Mikä Lumia ensimmäiseksi älypuhelimeksi?

Olen aikeissa siirtyä vasta nyt älypuhelin - aikaan, ja olen halukas ostamaan Nokian uuden Lumian. Mikä malli olisi sopiva ensimmäiseksi älypuhelimeksi? Puhelimella kuuntelisin Spotifya, pelaisin Lottoa , ja soittaisin, ja ottaisin puheluita vastaan tekstareiden lisäksi. Verkkoa selaisin vähemmän.

41

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tein tutkimustyötä, ja ennen tuon linkin takaa oppaan lukemista päädyin siihen lopputulokseen, että joko kannattaisi hankkia 520 tai 720, en ole vielä päättänyt, kumpaan päätyisin.

    • 5230,. (500) 520

      No kalliimpi on yleensä aina parempi eli osta 720 jos on varaa

    • 20+12

      625 ei olis hassumpi lte tuki ja kaikki

    • 520 ja 720 on perusominaisuuksiltaan yhtä tehokkaita, mutta 720:ssa on kestävämpi akku, tehokkaampi kamera, ja näyttösuojus Gorilla Glass 2, mitä 520:ssa ei ole. Hintaakin on 720:ssa puolet enemmän, mitä 520:ssa.

      Menen hakemaan kännykän kaupasta, joten voi olla, että päädyn 720:een, jos tavaratalossa on hyllyssä tai varastossa kyseisiä malleja.

      • Periaatteessa suosisin mahdollisimman halpaa, sillä 520 on käsittääkseni hinta / laatu - suhteeltaan ihan hyvä luuri, mutta olen valmis investoimaan vähistä rahoistani puhelimeen enemmän, sellaiseen, joka kestää taas mahdollisesti pitkään. Puhelinta nimittäin ihminen tarvitsee.

        Oma nykyinen käytössä oleva Nokiani on niin vanha, että jos menisin antamaan sitä vaihdossa, minut naurettaisiin liikkeestä ulos, ja joutuisin maksamaan niille, että liike ottaisi vastaan puhelimen ja pistäisi kierrätykseen.


      • kckckck
        jerzunposti kirjoitti:

        Periaatteessa suosisin mahdollisimman halpaa, sillä 520 on käsittääkseni hinta / laatu - suhteeltaan ihan hyvä luuri, mutta olen valmis investoimaan vähistä rahoistani puhelimeen enemmän, sellaiseen, joka kestää taas mahdollisesti pitkään. Puhelinta nimittäin ihminen tarvitsee.

        Oma nykyinen käytössä oleva Nokiani on niin vanha, että jos menisin antamaan sitä vaihdossa, minut naurettaisiin liikkeestä ulos, ja joutuisin maksamaan niille, että liike ottaisi vastaan puhelimen ja pistäisi kierrätykseen.

        Osta kunnon puhelin. Vaikka sitä et aluksi osaa käyttääkään niin oppii nopeasti ja nälkä kasvaa syödessä. Mikään ei ole niin ärsyttävää kun jos on laittanut rahaa johonkin karvalakkimalliin, jossa netti on hidas ku mummon vittu, spotify jumittaa ja pätkii, ja muutenkin moni pikku juttu on jätetty pois, jotka ajan myötä huomaa olevan tarpeellinen.

        Eli säästä vielä ja osta kunnon puhelin eikä mitään karvalakkimalleja esim 625.


      • 52000
        kckckck kirjoitti:

        Osta kunnon puhelin. Vaikka sitä et aluksi osaa käyttääkään niin oppii nopeasti ja nälkä kasvaa syödessä. Mikään ei ole niin ärsyttävää kun jos on laittanut rahaa johonkin karvalakkimalliin, jossa netti on hidas ku mummon vittu, spotify jumittaa ja pätkii, ja muutenkin moni pikku juttu on jätetty pois, jotka ajan myötä huomaa olevan tarpeellinen.

        Eli säästä vielä ja osta kunnon puhelin eikä mitään karvalakkimalleja esim 625.

        Luuleks et kaikki tarvii jonku kalliin lippulaiva kännykän,nykyään on hyviä karvalakkimallejakin eri merkeillä hyvä esimerkki näistä 520 joka pyyhkii lattiaa kaikilla muilla,samat tehot kuin 720 ja 620 joten nopeudessa ei eroja,ominaisuuksissa kyllä


    • Tiedonsiirron pätkimiseen, esimerkiksi Spotifyn pätkimiseen auttaa mielestäni nopeamman nettiyhteyden hankinta? Eikö se ole siitä nettiyhteys- lliittymästä kiinni, eikä itsessään puhelimesta? Mitä katselin DNA:n liittymätarjontaa, ja liittymävalitsinta, 9,90 eurolla kuussa saa hitaamman yhteyden, jolla ei välttämättä esittelytekstin mukaan vielä voi kuunella musiikkia, mutta kun pulittaa vitosen enemmän, saa 21 megan linjan käyttöön... sellainen se olla pitäisi. Ja ei kannata unohtaa mobiili - turvaa, joka on halpa alle parin euron henkivakuutus mobiilissa.

      • saunisverkkokaup

        720 ei kannata ostaa siksi koska 920 maksaa vain 299e..1gt ram..hd näyttö..pureview kamera


      • lumia 5 2 0

        lumia 520 tuki nopeille hsdpa 3g yhteyksille on peräti 21,1Mbps oeli sama kuin 720 ja 620 joten yhteydet on hyvät kaikissa lumioissa,näin nopeat on yleensä kalliimmissa puhelimissa

        esim N8 max nopeus 10 ja N9 14,4Mbps,myös 520 android kilpailijat jää 14,4Mbps


    • JustMyFivePenny

      Minun mielestä tällä hetkellä ainoat harkitsemisen arvoiset puhelimet noksulta on joko 520, 920 ja ehkäpä 625, riippuen budjetista ja halutuista ominaisuuksista.

      520 on halpa ja hintaansa nähden loistopuhelin. Netin nopeus on sama kuin 620 ja 720.

      920 on tällä hetkellä niin halpa, että en edes harkitsisi 720 tai 820 puhelimia, kun pienellä sijoituksella saa paljon paremman. Hintaero on niin pieni, että jos budjetti rajoittuu 250 euron tietämille, niin laittaisin sen 50 lisää ja ostasin 920.

      625 menisi juuri ja juuri harkintaan 4g yhteyden vuoksi, jos budjetti olisi niin tiukka, että yli 250 euroa ei halua sijoittaa. Siis jos tarvitsee todellakin 4g:tä, riippuen myös asuinalueesta. Todennäköisesti itse päätyisin 520 puhelimeen.

      Joten mun suositukset on joko 520 tai 920.

    • Tuo 920 on 200 euroa kalliimpi, kuin 720, ja häviää reilusti virta -ominaisuuksillaan 720:lle. Lisäksi se painaa paljon verrattain 520, ja 720 -malleihin. Kuitenkin hankin puhelimen ihan ydintarkoituksena puhelut,sekä soitto, että vastaanotto, ja olisi mukavaa, jos akku kestäisi pidempään, ja vielä kun puhelimen paino on alhainen, käyttömukavuutta se voisi lisätä, joten Nokia Lumia 720 voisi olla seuraava puhelimeni?

    • 0931231 920000000000
      • 09283123 72000000000

      • 32312323 82000000000

    • Hanki android

      Oikeesti ei mikään lumia

    • 14-8

      Ensimmäinen Windows Phone puhelimeni ja oli todella positiivinen yllätys. Ensinnäkin ulkonäkö ja laatutuntuma ovat kohdallaan, reunoilta kaartuva näyttö ja jämäkkä muovirunko tekevät puhelimesta todella tyylikkään ja laadukkaantuntuisen.
      Erityisesti akkukesto on loistava, akku kestää erittäin aktiivisessa käytössä helposti 3 vuorokautta vaikka on jatkuvasti GPS ja 3G päällä. Tämä on loistava suoritus tämän kokoiselle älypuhelimelle. Windowsissa voi kätevästi laittaa akunsäästön päälle joko jatkuvasti, pienellä latauksella tai ei ollenkaan, itse käytän vain pienellä latauksella.
      Näytön pienehkö pikselitiheys aluksi epäilytti, mutta en ole huomannut ainuttakaan valikkoa tai sovellusta missä pikselitiheys ei olisi riittävä. Missään ei ole näkyvissä sahalaita-reunoja ja jopa hd-videot toistuvat yllättävän hyvällä kuvanlaadulla. Lisäksi näyttö on hyvin kirkas auringonpaisteessakin ja automaattinen kirkkaus säästää akkua. Kosketusnäyttö toimii erittäin herkästi joten siihenkin olen tyytyväinen.
      Windows Phone 8 oli minulle arvoitus mutta sekin on ollut positiivinen yllätys. Muiden käyttöjärjestelmien työpöytäkuvakkeet tuntuvat jo vanhanaikaisilta Windowsin "kelluviin" kuvakkeisiin nähden. Windowsin vakiosovellukset toimivat hyvin ja näyttävätkin tyylikkäiltä, lisäksi valikoita on helppo käyttää ja käyttöjärjestelmälle löytyy hyvät ohjeet. Noin yleisesti kaikki sujuu Windowsissa nopeasti ja kätevästi, ei ole valittamista. Ja kaikki edellisessä android-puhelimessani tarpeelliseksi kokemani sovellukset löytyvät myös windowsille joten sovelluspuutetta ei tarvitse pelätä.
      Tehoiltaan puhelin ei ole ehkä huippuluokkaa mutta sanoisin että tehoja on kuitenkin täysin riittävästi. Ensinnäkin Windows phone on kevyt käyttöjärjestelmä enkä ole havainnut mitään huomattavaa hidastelua vaikka minulla on käynnissä useita sovelluksia samanaikaisesti. ja tässähän on samat tehot kuin esim. reilusti kalliimmassa iphone 4S:ssä joten ihan ok-tehoinen hintaan nähden.
      Kamera ei ihan yltänyt odotuksiin joita minulla oli Carl Zeiss optiikalle. Kuvanlaatu ei ole huono mutta kirkkaustoistossa olisi hitusen parantamisen varaa ja kohinaa voisi olla hitusen vähemmän. HD-videokuvauksesta ei ole valittamisen aihetta. Toinen pieni miinus on alhaalla oikealla oleva etsintäpainike jolla ei ole muuta käyttöä kuin tuoda esiin Bing-hakukoneen. Hakukonetta ei saa vaihdettua parempaan joten tuon nappulapaikan olisi voinut käyttää hyödyllisemminkin,
      Kokonaisuudessaan kuitenkin loistava puhelin ja voin todellakin suositella. 4G:tä en tarvitse ja löytyy erillinen kamera jos haluan virheettömiä kuvia joten minulla ei ole oikeastaan mitään syytä ostaa kalliimpaa puhelinta, lumia 720:stä löytyy kaikki tarpeelliset ominaisuudet. Varmasti tähän mennessä paras Nokia-älypuhelin.

    • Katsoin Anttilan hintoja, ja siellä 920 on 200 euroa 720 :aa kalliimpi. Taidan päätyä hankkimaan Lumia 720:n. Tämän viestiketjun viestitkin tukee päätöstäni.

    • Väärästä paikasta katsoit. Oikea hintaero on vain noin 50 euroa. Kannattaa ostaa 920 malli koska se on tuota 720 mallia parempi.

      • vapunen

        920 mallissa olisi 720 nähden parempaa

        - Paljon parempi näyttö
        - Parempi kamera
        - 4x enemmän sisäistä muistia
        - Nopeampi suoritin
        - 500 Mt enemmän ram muistia

        Ja nämä saisi 50 euron lisähintaan..


    • eipäs ole

      vapunen 3.11.2013 20:56

      "920 mallissa olisi 720 nähden parempaa

      - Paljon parempi näyttö"

      Mihin tuo paljon parempi näyttö väite perustuu?

      • HD tasoinen ja suurempi.


      • 820, .
        vapunen kirjoitti:

        HD tasoinen ja suurempi.

        ja myös pikselitiheys erot on isot 336 ja 217 jotain tälläst


    • TotuusLUMIAostosta!!

      Miksi sä et pärjäisi 520 mallilla? Mä en ymmärrä miksi puhelimeen pitää laittaa niin hemmetisti rahaa kiinni? Kaikki samat jutut onnistuu 520 mallilla kuin 720&920. Tuossa saa vielä vaihdettua akun kun se hajoaa, noissa kalliimmissa menee koko puhelin vaihtoon siinä tapauksessa.

      625 olisi ainut fiksu jos haluaa parempaa. Hitusen nopeampi prossu, iso 4,7" tuuman näyttö = isoin mitä missään Lumiassa. 229€ mutta tuokin hinta puhelimesta liikaa. Kavereilla on 925&1020 ja Sampan huippumalleja. Jälkeenpäin ovat todenneet että halvin riittäisi ihan hyvin. Kumma kun pitää prassailla puhelimella. Mulla on 520 toiminut todella hyvin netti ja puhelin käytössä, navigaattori todella hyvä ja radio soittaa mielimusiikkia, akku kestää hyvin. Miksi maksaa siis 110€ enempää luurista? Dna kauppaan mars!

    • Tuo 625 mallin näyttö on tosiaan suuri mutta siinä on myös huonopuoli. Nimittäin näytön resoluutio verrattuna näytön kokoon.

    • TotuusLUMIAostosta!!

      Niin paperilla. Ja mihin olet tottunut. Mutta jos ei tiedä paremmasta, niin tuo näyttää todella hyvältä. Minä katsoin kaverin puhelimesta video pätkää tuolta näytöltä ja näytti todella siistiltä/tarkalta. Toki ei ole kokemusta näistä 600€ puhelimista. Olen edelleen sitä mieltä, että perus pertti pärjää hyvin 520/625 mallilla tai sitten joku Samsungin vastaava, tosin ne voi olla vaikeita käyttää. Jos on windowsia käyttäny niin Lumiat on todella helppoja monelle. Mulla on kaikki mahdolliset elektroniikka vempaimet kotona viimeisintä huutoa, mutta puhelimen kanssa oon aina menny hitaasti, 3-5vuotta ja vaihtoon. Kannattaa miettiä tarkkaan laittaako siihen puhelimeen saman verran rahaa kiinni kuin kannettavaan tietokoneeseen. Se on vaan puhelin. 520 lumialla pääsee hyvin nettiin selailemaan ja katsoo video lähetyksiä jne. Erinomainen puhelin hintaisekseen. Paras ostos vuosikausiin hinta/laatu suhteeltaan.

      • .........

        Kannattaa lukea muitakin sivustoja, todella moni on jälkeenpäin todennut, että olisi riittäny se halvin perus Lumia. :) Sitten se kirpaisee kun tipahtaa lattialle tai häviää. Satkun luurilla ei niin tunnu missään. :)


    • Mutta jos vertailee esim samankokoluokan S3 mallin näyttöön niin eron huomaa.

      • TotuusLUMIAostosta!!

        Miksi Vapunen ei ostanu Lumiaa? Miksi Samsung&Android? Onko sulla myös tabletti jossa Android, sitä kautta pidät siitä vai jotain negatiivisiä ajatuksia Nokiaa kohtaan?

        Olisin varmaan miettiny Samsungia enemmän, jos olisi ollut joku parempi kuin Trend vai mikä se saman hintanen onkaan. Samsungia mulla on kotona useampi elektroniikka laite ja ei mitään valittamista. Päinvastoin. Ajatuksena myös, että erottuisi muista kun kaikilla on Lumiat kävi mielessä. Mutta kun kokeili Lumiaa, niin tajusi kuinka paljon pienellä rahalla saa. Tämä siis 520 kohdalla.


    • Ei ole negatiivisia ajatuksia Nokiaan kohtaan. Kerroin vain että tuon 625 mallin näytönlaadun eron kyllä huomaa kun vain vertailee kaupassa saman kokoluokan puhelinta.

      Resoluution huonous on toki ymmärrettävää tuon hinnan vuoksi.

    • Älykäyttäjä

      En lähtisi uppoavaan laivaan Lumia on kesken jäännyt puhelin. Jokut toiminat eivat läppärin kanssa toimi keskenään puhelin häviää markkinoilta pikku hiljaa.
      Samsung ja i phone hyviä merkkejä ja hyviä toimintoja ja huomattavasti halvempi nokiaa verrattuna ja vähemmän vikoja.

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1595
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1302
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1049
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      877
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      805
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      701
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      674
    Aihe