Moni ei taida enää tietää trikiini-nimisestä loistoukasta, joka elää isäntänsä elimistössä?
http://yle.fi/uutiset/kauhutarinoiden_trikiini_on_hyvin_aisoissa/6946074
Trikiiniloinen jos tarttuu huonosti kypsennetystä lihasta vaikkapa ihmiseen, se lisääntyy suolistossa ja kulkeutuu kropassa lihaksiin koteloituen niihin. Toukat aiheuttavat jatkuvia lihaskipuja, kuumeilua ja tuntuvat pallukoina ihon alla kun kädellä tunnustelee. Pahimmillaan ne voivat kulkeutua pallealihaksistoon aiheuttaen hengityshalvauksen ja potilas joutuu hengityskoneeseen. Toukkia on koetettu poistaa kirurgisesti, mutta se on hidasta ja useimmiten tehotonta, koska trikiinit lisääntyvät nopeasti. Joskus trikiini pääsee tunkeutumaan aivoihin saakka tappaen isäntänsä.
Trikiinitartuntoja on viimeksi esiintynyt Euroopassa Virossa, Latviassa ja Liettuassa sekä Puolassa. Siellä kasvatettavissa sioissakin niitä voi olla eikä lihatarkastus ole maamme tasoista. Viimeksi meillä tartunnan sai 4 metsästäjää; he olivat Kuusamossa karhunmetsällä syöden huonosti paistettua lihaa. Miehistä oli reportaasi tuolloin Hymy-lehdessä, muistan jutun. He valittelivat jatkuvista lihassäryistä kuumeesta ja toukka-pahkuroista ihon alla. Jutussa todettiin että lääkärit olivat antaneet heille elinaikaa muutamasta vuodesta 10 vuoteen. En tiedä, ovatko enää elossa.
Muistakaa siis kypsentää se joulukinkkukin kunnolla.
PS: Muslimien ja juutalaisten kielto sianlihan syömisestä on kuulemma siitä johtuvaa, että siellä on aikoinaan saatu trikiinitartuntoja huonosti kypsennetystä sianlihasta.
Trikiini, tuskallinen lihastoukka!
3
641
Vastaukset
- Trikiiniä
Karhuissa esiintyy trikiiniä, Suomessa ei juuri muissa riistaeläimissä.
Lihan kypsentäminen tappaa loiset, joten kannattaa kontio paistaa hyvin.
Tämä juttu oli jossain laulussakin, oliskohan ollut Lavin laulama. - Tässä lisätietoa:
- Kyllä vaan
Muslimien ja juutalaisten sianlihakielto ei siis ole ihan tuulesta temmattua. Siihen aikaan kun kyseiset uskonnot ovat sianlihan kieltäneet ollaan vaan uskottu että siihen liittyy jotain yliluonnollista ja pahaa koska ei olla tiedetty sen johtuvan lois toukista. Sianliha pitäisi aina pakastaa vähintään -30 asteisessa pakastimessa ja kypsentää yli 80 asteiseksi niin ei tarvi pelätä loisia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä403067- 802831
- 1862444
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?362165- 191483
Naiselle mieheltä
Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?231403Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411396- 101274
- 131269
- 221241