Porttila höpisee taas

JiiKoo

Kun pääsin vauhtiin, niin pitää taas kirjoittaa, kun luin kaikentietävän Porttilan uusimman kolumnin. Eli mies on vertailemassa Summasen metodeja DDR:n valmennukseen ja suurin piirten stalinismiin ja natsi-Saksaan. Mutta kun faktoja ei kai kovin moni tiedä: Mitä siellä pukukopissa oikein tapahtuu? Ei ilmeisesti kovin hirveitä, kun kerran joukkueen pelimoraali on pysynyt korkealla. Ja millaista Summasen arvostelu pelaajia kohtaan sitten on? Millaisia henkilökohtaisuuksia siellä kuullaan? Ehkäpä näihin saadaan vielä todet vastaukset joskus, niin sitten voidaan alkaa keskustella "Summasen metodeista".

13

1172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kara

      Niiskumaa ja Porttola

      • askakas

        epäonnistunut satasen juoksija Helsingin Tarmosta (eli DDR varmaan tuttu siltä ajalta). Oli jo nuorena vitun ärsyttävä. Nythän se jahtaa erityisesti yl.urheilun huonoja puolia- katkeroitunut paska.


      • Katsoja
        askakas kirjoitti:

        epäonnistunut satasen juoksija Helsingin Tarmosta (eli DDR varmaan tuttu siltä ajalta). Oli jo nuorena vitun ärsyttävä. Nythän se jahtaa erityisesti yl.urheilun huonoja puolia- katkeroitunut paska.

        Katkeruus ja negatiivisyys paistaa läpi koko tyypistä, ihme kun ei saa jo kenkää maikkarilta!


    • zerry

      Suomen jääkiekkomaajoukkue on yltänyt World Cupissa kaikkien aikojen kovimpaan jääkiekkotekoon. Edes maailmanmestaruus NHL-tähtien "boikotoimissa" Tukholman kisoissa ei yllä World Cupin finaalipaikan tasolle.

      Samalla kansan syvät rivit ja osa lehdistöstä on alkanut rehabilitoida maajoukkueen päävalmentaja Raimo Summasta. Nyt, viikko Summas-kohun alkamisen jälkeen, Rami onkin häntä arvostelleiden mielestä maailman paras valmentaja.

      Ja samaan aikaan niitä, jotka ovat julkisesti uskaltaneet arvostella Summasta jopa barbaarisesta käyttäytymisestä pelaajia kohtaan, syytetään isänmaanpettureiksi.

      Voi tätä maailmaa, voi näitä aikoja.

      Onneksi emme enää elä "stallarien" aikakautta. Onneksi Suomessakin on nyt sananvapaus, Summanen tosin toivoisi, että kyseessä olisi sanan- ja huutamisenvapaus.

      Ne, jotka nyt haluaisivat haudata koko Summanen-Niinimaa-episodin menestyksen alle, elävät vielä siinä maailmassa, jossa DDR:ssäkin voitiin tehdä urheilijoille, mitä johtajat päättivät. Jos johtajat päättivät, että naispuolisen urheilijan oli hankkiuduttava raskaaksi muutamaa kuukautta ennen arvokisaa, koska se paransi hänen suorituskykyään, niin urheilijan oli tehtävä niin. Ja jos urheilija nousi kapinaan, odotti häntä ja hänen sukulaisiaan maanpäällinen helvetti - noin kärjistetysti sanoen.

      En haluaisi muistuttaa ihmisiä niistä historiallisista ajoista, jolloin maailmanvalloitusta suunnitelleet kansankiihottajatkin saivat kansan hyväksynnän teoilleen, kun junat hetken kulkivat ajallaan. Kaikelta muulta oltiin valmiit ummistamaan silmät.

      Summanen ja suomalainen jääkiekko eivät ole siinä asemassa, että moisiin vertauksiin olisi aihetta. Enkä tietenkään vertaa Summasen käyttämiä metodeja edellä mainittuihin tekoihin vaan haluan muistuttaa siitä, että harmaa alue ei lopu koskaan, ja kun on kerran sille alueelle lähtenyt, uppoaa aikaa myöten yhä syvemmälle mustalle alueelle.

      Voidaan toki väittää, että jääkiekkojoukkueen pukukoppi on oma maailmansa, jossa ovat omat sääntönsä. Olkoon niin, mutta muistakaa, että kopin oven avauduttua on samojen ihmisten pystyttävä elämään niiden sääntöjen ja normien mukaan, jotka määrittävät nyky-yhteiskuntamme rajat.

      Jos edes murto-osa niistä tiedoista, jotka olen Suomen pukukopista saanut, pitää paikkansa, on jääkiekkoliiton ja Kalervo Kummolan velvollisuus puuttua asioihin, vaikka Leijonat palaisivat Kanadasta kotiin World Cupin voittajina.

      Muuten rajat, joilla menestystä voidaan hankkia, on asetettu liian laveiksi.

      Teksti: Jari Porttila 13.9.2004

      (MTV3)

      Uusi kolumni aina maanantaisin.

    • tekstiä

      Mutta Porttila on silti käynyt leijonien pukuhuoneessa. Minä en (tuskin sinäkään).
      Simputusmetodit ovat mennyttä aikaa ja häpeäksi ammattilaisillemme. Ne toimivat silloin, kun Neuvostoliitto voitti aina kaikki kisat. Silloiset neukkupelaajathan olivat paitsi ammattilaisia (amatöörikisoissa) myös sotilaita.
      Odotellaanpa nyt rauhassa turnaus loppuun ja päristellään sitten lisää.

      • JiiKoo

        Eli milloin Porttila on käynyt siellä pukukopissa?
        Onko tietoa?


      • jaahas
        JiiKoo kirjoitti:

        Eli milloin Porttila on käynyt siellä pukukopissa?
        Onko tietoa?

        "JOS edes murto-osa niistä tiedoista, jotka olen Suomen pukukopista saanut, pitää paikkansa...."
        Tähänkö porttila perustaa oikeutensa mustamaalata Summasta? No, vastine on ainakin helppo kirjoittaa....Jos edes murto-osa porttilan epäillyistä henkisistä sairauksista pitää paikkansa, voidaan unohtaa koko juttu ja ohjata porttila hoitoon, kisojen jälkeen.


      • Yöperho
        JiiKoo kirjoitti:

        Eli milloin Porttila on käynyt siellä pukukopissa?
        Onko tietoa?

        Porttila ei ole käynyt edes hallilla....


    • jaahas

      Porttila on seläntakana paskaa puhuva pelkuri. Helppo huudella painokoneen takaa, antamatta vastapuolelle tilaisuutta. Vastapuoli (Summanen) on luvannut turnauksen jälkeen antaa selvityksen, tämä ei katkeroituneelle porttilalle riitä. Ilmeisesti hänellä on vanhoja kalavelkoja maksettavana Summaselle, saattaa porttila olla jopa katkera kun kisojen tv-oikeudet yms on kilpailevalla yrityksellä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun porttilalla on henkisiä vaikeuksia jotka hän purkaa kolumneissaan "huutamalla" ja aiheuttaen henkistä tuskaa mustamaalaamalla vastapuolta median taakse piiloutuen (vastinetta ei saa mtv:n tekstitelevisioon). porttila on kiukutteleva pikkukakara, joka luulee olevansa oikeassa. Niin, ja Niinimaata ei pakotettu hankkiutumaan raskaaksi, eikä edes käyttämään kiellettyjä piristeitä. Hänta ei uhattu siperialla, eikä muilla DDR:n valtion "palkinnoilla". Suomi on siltäosin vapaa maa että pelaajalla on oikeus kieltäytyä työpaikasta jos ei tunne kestävänsä henkisesti sen luomia paineita. porttilan "painokoneen" takaa haukkuminen on taatusti pahempaa kuin suoraan naamasta naamaan asioiden selvittäminen tyyliin Summanen/Niinimaa. porttilalle lopputili, turnauksen jälkeen!

      • Jartsa

        purkaa pahaa oloaan kiukuttelemalla ja mustamaalamalla, kun ei ole IKINÄ ITSE SAAVUTTANUT YHTÄÄN MITÄÄN!!!!!!!!!!!!!!


      • Silmäpussit
        Jartsa kirjoitti:

        purkaa pahaa oloaan kiukuttelemalla ja mustamaalamalla, kun ei ole IKINÄ ITSE SAAVUTTANUT YHTÄÄN MITÄÄN!!!!!!!!!!!!!!

        Miten niin ei oo saavuttanu mitään. Onhan sillä Euroopan suurimmat silmäpussit!! Ne kun näkee joka aamu peilistä niin pistäähän se kirjotteleen ja puhuun aika levottomia.


    • keskustelu

      Ja asiaa on niukanlaisesti. Tietysti Porttilan tarkoitus on saada mahdollisimman paljon lukijoita palstalleen.
      En epäile, etteikö kyseinen herra olisi puhunut yhtä sun toista jääkiekkoilijoiden kanssa. Hän on kuuluisa sinnikkyydestään jahdata julkkisurheilijoita haastatteluihin ja halusta tonkia pikkusensaatioita, Häkkinenkin sanoi miestä sitkeäksi sissiksi.
      Onko toisaalta järkeä keskustella kolumnistin henkisestä terveydestä, kun aihe on kuitenkin Summasen taito valmentaa. No aamulla se nähdään, miten tasainen leijonalauman suoritus on. Kannustetaan nyt hengessä ainakin, kun ei paikalle pääse.

    • Summasen

      kovin on äkkiä unohtuneet Jokereiden tapahtumat Summasen aikana... Jokohan nyt Summanen käskyttää J. Ruudun vetämään hampaat kurkkuun joltakin kanukilta... Suomen joukkue on Hyvä, Summasesta huolimatta. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe