Apua! Rotta hyppii lattialle

ninipeaudchien

Minulla on kaksi tyttörottaa, neljän kuukauden ikäisiä. Heillä on sekä valtava häkki että vielä tilavampi ikkunalauta, jossa voivat kiipeillä, virikkeitäkin olen yrittänyt hankkia mahdollisimman mielikuvituksellisesti.

Ongelmana nyt on, että siskoksista toinen karkaa lattialle, vaikka häkki ja ikkunalauta ovatkin korkealla. Toinen taas ei lähde karkureissulle ikinä, eli ongelmana tuskin on mitenkään heidän oman alueensa ankeus tms.

Minulla on ollut aikaisemminkin kaksi siskoa, joista molemmat oppivat pysymään häkki-ikkunalauta -akselilla, eli eivät lähteneet karkailemaan vähän vartuttuaan ja kun laitoin heidät hypittyään "jäähylle" häkkiin viideksitoista minuutiksi kerrallaan.

Näistä toinen ei millään opi. Aina kun häkin ovi aukeaa, rotta tähyilee lattiaa ja pian on jo siellä. Toinen viihtyy taas omalla akselillaan. Muuten antaisin juostakin, mutten millään voi sähköjohtojen ja pikkuesineiden takia taata rotan turvallisuutta lattialla, se on tässä asunnossa sula mahdottomuus.

Eli, miten voin kouluttaa rakkaan pikkuiseni pysymään alueellaan? En todellakaan halua pitää sitä kestojäähyllä häkissä, mutta aina kun päästän pois on vaarana itselleen.

8

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sulla ei ole mitään huonetta, josta voisit tehdä turvallisen juoksutustilan? Edes valvottuna päivittäin? Tuskin Sä sitä siellä millään pysymään saat. Mä en voisi kuvitellakaan et mun omat tytöt ei karkaisi (ne on tottuneet vipeltelemään vapaana ja menee ihan minne haluaa).

      • rottis2

        Mulla on 3kk rottapojat ja mikäli olen ymmärtänyt oikein kyllähän rottien on pakko päästä jaloittelemaan vaikka olis kuinka iso häkki. Meillä rotat liikkuvat koko huoneistossa ( reilu 100 neliötä) melko vapaasti vähintään tunnin/päivä.
        Olen seurannut heitä ja sähköjohdot eivät ainakaan toistaiseksi ole kiinnostanut yhtään eivätkä muutakaan pahaa ole tehneet. Ja sinne mihin en halua heidän menevän voi oven aina laittaa kiinnii.
        Varaa nyt joku jaloittelu alue esim. kylpyhuone!


    • Ei tyttöä kyllä voi oikein opettaa millään, sinne mennään missä on jotain uutta ja ihmeellistä. Omat pojat sujahtaa omasta huoneestansa jos aukasee oven, ainakin nuorena kun ollaan pelottomia ja mahdottoman uteliaita. Vanhempana pysähdytään kynnykselle katteleen mihin se täti meni.. mutta ilmeisesti vanhoilla pojilla on niin rajattu se oma alue mikä on tuttu ja turvallinen. Sähköjohdoista oon huomannut ettei niitä pureskeltu silloinkaan kun olivat vielä lattilla, enemmänkin ongelma oli ainakin poikien osalta niiten alituinen merkkaaminen, joten niitä sai pestä aika usein.

    • Mulla taas vedetään sähköjohtoja oikein mielellään :P niihin ei tunnu sattuvan, mutta vempaimet ei tykkää...

    • -Luna

      Rotta haluaa luonnostaan lähteä tutkimaan kaikenlaisia paikkoja. Jos se saisi päättää, niin ei kyllä ikkunalauta riittäisi. Jos on mahdollista, niin päästä rotat päivittäis ulkoilemaan häkistä:)

    • ninipeau

      Nyt ymmärsitte väärin, päästän kyllä nuo pienokaiset jaloittelemaan päivittäin. Toinen niistä hyppii silti. Enkä voi sen takia jättää häkin ovea auki öisin tai siksi aikaa kun olen poissa kotoa, vaikka oven sulkeminen tuntuukin pahalta - varsinkin kun toinen noista ei edes karkaile. Ja jaloittelutilaa olisi molemmille enemmän oven ollessa auki. Koko ajan pitäisi olla vahtimassa, karkailu kun tapahtuu vähintään 5min välein.

    • Aa okei, hyvä että näin :) on itseasiassa aika luontevaa, että Se rohkeana ja liikkumaan tottuneena karkaa. Rotat on perusluonteeltaan niin uteliaita, että niille ei yleensä riitä ulkoilu, vaan ne tottuu haluamaan lisää seikkailuja. Edelleen ihmettelen siis lähinnä sitä, miksi muut ei karkaa :D

    • Jos tytön tylleröillä on kuitenkin iso häkki niin ei sulla ole mitään syytä jättää häkin ovea auki yöksi tai jollet jouda katselemaan pikkusten perään. Saavat kuitenkin jaloitella melkeistä joka päivä niin älä ota liikaa stressiä että pitäisi pitää häkin ovea auki alati. En usko että karkaileva tyttö oppii olemaan millään keinolla karkailematta. Maailman on ihmeellisiä asioita täynnä =) Ihmettelen niinkuin tulikirahvikin edellä että miksei muut karkaile... täällä mennään yleesä jonossa jos yksi lähtee jonnekkin seikkaileen. =D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe