Hei

jennaliini

Kertokaas mitä minun pitäisi tehdä olen siis velkaa noin 9000e 10 eripaikkaan ja olen saanut lyhennettyä velkojani aika hyvin.Mutta nyt tuntuu että rahaa ei jää enää elämiseen.
Käyn kuitenkin töissä joten pystys lyhentämään mutta siirrän laskuja usein seuraavaan tiliin kun saan 2 kertaa kk tilin.Minulla on mieheni kanssa asuntolaina ja olen nekin kulut pystynyt hoitamaan.Pystynkö selviämään turhista veloistani.Uusia lainoja en ole ottanut ja en otakaan.Olen oppinut nyt.kiitos!

17

543

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • simplesolution

   Asuntolainan lyhennysvapaa, mikäli se on mahdollista. Pitäisi olla mahdollista semmonen vuodenkin verran jos pystytte osoittamaan että muuten ette pärjää... ja ainahan sitä voi vähän valehdella velkojaan suuremmiksi, ei ne niitä niin tarkkaan syynää.

   Ja sillä säästyneellä rahalla maksat/te KAIKKI kulutusluotot säntillisesti pois ette käytä sitä elämiseen, ettekä ota lisää lainaa.

   • mummo+

    Hienoa, että olet kyennyt lopettamaan velkaantumisen! Se on tosi tärkeä ja upea alku uuteen elämään. Nyt sinun pitää vain sinnikkäästi elää suu säkkiä myöden. Peruselämiseen (asunto ruoka) menevien maksujen jälkeen laita KAIKKI rahat velkojen maksuun. Voi tuntua tylsältä, mutta muista, että pihtausvaihe kestää vain jonkin aikaa ja sitten helpottaa.

    Asumismenot ovat mitä ovat, ei niistä voi pihistää, mutta ruokakuluista hyvinkin voi. Laita itse ruokaa halvoista perusaineista (luullinen liha, juurekset, silakat, itse kerätyt marjat ja sienet). Netistä löydät paljon hyviä ohjeita pihtarikokille. Yllättävän paljon ruokamenoissa voi säästää, jos tekee safkat itse. Olen itsekin kauan sitten ollut tilanteessa, jossa rahat olivat todella tiukalla. Mutta sain tehtyä yllättävän hyvää ruokaa todella halvoista aineksista. Vaikka olot ovat parantuneet eikä rahapula enää ole ongelma, teen yhä samoja halpisruokia, kun ne maistuvat niin hyvältä. Halvalla hyvää -reseptit tosin vaativat usein paljon aikaa (pataruokien hauduttamiset yms) mutta tein niitä viikonloppuisin isomman satsin ja pakastin ylimääräiset.

    Tuosta pihtausvaiheesta oli muuten seurauksena, että minusta tuli intohimoinen kotikokki. Nautin ruoanlaitosta yleensä ja "halvasta hyvää" - tekemisestä erityisesti, vaikka siihen ei talouden kannalta ole enää vuosikymmeniin ollut tarvetta.


  • KKHS

   Jos tulot nyt riittävät jotenkuten lyhennyksiin, niin eiköhän se maksaminen onnistu. Kannattaa priorisoida maksamista, niin että pyydät lyhennysvapaata muihin, paitsi yhteen velkaan, jota maksat sitten koko vapautuvalla summalla. Siitä mitä kannattaa maksaa ensinnä, on eri mielipiteitä, mutta lähtökohtaisesti korkeakorkoisinta kannattaa lyhentää eniten, paitsi jos osa veloista on poikkeuksellisen pieniä, jossa tapauksessa ne kannattaa maksaa pois. Kun saa velkoja lukumääräisesti vähenemään vapautuu rahaa käyttöön ja velanmaksunopeus kasvaa. Aiemminmainiottua asuntolainan lyhennysvapauttakin voi harkita

   • Juuri noin KKHS. Itselläni oli 5 eri velkaa ja kaikkiin otin minimilyhennyksen/vapaan ja maksoin yhden pois ja sitten seuraava pois jne. 6/13 aloitin ja nyt jäjellä 2 luottoa ja 5000e, kun vielä kesäkuussa oli 8500e. Kulutus minimiin ja ja tekee itse ruuan ja pitää kirjaa mihin rahat menee mm. kaupaan.
    Itselleni tein budjetin ihan paperille jotta tiedän kiinteät menot jo etukäteen ja vähennäön ne tuloista jo valmiiksi.
    Lyhyesti neuvoen: tiedä mihin rahasi menevät jotta voit karsia turhia menoja.


  • saman koeknut...

   No eläämiseen sinulle ei varmaan rahaa juuri pidäkään jäädä koska olet ne käyttänyt etukäteen. No hoidan nyt vaan lainat pois niin sitten jää jo paremmin elämiseenkin rahaa.

  • Vaihtoehtoja on

   Hyvät on neuvot ja kannattaa siis harkita niitä.

   Vaikka velkaantuminen ei ole tällä hetkellä ongelma, onko mahdollista laittaa omaehtoinen luottomerkintä luottotietoihin, et pystyisi ottamaan lisää velkaa.

   Sitten voit tarvittaessa katsoa takuusäätiön sivut. www.takuu-saatio.fi heillä on tietenkin omat kriteerit, lue huolella heidän www sivut.

   Tässä on pähkinänkuoressa heidän kriteerit, en siis tiedä kaikkia, joten ei voi laittaa 100 % vastausta tähän, muttä ei lisää velkaa ja velkoja on hoidettava sillä summalla, kun on maksuvara.

   Asuntolaina ei ole realivakuudeton laina, joten sitä ei oteta huomioion tuossa, kun haet takausta takuusäätiöön. Mutta se täytyy ilmoittaa heille ja olla hoidossa, eli ei saa olla maksamatta, lisäksi puolenvuoden tiliotteet ja puolison tulot on ilmoitettava. Eli vaatii yhteistyöhalua myös puolisoltasi. Ei siis kannnata yrittää sitä, että vain osan veloista ilmoittta, jos jää kiinni niin takaus purkaantuu.

   Kannattaa siis kysyä kunnan velkaneuvojalta ennen, kun korttitalo lyhistyy kokonaan.

   Tietenkin voit päästää lainat ulosottoon, mutta silloin tule kuluja ja eilisessä ohjelmassa oli. että velkomistuomio maksaa käräjäoikeudessä 200 euroa, joka tulee siis velan päälle, llisäksi kaikki muut kulut eli 50 euron laina voi tulla ulosotossa maksamaan yli 300 euroa riippuen koroista ja muista kuluista.

   Joten mieti mikä on sinun tiesi.

  • tervetuloa joukkoon

   Nöyrry kun olet tuhlannut. Toimeen tulee yllättävän pienellä kun hiukan ( paljon ) muuttaa tottumuksiaan. Niillä pelataan mitä on.

  • jennaliini

   kiitos kaikille tähän astisista vastauksista:) en aio päästä velkojani ulosottoon en ota lisälainaa maksan laskut sitten vaikk 2 viikkoa myöhässä mut onneksi tulee tili 2 viikon välein.Yritän selvitä tästä sopasta niinkuin muustakin olen tässä elämässä selvinnyt.Kaikki järjestyy aikanaan on hyvä sanonta ja toivon että se auttaa nytkin.MInä selviän !

   • Vanha täti

    Hyvä asenne ja voimia jatkoon!! Ota tavoitteksi selvitä veloista mahdollisimman nopeasti. Mieti mistä kaikesta voit luopua ja käytä kaikki liikenevä raha velkojen lyhentämiseen.
    Velkasi kasvavat koko ajan korkoa eli mitä pidempään takaisinmaksu venyy, niin sitä suurempia summia niihin joudut uhraamaan.
    Kaurapuurolinja käyttöön. Aikuinen tulee todella vähällä toimeen, kun oikein miettii ja toteuttaa. Ja siitäkin saa tyydytystä elämäänsä, kun huomaa, että velat todella lyhenevät pikavaihtia.
    Voimahali sulle!


  • lokomo 69

   Jaksaa jaksaa.... Kun pahimmat velat on maksettu, aloitatte säästöjen kerryttämisen. Valmisruoka on tie köyhyyteen, se on täysin varmaa. Lidlistä saa perunoita oliko se 60 vai 80 c/kilo. Joskus kun olin nuorempi ja PA, nolotti ostaa alennustuotteita joten en ostanut. Olin ylpeä :D Nykyään kun voisi käydä taksilla kaupassa ilman että se on pois ruoasta niin kyttään kaikki alelaput tarkasti. Lohi -70% on jo vähän riskisijoitus mutta jos heti paistaa niin hyvin se menee. Elokuvat ja kirjat saa kirjastosta, miten nerokas tapa säästää. Uutuuselokuvat ja -sarjat ovat 95% hirveetä ****** kuitenkin ja hyvää jaksaa vähän odottaa.
   Olen siis 30v mies. Taulukkolaskelma otsikolla velat ja varat. Selventää kivasti

   • 18+16

    Ostan harvoin jos koskaan viimeisen käyttöpäivän tuotteita, vaikka olisi minkälainen alennus. Kaupat säilyttävät tuotteita usein liian lämpimässä ja tuotteet saattavat olla jo viimeisenä käyttöpäivänä laadultaan alentuneita. Sen sijaan tarjoustuotteita tulee ikävä kyllä ostettua. Sitä luulee säästävänsä jotain, jos ostaa sellaisen tuotteen jota muuten ei ostaisi 30 prosentin alennuksella.


  • Vaihda nimeä

   Jennaliini on lapsukaisen nimi. Rupea käyttämään Jennaa, niin itsekin koet olevasi aikuinen ja toimit aikuisen tavoin.

  • Jenna :)

   voi olla et nimimerkki on lapsukaisen nimi :) mut vaihdan sen.Kyl mä tarkkaan lasken mitä kaupasta otan ja olen ruvennut budjetoimaan menojani.Tässä kuussa on yhdestä viimeinen maksuerä ja joulukuussa yhdestä joten eikähän tämä ala helpottaan.Mut kirppareilta esim.Vaatteita katselen ja hyviä löytöjä tekeekin.Kyllä tässä elämässä pitää joskus virheistään oppia ja niin teen nyt.Säästeliäisyys kuriin.Kaveriani olen yrittänyt saada samalle linjalle.Hän on mahdoton osteleen koko ajan merkkiä pitää olla kaiken ja hänelläkin tilejä on.Mulle kelpaa esim.halvempikin voide ei sen tarvi olla laadukas.Mut jokanen tekee niinkuin tekee.Minä olen oppinut :)

  • sovinismisucks

   En tiedä onko täällä samanlaista porukkaa kun tuo oma rakas vaimo

   • daadaa

    Taisit aikoinaan sitte valita vaimosi ihan vain ulkonäön perusteella. Noinhan siinä sillon tuppaa käymään...


  • Jenna

   pakko kertoa että joulukuussa maksettu kaksi ensimmäistä luottoa ja heti on parempi fiilis kun saa maksuja hoidettua ei nytkään jäänyt tilistä rahaa,mutta myyn sitten vaikka jotain vanhaa tavaraani jotta saan ruokaa :) mutta kyllä tämä tästä pikkuhiljaa alkaa helpottaa laskin et jos oikein hyvin menee olen ensi syksynä melkein velaton :) mitä ny asuntovelka mut sitä maksetaan pitkään !

   • Ja myötätuulta

    Tsemppiä :)


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   16
   3900
  2. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   399
   1392
  3. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   97
   1287
  4. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   434
   1256
  5. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   67
   862
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   50
   770
  7. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   20
   726
  8. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   71
   721
  9. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   177
   721
  Aihe