Olen pettynyt World Visionin kummiuteen

Olen ollut World Visionin kummina kehitysmaan lapselle (tyttö) kohta kymmenen vuotta. Silloin, kun liityin, niin luvattiin, että lapsi saa käydä koulua ja nimenomaan hänen tulee käydä koulua, eikä olla maaorjana perheensä elättämisessä.

Ymmärrän toki, että siellä on köyhyyttä ja jokainen käsipari on tervetullut jokapäiviäisiin askareihin ja etenkin veden kantoon. Kummilapseni ei ole käynyt koulua, vaikka niin minulle luvattiin. Hänen käsialansa on aivan samanlaista, kuin joskus 6 vuotta sitten. Hän ei osaa edes kirjoittaa nimeään oikein ja kirjoittaa nimensä samalla tapaa, kuin meillä esikoululainen. En millään usko, etteikö lapsi olisi oppinut kymmenessä vuodessa, jos hän koulua oikeesti kävisi, kirjoittamaan omaa nimeään oikein.

Aina hän vastaa kirjeisiini open avustuksella, eli pakettini/kirjeeni on mennyt perille. Opettaja/kouluavustaja kirjoittaa ja tyttö vaan laittaa harakan varpailla kirjoitetun nimen alle ja piirtää jonkun savimajan kuvan (ei koskaan lähettämilläni värikynillä). Ei hän ole mitenkään vammanen, koska jokaisessa kirjeessä sanotaan, että hän voi hyvin ja todistuksissa kerrotaan, että hän osaa sitä ja tätä ja kehittyy huimaa vauhtia. Ei pidä paikkaansa.

Sain kirjeen mitä hämmästelin yli kaiken. Hänen sukunimensä oli vaihtunut. Siihen oli tullut toinen nimi lisää. Mitä se tarkoittaa? Onko hänet naitettu lehmän hinnasta? Eikö alkujaan ollut lupaus Visionin puolelta, että kummius katkeaa, jos jotain moista tapahtuu? Mitään tuosta en ole kuullut. Kummimaksut kuitenkin kerätään ja lisää kinutaan joka käänteessä. Vedotaan ja vedotaan milloin mihinkäkin ja mikään ei tunnu riittävän.

En ole saanut mitään sellaista faktaa, mikä kertoisi, että paljonko nykyään menee itse kummikohteeseen ja paljonko "hyväntekeväisyysjärjestön" omien kulujen kattamiseen? Jos meitä kummeja siellä kohteessa on noin 1000 (alakanttiin arvioitu), niin se tekee vuodessa 300 000 €uoroa ja kymmenessä vuodessa 3 miljoonaa €uroa. Eikö sillä summalla ole saanut jotain vesiputkea vedettyä kylille asti ja palkattua muutaman open opettamaan lapsia ja aikuisia maanviljelyksessä. Lisäksi Suomen Valtio on tukenut World Visionia.

Lopullinen niitti tuli siitä, kun tuonne kummikohteeseen markkinoitiin World Visionin toimesta matkaa. Sinne oli pääsyvaatimukset. Ne, ketkä valittiin matkalle tuli pitää Suomeen tullessa värväystilaisuus ja mitään negatiivistä ei saanut siinä tilaisuudessa kertoa. Pääasia oli, että tämä matkalta palaaja värväsi mahdollisimman paljon sakkia mukaan kummitoimintaan.

Lisäksi tuo matka oli todella kallis. Tuonne pääsee puolta halvemmalla, mutta World Vision haluaa rajoittaa sitä niin, että ei anna mahdollisuutta omatoimimatkaajalle mennä tapaamaan kummilastaan. Se on tehty niin vaikeaksi, että parempi pysyä kaukana koko World Visionista.
Ilmoita


Tervehdys kysyjälle!

Kirjeenvaihto on yksi innostava osa kummiutta. Joskus kirjeiden kirjoittaminen on työlästä meille suomalaisillekin. Sitä se saattaa olla myös kehitysmaissa asuville lapsille.

Kun kirje saapuu Kenian World Visionin toimistoon, työntekijä tai vapaaehtoinen vie sen perille kummilapsen kotiin seuraavan kolmen kuukauden aikana. Samalla käynnillä jutellaan perheen ja lapsen kanssa ja varmistetaan, että lapsi käy yhä koulua ja hän voi hyvin. Jos perheellä on huolenaiheita tai kysymyksiä, heitä neuvotaan avun pariin.

Tämän käynnin aikana kirjoitetaan myös kummille lähetettävä vastauskirje. Jos kummilapsi on juuri tuolloin koulussa tai vaikkapa sukulaisvierailulla, kirjeen kirjoittaa hänen perheenjäsenensä. Lapsilla tai heidän vanhemmillaan on yleensä hyvin vähän kokemusta kirjeiden kirjoittamisesta. Englanti ei myöskään ole kenenkään kummilapsemme äidinkieli, vaan lapsi saattaa sanella kirjeen työntekijälle, joka kääntää sen siltä istumalta englanniksi ja laittaa paperille

Keniassa, kuten monissa muissakin maissa on tapana, että lapsen nimi muuttuu elämän varrella moneen kertaan. Hänellä on ehkä nimiä sekä isänsä että äitinsä suvusta, ja hän voi saada uusia nimiä kasvaessaan. Se, miten nimi kirjoitetaan, voi vaihdella eri kirjoittajan mukaan.

Kummimaksuista, kuten muistakin lahjoituksista käytettiin viime vuonna kehitysyhteistyöhön 74 %. Loput 26 % menevät hallintokuluihin, markkinointiin ja viestintään. Näin tehdään, jotta kummien ja muiden lahjoittajien rahalla saadaan aikaan kestäviä tuloksia, vältytään väärinkäytöksiltä ja saadaan lisää uusia ihmisiä mukaan muuttamaan maailman köyhimpien lasten asemaa.

Suomalaisten kummien tuella on saatu Keniassa aikaan suuria muutoksia. Kun työmme alkoi v. 2004 Meibekin alueella, vain yhdellä sadasta oli puhdasta vettä käytettävissään. Nyt, vuodenajasta riippuen, 60-90 % väestöstä on alle puolen kilometrin vedenhakumatka. Puhdas vesi mahdollistaa kaiken muunkin kehityksen. Yleisimmät lasten kuolemaan johtavat sairaudet ovat juuri likaisen veden aiheuttamia. Veden kanto on lasten kotityö, ja kun matka vesipisteelle on lyhyt, lapsille jää enemmän aikaa läksyjen tekoon ja koulunkäyntiin.

Nyt paikalliset ihmiset ovat perustaneet osuuskunnan, joka ottaa vähitellen vastuun vesijohtoverkoston hoitamisesta ja laajentamisesta. Kun vastuu on vaihtunut paikallisille, World Vision voi siirtyä tukemaan toista yhteisöä. Suomalaiset kummit saavat siis olla iloisia ja ylpeitä siitä, mitä ovat saaneet aikaan Keniassa!

Kummilapsen tapaaminen voi kyllä tapahtua omatoimimatkalla, ja tämä on hyvin tavallista. Pyydämme kummia ilmoittamaan matka-aikeistaan meille kolme kuukautta ennen toivottua ajankohtaa, ja paikallinen World Vision järjestää tapaamisen. Kummiemme on myös mahdollista osallistua matkatoimiston silloin tällöin järjestämälle matkalle. Matkan hinta määräytyy matkatoimiston mukaan.

Useat suomalaiset ovat kiinnostuneita tukemaan kehitysmaiden lapsia ja muuttamaan heidän tulevaisuuttaan paremmaksi. Toivomme, että matkalle osallistuneet kummimme kertoisivat omista kokemuksistaan omille tuttavilleen esim. töissä tai olisivat käytettävissä lehtihaastatteluihin. Moni on ryhtynyt kummiksi luettuaan toisten kokemuksista: näin yhä useampi lapsi saa mahdollisuuden terveyteen, koulunkäyntiin ja ammattiin.

Asiakaspalvelustamme saa vastauksen moneen kysymykseen: asiakaspalvelu@worldvision.fi puhelin 096 818 300.

Ystävällisin terveisin,
Asiakaspalvelu/Suomen World Vision
2 VASTAUSTA:
Asiakaspalvelu?

Rehelliset hyväntekijät allekirjoittavat omalla nimellään. ;)
Palveltu Aasikas kirjoitti:
Asiakaspalvelu?

Rehelliset hyväntekijät allekirjoittavat omalla nimellään. ;)
ei siis ole rehellinen hyväntekijä-
päätöksessä todettu: päätöksen
käsittelijä
Kela
+Lisää kommentti
Eipä antanut asiakaspalvelu kunnon vastauksia oikeastaan mihinkään tärkeisiin kysymyksiin, joita ketjun aloittaja kyseli....
Ilmoita
Enpä minäkään ollut tänään kovin tyytyväinen saatuani sähköpostia, jossa Wolrd Vision toivoi minun nostavan kummimaksuani, koska kulut ovat kasvaneet. Vedottiin siihen, että muuten kummien olot huononevat (...emme halua tinkiä kummilastemme hyvinvoinnista...").

Koko ajan on muutenkin tullut "kerjäyskirjeitä" milloin minkäkin asian vuoksi. On se kummaa, että niiltä, jotka ovat jo kummeina, halutaan yhä enemmän panosta. Eikö järjestö luota siihen, että jokainen maksaa sen minkä pystyy tai minkä HALUAA. Pitää tehdä huono omatunto, jos ei maksa enempää.

Minä katson, että jo valtion kansalaisena ja veronmaksajana osallistun kehitysyhteistyöhön, ja lisäksi olen myös kirkon jäsen ja kirkkokin tekee kehitysyhteistyötä. Jossain on raja.
Ilmoita
Tuli kirjoitusvirhe edelliseen, eli: ... vedottiin siihen, että kummilasten olot huononee...
Ilmoita
Kuulostaa huijaritoiminnalta. Ja sekin että pitää 3kk ennen ilmoittaa matkastaan. Eli kummilapsi saattaa elää läävässä ilman koulutusta, mutta kummille saadaan hyvä esitys aikaan tuossa 3kk aikana. Jonkun kummin pitäisi tehdä tuonne ilmoittamatta matka ja vhän raportoida mikä siellä on oikeasti meininki. Outoa ettei käsiala olisi yhtään parantunut, ja muutenkin tuo vastaus oli niin typerää yleistä höpinää ettei mitään järkeä. Oikein pistää ärsyttämään tällaiset huijarit!! On varmasti totta, että siellä on paljon autettu, mutta paljon lahjoituksia varmasti katoaa jonnekin. Huh huh mitä paskaa. Aion levittää sanaa ja laittaa hyväntekeväisyyttä paljon harjoittavat ystäväni asialle. Törkeää väärinkäytöstä!
1 VASTAUS:
Juuri nin, siellä autetaan näitä huijareita mutta ei heitä jotka sitä apua tarvii.
Kukaanei saa minun päätäni kääntymään että lahjoittaisin senttiäkään mihikään keräykseen. Niin hullu en ole että luottaisin vieraaseen ihmiseen joka rahaa kerää!!!! JOhan siinä alkaa hälytyskellojen soida ja kovaa, JOS ET SAA KUITTIA JA YHTEIYSTIETOJA EI KANNATA RAHAA LAITTAA KERÄYKSIIN.
+Lisää kommentti
Olis parempi laittaa nekin rahat jotka menevät ulkomaille tänne kotimaahan jollekin köyhälle perheelle. Näin näkis että menevät oikeaan paikkaan eikä väärille ihmisille. Jos olisin rahoissa siis rikas niin antaisin suoraan avustusta perheelle heidän omaan käteen enkä minkään avustusfirman kautta. Ja saisin niin nähdä että miten heillä menee jatkossa....
Ilmoita
Olen samaa mieltä, World Visionin kummiudesta, olen alkanut kummiksi, mutta en vieläkään ole saanut heiltä kummipakettiani joka luvattiin.
Ilmoita
Mitä ihmeen romantiikkaa olet hakenut sillä, että hankin "kummilapsen" jostain muualta? Halusitko olla erikoinen? Juuri sinun kaltaisiasi visionit sun muut kusettavat mennen tullen. Koko hommahan perustuu juuri siihen.

Jos sinua ei kukaan pyydä kummiksi, niin se on aivan ok. Ei kaikille riitä kummilapsia. Sen ymmärrät jos vähänkään osaat laskea. Nämä visionit ovat haistaneet juuri tämän ja mielellään korjaavat ylimääräiset rahat talteen.
Ilmoita
Hienoa kun on muitakin jotka on samaa mieltä. Järjestöt ja muutkin rahaa kerävät eivöt toimi puhtaat jauhot pussissa, suurin osa rahoista menee järjestön kulujen kattamiseen
Ilmoita
En ryhdy ikiä koska tiedän ettei rahat mene siihen mihin pitäisi. Telkussa nytetään aina niitä lapsia joita pitää auttaa vuosi toisensa jälkeen eikä mikään muutu aina ovat yhtä köyhiä vaikka harva se vuosi kerätään miljoonia heidän auttamiseen mutta mikän ei muutu, kuvat ovat aina samat. Rahae ei mene sinne minne pitää, selityksiä kyllä löytyy parhainpäin mutta totuus on toinen, selitykset ovat lvalheita jotta jotkut ihmiset laittaa päälliköille lisää rahaa jotka ne rahat itse käyttää.

En luota mihinkään keräysjärjestöön, autan ennemmin omia lapsia tai oman maan lapsia henkilökohtaiseti, keräyksiin en anna, mutta ostan jos joku jotain tarvii.

Tai sitten laulan niinkuin nuo jotkut laulajatkin tekevät, he vaan laulavat yhden laulun ja se on heidän apu sitten!!!!

Jos auttaa pitää miksi ei auteta ensi oman maan lapsia ja ihmisiä. Kun kerätäänulkomaille, ei kukaan voi tietää mihin ne rahat oikeestimenee, ei ainakaan kohteisiin sillä tilanne on aina siellä sama aina yhtä surkeeta, vaikka kuinpaljon rahaa kerättäisiin. Mitä tästä opimme? Rahat ei mene sinne minne pitää.
Ilmoita
Ihmiset, älkää olko tyhmiä että lahjoittaisitte joka kuukausi rahaa tietämättä mihin ne menevät. Muutama huomio:
- Vajaa 30% on aika kova osuus hallintokuluista.
- Mikäli omatoimimatkoja ei voi tehdä,, on kaikki huijausta.
- On kyse huijauksesta, ei hyväntekeväisyydestä, mikäli vaaditaan "pääsyvaatimuksia" kummilapsen
näkemiseen. Sinä olet lahjoittaja, muista se.
- Mikäli mistään negatiivisesta toiminnassa olevista epäkohdista ei voi tai saa ääneen puhua, sinua käytetään vain hyväksi rahojen saamiseksi.

Hyväntekeväisyyttä voi tehdä monella muulla tapaa kuin liittymällä kk lahjoittajiksi World Visioneille tai SPR kontin keräyksiin. Herätkää, älkääkä antako huijata itseänne.

Mikäli haluaa tehdä hyväntekeväisyyttä ulkomaankohtaissa, on AINA pystyttävä tekemään lahjoitukset tuotteina (vihkot, kynät, viivaimet, laskimet, värikynät jne) eikä rahana. Raha menee useimmiten vain työntekijöisen tai muiden välikäsien korruptioon.

Mm. Tapiolan seurakunnan lähetysjohtokunnan jäsenenä toimineen Erkki Pennasen mukaan suomalaisten seurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöhön tarkoittamista rahoista vain murto-osa päätyy oikeisiin kohteisiin. Kehitysapuun liittyy korruptiota ja erilaisia petoksia. Hymy -lehden haastatteleman Pennasen mukaan joissakin maissa esimerkiksi kirkon piispat ottavat avustuksista itselleen merkittävän osan.

Vuonna 2018 valtion talousarvion mukaiset kehitysyhteistyön määrärahat ovat kokonaisuudessaan 886 miljoonaa euroa. Ulkoministeriön hallinnoiman varsinaisen kehitysyhteistyön osuus on 544 miljoonaa euroa.

Että luulisi riittävän.

"Ota selvää, ja mieti vuosi. Ota taas selvää ja mieti vuosi.
Tee sitten lopullinen päätös."

Edellinen kehoitus on eräältä ortodoksipapilta.
Erinomainen vinkki.
Lopetin kaikki hyväntekeväisyyskohteeni.
En ole katunut.
Ilmoita
Afrikassa ei voi mennä huonosti.Huonokuntoiset ihmiset eivät lisäänny ja afrikan väkiluku kasvaa ja paisuu paisumistaan.
En ole nähnyt suomeenkaan tulleiden turvapaikkaa hakevien joukossa yhtään heikkoa tai huonokuntoista joten kun kerätään rahaa lapsille afrikassa se pitäisi antaa eikä houkutella tänne terveitä hyväkuntoisia nuoria miehiä joka on ihmetyttänyt meidän talon asukkaita varsinkin kun pari kertaa kiersi afrikkalainen mies SPR liivissä keräämässä rahaa kertoen olevansa opiskelija mutta paljastuen myöhemmin minulle hänen olevan vok-asukki ilman minkäänlaista koulutusta pelaillen marketin rahapelejä.Hän ei tunnistanut minua kun aloitin keskustelun pelin yhteydessä.

En aio antaa SPR keräyksiin kolikon kolikkoa kun padat ilmestyvät katukuvaan enkä kehoita muitakaan auttamaan näitä järjestöjä joiden taskuun raha jääkin jaettavaksi keskenään.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Olen pettynyt World Visionin kummiuteen

Olen ollut World Visionin kummina kehitysmaan lapselle (tyttö) kohta kymmenen vuotta. Silloin, kun liityin, niin luvattiin, että lapsi saa käydä koulua ja nimenomaan hänen tulee käydä koulua, eikä olla maaorjana perheensä elättämisessä.

Ymmärrän toki, että siellä on köyhyyttä ja jokainen käsipari on tervetullut jokapäiviäisiin askareihin ja etenkin veden kantoon. Kummilapseni ei ole käynyt koulua, vaikka niin minulle luvattiin. Hänen käsialansa on aivan samanlaista, kuin joskus 6 vuotta sitten. Hän ei osaa edes kirjoittaa nimeään oikein ja kirjoittaa nimensä samalla tapaa, kuin meillä esikoululainen. En millään usko, etteikö lapsi olisi oppinut kymmenessä vuodessa, jos hän koulua oikeesti kävisi, kirjoittamaan omaa nimeään oikein.

Aina hän vastaa kirjeisiini open avustuksella, eli pakettini/kirjeeni on mennyt perille. Opettaja/kouluavustaja kirjoittaa ja tyttö vaan laittaa harakan varpailla kirjoitetun nimen alle ja piirtää jonkun savimajan kuvan (ei koskaan lähettämilläni värikynillä). Ei hän ole mitenkään vammanen, koska jokaisessa kirjeessä sanotaan, että hän voi hyvin ja todistuksissa kerrotaan, että hän osaa sitä ja tätä ja kehittyy huimaa vauhtia. Ei pidä paikkaansa.

Sain kirjeen mitä hämmästelin yli kaiken. Hänen sukunimensä oli vaihtunut. Siihen oli tullut toinen nimi lisää. Mitä se tarkoittaa? Onko hänet naitettu lehmän hinnasta? Eikö alkujaan ollut lupaus Visionin puolelta, että kummius katkeaa, jos jotain moista tapahtuu? Mitään tuosta en ole kuullut. Kummimaksut kuitenkin kerätään ja lisää kinutaan joka käänteessä. Vedotaan ja vedotaan milloin mihinkäkin ja mikään ei tunnu riittävän.

En ole saanut mitään sellaista faktaa, mikä kertoisi, että paljonko nykyään menee itse kummikohteeseen ja paljonko "hyväntekeväisyysjärjestön" omien kulujen kattamiseen? Jos meitä kummeja siellä kohteessa on noin 1000 (alakanttiin arvioitu), niin se tekee vuodessa 300 000 €uoroa ja kymmenessä vuodessa 3 miljoonaa €uroa. Eikö sillä summalla ole saanut jotain vesiputkea vedettyä kylille asti ja palkattua muutaman open opettamaan lapsia ja aikuisia maanviljelyksessä. Lisäksi Suomen Valtio on tukenut World Visionia.

Lopullinen niitti tuli siitä, kun tuonne kummikohteeseen markkinoitiin World Visionin toimesta matkaa. Sinne oli pääsyvaatimukset. Ne, ketkä valittiin matkalle tuli pitää Suomeen tullessa värväystilaisuus ja mitään negatiivistä ei saanut siinä tilaisuudessa kertoa. Pääasia oli, että tämä matkalta palaaja värväsi mahdollisimman paljon sakkia mukaan kummitoimintaan.

Lisäksi tuo matka oli todella kallis. Tuonne pääsee puolta halvemmalla, mutta World Vision haluaa rajoittaa sitä niin, että ei anna mahdollisuutta omatoimimatkaajalle mennä tapaamaan kummilastaan. Se on tehty niin vaikeaksi, että parempi pysyä kaukana koko World Visionista.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta