nikamavälilevysairaus ja hermojuurioireisto

mittatäysi

... Sain vihdoin tällaisen hienon nimikkeen vaivoilleni käydessäni erikoislääkärin luona yksityisellä puolella... Minua ei ole kuvattu mutta oireiden perusteella osasi kertoa jopa vian olevan kakkosnikamassa. Tämä h.lvetti on jatkunut jo kolme kuukautta ja helpotusta ei tunnu tulevan. Alaselän säryt säteilevät vasempaan jalkaan joka on kokonaan kipeä varsinkin säären ja reiden alueelta. Sääressä ja jalkaterässä on myös ihon tunnottomuuta. Vahvoja läkkeitä käytetty.. Fysioterapiassa käyn.. Onko kenelläkään kokemusta samasta vaivasta ja kuinka kauan tämä kärsimys on teillä kestänyt? Olen ajatellut aloittaa uimisen koska se taitaa olla ainut liikuntamuoto johon kykenen. Jalan särky vaikeuttaa liikkumista todella paljon. Argh.

27

12045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mittatäysi

      ... Lisätäkseni edelliseen olen siis 27 vuotias perusterve nainen. Painoa toki liikaa mutta pudonnut jo jonkin verran ja pudottaa olisi tarkoitus edelleenkin.

    • Larlar

      Hei

      Minulla on samat diagnoosit plus lisäksi nikamien välit venähtäneet ja koholla rangasta..
      Kivut tulivat 2012 itselleni olin liikunnallinen söin terveellistä ruokaa ja elin perhe elämää,kunnes 2012 lopussa tunto koko oikeasta jalasta lähti,oli 2 levyä pullistunut ha 2vk makasin (nukuin) koska tramal lääkettä määrättiin 400mg 100mg lyrica 150mg 4-6kpl pv:ssä plus panadol ,aina kuin vain pystyin niin kävelin talossa .
      2015 oireet eivät olleet helmoissa hävinneet ,vaan todella kovat ja muut selkä sairaudet päälle olin sitten 1v kipu poli asiakas ja 3mri kuvaa sillä aikaa 2 hermorata tutkimusta 3perus ct kuvaa plus 1 natiivikuva.
      2015 vuoden lopussa sanottiin että hermojuuri olisi syytä operoida päiväkirurgian puolella tähystyksessä puudutuksrn kera,nyt on 2017 ja vieläkään en ole kutsua operaatioon saanut ja kivut oikeassa rahassa on helvettiä ja tuntuu selän hermojuuressa samaan aikaan hermokipulääkkeet eivät enää tehoa eikä mikään Mg tramaliakaan..syön magnesiumia plus muita lisä vitamiineja syön terveellisesti ainut liikunta muoto on kohtalaisen hidas kävely koiran kanssa 3krt päivässä ulkona .
      Pyöräily onnistuu parempina päivinä kun kivut 8 tasoa !!äidiltäni sain jopa oikein ryhdikkään pyörän lahjaksi ettei selkä ole vääränlaisessa asennossa ha että kävelyn lisänä tulisi pyöräily mutta ei tää oo menny niinkuin kukaan kuvitteli ,pyörää ei pysty kuin 1krtvk:ssa lyhyen matkaa max 4km käyttää ja sitten ne koiran ulkoilutukset(ennen olin aktiivi liikkuja)
      Lääkäri ei uskalla määrätä kipulääkkeitä jotka veisi kivut pois,koska ovat hänen mielestään niin voimakkaita eli minun pitää kärsiä siksi koska hän ei viitsi..
      Kipupolin lääkäri sanoi 2015-2016 että jos kivut pahenee tai nykyinen lääke ei enää auta täytyy sitten siirtyä voimakkaampaan lääkkeeseen.villadukatauttaa mua myös jonku verran mutta lisänä pitää olla perus hm mustat ihoa pitkin menevät legginsit muuten ei tuu unesta yhtään mitään!
      Tänä aamuna heräsin kun pohje kramppasi ja sattu niin prkl paljon etten pystyny edes puhua vaikka teki mieli huuuutaa.

    • hermojuuri

      Selkää poteva mies kerron oman tarinani. V2013 alko polttaa nivusissa ja kuvauksissa selvisi välilevyt madaltuneet nikamissa muutakin kulumaa. Täsmä puudutuksella saatiin homma hoitoo,hermojuuri puudutus. Nyt 2017 alkoi sisäreisi aamuisin kramppaa ja siitä tutkimuksiin, Oireet lisäänty kovin nopeasti nyt ollaan kainalosauvoilla kävellään ja yöt nukutaan mekanismi tuolissa. Kivut ovat välillä sietämättömät, lääkitys tramal,sirdalud ja nyt sain lyrican sijaislääkkeen. Magneetti kuvassa saatiin tulokseksi l 4 hermo ahtaalla. Paikallisessa sairaalassa ylilääkäri kirjoitti lähetteen töölön sairaalaan specialistien arvioon leikkaksesta. Se mikä on tullut opituksi niin heti tällaisten oireitten tullessa esiin niin magneettikuvaan heti vaan.Ei kannata jäädä odottelemaan tai arpomaan. Kivut on sitteen sitä luokkaa että onelämä kovaa. Mutta toivoa ei kannata menettää
      sillä meillä suomessa on huippu lääkärit. Hyvää kesää kaikille kohtalotovereille ja muillekkin.

    • Nirppana76

      Moi,
      kyllä onpi kokemusta, sama juttu, 4 vuotta ainakin, joista 2 vuotta pyörätuolissa, Kahdet kepitkin ja muut apuvälineet löytyy. Fentanyylilaastarit ja muut opiaatit, sekä muu lääkitys on raju. Elämä kokeilee, kipu on edelleen järkyttävä, kävelemään pystyn 50-500 metriä, riippuen onko hyvä vai huono päivä. Reisi- ja pohjelihakset jo rappeutuneet sekä luut usein järkyttävän kipeät. Leikkausta ei tehdä. Loppuelämä on tämä, en toivo kellekään, korkeintaan aiheuttajalle. Mulla siis tämä sama nikamavälilevyn sairaus ja hermojuurioireisto, välillä nimi on nikamavälilevyn repeämä, - rappeuma, Modic 1 laajat oireet tms. En enempiä sitten tiedä, mutta olen 42v nainen, elämäni on tässä, tämän kanssa, välillä helvettiä kipu, välillä normaalisiedettävää, olen eläkkeellä ja minulle on myönnetty vaikeavammaisen henkilön kuljetuspalvelu yms. Tilanne on aika hirveä. Nyt puutui käsi syyttä, mutta tässä hieman.

      • Anonyymi

        Ni Ulla sama kun teillä monella tänne kirjoittabeella mullakin elämä tässä pyörätuolissa istuin 8 kk ei kuntoutusta ei mitään vasen jalka sekä selkä täysin tunnoton ei pysty montaa metriä kävellä ja koitan ilman lääkkeitä selvitä vaikka on säryt todella ko at kun ei voi opiaattipohjasia allergioiden vuoksi käytyä jos kipukynnys lasketaan 1-10 mulla kivut joka päivä yli kymmenen välillä tuntuu ettei kestä enää. Hoidettiin vaan n eurolla paniikkihäiriödiagnoosilla tähän asti magneettikuvat jouduin itse maksamaan en oo saanu kuntoutusta enkä mitään 8kk nyt yksityislääkäri luki radiologin lähetteet ja teki diagnoosin nyt ootan uudelleen neurologille pääsyä eiköhän tän jälkeen ruveta tutkimaan


    • Juki1960

      59 vuotias mies olen ja minulla on myös tuo nikamavälilevysairaus ja hermojuurioireisto. Olen ollut töistä pois, 2017 lähtien työkyvyttömyyseläkkeellä, vuodesta 2012 tämän vaivan vuoksi. Selkä leikattu 5 kertaa kuudennella keralla asennettiin selkäydinstimulaattori mikä vie jalkojen hermokivuista noin puolet. No vielä on se toinenpuoli niistä jäljellä sekä armoton selkäsärky mihin on 200mg tramadolia aamulla ja illalla myös 200mg lamictal menee aamuin illoin lisäksi 5mg oxynorm 4-5 kertaa päivässä ketipinor 50mg illalla ja mieleen mirtazapin, että kyllä lääkkeitä menee tähän tautiin. Välillä kävellään kepeillä välillä ilman. Tätä kaikkea vuodesta 2012 tähän 2019 vuoteen. Niin olin kipuklinikan asiakkaana 3vuotta eikä siitä tullut hullua hurskaammaksi.

    • Anonyymi

      Minulla on sama vaiva kuin sinulla. Vasen reisi puutuu ja on tunnoton ja kosketus arka. Vaiva alkoi. 2015 käskettiin silloin seurata. Aluksi reisi meni tuli kuumaksi ja oli kuin puu halko. Vuosien saatossa tammikuulla 2020 kipeytyi tosi pahaksi. Olin sairauslomalla 3 vko. Vasen reisi on mennyt nyt pahemmaksi tikustelee ja tunnoton on. 4/5 nikaman välissä nikama väli sairaus ja hermojuurioireisto. En tiedä mitä tästä eteen päin.

    • Anonyymi

      täh oletko vielä noilla oireilla töissäkin
      mites onko lantiokorin asent stekattu siitä paljon asiaa netissä mm hoidettu kertoo lisää

    • Anonyymi

      Minulla sama diagnoosi selästä säteily vasempaan jalkaan kävely ja seisominen yhtä tuskaa kesäkuussa aika ortopedille jos ei leikata niin hermojuurioireisto täytyy tehdä,parin viikon päästä kaularangan luudutusleikkaus.T.Siru

    • Anonyymi

      Olen kärsinyt jo 3 vuotta, eikä helpotusta näy

      • Anonyymi

        Välilevyn ja hermon ( M51.1) seisominen tuskaa oikea jalasta lähtee tunto, tätä olen kärsinyt 3 vuotta. Ei auttanut hermopuudutus, eikä lääkkeet oikeen auta.


    • Anonyymi

      Minä kärsin samaisesta vaivasta reilut seitsemän vuotta.
      Aina sanottiin, on iskiasta. Ei auttanut lääkkeet, ei fysioterapiat.
      Lopulta leikattiin, lääkäri tosin sanoi, että vaatisi luudutusleikkauksen, mutta " ei siitä ole hyötyä, kun vaiva on ollut niin kauan ".

      Nykyisen terveydenhuollon ollessa kyseessä, julkisella puolella, vielä ihmettelevät, miksi on annettu niin kauan vaivata puuttumatta asiaan.
      Itsepähän tietävät, potilas ei voi vastata kysymykseen, miksei mitään ole tehty.

      • Anonyymi

        Auttoiko leikkaus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auttoiko leikkaus?

        Kyllä se siihen kipuun auttoi, mutta leikkauksen jälkeen tuli jokin komplikaatio, jo leikkauspäivän iltana tosi kovat kivut.
        Päivää, paria myöhemmin alkoi haavasta tihkua veren sekaista kudosnestettä, jota hoidettiin jollain alipaineimuhoidolla, taisi olla nimeltään pico-hoito.
        Kai se neste sieltä pois lähti.
        Koko selkä oli puolisen vuotta paremmassa kunnossa, mutta sen jälkeen ajoittain aika pahastikin oireillut, kipuillut.
        Tosin toinen puoli, johon leikkaus auttoi, kuten oli tarkoituskin, on pysynyt paremmassa kunnossa.
        Leikkauskohta ja vuotaneen haavan kohta selästä on ne, jotka kipuilevat.
        Kuvattiin puoli vuotta leikkauksen jälkeen, ja jokin vika siellä näkyi. Silloin mainittiin kyllä luudutusleikkauksesta, jos tulee tarpeelliseksi. ( typerää, kun ensin sanottiin, ettei sellaisesta olisi hyötyä, ja sitten kääntyikin toisin päin )
        Ei siihen kukaan ole puuttunut tai välittänyt. En enää jaksa valitella samasta asiasta, eteenpäin vain päivä kerrallaan. Selkä kestäköön sen minkä kestää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se siihen kipuun auttoi, mutta leikkauksen jälkeen tuli jokin komplikaatio, jo leikkauspäivän iltana tosi kovat kivut.
        Päivää, paria myöhemmin alkoi haavasta tihkua veren sekaista kudosnestettä, jota hoidettiin jollain alipaineimuhoidolla, taisi olla nimeltään pico-hoito.
        Kai se neste sieltä pois lähti.
        Koko selkä oli puolisen vuotta paremmassa kunnossa, mutta sen jälkeen ajoittain aika pahastikin oireillut, kipuillut.
        Tosin toinen puoli, johon leikkaus auttoi, kuten oli tarkoituskin, on pysynyt paremmassa kunnossa.
        Leikkauskohta ja vuotaneen haavan kohta selästä on ne, jotka kipuilevat.
        Kuvattiin puoli vuotta leikkauksen jälkeen, ja jokin vika siellä näkyi. Silloin mainittiin kyllä luudutusleikkauksesta, jos tulee tarpeelliseksi. ( typerää, kun ensin sanottiin, ettei sellaisesta olisi hyötyä, ja sitten kääntyikin toisin päin )
        Ei siihen kukaan ole puuttunut tai välittänyt. En enää jaksa valitella samasta asiasta, eteenpäin vain päivä kerrallaan. Selkä kestäköön sen minkä kestää.

        Valitettavan yleistä tarinaa selkävaivoissa, eikä leikkaukset ei ole pitkässä juoksussa aina avuksi. Riippuu tosin paljon siitä mistä kyse.
        Oothan yrittänyt vahvistaa keskivartalon lihaksia? Ne on monella aika kehnot, myös itsellä muttei aivan surkeinta settiä. Oon mä " lankutuksesta" joskus saanut aika hyvät pojot mutta jos nostaa jotain on pitänyt, joku 40-50 kg ihan max, sen verran ottaa lanneristiselkään ja myös reisiin sekä lantionpohjaan😧

        Monisairas


    • Anonyymi

      Mä oon 20v nainen. Kärsinyt selkäkivuista lapsesta asti. Nyt pari vuotta ollut pahempana. Aina käynyt valittelemassa sairaalalla ilman mitään lääkkeiden määräystä. Mun selästä suostuttiin ottaa vasta 2021 magneettikuvat ja sieltä sitten löytyi kahdelta tasolta pullistumat. Silloin sanoivat vain että fysioterapiaan ja panadolia. No nyt sitten 2022 marraskuussa otettiin toiset magneettikuvat joista ilmeni että pullistumat painaa selkäydinkanavaa niin että itse kuvista ei enää erota selkäydintä eli todella pahasti ja selkä meni niin pahaksi että en pystynyt kävellä, en nukkua, en istua siis en yhtään mitään. Kaikki liike ja liikkumattomuus sattui niin etten pystynyt mihinkään. Lisäksi mulle kehittyi sit virtsaumpi ja jalat oli puutuneet ja heikot. Mä itkin ja huusin vaan. Tammikuun puolella 2023 sitten mentiin päivystykseen äkkiä ja sieltä kiireellisellä lähetteellä tayssiin ja tayssista pitkän odottelun jälkeen sain kipupiikin olkapäähän sit takaisin kotiin panadolin kera:) no heti kotiin päästyä soitettiin ambulanssi kun kivut vain paheni ja paheni. No lanssi saapu ja konsultoi tayssiin että mitä tehdä. Päätyivät sitten antamaan kipupiikin eikä muuta. Seuraavana päivänä sitten uudelleen päivystykseen tällä kertaa vaan pyörätuolissa kun jalat ei enää kantanut ja taas kiireellisenä tayssiin. Tällä kertaa he suostu ottaa mut sisälle mutta ei meinannut uskoa että mun jaloissa ei ole voimaa eikä tuntoa. Pääsin kuitenki ihan yöksi sairaalaan ja aamulla oli tarkoitus sit päästä leikkaukseen. Aamulla sit herätessä kun mulle laitettiin katetria, huomasin että koko alakroppa on täysin tunnoton. Leikkaukseen pääsin vasta iltapäivällä. Leikkaushaavan side vaihdettiin vain kerran koko sairaalassa olon aikana (1vk) ja side oli aivan litimärkä ja näytti hieman mätivän. Haavaan kehittyi onkalo ja se vuosi mätää. 3kk kävin viikottain hoitamassa terveyskeskuksessa haavaa ja siitä lähetettiin kuvat ihan alussa tayssin puolelle että he hoitaisivat mutta sieltä eivät vastanneet koskaan. Kivut myös olivat täysin poissa hieman alle 3kk ja nyt hermosärky on alkanut jälleen

      • Anonyymi

        Jessus mitä kohtelua oot saanut!!! 😠

        Monisairas


    • Anonyymi

      Selälle ei saa hoitoa ( lukuun ottamatta pillereitä, mahdollisesti fysioterapiaa ), tai leikkausta, ennen kuin tulee tuo virtsaumpi tai paskat housuun " vahingossa ".
      Väitetään, että ihmistä olisi hoidettava ajoissa, ettei tarvitse mennä sinne kalliiseen erikoissairaanhoitoon.
      Näistäkin kirjoituksista näkee, ettei se ihan niin mene.

      Sairaita ihmisiä on turhaa syytellä, että tulevat yhteiskunnalle kalliiksi, se ei ole todellakaan heidän oma vikansa.

    • Anonyymi

      Täällä kans yks hermojuurija nikama ihminen!6kk menin sellaisissa kivuissa et huhu!sitä ennen monta vuotta kävin lääkäriltä lääkärille ja kansanparantajilla!Siis yritin kaikki mahdolliset !No sit meni niin pahaksi selkä ja jalka et yöt melkein valvoin ja puoleen päivään asti hieroin lihasvasaralla et vähän jalka toimis!huonoimmillaan noin 100m pysty käveleen .sit pitin matka noin 3km jos hyvä päivä!yhtä tuskaa.! Nyt 3viikkoo sitte leikattu .en osaa vielä sanoo miten on asiat .mut jalassa vielä puutumista!lääkäri sano et oli pakko leikata .ei ois menny ohi!ja kun olin sairaslomalla ja nytkin toipilaana .niin jokos työkaveri soittaa pokkana et millon tuut töihin kun hän on suunnitellut. Lomiansa ja muita kun minä nyt vain tulisin töihin .no kun ei voi niin ei voi !joka työpaikassa pitäis pitää oikein info että jos on todella sairas niin ei tarvi lisää stressata potilasta työasioilla.kun muutenki on niin että hyvä kun pärjää itsensä kanssa..ja samaa pätee työterveyslääkäreihin jos avaat puoli kuolleena oven sinnekkin .niin johan ensimmäinen kysymys .kyllä sitä jo pitäs töihin lähteä!

    • Anonyymi

      Täällä kans nikamavälilevysairaus ja hermojuurioireistovaivainen. Puolitoista vuotta sitten kesti neljä kuukautta hirveässä jalkakivussa ja nyt on kestänyt melkein kolme kuukautta. Alkaa pelottaa ettei tämä menekään ohi. Lääkityksenä on triptyl mennyt jo vuosia ja Sirdalud, nyt sain kuukausi sitten Gabrion hermosärkylääkkeen mutta vielä ei ole auttanut yhtään. Lähetettä fysiatrille ei ole vielä suostuttu tekemään. Fysioterapeutti nosti jo kädet pystyyn ja sanoi ettei voi enää minua auttaa kun mistään ei tunnu olevan apua. Onneksi burana 800 mg ja Panadol 1g auttaa vähän jos makaa kyljellään. Sitten kun lähtee liikkeelle ei oikein tahdo auttaa. Käveleminen sattuu, jo 500 metriä on yhtä tuskaa!

      • Anonyymi

        Onko vahvoja opiaatteja, kuten, Oxycodon, kokeiltu lainkaan?

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko vahvoja opiaatteja, kuten, Oxycodon, kokeiltu lainkaan?

        Monisairas

        Ei ole. Varmaan johtuu siitä että syön myös bentsoja. Ei kai sovi niiden kanssa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole. Varmaan johtuu siitä että syön myös bentsoja. Ei kai sovi niiden kanssa

        Eikö tollanen kipu sentään jo ole epämiellyttävämpää ja enemmän haittaavaa kuin se ahdistus, pelko yms mihin syöt bentsoja...? Sitäpaitsi vahvoilla opiaateilla voi olla myös samaa rauhoittavaa vaikutusta jonkin verran. Elikkä jos kokeilis laittaa bentsot pois ja tilalle oksikodonia tms.

        Itsellä on myös ahdistusta jonkin verran, ennen muuta sosiaalisesti johtuen muusta terveydentilasta, mutta mulla on samalla hyvä kyky sietää ihmisten reaktioita ja/tai toimin monessa suhteessa täydellisen välinpitämättömästi ja käyttäydyn vähän kuin zombi, mutta tässä vaikuttaa myös pikkasen Panacod, ainakin se ns. vie puhekyvyn. Mitään ns. oloja se ei tee yhtään niinku kai joillaki. Mä muuten joskus pyysin bentsojakin mutta ei annettu, syytä en muista.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tollanen kipu sentään jo ole epämiellyttävämpää ja enemmän haittaavaa kuin se ahdistus, pelko yms mihin syöt bentsoja...? Sitäpaitsi vahvoilla opiaateilla voi olla myös samaa rauhoittavaa vaikutusta jonkin verran. Elikkä jos kokeilis laittaa bentsot pois ja tilalle oksikodonia tms.

        Itsellä on myös ahdistusta jonkin verran, ennen muuta sosiaalisesti johtuen muusta terveydentilasta, mutta mulla on samalla hyvä kyky sietää ihmisten reaktioita ja/tai toimin monessa suhteessa täydellisen välinpitämättömästi ja käyttäydyn vähän kuin zombi, mutta tässä vaikuttaa myös pikkasen Panacod, ainakin se ns. vie puhekyvyn. Mitään ns. oloja se ei tee yhtään niinku kai joillaki. Mä muuten joskus pyysin bentsojakin mutta ei annettu, syytä en muista.

        Monisairas

        Mulla on mennyt bentsot niin kauan ja isolla annostuksella ettei noin vaan vois pois jättää. Gabrion kyllä auttaa myös ahdistukseen ja olen voinut vähentää bentsoja. Mutta onko se niin että gabrioninkaan kanssa ei saa syödä opiaatteja? Tai muuta vahvempaa kipulääkettä? Pitää vain toivoa että gabrion toimisi. Nyt sain uuden lääkkeen, Arcoxian mutta ei sekään tehoa kuin hiukan. Vie ehkä 5% kivusta pois. Buranatkin on tehokkaampia mutt kun niitä ei saisi kauan syödä. Panadol on myös rinnalla mutta se on kuin kalkkitabletti.


    • Anonyymi

      Oli lääke mikä tahansa, auttaa vain kipuun, jos sitäkään.
      Pillerit eivät auta syyhyn, josta kipu johtuu.
      Mutta nykyään kun hoidetaan ainoastaan kipua, ei syytä.
      Kaiken on mentävä todella pahaksi, ennen kuin kukaan mitään tekee.
      Potilashan on se joka kärsii....valitettavasti.

      • Anonyymi

        Kyllä vain, ja lääkärit kertoo kuka mitäkin tekosyitä syyksi, kun eivät välitä ja ota tosissaan! Aloittaa voi ja pitää ja heti siitä, että oireet kirjataan kunnolla ylös jne!

        Itsellä tämänkaltaiset kokonaisuudessaan vi**umaisimmat: https://www.potilaanlaakarilehti.fi/potilaan-aani/nolot-oireet-ms-potilaan-tunnustuksia/

        Sulkijoiden ylikireyttä ei tosin enää ole, vaan pikemminkin päinvastoin. Sosiaalisesti tiukkuus tietty olis tosi kiva, vaikka muuten siitäkin on omat hankaluutensa. Tärkeää olisi katsoo mitä syö ja juo, sokeri ja kaalit ehdoton nounou. Sitten hikoilu lisää jotain ihottumaa ja siitä tulee ihorikon takia verta ja muuta eritettä. On kyllä mahtava aromicoctail kerrassaan!!! Välillä oikein ottaa päähän kuinka pienentuntuisista asioista ihmiset nykyään ahdistuu. Herkkä nielu haittaa vain hammaslääkärissä, kun toisilla takahampaiden pesu voi olla tosi hankalaa.

        Monisairas


    • Anonyymi

      Nainen - 73 Minulla todettiin 2018 hermojuurioireisto ja välilevyoireisto. Morfiinilaastarikaan ei enää auta. Olin hiljan jalkaleikkauksessa. Oletin että jospa nyt kivut pois... Vaan ei. Samaa helvettii ollu jo reilu 6 vuotta. ennen liikuin kovasti. Olin normi painoinen 69kg. Nyt kilot vaan nousee ku ei pysty liikkuu. Leikkausta oon toivonut vaan ei. Tätäkö on loppuelämäni? Rappeudun päiväpäivältä. Tsemppiä kohtalotoverit👍

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe