Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sijoitusasunto Kotkasta/Kouvolasta?

Juuhpuuh

Onko täällä rohkeaa rokansyöjää, jolla olisi Kymenlaaksossa sijoitusasunto. Laskin, että tuotto% olisi aika huima, 10-15% väliä pienellä yksiöllä tuolta suunnalta. Vaan mitkä on riskit, onko vuokralaiset maksukykyisiä ja onko kellään tullut turpiin tuolla seudulla?

Ainakaan mitään arvonnousua on turha odottaa, sen verran ymmärrän. Pk-seudulle ei ole varaa sijoittaa, joten sen takia seutu kiinnostaa..

7

1210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinSemeenee

      Ensinnäkin tuota tuottoa et tule saamaan, ellet vuokraa ns. sossutapauksille.


      Myös kämppäsi menee huonoon kuntoon ja kaikenlaisia ongelmia on odotettavissa.

      Tällöin kun sen teet, sinusta tulee ei-toivottu henkilö paikkakunnalla, ja isännöitsijöiden keskuudessa.

      Tosiasia on se, että vastikkeet ovat nykyisin varsin kovat, ja nousevat kaiken aikaa. Euromääräinen vuokra ei sensijaan noilla seuduilla nouse kuin hitaasti, ja vain yksiöiden kohdalla hieman, muuten vuokrataso voi olla kymmenenkin vuotta sama.

      Jos kämppäsi on sivulla keskusta saat varautua siihen, että se on keväällä tyhjä, kun pidät kämppääsi huhtikuusta elokuun alkuun tyhjänä, vie se tuotoiltasi terän.

      Jotain juttua et ole tuossa huomioinut. Tietysti sokean kanan jyvä on mahdollinen, jos sellainen on, se kannattaa poimia.

    • Juuhpuuh

      Nyt olis kiikarissa kolmio Kotkasta, josta voisi kovan tinkimisen jälkeen saada 17% tuoton. Jujuna on, että putkiremontti vaanii kulman takana ja asunnon remontointiin pitäisi laittaa paaaljon omaa rahaa ja aikaa. Putkiremontin jälkeen tuotto olisi edelleen n. 9%, edellyttäen ettei tyhjiä kuukausia tule.

      Kyseessä tosi söpö pieni 50-luvun kolmio, jossa itsekin voisin kuvitella asuvani remontin jälkeen. Ikean valkoinen keittiö, uudet vaatekaapit, sisustusbetonilattia, ja maalia pintaan. Luulisi tyylikkäässä kolmiossa vuokralaisen viihtyvän pitkään, esim. jollekin yh-mammalle olis passeli..tai kahdelle hoitsuopiskelijalle.

      Kotkan vuokra-asunnot ovat noin yleisesti ottaen aika kauheen näköisiä. Jos etsisin itse vuokra-asuntoa, olisin valmis maksamaan sen 50-100e ylimääräistä upeasta asunnosta. Edustavan näköisen asunnon ei todennäköisesti tarvitsisi olla tyhjilläänkään paljoakaan.

      • kdfhg

        a) putkiremontti tietää melkoisen varmoja tyhjiä kuukausia
        b) opiskelijat ja köyhät yh:t eivät maksa 50-100 euroa ylimääräistä, siihen tarvitsen jonkun mukavuudenhaluisen & hyvätuloisen vuokralaisen
        c) korkea vuokra = melkoisen varmoja tyhjiä kuukausia


    • Bruttis

      Kyllähän tuolta sellaista 9% bruttotuottoa saa helposti. Kannattaa ostaa jostain hyväksi tiedetystä keskustan taloyhtiöstä Sibeliuspuiston ympäristöstä. Näkisin Kotkan lähiöissä olevan enemmän laskupaineita vuokrissa mm. ghettoutumisen vuoksi. Kotkan ydinkeskusta on vielä jokseenkin järkevä vaihtoehto. Helsingistä olisi pitänyt ostaa 1990-luvulla kantakaupungista. Faijani on tehnyt parilla asunnolla kovan arvonnousutilin, mutta bruttotuotto on tuolla Kotkassa todella kova. Helsingissä kovaan bruttotuottoon voi päästä sijoittamalla johonkin lähiöön, johon tullaan kohdentamaan julkisia varoja (esim. metro, EU-projekti). Täten arvonlaskun perusteet vähentyvät.

    • mäntharjunen

      Kouvolan tähti on pitkään laskenut. Väki vähenee vauhdilla, kun työ- ja opiskelupaikat katoavat. Asuntokauppa ei käy ja omakotitalot syrjemmällä jäävät käsiin. Keskustassakin hinnat polkevat paikallaan, vaikka siellä sentään pienet asunnot liikkuvat. Tässä on paljon riskejä, mutta myös mahdollisuuksia. Jos Kouvola saisi jotenkin syöksykierteensä oikaistua, voisi nyt tehty investointi koitua pitkällä tähtäimellä hyvinkin tuottoisaksi. Eli ne pelaavat, jotka eivät pelkää - ihan viimeisiä rahojani en Kouvostoliittoon panostaisi.

    • Sijoittaja 2014

      Kiinnostaako Rantatalo Haminasta? V. 2010 rakennettu kivitalo sijaitsee Vilniemen rannalla. Upeat merinäkymät. Valokuvia ja lisätietoja löytyy myytävien kohteiden hakemistosta http://www.ilmaishaku.fi/ . Helsingin rivitalohuoneisto vuokrasopimuksineen tarjotaan sijoittajalle. Vuokra on 1450 euroa /kk.

      • asjfg

        Minkä vakuuden annat siitä että maksukykyinen vuokralainen on siinä vielä puolen vuoden päästä?

        ööö ja mitä tekemistä Haminen rantatalolla on stadin rivitalon kanssa, kenellä on vuokrasopimus ja mitä ihmettä tämä mainosviesti tekee kiinteistöpalstalla?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe