Ainoa oikea usko

Jäin kummastelemaan

Katsoin juuri 29.10. 2013 YLE2 Islam iltaa! Valkokaapuinen imaami julisti puheenvuorossaan että " Islam on ainoa oikea usko maan päällä, koska Jumala on sen lähettänyt"! Siis ainoa oikea, koska Jumala on sen lähettänyt!
Tosin hän unohti sanoa mikä osa islamia on mielestään Jumalan lähettämää!

Minä luulin että ainoa oikea on Kristinusko, koska Jumala on sen lähettänyt!
Juutalaisuuskin on ainoa oikea samasta syystä!

Sitten näiden uskojen sisällä on vielä ryhmiä joiden mielestä vain heidän tulkintansa on se ainoa oikea, koska se on tullut suoraan Jumalalta! Ainakin lestadiolaiset näin uskovat, tosin toiset lestadiolaiset ovat oikeammassa kuin toiset!

Miten on Jehovantodistajien mielestä se ainoa oikea usko?
...ja mitä näitä fundamentalisteja nyt onkaan?

Ei nämä kaikki voi olla niitä ainoita oikeita, vai voivatko?

Vosko olla niin että Jumala on ilmaissut itsensä monin eri tavoin eri aikoina ja eri puolilla maapalloa? Jos niin on, niin mikä on fundamentalistien oikeutus omaan jyrkkään kantaansa?
Kuka kaikista oikeassaolevista omaa sen ainoan aidon oikean uskon tai tulkinnan?

4

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamatusta

      Kaikki eivät ole oikeassa. Tosin mielenkiintoisena seikkana mainittakoon muslimienkin väittävän uskovansa Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaan, siis samaan Jumalaan, josta Raamattu puhuu. Kaikkiin aloituksessasi mainitsemiisi eksytyksiin liittyy aidon jäljitteleminen, pyrkimys näyttää ja kuulostaa aidolta. Eksytykset tulee vain osittaisena Jumalan tahdon vastustamisena. Jos ne kohdistuisivat kaikkeen siihen, mitä Jumala on ja edustaa, ei niihin kukaan lankeaisi.

      Eksyttäjät korostavat kovasti järjestöjensä kristillisyyttä, raamatullisia viitteitä ja uskoa Jeesukseen. Jokainen voi kuitenkin itse tarkistaa Raamatusta, onko heille tähän asti tarjottu olematonta kangasta, niin kuin H.C. Andersenin sadussa ”Keisarin uudet vaatteet”, vai olisiko jossakin tarjolla sitä oikeaa kangasta.

      Jos emme pidä evankeliumista kiinni sellaisena kuin Paavali sitä julisti (ja on meille Raamattuun taltioitu) olemme aivan turhaan uskoneet [1. Kor. 15:1...2].

      Meidän aikanamme kirjahyllyissä on lukuisia raamattuja, joita kuitenkin vain harvoin avataan. Pidämme helposti itseämme liian viisaina ja kaikkitietävinä perehtyäksemme Jumalan ilmoitukseen? Kehotan kaikkia toimimaan kuten Tessalonikan juutalaiset, jotka ”tutkivat Kirjoituksista pitikö heille esitetty paikkansa” [Ap. t. 17:11].

    • 1+1

      Kaikille eksytyksille on yhteistä...

      1) Halu päättää itse mikä on oikein ja mikä väärin, mikä hyvää ja mikä pahaa. Fundamentalisti ei mukaudu tämän maailmanajan menoon vaan nöyrtyy Jumalan edessä, tutkii (Raamatusta) mikä on Hänelle mieleistä [Ef. 5:10], luopuu vääryydestä ja muuttuu itse [Room. 12:2].

      2) Vaistomainen tahto peittää tekomme ja kiertää vastuumme, uskotella itsellemme ja Jumalalle ettemme ole tehneet koskaan juurikaan mitään pahaa. Turmeltuneisuutemme on kuitenkin juuri se yksi ja ainoa asia, jonka Jumalan on pyytänyt meitä tuomaan eteensä. Fundamentalisti kelpuuttaa tarjolla olevan anteeksiannon tunnustamalla oman turmeltuneisuutensa. Jos lohtunamme olisi se, miten hyvin olemme osanneet elää, niin mihin me silloin Vapahtajaa enää tarvitsisimme?

      PS: Jos näet pahuutesi ja häpeät tekojasi käänny jo tänään Jeesuksen puoleen sekä tutki Raamatusta mikä on Jumalalle mieleistä ja pyri toteuttamaan Hänen tahtonsa.

    • satujavain

      Satujahan ne uskonnot ovat. Aikuisten ihmisten joulupukkeja. Ollaan kiltisti, niin "pukki" tuo lahjoja. Pukki tietää oletko ollut tuhma jne

      Miten lapsellisia aikuiset ihmiset voivatkaan olla?

    • Keinonen666

      Ainoa oikea usko on lentävä spagettihirviö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe