuu kaikissa tapauksissa mielialalääkkeiden huumaavaan toimintaperiaatteeseen (vertaa esimerkiksi alkoholi tai muu psykoaktiivinen aine (esim. kannabis)).

        Mielialalääkkeet, joista sinun kohdallasi todennäköisesti tultaisiin lääkärin toimesta puhumaan ovat niin kutsuttuja SSRI-luokan masennuslääkkeistä. Ne ovat kovassa suosiossa lääkäreiden keskuudessa. Aluksi kokeileminen voi kuulostaa fiksulta ja maltilliselta idealta, mutta. Sinun on syytä tiedostaa, että SSRI:den haittavaikutukset voivat ilmaantua todella nopeasti ja ne voivat lyhyessäkin kokeilukäytössä jäädä pitkäaikaisiksi (kuukausia/vuosia) tai myös pysyviksi. Tähän voi riittää siis jo muutaman (päivien tai) viikon käyttö. Koska masennuslääkkeiden sanotaan vaikuttavan "terapeuttisella" tavalla (joka voi poikea sinun toivomastasi vaikutuksesta suurestikin) vasta useamman viikon käytön jälkeen, voi tässä vaiheessa olla jo myöhäistä välttää em. haittavaikutuksia. Pelkkä SSRI-kokeilu on koitunut monelle todella kalliiksi.

        Haluan vielä lopuksi luetella tähän muutamia näistä vakavimmista haittavaikutuksista, joita käytössä usein ilmenee. En tee tätä mitenkään pelotellakseni vaan, koska muualta tuskin tulet näitä varoituksia rehellisesti kuulemaan.

        Muisti-, oppimis-, keskittymis- ja ajattelun häiriöt, käytöshäiriöt, kuten mania tai psykoosi, pahentunut masentuneisuus ja ahdistus, virtsanpidätysvaikeudet, hiustenlähtö, kivesten surkastuminen, impotenssi (pysyväkin), ihon tuntohäiriöt, tunteiden katoaminen (pysyväkin, esim. kiinostuksen puute, seksuaalinen haluttomuus), kyvyttömyys tuntea mielihyvää (esim. lempi harrastuksen parissa tai seksuaalisessa kanssakäymisessä), liikehäiriöt, kuten dyskenisia, parkinsonismi ja akatisia, näköhäiriöt, sydämen rytmihäiriöt, ruuansulatuksen häiriöt ja niin edelleen. Lisää löydät vielä ko. lääkkeen potilasohjeesta (aina luettava ennen käyttöä! Huom. kaikkia haittavaikutuksia ei ole lueteltu potilasohjeissa, niiden yleisyyttä on voitu vähätellä tai todellista luonnetta peitellä käyttämällä kiertoilmaisuja).

        Haittavaikusten lista on erästä lääkäriä lainatakseni "karmaiseva". Esimerkiksi seksuaalitoimintojen häiriöitä saa nykytutkimustiedon mukaan noin 70% käyttäjistä jo käytön aikana. Tietoa siitä kuin suuri osa näistä ihmisiä on niitä, joille erektio-ongelmat jne. ovat jääneet pysyviksi ei ole kerätty!

        Kaikki em. haittavaikutukset voivat siis jäädä pitkäaikaisiksi tai pysyviksi SSRI-käytön lopettamisesta huolimatta. Olen joidenkin elämänlaadun kannalta mahdollisesti hyvinkin haittaavien vammojen kohdalla painottanut asiaa vielä erikseen. Periaatteessa lisäyksen voisi laittaa lähes kaikkien mahdollisten oireiden perään. En siis sano, ettäkö kaikille oireet jäisivät pysyviksi tai ilmaantuisi ollenkaan, mutta sinun täytyy hyväksyä riski pysyviin vammoihin ennen kuin alat käyttämään esimerkiksi SSRI-masennuslääkkeitä.

        "Koska masennus ei ole sairaus, ei sitä voida parantaa lääkkein."

        Väärin, kliininen depressio on sairaus jota masennukseksi kutsutaan.

        "Sinun on syytä tiedostaa, että SSRI:den haittavaikutukset voivat ilmaantua todella nopeasti ja ne voivat lyhyessäkin kokeilukäytössä jäädä pitkäaikaisiksi (kuukausia/vuosia) tai myös pysyviksi. Tähän voi riittää siis jo muutaman (päivien tai) viikon käyttö."

        Linkit tieteelliseen tutkimukseen?

        Oletko muuten lääkäri vai miksi itsestäänselvyyksinä/faktoina esität asioita julkisella foorumilla, mitkä eivät pidä paikkaansa?


      • Plan B
        11+1 kirjoitti:

        "Koska masennus ei ole sairaus, ei sitä voida parantaa lääkkein."

        Väärin, kliininen depressio on sairaus jota masennukseksi kutsutaan.

        "Sinun on syytä tiedostaa, että SSRI:den haittavaikutukset voivat ilmaantua todella nopeasti ja ne voivat lyhyessäkin kokeilukäytössä jäädä pitkäaikaisiksi (kuukausia/vuosia) tai myös pysyviksi. Tähän voi riittää siis jo muutaman (päivien tai) viikon käyttö."

        Linkit tieteelliseen tutkimukseen?

        Oletko muuten lääkäri vai miksi itsestäänselvyyksinä/faktoina esität asioita julkisella foorumilla, mitkä eivät pidä paikkaansa?

        "kliininen depressio on sairaus jota masennukseksi kutsutaan."

        Kliininen depressio on poliittisiin näkemyksiin perustuva päätös, ei lääketieteellisiin, kuten oikeat sairaudet. Oikeat sairaudet löydetään objektiivisin menetelmin, esimerkiksi verikokein. Niiden olemassaolosta ei äänestetä. Lääketiede, kuten ei myöskään mikään muukaan tiede, ole demokratiaa, simppeliä. Masennus/masentuneisuus on kyllä todellinen, hyvinkin ikävä mielentila, mutta sitä ei voida luokitella sairaudeksi. Syyt masennukseen löytyvät useimmiten henkilön sosiaalisesta nyky-ympäristöstä ja/tai aiemmasta elämästä.

        En ole lääkäri vaan asiaan olosuhteiden pakosta hyvin perehtynyt. Sanotaan, että olen tehnyt sen tutkimustyön mikä sinulla on vielä edessäsi.


      • faktaa.
        Plan B kirjoitti:

        "kliininen depressio on sairaus jota masennukseksi kutsutaan."

        Kliininen depressio on poliittisiin näkemyksiin perustuva päätös, ei lääketieteellisiin, kuten oikeat sairaudet. Oikeat sairaudet löydetään objektiivisin menetelmin, esimerkiksi verikokein. Niiden olemassaolosta ei äänestetä. Lääketiede, kuten ei myöskään mikään muukaan tiede, ole demokratiaa, simppeliä. Masennus/masentuneisuus on kyllä todellinen, hyvinkin ikävä mielentila, mutta sitä ei voida luokitella sairaudeksi. Syyt masennukseen löytyvät useimmiten henkilön sosiaalisesta nyky-ympäristöstä ja/tai aiemmasta elämästä.

        En ole lääkäri vaan asiaan olosuhteiden pakosta hyvin perehtynyt. Sanotaan, että olen tehnyt sen tutkimustyön mikä sinulla on vielä edessäsi.

        Minä olen sairastanut masennus-nimistä sairautta lapsesta asti, joka oli turvallinen kaikin puolin. Olen tutkinut omakohtaisten kokemusteni sekä muiden kanssa keskustelujen kautta, sekä lääkärien että potilaiden kanssa, sairautta 20 vuotta. Se on pahasti invalidisoiva sairaus monella tasolla, eläkkeellä olen ollut 10 vuotta sen vuoksi.


      • väärää tietoa
        Plan B kirjoitti:

        "kliininen depressio on sairaus jota masennukseksi kutsutaan."

        Kliininen depressio on poliittisiin näkemyksiin perustuva päätös, ei lääketieteellisiin, kuten oikeat sairaudet. Oikeat sairaudet löydetään objektiivisin menetelmin, esimerkiksi verikokein. Niiden olemassaolosta ei äänestetä. Lääketiede, kuten ei myöskään mikään muukaan tiede, ole demokratiaa, simppeliä. Masennus/masentuneisuus on kyllä todellinen, hyvinkin ikävä mielentila, mutta sitä ei voida luokitella sairaudeksi. Syyt masennukseen löytyvät useimmiten henkilön sosiaalisesta nyky-ympäristöstä ja/tai aiemmasta elämästä.

        En ole lääkäri vaan asiaan olosuhteiden pakosta hyvin perehtynyt. Sanotaan, että olen tehnyt sen tutkimustyön mikä sinulla on vielä edessäsi.

        Höpö höpö.

        Ja missä ne linkit ovat?


      • oireyhtymä nimeltä depis
        faktaa. kirjoitti:

        Minä olen sairastanut masennus-nimistä sairautta lapsesta asti, joka oli turvallinen kaikin puolin. Olen tutkinut omakohtaisten kokemusteni sekä muiden kanssa keskustelujen kautta, sekä lääkärien että potilaiden kanssa, sairautta 20 vuotta. Se on pahasti invalidisoiva sairaus monella tasolla, eläkkeellä olen ollut 10 vuotta sen vuoksi.

        Huomasin itsekin vastikään, että depressio on nykyään OIREYHTYMÄ (useissa psykiatrisissa julkaisuissa), ei siis tauti tai sairaus (disorder eli elimistön "epätoiminnan" tila, joka voidaan todeta siis jossain elimessä). Olen itsekin luullut sairastavani sairautta. Ei taida olla moniakaan masennus-diagnoosin saaneita, joiden tutkimisessa oltaisiin todettu tuo lääketiteellinen poikkeama elimessä tai elimen toiminnassa, vaan oireisiin perustuen on diagnosoitu.


    • wanted_man

      Uskomatonta, mitä ihmiset kirjoittavat, joilla ei ole kokemusta tai tutkimustuloksia masennuksen hoidosta.

      Minä olen tutkinut masennusta ja ollut yhteydessä saman sairauden kanssa kamppailevien ihmisten parissa 15 vuotta, puhumattakaan omasta sairaudestani.

      Uskomattomia väitteitä täällä:"Masennus ei ole sairaus", kirjoittaa plan B ja sitten luettelee masennuslääkkeiden sivuvaikutuksia, tottakai sivuvaikutuksia tulee jonkin verran käytön alussa, mutta ne häviävät kuukauden sisällä.

      Masennus on vakava sairaus ja Suomessa tapahtuu noin 1200 itsemurhaa vuodessa, tiedän tuttava piiristäni tusinan verran ihmisiä, jotka olisivat tehneet melko varmasti itsemurhan, jos eivät olisi hakeutuneet psykiatrille ja kokeilujen kautta löytäneet itselleen sopivan lääkkeen.
      He ovat käyttäneet lääkkeitä, yksi 15 vuotta, toiset vähemmän, käyneet terapiassa ja saaneet takaisin elämänilonsa ilmän sivuvaikutuksia.

      Se, että kyseenalaistetaan tieteelliset tutkimukset, omien ystävieni kokemukset, psykiatria, lääkkeet, jotka ovat suunniteltu juuri kemiallisen tasapainon löytymiseen, kunhan kokeilee mikä on sopivin.

      Miten tänne kirjoittavat voivat selittää sen, että kaikissa Pohjoismaissa aivokuvantamismenetelmien jälkeen, aivojen keskeisimmät osat, kuten hippokampus ja mantelitumake ovat palanneet normaaliin aineenvaihduntatoimintaan ja näiden aivojen osien surkastuminen on loppunut ja palautuminen normaaliin kokoon on tapahtunut. Sen jälkeen kun henkilö on löytänyt kokeilemalla yhden toimivan lääkkeen.

      On tosi tyhmää kirjoitella tänne ihmisten, joilla ei ole kokemuksia asiasta ja lukeneet aiheesta monen eri henkilön kannalta ja nähneet Suomen, Ruotsin, Norjan ym. maiden puolueettomien tutkimuslaitosten tulokset.

      En kirjoita tästä asiasta enempää, koska täällä on aivan uskomattomia kirjoituksia tästä aiheesta.
      Kirjoittakoot tänne ihmiset, joilla on kokemusta ko. aiheesta tai muuten tutkineet asiaa, minä olen tehnyt molempia yli kymmenen vuoden ajan.

      • Plan B

        "Uskomattomia väitteitä täällä:"Masennus ei ole sairaus""

        Yhtä uskomatonta on väittää yhtään missään, että masennus olisi sairaus.

        "sivuvaikutuksia tulee jonkin verran käytön alussa, mutta ne häviävät kuukauden sisällä."

        Varmasti osalla häviävät monet aloitushaitat muutamassa kuukaudessa, ainakin toistaiseksi, mutta yhtä totta on, että kaikilla ne eivät häviä. On tietämättömyyttä väittää toisin. Jos ne ovat sinulla hävinneet, ei se tarkoita, että kaikilla häviäisivät.

        "Masennus on vakava sairaus"

        Korjaus: Masennus voi olla vakavaa, mutta ei sairaus. Tietenkin on hyvä, jos joku henkilö kokee välttyneensä itsemurhalta masennuslääkkeillä, mutta jo sinun käyttämäsi ilmaisu 'melko varmasti' jättää paljon spekuloitavaa. Mitä, jos he olisivatkin saaneet pelkästään hyvää terapiaa, ymmärrystä ja kuuntelevan korvan. Se, että he eivät olisi saaneet näistä aineista mitään sivuvaikutuksia on kyllä todella hurja mutuväite.

        "lääkkeet, jotka ovat suunniteltu juuri kemiallisen tasapainon löytymiseen"

        Et ilmeisesti ole tutustunut psykiatrian historiaan tai hypoteeseihin kovinkaan tarkasti.

        "Miten tänne kirjoittavat voivat selittää sen, että kaikissa Pohjoismaissa aivokuvantamismenetelmien jälkeen, aivojen keskeisimmät osat, kuten hippokampus ja mantelitumake ovat palanneet normaaliin aineenvaihduntatoimintaan ja näiden aivojen osien surkastuminen on loppunut ja palautuminen normaaliin kokoon on tapahtunut. Sen jälkeen kun henkilö on löytänyt kokeilemalla yhden toimivan lääkkeen."

        Tämän tutkimuksen kyllä tahtoisin nähdä. Onko sinulla vinkata kirjaa/tutkimusta/linkkiä, josta nämä tulokset ja johtopäätökset voisi nähdä. Tietäen psykiatrian alalla vallitsevan laajan korruption en usko näkemättä pätkääkään niiden tarkkuuteen enkä rehellisyyteen. Olen kuitenkin valmis muuttamaan näkemystäni mikäli näin todistusaineisto osoittaa... mutta ei se osoita, tiedän jo nyt.

        "On tosi tyhmää kirjoitella tänne ihmisten, joilla ei ole kokemuksia asiasta ja lukeneet aiheesta monen eri henkilön kannalta ja nähneet Suomen, Ruotsin, Norjan ym. maiden puolueettomien tutkimuslaitosten tulokset."

        Mistä sinä tiedät mitä minä olen lukenut, tiedän tai olen kokenut...

        "Kirjoittakoot tänne ihmiset, joilla on kokemusta ko. aiheesta tai muuten tutkineet asiaa, minä olen tehnyt molempia yli kymmenen vuoden ajan."

        Sinulla on selvästi vielä paljon opittavaa.


    • wanted_man

      Plan B ei uskalla kirjoittaa omalla Suomi24-profiili nimellään.

      Plan B kommentoi masennusta näin:
      Kliininen depressio on poliittisiin näkemyksiin perustuva päätös, ei lääketieteellisiin, kuten oikeat sairaudet.

      Plan B:llä on itsellään poliittisia näkemyksiä, jotka ovat nyt muotia.
      Se politiikka on vahvojen politiikkaa, jossa lyödään suruttomasti heikompia ihmisiä, kuten joitakin vuosikymmeniä sitten, eräässä Euroopan valtiossa, jonka nimi oli Saksa.
      Saksassa aloitettiin henkisesti sairauden hoito tehokkaasti, tappamalla heikot, alkaen vuodesta 1938. Vai mitä plan B?

      Jos masennus ei ole vakava sairaus miksi tämä fakta:
      Kun tarkastin uusimman tilaston masennuksen vuoksi itsemurhan tehneiden määrän, se on 1200 vuodessa, tässä prosessissa epäonnistuneiden määrän arvioidaan olevan noin neljäsosa itsemurhan onnistuneesti tehneistä.
      Epäonnistuneet makaavat neliraaja halvaantuneina jossain laitoksissa tai muuten kärsivät itsemurhayrityksen seurauksista.
      Itsemurhan tekeminen on pitkän, vuosienkin, prosessin tulos, sitä ei yhtä äkkiä tehdä, koska se on niin lopullinen ja vakava ratkaisu.

      No Plan B väittää,että masennus ei ole sairaus, joten hän voi saman tien väitää, että Suomessa ei tapahdu näin korkeita itsemurhalukuja, sillä eihän masennus ja korkeat itsemurhaluvut liity mitenkään toisiinsa, eihan plan B?.
      Koska Plan B:n mukaan masennus ei ole sairaus, lopetetaan sen hoito, sekä lääketieteen kehittäminen, vai mitä Plan B?
      Saadaan säästöjä, heh.

      Tässä on vain 2 esimerkkiä, jotka kertovat masennuksen olevan vakava sairaus:
      Tässä on ote Neil Hardwickin kirjasta, mitä on masennus:
      "Hardwick oli 1990-luvun lopussa kaksi ja puoli vuotta työkyvytön podettuaan vakavaa masennusta. Hänen televisiotyönsä oli jäänyt kesken ja hän pystyi vain makaamaan sängyssä, juomaan vettä ja oksentelemaan."

      Toinen julkisuuden tuntema henkilö Tapio Suominen kertoo:
      Ylen urheiluselostaja Tapio Suominen kertoi Radio Novan haastattelussa avoimesti syvästä masennuksestaan, johon hän sairastui kesällä. Psykoosiksi edennyt masennus vei Suomisen pitkälle sairauslomalle.

      Toinen tilastofakta on, että masennus on suurin työkyvyttömyyden aiheuttaja Suomessa.

      Kela ei myönnä lyhyttä tai pitempää eläkettä kevein perustein.
      Kela lähettää eläkettä hakevat tutkimuskeskuksiin, jotka valitettavasti ovat pääosin Kelan itsensä rahoittamia. On asetettu pukki kaalimaan vartijaksi.

      Voitte jokainen kokeilla onko masennuksella tai muullakaan sairaudella helppo päästä kuntoutustuelle tai lyhyelle eläkkeelle.
      Kerron tämän kokemuksesta, joka tämän kiistää, on todella pihalla yhteiskunnan ja Kelan harjoittamasta politiikasta.

      Kelan politiikka on köyhien ja sairaiden nöyryyttämistä, ystävienikin kertomia faktoja.

      Siinä faktoja plan B:lle ja väitteille, että masennus on vain polittinen päätös.

      Ainoita poliittisia ulottuvuuksia huomasin Plan B:n kirjoituksista, jotka ovat todella törkeitä masentuneita kohtaan.
      No, nyky-yhteiskunnassa ja politiikassa on muotia lyödä lyötyä ja vain vahvat ovat oikeassa ja oikeutettu olemaan niitä "parhaita" kansalaisia tässä nykyajan Suomessa. Vai mitä plan B?





      .

      • Plan B

        Kommenttisi ovat suurimmalta osin älyttömiä. Sivuutan osan tunteilun tuottamana ja keskityn oikaisemaan väärinkäsityksiä.

        En ymmärrä miten näet, että masennuksesta johtuvat itsemurhat olisivat osoitus siitä, että masennus olisi sairaus. Masennus on vakava asia, joka voi johtaa pahimmillaan itsetuhoiseen käytökseen, mutta se ei tarkoita, että masennus olisi sairaus, ei todellakaan. Masentuneisuuden yhteys itsemurhiin on varmasti ihan maalaisjärjelläkin ymmärrettävä, ei kukaan itseltään hengiltä päästä, jos on onnellinen, mutta se ei ole osoitus siitä, että masennus olisi sairaus. Älkäämme sekoittako näitä asioita keskenään.

        Lääkkeiden sijaan masentuneiden auttamiseen ja hoitamiseen käytettävät rahat pitäisi suunnata terapiatukeen.

        Nei Hardwick -kommenttisi ei kerro mitään siitä, että masennus olisi sairaus. Se, että joku masentunut sanoo masennuksensa olevan sairaus ei tarkoita mitään. Samoin Suomisen tapauksessa lukiessa kävi ilmi, että hänen masennuksensa oli saanut psykoottisia piirteitä vasta mielialalääkityksen aloittamisen jälkeen, vahva merkki siitä, että kyseessä on ollut lääkkeen aiheuttama (iatrogeeninen) psykoosi.

        Psyykkiset ongelmat aiheuttavat ihan varmasti paljon tuskaa ja vievät monet työkyvyttömiksi. Murheiden kanssa voi olla todella vaikea olla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että masennus olisi biologinen sairaus.

        Viimeiseksi vielä selvennän yhden todella oleellisen kohdan, jonka olit ymmärtänyt väärin. Masentuneisuus psyykkisenä ongelmana on hyvin todellinen, sitä ei kiistä kukaan. Masennuksen luokitteleminen tai kutsuminen sairaudeksi on poliittinen päätös.

        Toivottavasti tämä auttaa ymmärtämään asiaa paremmin.


    • faktaa.

      Summa summarum: masennus eli kliininen depressio on vakava sairaus, joka aiheuttaa myös fyysisiä oireita ja sairauksia.

      Nimimerkki Plan B kirjoittaa täyttä roskaa, älkää kukaan ottako tosissaan.

    • Ei enää natsismia

      Uskomatonta pskaa kirjoittaa plan B:

      "Kliininen depressio on poliittisiin näkemyksiin perustuva päätös, ei lääketieteellisiin, kuten oikeat sairaudet. Oikeat sairaudet löydetään objektiivisin menetelmin, esimerkiksi verikokein. Niiden olemassaolosta ei äänestetä."

      Luepa kirjoitus, joka taitaa olla tämän alapuolella, Nimeltään: Odotan kuolemaa.

      Toivoisin, että jättäisit tuon maassa makaavien päähän potkimisen vähemmälle!

    • Kannattaako?

      "Ylpeys käy lankeemuksen edellä."

    • Plan B

      AP on nyt saanut kuulla muutaman eriävän näkemyksen kysymykseensä liittyen. En halua jatkaa jauhamista siitä onko masennus luokiteltavissa sairaudeksi vai ei. Joka tapauksessa en suosittele ketään uskomaan suoraan kumpaakaan osapuolta vaan ottamaan asioista itse selvää näiden näkemysten perusteella. Hyvää jatkoa kaikille ja tsemppiä masennuksen kanssa painiville.

      • jatkoa..

        Ei, vaan sinä olet turhaan käynyt kirjoittamassa tänne sontaa, minkä vuoksi onkin suositeltavaa että poistut täältä, mikäli tarkoitusperäsi ovat nuo mitä ovat. Ainut tarkoituksesi oli saada yrittää päteä. Kaikki mitä olet kirjoittanut olet opiskellut jostain netistä, mikä ei aidosti perustu faktatietoon toisin kuin ammattitaitoisilta lääkäreiltä sekä heidän potilailtaan saatu omakohtaisiin kokemuksiin perustuva käytännön tieto, jota masennusta sairastavat ovat tänne kirjoittaneet. Kirjoitustesi perusteella et tiedä masennus-nimisestä sairaudesta yhtään mitään.


    • vastaus.

      Älä käytä lääkkeitä ja salaa sairautesi.

    • wanted_man

      Hyvä, kun tajusit lopettaa misinformaation levittämisen, kun puhutaan yllä olevista faktoista.

      Kyllä elämä ja realiteetit ovat kuitenkin parhaat opettajat elämässä.
      Kun näkee mitä tämä on omassa arjessa ja muiden arjessa.

      Faktat on yllä esitelty itsemurhatilastot, epäonnistuneet sellaiset ja se fakta, että Kela ei myönnä eläkettä tai vuoden kuntoutustukea nykyisin kuin puolikuolleille.

      Sinulla oli kiinnostavia poliittisia kannanottoja masennukseen, eli ihan väärä näkökulma.
      Asioiden vääristely ja politikointi pahentaa tilannetta, kun puhutaan esim. masennuksesta. Jokainen lääkäri on todennut tähän asti sekä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sekä Usassa, joita olen tavannut, että masennus on sairaus.

      Ylimielisyys saattaa kolahtaa joskus pahasti omaan nilkkaan....

      Hyvää jatkoa!

    • Viinaa.. nii ja.. kaljaa voi vetää!

    • mädchen

      Älä koske masennuslääkkeisiin,sotkee aivokemiat täysin.Et maininnut kärsitkö unettomuudesta?Jos et niin pysy erossa kaikista psyykelääkkeistä.Minulla tekivät elämästäni totaalisen helvetin.Ainoa apu mitä kannattaa harkita on terapia,jos löydät terapeutin jonka kanssa tulet toimeen.Liikunta,ystävät,järkevät harrastukset.Minun kantani on ehdoton ei aivomyrkyille.Pääsisinpä 15 vuotta ajassa taaksepäin.

    • qwgr3

      Eipä ole sotkenut aivokemioita meikäläisellä ,lääkityksen avulla pystyn selviämään arjessa.

    • Henkisestikuollut

      Lääkkeet eivät auta oikeasti

      Tekevät vain tyhjän ja zombiemaisen olon, surullisuutta ei voi poistaa lääkityksellä.

      Aloitin lääkkeiden syönnin vuosi sitten ja olotila on edelleen ihan sama kuin ennen niiden aloitusta, paino on ehkä noussut muutaman kilon niiden takia.
      En suosittele.

      En pystynyt itkemään enkä nauramaan enkä reagoimaan tunteellisesti mihinkään ennen lääkkeiden syöntiä, enkä pysty edelleenkään ja pillereitä on napsittu jo vuosi.

      Kukaan ei pakota sinua kertomaan lääkkeistä, eikä sinulla ole pakkokaan kertoa.

      • 2+6

        Älä yleistä. Jos sinulle on käynyt noin jostain neuroleptista tai remeronista, se ei tarkoita sitä että joku ei hyötyisi esim. SSRI-lääkkeestä.


    • velip1

      Hei, oletko tutustunut Mindfulness menetelmään? Moni kursseilla mukana ollut saanut siitä apua ahdistukseensa ja myös tutkimusten mukaan auttaen. Mutta jos kärsit vakavasta masennuksesta niin suosittelen ensin keskustelemaan tästä lääkärin tai terapeutin kanssa www.mindfulness-sivut.fi

      • 14+14

        Mindfulness-menetelmää ei missään nimessä pitäisi käyttää masennuksen hoidossa, ei edes keskivaikean. Lievää masennusta taas ei voi kutsua välttämättä edes masennukseksi, johon tepsivät monet muutkin keinot.


      • ja perustelut?
        14+14 kirjoitti:

        Mindfulness-menetelmää ei missään nimessä pitäisi käyttää masennuksen hoidossa, ei edes keskivaikean. Lievää masennusta taas ei voi kutsua välttämättä edes masennukseksi, johon tepsivät monet muutkin keinot.

        Miksi mindfulnesssia ei pitäisi käyttää??


    • laikime

      eiks tämä alkuperä kirjoittaja halunnut apua, eikä väittelyä tänne palstalle, voi helevetti teidän kanssa.
      AP. suosittelen masennuslääkitystä, varaa aika terveyskeskukseen siitä se lähtee!

    • Elämän hallintaa

      Hei !

      Syö kunnon aamupala, ja muutenkin monipuolista ruokaa joka päivä.
      Monivitamiinitabletit voisivat olla hyväksi.

      Mene illalla nukkumaan klo 22 aikoihin, ja tietokone kiinni.

      Happilenkille virkistymään!

      Ajattele hyviä asioita sinusta itsestäsi, ainakin yksi joka päivä.

      Tee asioita, joista pidät. Toteuta pieniä ja isoja omia toiveita.
      Ole ystävä itsellesi, rakasta itseäsi.
      Olet hyvän ja onnellisen elämän arvoinen !

    • 11+15

      Ap, käy tutustumassa Alkuajatukseen. Kotisivulta löydät aihesarjan, jonka voit ladata maksuttomasti ja tutustua aiheeseen. Kannattaa tutustua siihen oikein kunnolla, niin tulet huomaamaan, että siitä on oikeasti apua.

      • nainen

        Mistäpä moinen ajatus kaiken lisäksi Kone temppuilee jatkuvasti kirjoittamisesta EI tule mitään .


    • 5+19

      Itse en usko että masennus ja ahdistus johtuu mistään aivokemioista joten en aio aloittaa mitään lääkityksiä. Niin enkä ole mitenkään ylpeä vaikka sellaistakin minulle on yritetty väittää. Ennemmin sanoisin että minulla on itsesuojeluvaistoa.

    • äääiiiti

      ja höpö höpö- Hormonit jyllää meissä kaikissa, usein masennuksen takana on hormoniepätasapaino; kilpirauhashormonit tai naisilla estrogeenit. Ja niihin on olemssa sitä varten kehitetty hoito muoto. Nyt alkuperäinen, jos et vielä ole mennyt lääkäriin niin tee se HETI! ja tämä on käsky!

    • mikkkd

      Hah Hah.. Nimimerkki mm " Plan B " on palstan lääkehäirikköhörhö, josta viranomaisetkin ovat kiinostuneet.

      Hienoa " wanted_man" !

      • Plan B

        Lääkehäirikköhörhö, no johan on titteli. :) Viranomaisetkin ilmeisesti kiinnostuneet oppimaan vähän näistä asioista. ;)


    • Virp1

      Kyllä masennuslääkkeet auttaa, mutta ei poista masennusta. Tosin täällä paljon parjattu PlanB kyllä kertoi sivuvaikutuksista. Paskoja lääkkeitä on ja on myös niitä mitkä auttaa. Ihmisen kehot ovat erilaisia, niin silleen kaikki reagoi eri tavalla lääkkeisiin. Kannattaa kokeilla jos masennus on diagnosoitu, ne voi auttaa paljonkin tai ne voi tuoda sivuoireita. Jotkut sivuoireet menevät ohi kuukaudessa ja osa ei. Silloin lääke ei toimi. Sivuoireet voi olla kanssa hyvin kiusallisia aluksi, että lamaa kaiken toiminnan(itselläni näin käynyt). Niistä sivuoireista on hyvä puhua lääkärille ja kokeilla toista lääkettä.

      Itse oon sairastanut viitisen vuotta vaikeaa masennusta, niin voin ainakin kokemuksesta sanoa, että ne enemmän lievittää masennuksen oireita ainakin itselläni. Ei ole poistanut sitä.

      Masennus on erittäin paha sairaus, mutta hyviä uutisia on, että siitä voi parantua. Siis voi. Ei ole takuuta, että parantuu. Itse en ole parantunut.

      Minä olin ennen masennusta erittäin voimakas tahtoinen ja hyvin vahva asioiden tekemisessä. Se, että jos masennus ei ole sairaus niin olisin sen selättänyt aikoja sitten. Tahdon voima ei auta. Oikea lääkitys auttaa ja terapia. Terapian olen havainnut kaikkein tehokkaimmaksi, mutta lääkkeet myös hyviksi.

      Toivon, että kuuntelet lääkäriä ja saat apua siihen masennukseen ja paranet siitä.

    • 9+15

      Jos olet masentunut, et selviä tekemättä minkäänlaisia muutoksia.

      Masennuksen syy tulee poistaa. Itselläni se oli huono työpaikka ja negatiiviset ihmissuhteet joista sai vain pahaa oloa. Alkuun pääsin masennuslääkkeiden avulla.
      Puoli vuotta meni niitä syödessä ja sen jälkeen pärjäsin omillani. Söin Venlafaxinia.

      Masentuneena oli aloitekyvytön ja ajatukset eivät liikkuneet mihinkään suuntaan. Sairaus ruokki itse itseään, enkä olisi selvinnyt ilman apua.

      Olin aikaisemmin todella lääkevastainen, mutta kun vaihtoehtona on lopulta pahin masennuksen lopputulema tai lääkkeiden kokeileminen kunnolla, on lääkkeet hyvä vaihtoehto.

      Minua lääkkeet auttoivat. Sain niiden avulla voimia selvitä muutenkin haastavasta tilanteesta.

      • 9+15

        Pari lisäystä vielä.
        Lääkkeet saivat tunteeni takaisin. Ennen niitä olin niin masentunut ettei minua hetkauttanut enää mikään. Näin vain synkän maailman ympärilläni.
        Minulla ei ollut minkäänlaista kiinnostusta seksiin. Sekin on palautunut.

        Olen vahvempi ihminen kuin pitkiin aikoihin.
        Omanarvontuntoni on myös palautunut. Olen hyvä ihminen ja minua ei enää lannisteta katkerien oikeasti mieleltään sairaiden aloitteesta.


    • Ilkka

      Hyvin olet pärjännyt ilman lääkkeitä, vaikkakaan kaikki masennusoireet eivät ole poistuneet. Minulla on todettu krooninen vakava masennus, joka on kestänyt 10 vuotta. Sain työkyvyttömyys eläkkeen diagnoosin perusteella. Syön lääkkeitä pysyäkseni hengissä. Voimia sinulle taistelussa tautia vastaan.

      • Plan B

        Mielialalääkkeiden käytöstä seuraa ennen pitkään työkyvyttömyys. :(


      • Ilkka
        Plan B kirjoitti:

        Mielialalääkkeiden käytöstä seuraa ennen pitkään työkyvyttömyys. :(

        Onko sinulla henkilökohtaista kokemusta asiasta vai millä perusteella olet tätä mieltä?


    • Anonyymi

      kiistääöyydä auvo itsellesi,l kiistäjät, jotka alkaa soittelaaamaan hulluitaan, syytää, ja 112 palkan nostaa, saavat palkan siitä kun ntoisesta soittelevat täötä on ensihoitajat jne

    • Anonyymi

      Lääkeistä on se "apu" että oma luomu hyvälaatuinen serotniini lakkaa tuotantonsa ja tulee ulosteiden mukana pois , jos panet sinne kemian tehtaan synteettistä serotoniinia purkista, saat välillä ylivilkkaus ja mania kohtauksia, koska serotoniinia on väkisin välillä liikaa, ja siitä saat kaksisuuntaisen diaknoosin ja siihen pillerit ja sivuvaikutuksen esto pillerit, olet kunnon raha sampo ja kelalta siirtyy näkemättäsi sinusta paljon rahaa pilleri tehtaalle, mutta oma kemillinen epä-tasapainosi ei poistu kunnes lopetat pillerit, koska pillerit tekee sinulle kemiallisen epätasapainon ja estävät kyynelkanava toiminnan ja parantavan raikastavan itkun.

      Kun lopetat SSRI pillerit olet lirissä, koska kestää liki puoli vuotta kunnes elimistösi huomaa että kemian tehtaan serotoniinia ei nyt vaan tule ja olet itsemurhainen ja kaikkien tunteiden vallassa kunnes oma kehosi reakoi ja alkaa tuottaa jälleen hyvälaatuista luomu serotoniinia, jota ei ole värjätty aspestin kaltaisella titaanioksidilla valkeaksi, kuten useimmat apteekin pillerit ja ostamamme seinämaali pöntöt, joiden valkea väri usein on myös titaanioksidi... Jos olisin sinä pysyisin kaukana psykiatreista.

    • Anonyymi

      Mulla ei masennuslääkkeet poistaneet masennusta. Koska ei ne lääkkeet välttämättä poista niitä syitä jotka masennusta aiheuttaa.Omalla kohdalla masennus johtui paljolti luonteenpiirteistä ja lääkkeet eivät poistaneet luonteenpiirteitä.Mutta jos masennukseen ei ole syytä niin voihan niistä silloin olla apua.Mä parannuin kun pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle.Kun mä en pärjännyt työelämässä,johon vaikutti luonteeni.Työelämässä ei pärjää kun on huono itsetunto ja huono oppii uusia asioita.Se että on ahkera ja tunnollinen ei riitä selviytyy työtehtävistä.Opamox kyllä rauhoitti mutta ei se tehnyt työkykyiseksi tai muuttanut mua ihmisenä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe