Yhteiskuntapolitiikan opiskelu

17+12

Minulla on yksinkertainen kysymys: millaista on yhteiskuntapolitiikan opiskelu?

Ja kyllä, ymmärrän kysymyksen ylimalkaisuuden, mutta melkein kaikenlainen informaatio kelpaa. Kertokaa vaikka siitä, oletteko itse kokeneet yhteiskuntapolitiikan opiskelun mielenkiintoisena, millaista metodologiaa yhteiskuntapolitiikassa käytetään noin yleisesti ottaen, millaisia tutkimusongelmia ko. alla on jne. Kaikenlainen höpinä kelpaa aiheeseen liittyen. Kertokaa vaikka työllisyydestä tai minne kannattaisi mennä opiskelemaan (vaikka Helsinki vs. Jyväskylä) yms.

8

1543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vvb

      Luetaan paljon kirjoja ja kuunnellaan luentoja, opetellaan määrällisiä ja laadullisia menetelmiä. Kannattaa käydä läpi nettisivut ja selvittää mitä eri yliopistot painottavat tutkimuksessaan ja sitten miettiä mikä niistä painotuksista eniten itseä kiinnostaa. Itse suosittelen Joensuuta, hyvin kriittinen ote.

    • vp354325

      Itsellä ei kyllä ole kokemusta kuin perusopinnoista, mutta ne nyt ainakin ovat täyttä roskaa. Tylsää kuin saatana ja saatu tieto on yhtä tyhjän kanssa. Hyvä puoli on se, että kolmosia keräilee huonollakin lukemisella.

    • Kirjan tenttimistä

      "...millaista on yhteiskuntapolitiikan opiskelu?"

      Se on samankaltaista, kuin näissä muissakin työttömiä maistereita tuottavissa oppiaineissa.

      Luetaan kirja, ja kirjoitetaan tenttitilaisuudessa jostakin kirjan sisältöä koskevasta kysymyksestä esseevastaus.

      Kukaan ei osaa tähdentää, mitä kirjoja sinun kannattaisi valikoimasta jonkun työllistävän ammatin oppiaksesi tenttiä, sillä kaikkien kohdalla koulutusohjelma tähtää pelkästään tutkijantyöhön, ja näitä töitä ei laitoksen ulkopuolella ole käytännössä olemassakaan.

      Laitokselle tutkijan töihin työllistyy muutaman vuoden välein yksi opiskelija.

    • kaali

      Itse tykkäsin. Parasta oli monipuoliset ja itseä kiinnostavat aihekokonaisuudet. Opintojaan voi painottaa haluamaansa suuntaan ja kandintyössä ja gradussa aihe voi olla melkein mikä vaan, ohjeeksi annettiin, että "pitäisi liittyä jollakin tavalla ihmisiin" :). Itse keskityin perhepolitiikkaan, mutta vaihtoehtoja on monia: työttömyys, hyvinvointi, ympäristöpolitiikka, elämänkaaripolitiikka, koulutuspolitiikka....

      Opiskelu hyvin pitkälti käytännössä on tosiaan tentteihin lukemista. Monet kurssit voi kuitenkin suorittaa myös luentokursseina, joita on vaihtelevantasoisia. Paljon on tosiaan menetelmäopintoja ja koulutus antaa hyvät lähtökohdat tutkijan uralle. Toisaalta, koen oppineeni myös yleisesti työelämässä tarvittavia taitoja kuten kirjoittamista, asiakokonaisuuksien hallintaa, kriittistä ajattelua ja tilastojen tulkintataitoja.

      Huonoina taloudellisina aikoina tutkinto yhteiskuntapolitiikasta on hyödyksi, koska se tarjoaa eväät hakea tosi monenlaisia tehtäviä. Miinuksena on toki se, ettei vastavalmistuneella ole myöskään mitään erityistaitoja, joiden perusteella työllistyisi. Itse valmistuin pari vuotta sitten ja olen työllistynyt, kuten kaikki opiskelukaverinikin.

      • Kiinnostaisi tietää

        "...tutkinto yhteiskuntapolitiikasta on hyödyksi, koska se tarjoaa eväät hakea tosi monenlaisia tehtäviä."

        Joo, kyllä tutkinnon perusteella voi hakea vaikka minkälaisia tehtäviä.

        Mutta kerropa esimerkkejä työnantajista, jotka ovat valmiita työllistämään yhteiskuntapolitiikasta maisteriksi valmistuneen johonkin valkokaulustyöhön.

        Jos sellaisen työnantajan voit oikeasti nimetä, ryntään heti ilmoittautumaan töihin ja jättämään hänelle verokorttini ja palkanmaksua varten tiliyhteystietoni.

        Saattaahan hyvinkin olla, että sinä olet se ensimmäinen, joka osaa tähän lukemattomia kertoja esittämääni kysymykseen vastauksen antaa. Jään jännittyneenä odottamaan.


      • YKP
        Kiinnostaisi tietää kirjoitti:

        "...tutkinto yhteiskuntapolitiikasta on hyödyksi, koska se tarjoaa eväät hakea tosi monenlaisia tehtäviä."

        Joo, kyllä tutkinnon perusteella voi hakea vaikka minkälaisia tehtäviä.

        Mutta kerropa esimerkkejä työnantajista, jotka ovat valmiita työllistämään yhteiskuntapolitiikasta maisteriksi valmistuneen johonkin valkokaulustyöhön.

        Jos sellaisen työnantajan voit oikeasti nimetä, ryntään heti ilmoittautumaan töihin ja jättämään hänelle verokorttini ja palkanmaksua varten tiliyhteystietoni.

        Saattaahan hyvinkin olla, että sinä olet se ensimmäinen, joka osaa tähän lukemattomia kertoja esittämääni kysymykseen vastauksen antaa. Jään jännittyneenä odottamaan.

        Olen valmistunut yhteiskuntapolitiikasta, sivuaineena mm. Psyka. Olen työskennellyt valmistumisesta lähtien yrityksissä HR tehtävissä.


    • Y.K.P

      Tässä yhteiskuntapolitiikassa on kyllä kokemukseni mukaan eroja yliopistojen välillä. Aloitin Joensuun yliopistossa akoinaan silloin kun yhteiskuntapolitiikka oli siellä oma hakukohde. Vaihdoin kahden vuoden jälkeen siirtovalinnassa Jyväskylän yliopistoon. Syy vaihtoon oli Joensuun yliopiston ilmapiiri jossa opiskelija oli henkilökunnalle välttämätön paha. Opiskelijoita ei pidetty oikein missään arvossa ainakaan yhteiskuntatieteillä. Jyväskylässä oli eri meininki ja myönteinen asenne opiskelijoita kohtaan heijastui myös opetuksen hyvään laatuun. Valmistuin jo vuosia sitten ja olen työskennellyt Kelalla, sairaalan hallinnossa ja nyt kaksi vuotta erään yliopiston hallinnossa.

    • haogunn

      ainakin eräässä yliopistossa tenttikysymykset ovat ilman minkäänlaista käytännöllisyyttä ja niihin saa vastattua ehkä puuta heinän muuttamisella upeamman näköiseksi, vaikka oikeasti kysymys on turhaakin turhempaa.

      hyödyllisempi kysymys on se, johon vastaaminen saattaa vaatia enemmän lukemista

      en tarkenna sen enempää, koska syyttely ei kannata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      319
      7544
    2. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      66
      2176
    3. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      177
      1843
    4. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      16
      1382
    5. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      112
      1287
    6. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1251
    7. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      170
      1221
    8. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      55
      1171
    9. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      41
      1081
    10. Martina pääsee upeisiin häihin

      Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      290
      1019
    Aihe