Muistatteko kannanottoni Talvivaarasta

Miten jo kuukausia sitten ennakoin että valtio, veronmaksajat joutuvat maksamaan myrkkypäästöjen kustannukset...

Tässä alla siitä jo annetaan esimakua.. Huijarit nauravat partaansa, velkavaroin elelevä kansamme makselee herrojen sotkut ja herrojen rahat visusti piilossa, vastuunkantoa ei löydy..

Kuten olen monet kerrat vaatinut, kaivostoiminta valtiolle, yksityistämiset lopetettava ja valtio-omisteisia yrityksiä työttömyyttä poistamaan. Ulkomaalaisille ei omistusoikeuksia maassamme oleviin yrityksiin.

Tiistai 29.10.2013 klo 21.41

Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan suunnitelmaa kaivosyhtiö Talvivaaran pelastamiseksi, uutisoi Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan yhdeksi vaihtoehdoksi aiotaan esittää velkojen suurleikkausta. Se toteutettaisiin yrityssaneerauksen avulla.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, ettei Talvivaara näytä selviävän vaikeuksistaan ilman lisärahoitusta.

Lisärahaa arvioidaan tarvittavan jopa 200 miljoonaa euroa.

- Talvivaaran tilanne on erittäin vakava. Kassavarat ovat käymässä vähiin, tuotantoa ei tule ja nikkelin maailmanmarkkinahinta on erittäin matala, Inderesin analyytikko Antti Viljakainen sanoo Helsingin Sanomille.

Lehden tietojen mukaan pelastussuunnitelma halutaan julkaista ensi viikon torstaina, jolloin Talvivaara kertoo tuoreimmasta osavuosikatsauksestaan.

http://www.hs.fi/talous/Ministeriö kasaa Talvivaaran pelastuspakettia/a1383019072675

9

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+1

      Suksi sinä laakertti vittuun mielipiteinesi ! Tosiasioista ymmärrät äärimmäisen vähän vaikka joka asiaa haluat sorkkia !
      älykkyysosamääräsi on 0.5 josta siitäkin suurin osa kuluu kävelemiseen !

    • Läheltä seurannut.

      Käsityksesi eivät ole kohdallaan. Talvivaara, ei ole mikään kannattamaton kaivos yritys ja vieläkin sinne yksityiset ja yritykset tulevat satsaamaan osakkeisiin rahaa. Tässä kävi vain niin, että liuotus ei toiminut oikein ja altaiden pettäminen oli yksi todella vaikea ongelma. Lapin asukkaat tuomitsivat yhtiön toiminnan erittäin pahasti vuoto vahinkojen osalta ja aiheuttivat näin lisävahinkoa. Ongelmia lähdettiin heti korjaamaan. Toiseksi olen tietoinen ja on suku sijoittanut osakkeisiin hyvin paljon, eikä siinä mikään keinottelu ole ollut takana. Vielä huomautan, että Suomen Valtion omistaa hyvinkin monen kaivoksen osakkeita. Olen aivan hiljan muuttanut Tunturilapsista Etelä Suomeen ja tunnen melko hyvin mitä on tapahtunut. En myöskään ole kaivos asiantuntija, mutta eräs vahvuus asioihin on.

    • Talvi VAARA!

      Talvivaara on alunperin perustettu vain uraanin takia. Siksi kaivosalue on niin laaja ja laajennut räjähdysmäisesti. Siksi on koko ajan allasongelmia, kun materiaa käsitellään suhteettoman paljon saantoon nähden. Uraani halutaan saada mahdollisimman helposti ja halvalla ja siksi kaivos laajenee leveyssuunnassa. Energiaksi tämä uraani ei päädy, vaan aseteollisuuden tarpeisiin. Kaikki muu saatava malmi on sivuseikka ja kosmetiikkaa.. Talvivaarasta on tulossa jättimäinen myrkyllinen erämaa.

    • Malmia löytyy

      Olet aivan oikeassa " Uraania ". Nyt melko tärkeätä Suomen Atomi voimaloihin. Tällä hetkellä jalostettua Uraania saadaan ostaa vielä niin halvalla, että ei kannata Suomessa kaivostoimintana jalostaa. Uraania Talvivaaran lisäksi yhtä kannattavaksi löytyy, vaikka Muoniosta ja ohessa kuparia louhittavaksi. .

    • Ent. älykäs

      Talvivaara on nyt konkurssitilassa. Elleivät osakkeen omistajat ja Valtio lähde pelastamaan. Totean, että on jo useaan otteeseen rahasalkku tyhjentynyt. Ei toistamiseen voida tuosta vaan hyvin paljon rahaa miljoonina työntää ilman tulosta.
      Konkussi lienee nyt ilmeisesti tärkein. Näin pöytä puhdistetaan ja uusi kaivostoiminta alkaa puhtaalta pöydältä.
      Talvivaaran osakkeiden omistajia on paljon varkkaita ja hei voivat päättää isonkin rahasumman pumppaamisesta Talvivaaraan. Epäilen, että näin tapahtuu.
      Tärkeätä olisi nyt tilintarkasktukset ja siihen ammattilaiset löytyy. Odotan hyvinkin huoeustuneena, että saisi hyvinkin katetut tiedot miten kaivostoimistaa voisii jatkaa tuottavasti, vai onko rahan tuhlaus tärkin ilman tuottoa.

      • von Lagerbom

        Kaiken takana on osakkeistaminen. Rahaa lykitään osakkaiden tileille, työllisyydenhoitaminen ei paina mitään, eikä ympäristön suojeleminen. Kuten jo aiemmin totesin, kaivostoiminta, telakat yms ovat asetettava valtiojohtoisiksi, kansanedustajat vaihtoon ja rehellinen kansanluokka päättämään asioista. Myös kansanedustajien palkat normalisoitava ettei tällaisia hyvävelisysteemeistä johtuvia omanvoitonpyyntiongelmia syntyisi..


    • ent.älykäs

      Talvivaaraa lähtisin tilintarkastajana tarkastelemaan jo alkuvaiheista alkaen.
      Minua kiinnostaa osakkeet ja tapahtuiko, vaikka tietoisesti osakkeiden rahan pesua.
      Perustetuissa uudessa yhtiössä voi tapahtua seuraavaa: Osakkeita ostaa tietoisesti, hyvä, yhtiö, ystävä, sukulainen, tai tietoisesti rahanpesu hyötynä tunnettu ostaja, tai itse. Yhtiö osoittaa ensi vuosina erittäin hyvin menestyvältä ja pahasti yliarvostetaan, sekä vielä jaetaan osinkoa. Pelin roistomaiset sijoittajat tiedoisesti sijoittavat ja myyvät myös tietoisina osakkeensa parhaasta arvosta, sekä katoavat taustalle. Sen jälkeen ovat kadonneet eräät teille tietämättömille.
      Tilintarkastajana olisin hyvinkin kiinnostuneena tutkimaan kirjanpitoa, töiden tulokset laskutukset perusteineen ja kohtuullisuudet, sekä mitä on tapahtunut osakekaupoissa
      Talvimaara toiseksi on voinut pelkästään epäonnistua toiminnassaan. Myös huomioin, että nikkelin arvo on alentunut 1/3 osaa. Ensin olen Tunturilapista seurannut ja takaisin etelään vasta muuttaneena, olen erittäin huolestunut. Oma käsityskeni on, että Perä on tehnyt kaikkensa yhtiön menestymiseksi. Kipeää tekee kalliit vahinko vastustamiset toiminnassa ja läheltä koskee. Käsitykseni on edelleen, että yhtiöön sijoitetaan toiminnan jatkumiseen. Talvivaarassa on vaikea tilanne. Yhtiön vaatii asiantuntijoiden pääsyä perusteellisesti tarkastamaan ja tutkimaan yhtiötä. Tällöin lausunto voi olla, että yhtiö toimiin terveeltä pohjalta, mutta tulevaisuus voi olla vaikka jatko vuosina tyydyttävää.
      .

    • Y.Yrittäjä

      Taas on maamme "selkärangoilla" hauskaa kun joku epäonnistuu!
      Se hyvä puoli tässä on keskusteluketjun aloittajaneelle, että tuskin hänen maksamiaan veroeurojaan talvivaaraan tuhlaantuu....

      • von Lagerbom

        Onko sinulla tarkempaa tietoa minne minun maksamani veroeurot tärvääntyvät, Kreikkaanko? Veroja minultakin otetaan vaikkakin ihmettelen että näinkin pienituloinen joutuu veroja maksamaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe