Skeptikon uni kuolleesta ystävästä

Skeptikko

Itseäni suorastaan nyt jo nolottaa kirjoittaa tätä viestiä, mutta koen silti, että minun on pakko kirjoittaa. En ole ollut koskaan kovinkaan uskonnollinen, lähinnä vain tapaluterilainen. En usko unien olevan syvempiä viestejä. Olen parikymppinen, ja samanikäinen ystäväni kuoli puolisen vuotta sitten tapaturmaisesti. Olen edelleen hyvin vihainen koko maailmankaikkeudelle hänen kuolemastaan, ja olen miettinyt, onko kuoleman jälkeen mitään. Kallistuin kannalle, ettei ole, sillä uskoin ystäväni ”ottavan minuun yhteyttä”, jos jotakin kuoleman jälkeen olisi. Olen nähnyt ystävästäni hänen kuolemansa jälkeen pari unta, joissa ystäväni sanoo vain lähtevänsä paikkaan x (siis paikkaan, jossa hän oikeasti menehtyi), ja unessa tiesin hänen kuolevan siellä. Olisin halunnut estää häntä, mutta en pystynyt tekemään mitään. Ne unet olivat ahdistavia. Ne kuitenkin tuntuivat vain unilta, eikä ystäväni tuntunut ikään kuin todelliselta.

Näen usein unia, mutta viime yön uni oli kuin totta. Olin tietoisempi itsestäni kuin ikinä unissa, aistini olivat terävät ja niin edelleen. Tuntui, etten ole unessa. Kävelin kotikaupungissani, ja ystäväni tuli luokseni. Ilmaisin hänelle tietäväni, että hän on kuollut. Tilanne ei kuitenkaan ollut ahdistava, ja ystävänikin vain hymyili. Hän halusi näyttää minulle paikan, missä hän nykyään on. En osaa kuvailla sitä rakennusta, sillä en ole ollut siellä oikeassa elämässäni ikinä. En edes osaa sanoa, oliko se edes oikeastaan rakennus. Siellä oli muitakin, minulle tuntemattomia ihmisiä, ja tiesin heidän olevan kuolleita. He sanoivat minulle ystävällisesti jotakin siitä, että oli mukavaa, kun ystäväni kutsui minut sinne tai jotakin vastaavaa. Ystäväni näytti paikkaa minulle. Paikka oli avara, jotenkin kaunis. Ihmettelin, kun siellä oli jopa minulle tuntemattomia kirjoja, ja sanoin ystävälleni, etten uskonut taivaassa olevan kirjoja. Hän nauroi minulle hyväntahtoisesti. Keskustelimme ihan kuin ennen vanhaan. Hän näytti samalta kuin eläessään, mutta rennommalta. Hän ei selkeästi ollut tullut hakemaan minua sinne paikkaan, vaan hän halusi selkeästi rauhoittaa minua näyttäessään paikan, missä hän on. Koko ajan tiesin hänen olevan kuollut, mutta ensimmäistä kertaa se ei ahdistanut, sillä tiesin hänen olevan siellä onnellinen. Odotin koko ajan unessa uneni loppuvan, sillä tuo oli paljon pidempi uni kuin unet yleensä. Uni ei kuitenkaan loppunut, vaan kiertelin ystäväni kanssa siellä paikassa. En herännyt säpsähtäen, kuten yleensä unesta, vaan ystäväni näytti paikan loppuun, jonka jälkeen lähdin hymyillen pois. Samalla kuulin oman itkuni, joka oli levollista ja huojentunutta, enkä siis tiedostanut unessa silti itkeväni. Heräsin aivan kuin en olisi edes ollut nukkunut, ja oloni oli helpottunut. En itkenyt. En usko mihinkään viesteihin tuonpuoleisesta, sillä olen äärimmäinen skeptikko, oikeastaan hyvin tyypillinen akateeminen ihminen, joka uskoo vasta, kun on paljon todisteita. Mietin, että mitä uneni saattoi tarkoittaa? Tietääkö kukaan? Selitykseni on sekava, olen siitä pahoillani.

6

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selityksesi ei ole ollenkaan sekava ja kiitos unesi jakamisesta täällä. Nolouden tunteeseenkaan sinulla ei ole syytä, jätettäköön se meille tulkitsijoille.

      Usein jonkun läheisen kuoleman jälkeen on vaikea hyväksyä tapahtunutta, varsinkin jos tämän poismeno on tapahtunut ennenaikaisesti ja odottamatta. Usein ihminen tuntee vihaa ja katkeruutta jotain kohtaan, mainitsit maailmankaikkeuden, joka on hyvä esimerkki.

      Läheisen poismenon henkisestä järkytyksestä selviäminen vie aikaa yksilöllisesti. Itsemurhien tapauksessa omaisten ja läheisten syyllisyyden tunteet kestävät pitkään. Rikosuhrien tapauksessa katkeruus ja viha on helposti kohdennettavissa ja saattaa siksi kestää pitkään. Onnettomuuksien kohdalla, kohtalo on kenties pikimmiten hyväksyttävissä.

      Kun hyväksymme läheisemme poismenon, voimme ajatella häntä itsenään, ilman muiden raskaiden tunteiden painolastia. Voimme vihdoin surra aidosti.

      Unissasi oli ahdistava tunnelma, kun näit ystävästäsi unia aiemmin. Tapahtuneen onnettomuuden muistokin lienee tuoreeltaan ollut sitä. Ahdistumme, jos emme voi auttaa läheisiämme, kun tiedämme heidän olevan hädässä.

      Yleisesti lähdetään siitä, että tunteet ja ajatukset nukkumisen aikana tuovat unet näkijälleen. Kun nukkuja kokee ahdistusta, alkaa hänen mielikuvituksensa tuottamaan ahdistavia kuvia, jotka vastaavat jollain tavalla koettua tunnetta.

      Voinemme olettaa, että ystävästäsi näkemät ahdistavat unet ovat siis johtuneet ahdistuksen tunteesta, kun olet nukkumisesi aikana ajatellut häntä. Hän on menossa turmapaikalle, etkä voi tehdä mitään estääksesi häntä, vaikka haluat.

      Nyt, kun onnettomuudesta on kulunut aikaa, saatat vähitellen alkaa hyväksyä tapahtuneen. Unessasi hyväksyminen näyttäytyy ystäväsi kissanpäivinä tuonpuoleisessa. Tämä ei vaadi uskoa sellaisen olemassaolosta, mielikuvituksesi vain antoi sellaisen mahdollisuuden.

      Unessa vakuutit itsellesi, ettei sinun kannata olla katkera ystäväsi kohtalosta. Kyyneleet, jotka huomasit vasta herättyäsi, eivät olleet vihaisia taikka katkeria. Ajattelit ja muistelit ystääväsi kauniilla tavalla ja surit häntä aidosti ilman pelkoa, katkeruutta taikka vihaa.

      Tämä on äärimmäisen kaunis ja lohduttava uni.

      • Skeptikko

        rytmimunat, Kiitos paljon viestistäsi! Mietin jo, että olenko ihan sekaisin, kun koin valtavaa rauhaa uneni jälkeen. En ole aiemmin uniani miettinyt, enkä osaa niitä tulkita itse. Viestisi kuulosti erittäin järkeenkäyvältä, kiitos siitä!


    • unen_näin_

      Rytmimuna, voisitko vastata, sinulla niin hienoja tulkintoja. Kirjoitin hammas/tekohammasaiheisen unen pari päivää sitten.

    • turhauttavaa1

      Turhaan ne sulle noita unia näyttävät, koska olet skeptikko, kiellät ystäväsi tämän kuoleman jälkeen. Kiellät ihmisen ja Jumalan.

      • hämmentynyt

        Itse näin unen pari yötä sitten jossa kuollut ystäväni käveli makuuhuoneeseen jossa nukuin ja halusi kertoa kuinka oli kuollut (kuoli noin puolivuotta sitten kaverinsa asuntoon nukkuessaan) mutta unessa kertoi, että asunto johon kuoli ja joka asunnon omisti olisi aiheuttanut hänen kuolemansa- lopussa ystäväni makasi sängyssä vieressäni ja halasi minua ja kertoi kuinka aina arvostanut minua ystävänä- kosketin ystäväni otsaa ja hän oli aivan kylmä ja hikinen ja kerroin hänelle siitä- ystäväni vain vastasi takaisin, että aikani on vähissä ja minun pitää mennä ja että minun pitää muistaa mitä hän minulle sanoi. Mitä tästä unesta pitäisi ajatella?


    • Skeptikko

      turhauttavaa1, En halua missään nimessä kieltää ystävääni. En olisi tullut tänne, jos haluaisin kieltää hänet, vaan olisin vain miettinyt asian olevan unta ja that's it. Minut sai tänne tulemaan juuri ihmettely. En ole aiemmin tällaisia unia nähnyt, enkä ole kokenut tarvetta uskoa mihinkään suureen. Jotakin ajatuksia tämä uneni herätti, kun tänne kirjoitin. Millaisia ajatuksia sinä sitten sait? Skeptikon asenteeni toin heti reilusti esille, jotta tiedätte minun näkökantani, ja sitä kautta voitte muodostaa oman näkemyksenne. Mietin todellakin, voisiko kaltaiseni skeptikko nähdä unta mistään muusta syystä kuin vain lohdutuksesta.

      hämmentynyt, en osaa sinua auttaa :( Ehkä epäilet ystäväsi kuoleman luonnollisuutta ja siksi näit sellaista unta. Kuitenkin unessa on jokin ahdistus, kun ystäväsi otsa oli kylmä ja hikinen. En tiedä, arvailen vain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      153
      3352
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      97
      2274
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      323
      2146
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      126
      2060
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1819
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1465
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      102
      1274
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      29
      1265
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1140
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1029
    Aihe