Kumman aloitan, BJJ vai Hokutoryu?

Hilppers34

Eli lähelläni on pari salia joissa mahdollista treenata Hokutoryuta ja useita BJJ-saleja. Kiinnostuksena etupäässä kisaaminen. Kumpi kannattaa aloittaa? Kummassa on enemmän kilpailumahdollisuuksia? Miten sparrin laita?

Mitä nyt netistä katsellut muiden juttuja, niin hokutoryussa ilmeisesti keskitytään enemmän pystyotteluun. Miten paljon on painimista ja siihen keskittyvää sparria?
Ja vastaavasti onko BJJ:ssä yleensäkkään mitään pystyharjoitteita/sparrausta?

Kiitos niille jotka jaksaapi vastailla...

3

2826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BJJudo

      Jos kilpaileminen kiinnostaa ja vaihtoehdot ovat tuossa, niin ilman muuta BJJ, joka on kansainvälinen, iso ja nopeassa tahdissa kasvava kilpalaji.

      Hokuton kilpailutoiminta on vaatimatonta.

      Jos olet aikuinen, niin BJJ on erityisen hyvä valinta, koska se tarjoaa kisoja joissa on sarjat vyöarvon mukaan ja paljon aikuisia osallistujia varsinkin alempien vöiden sarjoissa.

      Sparraaminen kuuluu BJJ-treeneihin kuin lusikka puuroon. Sparrissa tekniikat oivelletaan ja siksi treeneistä voi olla valtaosa vapaata- ja/tai tehtäväsparria.

      Monilla BJJ-saleilla treenataan aika vähän pystyottelua ja sparrit aloitetaan usein matosta. Jos lähelläsi on useita BJJ-saleja, kysy suoraan treenataanko teillä alasvientejä ja sparrataanko teillä pystystä aloittaen?

      Jos haluat oikeasti oppia pystyottelua, treenaa Judoa. Vaikka BJJ:n ohessa, et olisi ensimmäinen, joka tekee niin. Judo on kova laji, mutta siellä opit alasvientejä, jotka toimivat myös silloin kun kaveri ei halua lentää. Judo ja BJJ sopivat hyvin yhteen, koska kysymys on oikeastaan samasta lajista – suurimmat erot on ottelusäännöissä ja sitä kautta pysty- ja mattokamppailun painotuksessa ja erikoistumisen tasossa. Et olisi myöskään ensimmäinen, joka kilpailee yhtä aikaa sekä Judossa että BJJ:ssä.

      Jos tarkoitat pystyottelulla lyömistä ja potkimista, mene vapaaottelukurssille. Sellaisia löytyy BJJ-saleilta ja vaparia voi hyvin treenata BJJ:n ohessa.

    • Sub

      Edellinen sanoi oleelliset asiat. Jos kilpaileminen kiinnostaa, älä mene lajiin, jossa on vähän kilpailuja ja kilpailijoita. On tylsää otella vuodesta toiseen samojen naamojen kanssa. Älä myöskään mene läjiin jossa perustekniikka on jotain muuta kuin sitä mitä tehdään myös sparrissa ja kilpailuissa.

      Jäljelle jää vapaaottelu, judo, lukkopaini/BJJ ja vapaapaini (sambo pääsisi mukaan jos lajilla olisi mittakaavaa Suomessa). Yksinkertaistettuna näistä judo ja paini ovat huippu-urheilua, jossa voi myös harrastella. Vapaaottelu ja lukkopaini/BJJ ovat harrastelua, joissa aikuisena aloittanut voi päästä huipulle asti.

    • Jujutsuka

      Riippuu mitä haluat.

      Jos haluat tehokasta itsepuolustusta ja lajin joka sisältää kuristuksia, lukkoja, irrottautumisia, potkuja ja lyöntejä, asetekniikkaa(lyhyt keppi, veitsi ja pistooli).
      Niin Hokutoryu

      Jos haluat mattopainia ja lukkoja ja kuristuksia maassa niin BJJ

      Hokutoryussa on myös kilpailu muoto, mutta pääasia se ei ole, koska laji tähtää itsepuolustukseen. Hokutoryun kilpailu toiminta on myös kehittyvää ja kilpailia määrä kasvaa kokoajan.

      Molemmat hienoja harrastuksia. Vaikka judo on hienompi laji kuin BJJ (Mun mielestä) Hokutoryuta ehdotan :D


      BJJ http://www.youtube.com/watch?v=-7DLFqLCFqg
      Hokutoryu Jujutsu http://www.youtube.com/watch?v=fBs6K2HCAJ8


      Monissa seuroissa pystyt harrastamaan HJJ:tä ja BJJ:tä samaan aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe